Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Tesbih namazı kıldınızmı hiç? (1 Kullanıcı)

e_m_i_n

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Tesbih namazı kıldınızmı hiç?

Bir yatsı namazı sonrasıydı ,camii nin imamı tesbih namazı kıldıracağını kılmak isteyenlerin kalabileceğini söyleyince kaldım ve kıldım bende .Allah o imam dan razı olsun gerçekten kolay bir namaz değil ,tüm o sureleri şaşırmadan okumak ...Bizim iş kolaydı tabi sadece imamın arkasında durmuş onu dinliyor ve her "Allahu ekber " dediğinde de namazın diğer safhasına geçiyorduk :) Ama gerçekten kıldıktan sonra insan güzel bir duygu yaşıyor ,tüm diğer namazlarda da olduğu gibi..

Ben bu namazın tam olarak nasıl kılındığını bilmiyordum yazınız çok yardımcı oldu ,inşallah bunda sonra kendimde kılarım belki ...

Selamlar !

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
S.A.İLK DEFA GEÇEN RAMAZAN BAYRAMINDAN ÖNCEKİ GÜN YANİ AREFE GÜNÜ CAMİDE KILMIŞTIM.AMA MAKBUL OLANI KENDİNİN KILMASIYMIŞ SANIRIM.EN SON DA SON KANDİL GECESİ KILDIM ALLAH KABUL EDERSE.HERZAMAN OLMASA BİLE MÜBAREK GÜN VE GECELERDE KILMAK LAZIM.BİR DE TESPİH NAMAZI GECESİ YAPSAK RAVZANUR KARDEŞİM.NE DERSİN?LİSTEYE BENİ YAZ EĞER TAMAM DERSEN.A.E.O.
AAAAAAA ÇOK İYİ BİR FİKİR GERÇEKTEN AYDA BİR YAPSAK BUNU NE GÜZEL OLURR.SAOL KARDEŞİM FİKİR SÜPER Dİ...EEE YAPIYOMUYUZ?????????:)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

yakalzey yazdı:
ADALETIMAHZA yazdı:
S.A.İLK DEFA GEÇEN RAMAZAN BAYRAMINDAN ÖNCEKİ GÜN YANİ AREFE GÜNÜ CAMİDE KILMIŞTIM.AMA MAKBUL OLANI KENDİNİN KILMASIYMIŞ SANIRIM.EN SON DA SON KANDİL GECESİ KILDIM ALLAH KABUL EDERSE.HERZAMAN OLMASA BİLE MÜBAREK GÜN VE GECELERDE KILMAK LAZIM.BİR DE TESPİH NAMAZI GECESİ YAPSAK RAVZANUR KARDEŞİM.NE DERSİN?LİSTEYE BENİ YAZ EĞER TAMAM DERSEN.A.E.O.
AAAAAAA ÇOK İYİ BİR FİKİR GERÇEKTEN AYDA BİR YAPSAK BUNU NE GÜZEL OLURR.SAOL KARDEŞİM FİKİR SÜPER Dİ...EEE YAPIYOMUYUZ?????????:)

S.A.KARDEŞİM BUNA BENCE FORUM SAHİBİ KARDEŞİMİZ KARAR VERİP ORGANİZE ETSİN DERİM.BEN DE HABER BEKLİYORUM.AMA BEN HAFTADA BİR OLSUN DERİM.İNANIN ZOR DEĞİL.A.E.O.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
A.S.Kardeşim evet inş en kısa zamanda bu geseyi düzenleyeceğim.Rabbim razı olsun sizden hatırlatmanız için.SELAM VE DUA İLE

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. ALLAHC.C. RAZI OLSUN

hafiz mehmet

Kayıtlı Kullanıcı

ravza nur ALLAH razı olsun inşallah biz tesbih namazlarını mübarek gün ve gecelerde ifa etmeye çalışıyoruz rabbim noksanlaroyla kabul buyursun inşallaha ayrıca nasıl kılındığını açıkladığını içinde rabbim razı olsunn inşallah selam ve du aile

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

AFRA_NUR yazdı:
Allah razı olsun kardeşim.ben fırsat buldukça ve kandiller de mutlaka kılmaya çalışıyorum,kılmışımdır inşallah.bu namazı çok seviyorum.içim rahatlıyo kılınca,inşallah günahlarım affolmuştur diye heyecanlanıyorum...selam ve dua ile emeğine sağlık kardeşim
Rabbim cümelmizden razı olsun kardeşim SELAM VE DUA İLE

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.BU PERŞEMBEYİ CUMAYA BAĞLAYAN GECE DUA GECEMİZDE TESPİH NAMZINDA BULUŞALIM İNŞAALLAH.A.E.O.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
S.A.BU PERŞEMBEYİ CUMAYA BAĞLAYAN GECE DUA GECEMİZDE TESPİH NAMZINDA BULUŞALIM İNŞAALLAH.A.E.O.
Değerli Kardeşler bu hafta inş perşembe gecesi tesbih namazına kalkıyoruz dualarımız bir olsun.

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

Ravza_Nur yazdı:
ADALETIMAHZA yazdı:
Değerli Kardeşler bu hafta inş perşembe gecesi tesbih namazına kalkıyoruz dualarımız bir olsun.
inşallah selametleB)B)B)

beynelmilel

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun çok güzel anlatmışsınızB)B)B)B)

Selma_

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
v.a.s 1 ay ne zaman geçti. hiç anlamadım su gibi geçiyor zaman. rabbimim izni ile buluşuruz inşallah.a.e.o

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Selamünaleyküm ravza nur eğer bana tek tek anlatırsan sevinirim ramazanlarda hoca ile beraber kılıyorum okunacak sureleri tek tek söylersen sevinirim selametle B)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
Selamünaleyküm ravza nur eğer bana tek tek anlatırsan sevinirim ramazanlarda hoca ile beraber kılıyorum okunacak sureleri tek tek söylersen sevinirim selametle B)
A.S.Hafize annem forumun başını okudunuzmu?bildiğiniz süreleri okuyorsunuz.Belirli süre yok Annem yinede takılırsanız tekrar bir açıklama yaparız inş

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

Tesbih Namazı

Günahların afvına vesîle olan tesbih namazı 4 rek'atlı bir namazdır. Bu namazı kılabilmek için şu tesbihi ezber bilmek icap eder:
سُبْحَانَ اللهِ وَالْحَمْدُ ِللهِ وَلاَ اِلهَ اِلاَّ اللهُ وَاللهُ اَكْبَرُ وَلاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ اِلاَّ بِاللهِ الْعَلِىِّ الْعَظِيمِ

"Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym"

Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym" Bu kısım her 15 incinin ya da 10 uncunun sonunda eklenerek okunur.Örneğin 15 defa okunacaksa bu kısım okunmadan tesbihin ilk cümlesi 14 kez okunur,15 inci de ise tamamı okunur.

Tesbih namazının kılınışı:
Kalben tesbih namazı kılmaya niyet edilir. "Allâhü Ekber" diyerek namaza başlanır.

Yukarıdaki tesbih:
• Sübhâneke'den sonra 15 kere
• Zamm-ı sureden sonra 10 kere,
• Rükûda rüku tesbihinden sonra 10 kere,
• Rükûdan doğrulunca 10 kere,
• Secdede secde tesbihinden sonra 10 kere,
• Secdeden doğrulunca 10 kere,
• İkinci secde de secde tesbihinden sonra 10 kere,
okunur.
Böylece birinci rek'at kılınmış olur. İkinci rek'ate kalkılınca Fâtiha-i şerîfe'den önce yine 15 kere, diğer yerlerde de, tarif edildiği gibi 10'ar kere okunarak 4 rek'at tamamlanır.
Tesbih namazının diğer tarafları aynen diğer namazlarda olduğu gibidir. Fark sadece okunan tesbihlerdir. İkinci rek'atte oturulduğunda, "Et-tehiyyâtü..."'den sonra, "Allâhümme salli...“ ve "Allâhümme bârik...“, üçüncü rek'at için ayağa kalkıldığında da "Sübhâneke..." okunacaktır.
Tesbih namazında beher rek'atte okunan tesbih adedi 75'dir. Dört rek'atte 300 tesbih okunmuş olur.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.VELA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİLALİYYİL AZİYM İN SONUNCUYA EKLENEREK OKUNMASI YUSUF TAVASLI NIN TAM NAMAZ HOCASI ADLI KİTABINDA VARDIR.AYRICA CAMİDE DE BÖYLE KILDIRILIYOR.A.E.O.

erdal

Kayıtlı Kullanıcı

S.A...

BİZİM BÖLGEMİZDE HER RAMAZAN KADİR GECESİ BAYANLARA , TERAVİH NAMAZININ OLMADIĞI BAYRAM AKŞAMINDADA ERKEKLERE TESBİH NAMAZI CEMAATLA EDA EDİLİYOR.BU VESİLEYLE SENEDE BİR GECE KILMIŞ OLUYORUZ..RABBİM KABUL BUYURSUN İNŞALLAH...

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

erdal yazdı:
S.A...

BİZİM BÖLGEMİZDE HER RAMAZAN KADİR GECESİ BAYANLARA , TERAVİH NAMAZININ OLMADIĞI BAYRAM AKŞAMINDADA ERKEKLERE TESBİH NAMAZI CEMAATLA EDA EDİLİYOR.BU VESİLEYLE SENEDE BİR GECE KILMIŞ OLUYORUZ..RABBİM KABUL BUYURSUN İNŞALLAH...
A.S.Abi,bundan böyle bizler Rabbimizin izni ile ayda bir defa kılmayı düşünüyoruz.Sizleride davet ediyoruz.SELAM VE DUA İLE

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt