Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

TEKSAS’IN NURLU ANNESİ AMİNE ASSİLMİ (1 Kullanıcı)

_YUSUF_

Yönetici
Katılım
26 Haz 2008
Mesajlar
4,070
Tepki puanı
1,042
Puanları
113
Yaş
42
Her şey bir bilgisayar hatası ile başladı. Amine, Kızılderili ailesi olan Cheroke kabilesindendi, 1975 yılında okulda alacağı dersleri seçti.
Sonra bir işi çıktı, Oklahoma’ya gitti, orada işleri uzun sürdü. İki hafta sonra Teksas’a dönebildi. Döner dönmez okulun yolunu tuttu, yanlışlıkla tiyatro dersine kaydedildiğini öğrendi. Ders sonrası hocasına durumu izah etti, tiyatroda rol almak yerine alternatif ödev verilmesini istedi.
Hoca, teklifi olumlu karşıladı ve ondan Ortadoğu kültürünün kıyafetlerini tanıtmasını istedi ve Arap öğrencilerin çoğunlukta olduğu bir sınıfa gönderdi.
Amine, Müslüman öğrencilerin sınıfta çoğunluk olduğunu görünce “Ben kesinlikle bunlarla çalışmam, asla bu sınıfta oturmam.” dedi ancak kocasının ısrarı ve ikna etmesi üzerine sınıfa devam etti.
“Bu yaratanın bir işareti, belki Arapların hepsini Hıristiyanlaştırmam için bir fırsat.” diye düşündü. Derse devam etti, her fırsatta sınıf arkadaşlarına Hıristiyanlığı anlattı, onların etkilenmesini bekledi ama beklediği etkilenme gerçekleşmedi. Dinleyenler her seferinde, Hz. İsa’yı çok sevdiklerini söylüyor fakat bir türlü Amine’nin istediği noktaya gelmiyorlardı.
Amine, çaresiz İslam’ı araştırmaya yöneldi. Bir gün evine iki Müslüman geldi. Biri orta yaşlı, öteki genç iki hanım. İslam’ı tebliğ ve teklif etmek istiyorlardı. İçlerinde biri şöyle dedi:
“Beş dakikanınız var mı? Dilerseniz İslam ile ilgili size merak ettiğiniz şeyleri anlatabiliriz.”
Amine kabul etti, onlara yanlış yolda olduklarını anlatmak niyetindeydi. Beş dakikalığına başlayan konuşma saatlerce sürdü, davetçiler İslam’ı tatlı tatlı anlatıyorlardı.
Ayrılırken Kur’an-ı Kerim ve birkaç kitap bırakıp gittiler.
Amine, Kur’an okumaya başladı; değişim de böylece başlamış oldu. Değişmeyi ilk fark eden kocası oldu. Amine alkol almamaya, domuz eti yememeye başladı.
Kocası, bu durumdan fena rahatsız oldu ve tartışmalar başladı, zamanla tartışmalar şiddetlendi, sonunda Amine evden ayrılmak zorunda kaldı.
İslam’ı araştırmaya devam etti, kafasındaki sorular birer ikişer cevap buldu, 1977 yılı mayısında şahadet getirip Müslüman oldu.
Hayatı bundan sonra daha da zorlaştı. Başını örttüğü için işten atıldı. Babası eline geçirdiği bir tüfekle kızını vurmaya kalktı: “Böyle bir kızım olacağına hiç olmasın.”diyordu.
Kız kardeşi, aklını oynattı zannederek onu akıl hastanesine yatırmak istedi.
Asıl sınavı çocukları ile ilgili oldu. Eyalet yasalarına göre çocuklar din değiştirene değil, Hıristiyan olan babaya veriliyordu. Son duruşmada hâkim şu teklifi yaptı:
“Kızım, Müslümanlıktan vazgeçtiğini söyle, çocuklarını sana vereyim!”
Düşünmesi için Amine’ye 20 dakika süre verdi. Amine, hayatının en ıstıraplı yirmi dakikasını geçirdi. Sonunda kararını açıkladı:
“Hâkim bey, çocuklarımı o adama değil, Allah’a emanet ediyorum. İslam’dan vazgeçmiyorum. Bir gün çocuklarıma İslam’ın ne olduğunu öğreteceğim.”
Yuvası yıkıldı, ailesi onu reddetti. Müslüman kardeşleri onu yalnız bırakmadılar. Cami yakınlarında bir konteynır ev ayarladılar, Amine hayatını bu evde sürdürmeye başladı. Okudukça öğreniyor ve zenginleşiyordu.
Hadis, akaid, fıkıh… İlmi arttıkça anlatmaya başladı ve anlattıkları çevresinde büyük ilgi gördü, etrafındaki Müslüman hanımların sayısı her geçen gün çoğaldı.
“KASETLER SAYISIZ KADINI İSLAM İLE BULUŞTURDU”
Konuşmaları kasetlere alınmaya başladı ve eyalette en çok dinlenen hatip oldu. Kasetler elden ele dolaştı, yüz binlerce kişiye ulaştı. Bu sayede birçok insan İslam ile tanıştı.
Amine, İslam Uluslararası Kadın Birliği’nin kurulmasına öncülük etti ve birlik başkanı oldu. Ülke çapında seminerler verdi, salonlar dolup taştı. Kendisini Müslüman kadınların eğitimine adadı.
AİLESİNE KAVUŞTU
Bir gün telefonu çaldı. Kocası arıyordu:
“Amine görüşebilir miyiz?”
Amine önce redetti. Kocası, çocuklarınla görüştüreceğim deyince kabul etmek zorunda kaldı.
Çocukları, eşi ile buluştu. Kucaklaşıp ağlaştılar. Çocuklar, annelerini dedelerinin evine gitmeye ikna ettiler. Evde kendisini büyük bir sürpriz bekliyordu.
Evde onu annesi, babası, kendisini bir zamanlar akıl hastanesine götürmeye kalkışan kardeşi ve bazı akrabaları bekliyordu. Hepsi Amine’yi uzaktan takip etmişler, kasetlerini dinlemişler ve Müslüman olmuşlardı.
Amine böylece ailesine kavuştu. Yüz yaşını geçmiş olan anne annesi bile Müslüman olmuştu.
Teksas’ın hakikati bulmuş nur yüzlü annesi 6 Mart 2010 Cuma günü kanser sebebiyle ebedi âleme göçtü. Allah rahmet eylesin.
 

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
32,142
Tepki puanı
7,437
Puanları
163
Yaş
52
Konum
Alanya
Rabbim mekanını Cennet eyleye inşallah ? Aminn
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,181
Tepki puanı
3,524
Puanları
163
Yaş
46
Çok severim sonradan Müslüman olan yabancilarin biyografisini... 2ay önce İslam'ı seçen ve Müslüman olma sürecini teksas'tan hakikate yolculuk isimli kitabını çıkartan ABD Teksaslı yazar Najla Tammy Keplerin hayatını müslüman oluşunu gözyaşlarıyla izlemiştim ...sonradan Müslüman olanlar bana sahabeyi hatırlatıyor.. maşallah nasıl bir teslimiyettir Yarabbim..
Allah razı olsun kardeşim.emegine sağlık ?
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt