çok güzel bir yazı allah razı olsun..
selamün aleyküm.benimde tek çocuğum var.gerçi tek sözünü kullanmak istemiyorum.teklik Allaha mahsustur.ama başbakan kusura bakmasın tabi kendisinin tuzu kuru.biz asgari ücretle geçinmeye çalışıyoruz öyle havadan çocuk yapın diceklerine şu hayat şartlarını iyileştirsinler.
benim kafamı karıştıran bir konuda bu.Kurban olduğum Rabbim tabiki rızkını verir.ama Allah bize akılda vermiş.biz kalkıpta maddi olarak kendimizi hazır hissetmeden 3-4 çocuk yaparsak ,günümüzün şartlarında bu ne kadar sağlıklı bir karar olmuş olur.bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum.ama maddiyattan dolayı karı koca beraber çalışıyorlar artık.eşler arasında huzursuzluk başlıyor Allah muhafaza sinir harpleri yaşanıyor.sonra cinnet geçiren insanlar.çocuklarınada vakit ayıramıyorlar.terbiyesiyle meşgul olamıyorlar.alın size 4- 5 tane çocuk.
tamam çoğalın demiş Peygamberimiz ama edepli kaliteli ,islam ahlakıyla büyümüş evlatlar yetiştirelim.böyle çoğalalım.tineci,esrarcı,nmaza gitmeyen,barlardan çıkmayan gençlerle çoğalcağımıza hiç çoğalmayalım.
s.a Allah razı olsun krdeşim
katılıyorum,hemde sonuna kadar doğru söylemiş başbakan,benim 3 çocuğum var ve iyi yetiştirmek için gayret içindeyim.rabbim isteyenlere nasib etsin kalabalıkda bereket vardır
.islam nesli yetiştirmek dileğiyle .paylaşımınız için allah razı olsun.baki selamlar...[/QUO
inşaALLAH kardeşim
rabbim sizdende razı olsun :H
Düşünsenize, torununuzun ne dayısı ne teyzesi olacak. Evlendiği kişi de tek çocuksa, o torunun halası ve amcası da olmayacak. En kötüsü senin cenazende kime sarılacak
ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM valla nedesem bilmiyorum bu kişisel bir yaklaşım ben buldugum bu yazıyı onaylıyorum ve paylaşmak istedim .
tabi sizinkide farklı bir bakış açısı ama peygamberimiz ümmetinin çokluguyla övünecek rabbim saglık verirse en az 3 düşünüyorum ve çocugun eve aileye bereket getirdigne inanıyorum..
rabbim hayırlı evlatlar yetiştirmeyi bizlere nasip etsinselametle kalına.:H
çok güzel bir yazıydı gerçekten ellerinize sağlık...Rabbim evladı olmayan herkese nasip etsin..banada![]()
Güzel ALLAH'ım herkese hayırlı evlat nasib etsin inşallah.Tabiki tek çocuk olması birçok yönden olumsuz.Her nekadarda kızım kardeş istemezsede ben sadece ilerde yanlız kalmasın sarılabileceği kendi kanından biri olsun diye ONUN için ALLAH izin verirse düşünüyorum.
ellerinize sağlık.yazınız çok güzel.özellikle ayrı oda meselesi yokbide ustune en gıcık gitiğim GİRİLMEZvari yazılar v.s.saçmalık.kimin evinde kime bu afra tafralıklar.illede kötü niyet olması gerekmiyor bence hiç yere evde ikibaşlılık havası oluşturuyor.naparsın avrupavari yaşamaya başlığımızdan beri hele özelikle bunu hızlandığı 80ler sonrası başımıza geldi bunlar.daha da gelcek gibi HAKYOLA dönünceye kadar.emeğiniz için tekrardan saolun,varolun,ALLAH'a emanet olun.
birinci kar
ikinci yarar
üçüncü zarar
eğitimli kesimin sloganı