Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

teravih namazının sevabları (1 Kullanıcı)

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
1.gecesi kılan insan anasından doğduğu gün gibi tertemiz olur.günahtan eser kalmaz,kul ve hayvan hakkı hariç

2.gecesi ana babası imanla ölmüşse Allah onları Affeder.

3. Gecesi Bir melek ona nida edip ‘amelin Allah katında makbul oldu,geçmiş günahların bağışlandı ’müjdesini verir.

4.gecesi kılan Kuran-ı kerim,İncil,tevrat ,Zebur okumuş gibi olur.

5.gecesi kılana Kabe’de meescid-i nebiy ve aksa’da kılınan namazlar gibi sevap kazanır.

6.gece kılana Beytül-mamuru tavaf etmiş sevabı verilir.taşlar ve ağaçlar onun için istiğfar eder.

7.gece kılana Hz.Musa’nın Firavun ve Hamman’a karşı yaptığı mücadelede Hz.Musa’ya yardım etmiş sevabı verilir.

8.gecesi kılana İbrahim halilullah’a verilen sevap verilir
.

9.gecesi kılana Allah habip olur.yani Allah o kulunu sever
.

10.gecesi kılan dünyanın ve ahretin hayırlı rızkları ile merzuk kılınır.

11.öldüğü gün anasından babasından doğduğu gün ki gibi günahsız olur
.

12.mahşer yerine yüzü ayın 14 gibi parlak mutlu gelir.

13.kıyamet günü Arasat meydanında korkulardan emin olur.

14.bütün melekler kıldığı namaza şahadet ederler,o kimse kıyamet günü hesaptan kurtulur.

15.Arş ve kürsiyi hamil olan melekler salat ederler.

16.gecesi kılana cehennemden azâd olduğuna dair berat verilir ve cennete gider.

17.gecesi kılana Embiya Aleyhisselama verilen sevaptan verilir.

18.gecesi kılana bir melek ‘ey Allah’ın sevgili kulu Allah senden,anandan ve babandan razı oldu.’der.

19.gecesi kılana Firdevs-i ala derecesi verilir.

20.gecesi kılana şehitler ve Salihler mertebesi verilir.

21.gecesi kılana cennette nurdan bir köşk hazırlanır ve ahirette verilir.

22.gecesi kılan kıyamet günü üzüntü ve sıkıntıdan azad edilmişlerden olur.

23.gecesi kılama cennette bir şehir bina edilir ve onun ismi verilir.

24.gecesi kılan kişinin o gece25 duası kabul olunur.

25.gecesi kılandan kabir azabı kaldırılır,kabir azabı görmez.

26.gecesi kılana 40 yıl ibadet etmiş sevabı verilir
.

27.Bu gece umulur ki Kadir gecesidir.80 yıl ibadet etmiş gibi olur.sırat köprüsünden yıldırım gibi geçer.

28.gecesi cennet-i ala da bin derece verilir.

29.gecesi kılana bin defa hac edip bin haccı kabul olmuş sevabı alır.

30.gecesi kılan kula Allah c.c. ‘Ey kulum,cennetime gir,cennet meyvalarımdan ye,selsebil ırmağında yıkan,Kevser ırmağından su iç,ben senin Allah’ınım sende benim kulumsun.’diye hitap eder

zamannamaz

Kayıtlı Kullanıcı
Emeğine sağlık arkadaşım;
Çok güzel bir paylaşım olmuş.Rabbim ne fırsatlar veriyor yeterki değerlendirelim işte.Layık olalım inşallah.

Hastalara Şifa, Askerlere Hayırlı Tezkereler;Evlat isteyenlere Hayırlı Evlat, Doğum yapacak olanlara doğum kolaylığı, Yuva kurmak isteyenlere hayırlı kısmetler ve hayırlı huzurlu İslamiyet ışığı altında yuvalar,Dertli olanlara Deva, Borçlu olanlara ödeme kolaylığı, Tövbe edenlere Af ve Mağfiret, Her daim doğru yolda sabit olmakiçin inşallah, Namazlarımızın kabulu,Oruçlarımızın kabulu ve Dualarımızın kabulu için bir Fatiha okuyalım arkadaşlar.İçimden geldi.Tam cuma saati.Herkes içinden birer tane Fatiha okusun inşallah.Amin Yüce Rabbim Amin.

Selam ve Dua ile.

rojda44

Kayıtlı Kullanıcı
ya gerçektenmi? ben ramazandan beri kıldım inş kılıcamda inş yazdığınız gibidirde allah günahlarımı af eder

rojda44

Kayıtlı Kullanıcı
ya ama ben 1. gecesini kaçırdım

minoug

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm kardeş bizim bu aciz ruhlarımızı sevindirdiğin için Rabbim senden razı Olsun çok ama çok değerli paylaşım Allah hepimize nasip Eylesin Amin!
Selamün Aleyküm!

elifffff

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim razı olsun,gerçekten güzel bir paylaşım...
buna ihtiyacım vardı,selametle...

muttaki35

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşler.

teravih namazı sünnet midir yoksa vacip midir?yardımcı olusanız sevinirim.Diyanet işleri başkanlığının ilmihalinde bulamadım

policdemo

Kayıtlı Kullanıcı
s.a ALLAH razı olsun selametle.............

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Allah c.c. razı olsun kardeşim bizler için yararlı bir paylaşım olmuş benim senden birde isteğim var konu ile alakalı kaynağını öğrenebilirmiyim? onuda öğrenirsem tam olucak...

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
Emeğine sağlık arkadaşım;
Çok güzel bir paylaşım olmuş.Rabbim ne fırsatlar veriyor yeterki değerlendirelim işte.Layık olalım inşallah.

Hastalara Şifa, Askerlere Hayırlı Tezkereler;Evlat isteyenlere Hayırlı Evlat, Doğum yapacak olanlara doğum kolaylığı, Yuva kurmak isteyenlere hayırlı kısmetler ve hayırlı huzurlu İslamiyet ışığı altında yuvalar,Dertli olanlara Deva, Borçlu olanlara ödeme kolaylığı, Tövbe edenlere Af ve Mağfiret, Her daim doğru yolda sabit olmakiçin inşallah, Namazlarımızın kabulu,Oruçlarımızın kabulu ve Dualarımızın kabulu için bir Fatiha okuyalım arkadaşlar.İçimden geldi.Tam cuma saati.Herkes içinden birer tane Fatiha okusun inşallah.Amin Yüce Rabbim Amin.

Selam ve Dua ile.

evet kardesım rabbım bıze oyle fırsatar verıyo kı ama degerlendırmesını bılene ınsallah bızlerde en ii sekılde degerlendırırız amın kardesım

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
ya gerçektenmi? ben ramazandan beri kıldım inş kılıcamda inş yazdığınız gibidirde allah günahlarımı af eder

evet sevabları boyle kardesım bılmeyenler öğrendı bılenlerde inş namazları kılıp sevaba naıl olurlar

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm kardeş bizim bu aciz ruhlarımızı sevindirdiğin için Rabbim senden razı Olsun çok ama çok değerli paylaşım Allah hepimize nasip Eylesin Amin!
Selamün Aleyküm!

allah sızlerden de razı olsun kardeslerım eger bıraz da olsa yardım edebıldıysem ne mutlu bana

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşler.

teravih namazı sünnet midir yoksa vacip midir?yardımcı olusanız sevinirim.Diyanet işleri başkanlığının ilmihalinde bulamadım

aleykum selam kardesTeravih namazı sünnet-i müekkededir
Peygamber efendimiz, 3-4 gün teravihi cemaatle kıldırmış, daha sonra evden çıkmamıştır. Sebebi sorulunca, (Teravih namazının size farz olacağından korktuğum için evden çıkmadım) buyurmuştur. [Buhâri] Teravihin yirmi rekat oluşu ve cemaatle kılınması hadis-i şerifle bildirilmiştir. Sünnet olduğu Eshab-ı kiramın İcmaı ile sabittir. (Merâkıl-felâh şerhi)

Peygamber efendimiz, teravihi, 8, 12 ve 20 rekat olarak da kılmıştır. İbni Abbas hazretleri bildiriyor ki, Resulullah, yatsıdan sonra, vitirden önce, 20 rekat namaz kıldıktan sonra, (Ramazanda 20 rekat teravih namazı kılanın, yirmi bin günahı affolur) buyurdu. (İ.E. Şeybe)

Teravihin yirmi rekat olduğuna inanmayanın sapık olduğu (Nur-ül-izah) şerhinde de yazılıdır

İmam-ı a’zam hazretleri, (Teravih namazı sünnet-i müekkededir. Hz. Ömer, teravihin 20 rekat olarak cemaatle kılınmasını kendiliğinden ortaya çıkarmamıştır. O, elindeki sağlam esasa, yani Resulullahın sünnetine dayanarak emretmiştir) buyuruyor. (El-İhtiyar)

Peygamber efendimiz, teravihi hiç kılmasa bile hulefa-i raşidinin kılması, sünnet olması için kâfidir. Hadis-i şerifte, (Sünnetime ve hulefa-i raşidinin sünnetine sımsıkı sarılın!) buyuruldu. [Buhâri]

Teravihin cemaatle kılınması Sünnet-i kifaye’dir. Yani bir mahallede cemaatle kılınınca, diğerleri evde kılsa, sünnet ifa edilmiş olur. (Nimet-i İslâm)

Erkeklerin camide cemaatle namaz kılmalarının, evde kıldıkları namazdan 27 derece daha fazla sevap olduğu, kadınların ise, evde namaz kılmalarının, camide namaz kılmalarından daha çok sevap olduğu hadis-i şeriflerle bildirilmiştir. Kadınlar, zaruretsiz camiye gidemez. Çünkü Redd-ül-muhtar’da buyuruluyor ki: (Genç ve yaşlı kadınların 5 vakit namaza, Cuma ve bayram namazları için, vaaz dinlemek için camiye gitmeleri caiz değildir. Eskiden, yalnız çok yaşlı kadınların, akşam ve yatsı namazına gitmesine izin verilmiş idi ise de, şimdi bunların da gitmesi caiz değildir.) [İmamlık bahsi] [Bu hüküm, adı geçen kitabın Türkçe tercümesinin c.2, s.420 dedir.]

Teravih namazı iki veya dört rekatta bir selam vererek kılınır. Fakat iki rekatta bir selam vermek daha iyidir. Teravih namazını on rekatta bir selam vererek iki selamla bitirmek caiz, fakat mekruhtur. Şafii’de ise hiç sahih olmaz. Teravih, vitirden önce kılınır. Vitirden sonra da kılmak caizdir. Kılınamayan teravih namazının kazası gerekmez

Yatsıyı cemaatle kılan, teravihi yalnız, vitri de cemaatle kılsa mahzuru olmaz. Hatta teravihi kılmasa da, farzı kılmış olduğu imama uyarak vitri kılabilir.

İmamla birlikte yatsının farzı kılınsa, sonra imam gitse, cemaatten biri imam olup teravihi ve vitri kıldırsa sahih olur.

Birkaç kişi camiye girince, yatsının farzının kılınmış olduğunu görseler, biri imam olup yatsının farzını kıldırsa ve teravih kıldıran imama uysalar vitri de bu imamla kılsalar sahih olur.

Bir özrü sebebiyle camiye gidemeyen kimse, teravihi evde yalnız başına kılabilir. Hanımı, anası ve kızı ile de cemaat yapıp kılabilir
ım teravıh namazı sunnetı muekkedır

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Allah c.c. razı olsun kardeşim bizler için yararlı bir paylaşım olmuş benim senden birde isteğim var konu ile alakalı kaynağını öğrenebilirmiyim? onuda öğrenirsem tam olucak...

H.Z Ali bin Ebu Talip diyorki : Efendimizden, teravih namazi`nin faziletinden ve verilecek sevaptan sual olundugunda Efendimiz buyurdular ;

yanı peygamberımız(s.a.v)ın sozlerıdır

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
hepımız bu sevablara naıl oluruz ınsallah

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
kardeslerım inşallah hepımız kılıp bu sevablara naıl oluruz

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt