Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

tesettür ve okul (2 Kullanıcı)

buse44

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşlerim lise son sınıf öğrencisiyim. mayıs ayının ilk haftası okuldaki yazılılarımın hepsi bitmiş oluyor, o günden itibaren okula gitmeyip evimde ders çalışacağım ve ben kapanmak istiyorum. kapanmak için okulumun bitmesini (mayıs ayını) beklemeli miyim? şimdiden Allah razı olsun

G

Goldenrose

Selamun aleyküm buse kardeşim. Kapanmak için okulun bitmesini beklemeniz çok yanlış olur. Kapanmak istiyorsanız beklemeden yapın bunu.. Okulu dünyalık işleri araya sokmayın.

imported_berrak_

Yasaklı Kullanıcı
Buse kardeşim merhaba. Nasılsın?
Goldenrose kardeşimin dediği gibi dünyalık işler için Allah'ın emri olanı erteleme...
Dualarım seninle. Allah'a emanet ol....

buse44

Kayıtlı Kullanıcı
haklısınız ama ben kapanmak istediğimi anneme söylediğimde annem karşı çıkacak , hele okul bitmeden kapanırsam annem daha çok üstüme gelecek. bu yüzden okulumun bitmiş olması gerekiyor yoksa annem işi yokuşa sürecek. okulun bitmesini bn bu yüzden bekliyorum yoksa bnde hemen kapanmak istiyorum. sizce bunu beklemem (annemin etkisinden dolayı) doğru mu Allah katında

' Emine

Kayıtlı Kullanıcı
aynı olay burda bi arkadaşımın başına geldi.kız kapandı içinden gelerek herşeyi arkada bırakarak ailesi duydu bunu .bu eve kapalı adım atamazsın dediler kızda mecburen başını tekrardan açmak zorunda kaldı..Ailesinn kapanmasını istememesinin nedenide iş bulamazmş o şekilde.Diycek bi lafta bulamıyorum.
Arkadaşım sende kapanmak istiyorsan eğer bekleme.yarına çıkıcağımız hiç belli olmaz değil.Annende sorun çıkartrsa eğer birgün söyler iki gün söyler sonra o da alışır haline.

buse44

Kayıtlı Kullanıcı
bende böyle düşünüyorum ama heves için kapanmak istemiyorum, arkadaşın da çok yanlış yapmış bir kul için açılmış Rabbim ıslah etsin. annem beni eve kapatsın isterse her türlü lafı söylesin eziyeti yapsın. ben önce kapanıp sonra açılanlardan olmak istemiyorum. o yüzden de zamanını bekleyeyim diyorum şu iki ayı da atlatırsam Allah 'ın izniyle o zaman ne derse desin

' Emine

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşım evet belki yanlış yaptı ama ailesi o halde gelirsen eğer eve seni kapıdan içeri sokmayız dediler.Kızda napsın ki Ailesinin içine Rabbim Kendi korkusunu yerleştirsin.Kız günlerce ağladı ailesi bukadar tepki verdiği için..uf bilmyrm ya Rabbim ıslah etsin herkesi

buse44

Kayıtlı Kullanıcı
amin peki şu an ne yapmayı düşünüyor?

' Emine

Kayıtlı Kullanıcı
Mecburen açılmak zorunda kaldı..Sonuçta ailesi kapalı olursa eve adım atamycağını söyledi.Günahı ailesinin boynuna kalıyor.

Tevhid Davası

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevhidvesunnet.com
Mecburen açılmak zorunda kaldı..Sonuçta ailesi kapalı olursa eve adım atamycağını söyledi.Günahı ailesinin boynuna kalıyor.

Pardon ama günahı ailesinin boynuna kalıyorda kız masum mu oluyor ?

Rasulullah(sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'a isyanda kula itaat yoktur buyuruyor....Annesi bir haram işlemesini emretmiş kızda Şeriata göre itaat etmemesi gerekirdi...şeriata aykırı hareket ederek itaat etti.Böylece aileside kızda günaha ortak oldular...

Bu arada buse44 kardeşe diyeceğim...Bu emir(hicab emri) buluğ çağına giren her kıza farzdır...Okulu bitirdikten sonra evlendikten sonra köprüyü geçtikten sonra kapanırım demek hevaya hevese uymaktır...

buse44

Kayıtlı Kullanıcı
bunu heves ve arzularım için yapmıyorum. hepimiz dinini bilen ailelerin içinde doğmuyoruz ne yazık ki. herkes (bazıları için söylüyorum) kulaktan dolma bilgilerle dini öğrenmeye çalışıyor bense Kur'an-ı Kerim okuyarak bunu yapmaya çalışıyorum. sorun ailemin incinmesi karşı çıkması değil tam olarak sorun ben doğru yola giderken çevremdekileri de buna ikna ederek götürmek istiyorum ve kararımda ne kadar ciddi olduğumu göstermek istiyorum diye böyle bir sürenin ailemi olumlu etkileyeceğini düşünüyorum

buse44

Kayıtlı Kullanıcı
keşke bnm annemde hoşgörülü olsa böyle

A.A.

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili Buse,

Öncelikle zor durumda oldugun belli. Fakat sanirim bu durumda istisare namazini kilmak en dogrusu olur.
Rabbim hakkinda hayirlara vesil etsin.
Insallah dualarimdasin. :)

--Asli--

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
yav nasıl iş anlamıyorum kimisinin ailesi uğraşır iyi olsundiye kız her naneyi yer kimisi iyi olmak ister ailesi istemez...

Buse Kardeşim senin ailene ALLAH hidayet versin sen kapanarak inşaALLAH o islamın ilk yıllarındaki sahabelerin sevabı gibi sevap kazanırsın.

Amin.

_ilknur_

Kayıtlı Kullanıcı
evet kardeşim. Ama arada atladığın bir nokta var. ben kapanmak için okulumun bitmesini beklemiyorum.

:D canım benim açıklamana gerek bile yok şaka yapyorum senin derdini en iyi ben anlarım allah kolaylıık versin ... :D
buarada benim mesele çözülcek gibi annem yumuşadı kurs bakmaya gidicez inanabiliyomusun öle mutluyum ki inşallah bi aksilik çıkmaz :D

_ilknur_

Kayıtlı Kullanıcı
yav nasıl iş anlamıyorum kimisinin ailesi uğraşır iyi olsundiye kız her naneyi yer kimisi iyi olmak ister ailesi istemez...

Buse Kardeşim senin ailene ALLAH hidayet versin sen kapanarak inşaALLAH o islamın ilk yıllarındaki sahabelerin sevabı gibi sevap kazanırsın.

Amin.

dimii yahu? çok doğru..... keşke biraz anlayışl olabilseler:(

buse44

Kayıtlı Kullanıcı
ilknur kardeşim adını çook sevindim =) Rabbim bana da nasip etsin ne olur ya

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt