Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

tecrübeyle sabittir:) (2 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan tevbekarım
  • Başlangıç tarihi
T

tevbekarım

ESselamün aleyküm gönüldaşlar

bugün yaşayarak şahit olduğum bir durumu sizinle paylaşmak isterim uzun bir süredir iki kayıp eşyam vardı ELHAMDÜLİLLAH alttaki duanın bereketiyle 1-2 saat içersinde ikisinide buldum olur ya bir gün lazım olur diye sizinlede paylaşmak istedim selam ve dua ile

Ca'fer el-Hudî (r.a)'tan:

Ebu Hasan'a veda ederken dedim ki:
- Bana bir azık ver!
- Bir şey kaybettiğin zaman yahut birisiyle buluşmak istediğinde şöyle dua et:

Rabbenâ inneke câmiun nâsi li yevmin lâ raybe fîh

Anlamı: Ey hakkında şüphe olmayan bir günde insanların bir araya toplayacak Ulu Allah! Beni filan şeyle yahut filan kimse ile buluştur!

"Bu duayı yaparsan mutlaka Allah Teâlâ seni onunla buluşturur. Ben şahsen bu duayı ne zaman yaptımsa, müstecab olmuştur. Bende şahsen bunu dedim. Umduğuma nail oldum."

özgeöz

Yasaklı Kullanıcı
aleykumselam ve rahmetullah. peki buluşmak istediğimiz kişinin ismini söylerken nasıl okuyacağız duayı yine arapça olarak?

T

tevbekarım

ben bir kitapta gördüm ve sadece bu kadar bir bilgi var kardeşim Rabbim hakkınızda hayırlı olana gönlünüzü de razı etsin inşaallah

özgeöz

Yasaklı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim sizi de sevdiğinize kavuştursun inşaAllah :)

_YUSUF_

Yönetici
AleykümSelam
Sevgili kardeşim internette gördüğünüz duyduğunu şeylerin kaynaklarını doğruyluğunu araştırmanızda, hata yapmamak adına fayda vardır.
Aktardığınız bilgi Al-i İmran surasinin 9. ayetidir mealide
''Rabbimiz Şüphesiz sen, hakkında şüphe olmayan bir günde (ahirette) insanları toplayacaksın.Şüphesiz Allah vadinden dönmez''.
Ayetin devamındada
''Şüphesiz inkar edenlerene malları nede evlatları Allah'a karşı hiçbir fayda sağlamaz.onlar ateşin yakıtıdırlar''
Görüldüğü gibi burda dünyalık filan şeyle filan kişiyle buluşma gibi bir durum yok.
Ahiret gününden bahseder ve o gün için zorluğundan, Mümin af diler.
Selam ve dua ile

özgeöz

Yasaklı Kullanıcı
AleykümSelam
Sevgili kardeşim internette gördüğünüz duyduğunu şeylerin kaynaklarını doğruyluğunu araştırmanızda, hata yapmamak adına fayda vardır.
''Rabbimiz Şüphesiz sen, hakkında şüphe olmayan bir günde (ahirette) insanları toplayacaksın.Şüphesiz Allah vadinden dönmez''.
Ayetin devamındada
''Şüphesiz inkar edenlerene malları nede evlatları Allah'a karşı hiçbir fayda sağlamaz.onlar ateşin yakıtıdırlar''
Görüldüğü gibi burda dünyalık filan şeyle filan kişiyle buluşma gibi bir durum yok.
Selam ve dua ile

insanların toplanıp biraraya gelmesinden bahsediyor. bence birine kavuşmak için okumak mantıklı :)

T

tevbekarım

AleykümSelam
Ayetin devamındada
Selam ve dua ile

ALEYKÜMSELAM paylaşılan konuların kaynağının doğruluğunu araştırılması konusunda çok haklısınız.uyarınızdan sonra ayet mealine tekrar döndüm baktım anlamının yanı sıra hemen arkasında niyet ediliyor.

Bismillahirrahmanirrahim

Rabbenâ
inneke câmiun nâsi li yevmin lâ raybe fîh(fîhî), innallâhe lâ yuhliful
mîâd(mîâde).

Rabbimiz muhakkak ki
insanları, hakkında şüphe olmayan günde toplayacak olan Sen'sin. Muhakkak ki
Allah vaadinden dönmez.

Resulullah (sav) buyurdular ki:

"Sizden herkes, ihtiyaçlarının tamamını Rabbinden istesin, hatta kopan ayakkabı bağına varıncaya kadar istesin."

(Ravi:Enes, HadisNo:1784)

bu niyetle bu Ayet-i Kerimeyi vesile yaparak Rabbimizdendir niyazımız.zamanında yaşayıp tecrübe eden büyüklerimizin tavsiyesine uymaktır niyetimiz.yinede Rabbimize karşı haddimizi aşmışsak Rabbim Merhametiyle muamele etsin cümlemize inşaAllah.uyardığınız içinde Rabbim razı olsun.

_YUSUF_

Yönetici
Dikkat etmemiz gereken husus, aktarılan mealin yanlış olarak aktarılmış olması.
Yoksa tabiki Allah c.c istediğimizi bize öğrettiği dularla yapabiliriz bu ayette bunlardan bir tanesi

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt