Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Tesbih namazı kıldınızmı hiç? (1 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Tesbih Namazı
Günahların afvına vesîle olan tesbih namazı 4 rek'atlı bir namazdır.Sevabı pek çok olan bir namazdır. Peygamber efendimiz amcası Hz. Abbasa, (Sana öğreteceğim şeyi yaptığın zaman, eski-yeni, önceki-sonraki, gizli-açık, hataen veya kasten işlediğin bütün günahları Allahü teâlâ affeder) buyurup tesbih namazının nasıl kılınacağını bildirmiştir. (Ebu Davud)

Tesbih namazı, mekruh vakitlerin haricinde her zaman kılınabilir. Eğer gündüz kılınırsa dört rekatta bir, gece kılınırsa iki rekatta bir selam vermek daha iyi olur.

Haftada veya ayda bir veya hiç olmazsa ömürde bir defa olsun bu namazı kılmanın iyi olacağı bildirilmiştir. Her rekatında 75 defa
Bu namazı kılabilmek için şu tesbihi ezber bilmek icap eder:
سُبْحَانَ اللهِ وَالْحَمْدُ ِللهِ وَلاَ اِلهَ اِلاَّ اللهُ وَاللهُ اَكْبَرُ وَلاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ اِلاَّ بِاللهِ الْعَلِىِّ الْعَظِيمِ

"Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym"

Tesbih namazının kılınışı:

Kalben tesbih namazı kılmaya niyet edilir. "Allâhü Ekber" diyerek namaza başlanır.

Yukarıdaki tesbih:

Sübhâneke'den sonra 15 kere
Zamm-ı sureden sonra 10 kere,
Rükûda rüku tesbihinden sonra 10 kere,
Rükûdan doğrulunca 10 kere,
Secdede secde tesbihinden sonra 10 kere,
Secdeden doğrulunca 10 kere,
İkinci secde de secde tesbihinden sonra 10 kere,
okunur.
Böylece birinci rek'at kılınmış olur. İkinci rek'ate kalkılınca Fâtihai şerîfe'den önce yine 15 kere, diğer yerlerde de, tarif edildiği gibi 10'ar kere okunarak 4 rek'at tamamlanır.

Tesbih namazının diğer tarafları aynen diğer namazlarda olduğu gibidir. Fark sadece okunan tesbihlerdir. İkinci rek'atte oturulduğunda, "Et-tehiyyâtü."'den sonra, "Allâhümme salli ve "Allâhümme bârik., üçüncü rek'at için ayağa kalkıldığında da "Sübhâneke..." okunacaktır.

Tesbih namazında beher rek'atte okunan tesbih adedi 75'dir. Dört rek'atte 300 tesbih okunmuş olur

handan06

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Tesbih namazı kıldınızmı hiç?

sağol bunları yazıp inş.uygulayacağım allah razı olsun

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

handos yazdı:
sağol bunları yazıp inş.uygulayacağım allah razı olsun
Rabbim cümlemizden razı olsun kardeşim bizede dua edin inş
SELAM VE DUA İLE

Selma_

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
bir kere camide kılmışdım. allah(c.c) senden razı olsun. sizin sayenizde yeniden kılacağım.çok sağolun.a.e.o

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

mavi22 yazdı:
s.a
bir kere camide kılmışdım. allah(c.c) senden razı olsun. sizin sayenizde yeniden kılacağım.çok sağolun.a.e.o
A.S.Kardeşim,Rabbim cümlemizden razı olsun.
SELAM VE DUA İLE

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

S.A RAVZA NUR ABLAM...RABBİMİN İZNİYLE, HER RAMAZAN BAYRAMININ AREFE GECESİNDE CAMİMİZDE CEMAATLE BİRLİKTE KILMAYA ÇALIŞIYORUZ İNŞAALLAH...ŞÜPHESİZ CEMAATLE KILMAK BAMBAŞKA...
HATIRLATMANIZ İÇİN ALLAH (cc.) RAZI OLSUN İNŞ ABLA...SELAM VE DUA İLE ABLACIM...B)B)B)

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

HER ZAMAN DUALARIMDASINIZ İSLAMİYET SİTESİNDEKİ ARK.ABİLERİMİ ABLALARIMI UNUTMUYORUM SİZDE BENİ UNUTMAYIN DUALARINIZDA

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

nigdeli yazdı:
S.A RAVZA NUR ABLAM...RABBİMİN İZNİYLE, HER RAMAZAN BAYRAMININ AREFE GECESİNDE CAMİMİZDE CEMAATLE BİRLİKTE KILMAYA ÇALIŞIYORUZ İNŞAALLAH...ŞÜPHESİZ CEMAATLE KILMAK BAMBAŞKA...
HATIRLATMANIZ İÇİN ALLAH (cc.) RAZI OLSUN İNŞ ABLA...SELAM VE DUA İLE ABLACIM...B)B)B)
A.S.Kardeşim çok güzel Rabbim daim etsin inş
SELAM VE DUA İLE

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

S.A KARDEŞİM EMEĞİNE SAĞLIK EN SON MEVLÜT KANDİLİNDE KILMIŞTIK
ASLINA BAKILIRSA HAFDADA BİR KILMAK LAZIM A.E.O

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

umeyye yazdı:
A.S.Kardeşim Rabbim tekrar tekrar kılmayı nasip eylesin inş dua ile

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

Ravza_Nur yazdı:
umeyye yazdı:
A.S.Kardeşim Rabbim tekrar tekrar kılmayı nasip eylesin inş dua ile

[b]AMİN ÇÜMLEMİZE KARDEŞİMB) ASLINDA BU NAMAZIN EVLA OLANI TEK OLARAK FERDİ KILMAK DAHA SEVAPLI A.E.O [/b]

paradise_angel

Kayıtlı Kullanıcı

esselamün aleyküm ablacım allah razı olsun ablacım duymuştum ama bilmiyordum sayenizde öğrenmiş oldum rabbim en kısa zamanda bize de kılmayı nasip eder inşallah

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

paradise_angel yazdı:
esselamün aleyküm ablacım allah razı olsun ablacım duymuştum ama bilmiyordum sayenizde öğrenmiş oldum rabbim en kısa zamanda bize de kılmayı nasip eder inşallah
A.S.Kardeşim Rabbimcümlemizden razı olsun.İnş kılmanızı tavsiye ederim.SELAM VE DUA İLE

Kaan Erdem

Yönetici

son son cevap vermek istedim...ravza nur kardeşim siteye üye olduğumdan beri sizin yazılarınızı hep takip ettim....çok dolu konular paylaşıyorsunuz...selam ve dua ile...allah cc emanet olun....

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

KAAN ERDEM yazdı:
son son cevap vermek istedim...ravza nur kardeşim siteye üye olduğumdan beri sizin yazılarınızı hep takip ettim....çok dolu konular paylaşıyorsunuz...selam ve dua ile...allah cc emanet olun....
Değerli kardeşim sağolasınız biliyorsunuzki gitmenizi istemiyoruz ama siz karar vermişsiniz bikere bizede fazla laf düşmez Allah yardımcınız olsun yolunuz açık olsun kardeşim.RABBİME EMANET OLASIN

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.İLK DEFA GEÇEN RAMAZAN BAYRAMINDAN ÖNCEKİ GÜN YANİ AREFE GÜNÜ CAMİDE KILMIŞTIM.AMA MAKBUL OLANI KENDİNİN KILMASIYMIŞ SANIRIM.EN SON DA SON KANDİL GECESİ KILDIM ALLAH KABUL EDERSE.HERZAMAN OLMASA BİLE MÜBAREK GÜN VE GECELERDE KILMAK LAZIM.BİR DE TESPİH NAMAZI GECESİ YAPSAK RAVZANUR KARDEŞİM.NE DERSİN?LİSTEYE BENİ YAZ EĞER TAMAM DERSEN.A.E.O.

cengo571

Kayıtlı Kullanıcı

tesbih namazını haftada bir kez,
kılamıyorsanız ayda bir kez,
onuda yapamıyorsanız senede bir kez,
eğer bunu da yapamıyorsanız ömrünüzde enaz birkez kılmalısınız.

diye biliyorum
YARADAN YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN!

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm ablacım şimdiye kadar her sene kılmıdım ama aslında ayda bir kılabilsek ne güzel

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

HİÇ KILMADIM AMA KILMAYI ÇOK İSTİYORUM..

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardeşim.ben fırsat buldukça ve kandiller de mutlaka kılmaya çalışıyorum,kılmışımdır inşallah.bu namazı çok seviyorum.içim rahatlıyo kılınca,inşallah günahlarım affolmuştur diye heyecanlanıyorum...selam ve dua ile emeğine sağlık kardeşim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt