Değerli Arkadaşlar ,
Daha önceden de belirttiğim gibi Yüce Allah'ın izni ile çalışmalarımızın devam edeceğini belirtmiştik.Aslında bu işler değerli ve çok kıymetli
alimlerimizin işidir iyi ama biz neden yazıyoruz ? Büyüklerimizde bizleri bu konuda talebe gibi görsünler çorbada tuzumuz olsun.
Sizlerle bir kaç gün önce gördüğüm bir rüyayı anlatmak istiyorum buda bizlere Allah'ın yardımı diyelim.
Rüyamda küçük bir alanda bir güvercin fakat zemin tamamen buzla kaplı yani hiç toprak yok güvercin bu buzla kaplı zemin üzerinde öylece
duruyor ve önünde bir buğday tanesi ve ben güvercine bakıyorum sanırım buğday tanesini ben atmışım önüne ve şu sözü söylüyorum
Allah hiç bir şeyi gayesiz yaratmamıştır.Rüyam bu kadar şimdi gelelim bu rüya bana niye gösterildi ve ne nasıl mana verilmeli ?
Şimdi rüyayı Kuran ile karşılaştıralım
1.Allah hiç bir şeyi gayesiz yaratmamıştır diyorum rüyamda..( “Göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler (tefekkür ederler) ve Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın. Seni tesbih ederiz (derler).” (Âl-i İmrân, 191.)
2.Güvercine buğday vermem..
Allahü teâlâ, herkesin rızkına kefildir. Bir âyet-i kerime meali şöyledir:
(Allahü teâlânın rızık vermediği, bir canlı yoktur.) [Hud 6]
Bir hadis-i şerif meali de şöyledir:
(Rızık için üzülme! Takdir edilen [ezelde ayrılmış olan] rızık seni bulur.) [İsfehani]
Bir hadis-i kudsi de şöyledir:
Halaktüke li-nefsi, fela tel’ab,
Ve tekeffeltü, bi rızkıke fela tet’ab.
Manası: Seni kendim için yarattım, başka şeyle oyalanma! Kefil olduğum rızık için endişelenme!
Allahü teâlâ rızka kefil; ama çalışmayı da emretmiştir. Çalışmak rızkın gelmesine sebeptir. Çalışmadan rızık beklemek Allahü teâlânın emrine
aykırıdır.
Bu rüyadan iki bölümü ele aldık tabi ki birçok mana verilebilinir.Çıkarabileceğimiz mesajlar ;
1. Bu rüyada ben o güvercinin rızkına sebep oluyorum buda sadece benim neden yaratıldığıma dair sebeplerden sadece bir tanesi
2.Güvercinin buğdayı yemesi buğdayın yaratılması sebeplerden sadece bir tanesi güvercine rızık
3.Buzlu zemin yani buzun yaratılmasında güvercinin rızık bulamamasına sebep olması buzun yaratılmasındaki sebeplerden sadece bir tanesi
Görüldüğü gibi Yüce Allah 'ın işlerindeki incelikleri sırları anlamak kavramak oldukça zor,zor olmasına karşın bu kavramları anlamaya çalışmak
ise ayrı bir zevk.
Şimdi bu konuyla alakalı çok beğendiğim bir olayı anlatmak istiyorum.
Zengin bir adam ve yolda dilenen bir insana rastlayınca evine gidene kadar birazda isyankar bir tavırla şu soruyu sorar kendi kendine.
Bu dilenciyi yarattın neden yardım etmiyorsun diye sorular sorup durur Yüce Allah'a kendi içinden.
Evine gider ve yemek yerken yine dilenci aklına gelir ve bu seferde ben yemek yiyorum o dilenci yiyemiyor neden yardım etmiyorsun ona
diye düşünürken Yüce Allah ona bir şekilde cevap verir ve cevaptaki güzelliğe bakın.
"Ona yardım etmek için seni yarattım"
Eh artık o kişinin bu cevap üzerine ne yaptığını siz düşünün.
Slm ve Dua ile..