Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Tebrikler...!!! Engelleri Aşıp Zirveye Kondular... (1 Kullanıcı)

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

65889.jpg

ÖSS Türkiye 22.'si Konya Selçuk Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisinin özlemi Milliyet'in karakterini bir kez daha ortaya koydu.
Milliyet bu ideallerden korkmuşa benziyor!

ÖSS'de üstün bir başarı gösteren Konya Selçuk Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkiye 9'uncusu ve Türkiye 22'ncisi çıkardı.
Okul öğrencilerinden Şerife Ümmihani Horasan ÖSS S-1 de 394,804 puan alarak Türkiye 9'uncusu Konya 1'incisi olurken,
Süheyla Kıvrak isimli öğrenci de ÖSS Sözel-1 dalında 390 puanla Türkiye 22'ncisi oldu.

EVET, BURAYA KADAR HER ŞEY NORMAL.
Ama Bakın Milliyet, ÖSS Türkiye 22'cisi olan, İmam Hatip Lisesi Mezunu, başörtülü Süheyla Kıvrak isimli öğrencinin hayalinden nasıl cin çarpmışa döndü:

İşte Milliyet'in Vakit kaynaklı haberi kendi yorumu ile veriş şekli:

İmam Hatipli ÖSS 22.'sinden şok sözler!
ÖSS'de Türkiye 22.'si olan Konya Selçuk Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisinin 'özlemi' kafalarda soru işareti bıraktı.

(Şok denen ve SÖZDE kafalarda soru işareti bırakan sözler aşağıda.
YORUM SİZİN)

ÖSS'de üstün bir başarı gösteren Konya Selçuk Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkiye 9'uncusu ve Türkiye 22'ncisi çıkardı. Okul öğrencilerinden Şerife Ümmihani Horasan ÖSS S-1 de 394,804 puan alarak Türkiye 9'uncusu Konya 1'incisi olurken, Süheyla Kıvrak isimli öğrenci de ÖSS Sözel-1 dalında 390 puanla Türkiye 22'ncisi oldu.
2009 ÖSS'de İlk 1000'de 13 öğrencisi olan, İlk 20.000'de 127 öğrencisi bulunan Selçuklu Anadolu imam Hatip Lisesi, başarıları ile göz dolduruyor. Okuldan ÖSS'ye giren 230 öğrenciden 229'u başarılı olmuş. Okulun ÖSS'deki başarı ortalaması yüzde 99,6.
Selçuklu Anadolu imam Hatip Lisesi'ne 2005 yılında yüksek bir puanla yerleşen Şerife Ümmühani Horasan esnaf bir babanın 5 çocuğundan birisi. 120 sorudan saedece 6 soru yapamayan Şerife, katsayı olmasaydı Tıp okumak istiyordu. Okulunda almış olduğu eğitim ve disiplinli çalışmanın kendisini bu noktaya getirdiğini şu anda Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne gitmek istediğini belirten Horosan, Konya'nın en başarılı öğrencisi olmanın gururunu yaşıyor.Katsayı engeli olmasaydı belki daha farklı alanları düşünebileceğini fakat aynı neti yapan ve normal lisede okuyan bir öğrenciden yaklaşık 45-50 puan eksik puan almasının başka bir bölümü düşünmesini bile engellediğini ifade eden Şerife Ümmihani Horasan, imam Hatip Lisesini tercih ettiği için hiç pişman olmadığını kaydetti. Horasan, bu sene SBS'ye girip 8. sınıftan mezun olan kardeşlerine de bu okulu hiç çekinmeden tavsiye ettiğini ifade etti. Türkiye 9'uncusu öğrencinin yetkililerden tek dileği ise katsayı probleminin bir an önce çözülerek kendilerinden sonraki nesillerin mağdur edilmemesi.

"KATSAYI SORUNU BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLSÜN"
Türkiye 22'incisi olan Süheyla Kıvrak ise mutluluğunu Vakit ile paylaştı. Liselere Giriş Sınavı'nda (LGS) Konya'da kazanamayacağı Anadolu Lisesi olmamasına rağmen Selçuklu Anadolu imam Hatip Li-sesi'ni tercih ettiğini belirten Süheyla Kıvrak, "Bu tercihimde en önemli faktör, imam Hatip Lisesinin inandığım değerlere sahip çıkması, benimsemesi ve kıyafet yönüyle rahat okuma imkânı sunmasıydı" dedi. Kıvrak, katsayı adaletsizliğine de dikkat çekerek, "Halen uygulanmakta olan katsayı adaletsizliği yüzünden; toplumdaki çözülme ve bozulmanın derinine inip tamir edebilmek için hedeflediğim bölümleri özgürce seçememek, gele- mm ceğimi dolayısıyla ülkemin geleceğini etkileyecek olan bu karar aşamasında
memek bizim için çok acı ve incitici bir durumdur. Bu sorunun en kısa zamanda çözülmesini ümit ediyor ve yetkililerin bu konuda atmaya çalıştıkları adımlarda kararlı olmalarını bekliyorum" dedi.

"MÜSLÜMANCA YASAYABİLECEĞİM BİR ÜLKE ÖZLEMİ İÇİNDEYİM"
İdeali olan bölümde herhangi bir üniversiteye girecek olsa bile; tercih ettiği kıyafet nedeniyle üniversiteye kabul edilmeyeceğini bildiğini belirten Kıvrak
"Okuyabilmiş olsam görev yapma konusunda yine aynı sorunla karşılaşacağım. Müslümanca, rahatça yaşayabileceğim bir ülke özlemi içindeyim!
Artık pansuman nitelikli çözümler üretmek yerine insan hak ve özgürlüklerinin uygulandığı, özgür ve adaletli bir ülkede yaşamak ve gasp edilen haklarımın iadesini istiyorum" şeklinde konuştu.
Süheyla Kıvrak sözlerini şöyle sürdürdü:
Kendi ülkemde, ülkem ve milletim için s hizmet etmeye bu kadar istekliyken her yönüyle önümüze set çekilmesi, çok yönlü insan yetiştiren İmam Hatiplerin tek yöne kanali-ze edilmesi, tek tipleştirilmesi bu ülkeye yapılabilecek en büyük ihanettir, imam Hatip Liseleri bilgili, görgülü, milli-manevi değerlerine sahip çıkan, toplumsal çökmenin sancısını derinden hisseden ve çözüm yolları araştıran olgun, çalışkan ve nitelikli gençler yetiştirmektedir.
Milli Eğitim Bakanımızdan, Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza varıncaya kadar tüm yetkililerin bir an önce harekete geçmesini duyarlı her vatandaş gibi ben de önemle rica ediyorum.
Zira, gelecek; neslini eğitip kaliteli hale getirenlerin olacaktır, İmam Hatip neslinden bu ülkeye zarar gelmeyeceği herkes tarafından bilinmeli ve bu nesle sahip çıkılmalıdır!"

Alıntı: moralhaber.net

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun selam.Kardeşlerimizi tebrik ederim.Dün öss başka katsayı engeli kalkacak diye açıklama yapmış ama duyda inanma derlerya o hesap.muhabbetle.

mavci

Yönetici
Ve Aleykumselam...

Ve Aleykumselam...

Selamun selam.Kardeşlerimizi tebrik ederim.Dün öss başka katsayı engeli kalkacak diye açıklama yapmış ama duyda inanma derlerya o hesap.muhabbetle.

Teşekkürler Nevin kardeşim...
Katsayı adaletsizliği giderilsin önce inşallah...
Ama daha önemlisi işte başörtüsü sorunu...
Allah CC.yar ve yardımcımız olsun...

berat05

Yönetici
Esselamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatuhu

Esselamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatuhu

Söylenecek söz kalmadı abi bize...

Maaşallah
Barekallah
Subhanallah
ALLAHÜ EKBER !!!

ONLARLA GURUR DUYUYORUZ

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
TOKAT GİBİ BİR CEVAP OLMUŞ MİLLiYETE.

ama anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az dedikleri gibi çamur at hiç olmazsa lekesi kalır.
şimdi milliyet bu yazısı ile akıllarda "gericilik adına çalışıyor bunlar gözünüzü açın" düşüncesi uyandırmaya calısıyor. bu hareketine ancak aklını kullanamayanlar kanar.

Rabbim kardeşlerimizin yolunu açık etsin inşAllah.
bizlere böyle nesiller lazım.

sağolasınız mustafa hocam....:H
selametle

mavci

Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

Söylenecek söz kalmadı abi bize...

Maaşallah
Barekallah
Subhanallah
ALLAHÜ EKBER !!!

ONLARLA GURUR DUYUYORUZ

Allah CC. razı olsun kardeşim...
Dualarımız inancını yaşamak isteyenler için...
İslamı yaşamak isteyenler için inşallah...

mavci

Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

TOKAT GİBİ BİR CEVAP OLMUŞ MİLLiYETE.

ama anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az dedikleri gibi çamur at hiç olmazsa lekesi kalır.
şimdi milliyet bu yazısı ile akıllarda "gericilik adına çalışıyor bunlar gözünüzü açın" düşüncesi uyandırmaya calısıyor. bu hareketine ancak aklını kullanamayanlar kanar.

Rabbim kardeşlerimizin yolunu açık etsin inşAllah.
bizlere böyle nesiller lazım.

sağolasınız mustafa hocam....:H
selametle

Ben teşekkür ederim kardeşim sizlere...
Bu kardeşlerimizin Allah CC. yar ve yardımcısı olsun...
Dua edelim inşallah...
Allaha emanet olun...

mavci

Yönetici
Tebrikler...

Tebrikler...

Türk kızı Alman lisesinde birinci oldu

69299.jpg

Dortmund'da Stadt Gymnasium'u birincilikle bitiren Hayrunissa Danışık, birincilik ödülünü Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Başkanı Jürgen Rüttgers'in elinden aldı.

"Türkler olarak bizimde başarılı olabileceğimizi gösterdiğim için çok mutluyum. İnsan isterse başaramayacağı şey yoktur.' diyen Hayrunnisa Danışık'ın Münster Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatına devam edeceği belirtildi.

1,0'lık not ortalamasıyla 480 başarılı öğrenci için düzenlenen ödül töreninde Danışık'ı KRV Eğitim Bakanı Barbara Sommer de tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
İHA

berat05

Yönetici

69299.jpg

Dortmund'da Stadt Gymnasium'u birincilikle bitiren Hayrunissa Danışık, birincilik ödülünü Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Başkanı Jürgen Rüttgers'in elinden aldı.

"Türkler olarak bizimde başarılı olabileceğimizi gösterdiğim için çok mutluyum. İnsan isterse başaramayacağı şey yoktur.' diyen Hayrunnisa Danışık'ın Münster Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatına devam edeceği belirtildi.

1,0'lık not ortalamasıyla 480 başarılı öğrenci için düzenlenen ödül töreninde Danışık'ı KRV Eğitim Bakanı Barbara Sommer de tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
İHA

Türkiye dışında bile daha rahat öğrencilerimiz
Kötü bakışlar yok....
Başarıda kıskançlık yok....

Ama bizde başarıya kötü söz var....inadına başka yerler çekme var....

Oysa genç kızımız ne güzel açıklamız....

Maaşallah diyorum tekrar

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Türkler olarak bizimde başarılı olabileceğimizi gösterdiğim için çok mutluyum. İnsan isterse başaramayacağı şey yoktur.'

Selamünaleyküm değerli abim..
Bu kardeşlerimizi yürekten kutluyorum hayırlı olsun...
Rabbim yardımcıları olsun gerçekten gurur verici başarıları daim olsun inşaallah..
İnsan isterse , azmederse başaramayacağı şey yoktur..
Kardeşlerimize zihin açıklığı diliyorum Allah tan..
Hayırlı ve bereketli günler..
selam ve dua ile...

mavci

Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

Türkiye dışında bile daha rahat öğrencilerimiz
Kötü bakışlar yok....
Başarıda kıskançlık yok....

Ama bizde başarıya kötü söz var....inadına başka yerler çekme var....

Oysa genç kızımız ne güzel açıklamız....

Maaşallah diyorum tekrar

Türkler olarak bizimde başarılı olabileceğimizi gösterdiğim için çok mutluyum. İnsan isterse başaramayacağı şey yoktur.'

Selamünaleyküm değerli abim..
Bu kardeşlerimizi yürekten kutluyorum hayırlı olsun...
Rabbim yardımcıları olsun gerçekten gurur verici başarıları daim olsun inşaallah..
İnsan isterse , azmederse başaramayacağı şey yoktur..
Kardeşlerimize zihin açıklığı diliyorum Allah tan..
Hayırlı ve bereketli günler..
selam ve dua ile...

Amin....
Yorumlarınız için teşekkürler değerli kardeşlerim...
Tebrikler tekrar....

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
helal olsun ablalrıma maşşalh berekallallah

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
65889.jpg

ÖSS Türkiye 22.'si Konya Selçuk Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisinin özlemi Milliyet'in karakterini bir kez daha ortaya koydu.
Milliyet bu ideallerden korkmuşa benziyor!

ÖSS'de üstün bir başarı gösteren Konya Selçuk Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkiye 9'uncusu ve Türkiye 22'ncisi çıkardı.
Okul öğrencilerinden Şerife Ümmihani Horasan ÖSS S-1 de 394,804 puan alarak Türkiye 9'uncusu Konya 1'incisi olurken,
Süheyla Kıvrak isimli öğrenci de ÖSS Sözel-1 dalında 390 puanla Türkiye 22'ncisi oldu.

EVET, BURAYA KADAR HER ŞEY NORMAL.
Ama Bakın Milliyet, ÖSS Türkiye 22'cisi olan, İmam Hatip Lisesi Mezunu, başörtülü Süheyla Kıvrak isimli öğrencinin hayalinden nasıl cin çarpmışa döndü:

İşte Milliyet'in Vakit kaynaklı haberi kendi yorumu ile veriş şekli:

İmam Hatipli ÖSS 22.'sinden şok sözler!
ÖSS'de Türkiye 22.'si olan Konya Selçuk Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisinin 'özlemi' kafalarda soru işareti bıraktı.

(Şok denen ve SÖZDE kafalarda soru işareti bırakan sözler aşağıda.
YORUM SİZİN)

ÖSS'de üstün bir başarı gösteren Konya Selçuk Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkiye 9'uncusu ve Türkiye 22'ncisi çıkardı. Okul öğrencilerinden Şerife Ümmihani Horasan ÖSS S-1 de 394,804 puan alarak Türkiye 9'uncusu Konya 1'incisi olurken, Süheyla Kıvrak isimli öğrenci de ÖSS Sözel-1 dalında 390 puanla Türkiye 22'ncisi oldu.
2009 ÖSS'de İlk 1000'de 13 öğrencisi olan, İlk 20.000'de 127 öğrencisi bulunan Selçuklu Anadolu imam Hatip Lisesi, başarıları ile göz dolduruyor. Okuldan ÖSS'ye giren 230 öğrenciden 229'u başarılı olmuş. Okulun ÖSS'deki başarı ortalaması yüzde 99,6.
Selçuklu Anadolu imam Hatip Lisesi'ne 2005 yılında yüksek bir puanla yerleşen Şerife Ümmühani Horasan esnaf bir babanın 5 çocuğundan birisi. 120 sorudan saedece 6 soru yapamayan Şerife, katsayı olmasaydı Tıp okumak istiyordu. Okulunda almış olduğu eğitim ve disiplinli çalışmanın kendisini bu noktaya getirdiğini şu anda Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne gitmek istediğini belirten Horosan, Konya'nın en başarılı öğrencisi olmanın gururunu yaşıyor.Katsayı engeli olmasaydı belki daha farklı alanları düşünebileceğini fakat aynı neti yapan ve normal lisede okuyan bir öğrenciden yaklaşık 45-50 puan eksik puan almasının başka bir bölümü düşünmesini bile engellediğini ifade eden Şerife Ümmihani Horasan, imam Hatip Lisesini tercih ettiği için hiç pişman olmadığını kaydetti. Horasan, bu sene SBS'ye girip 8. sınıftan mezun olan kardeşlerine de bu okulu hiç çekinmeden tavsiye ettiğini ifade etti. Türkiye 9'uncusu öğrencinin yetkililerden tek dileği ise katsayı probleminin bir an önce çözülerek kendilerinden sonraki nesillerin mağdur edilmemesi.

"KATSAYI SORUNU BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLSÜN"
Türkiye 22'incisi olan Süheyla Kıvrak ise mutluluğunu Vakit ile paylaştı. Liselere Giriş Sınavı'nda (LGS) Konya'da kazanamayacağı Anadolu Lisesi olmamasına rağmen Selçuklu Anadolu imam Hatip Li-sesi'ni tercih ettiğini belirten Süheyla Kıvrak, "Bu tercihimde en önemli faktör, imam Hatip Lisesinin inandığım değerlere sahip çıkması, benimsemesi ve kıyafet yönüyle rahat okuma imkânı sunmasıydı" dedi. Kıvrak, katsayı adaletsizliğine de dikkat çekerek, "Halen uygulanmakta olan katsayı adaletsizliği yüzünden; toplumdaki çözülme ve bozulmanın derinine inip tamir edebilmek için hedeflediğim bölümleri özgürce seçememek, gele- mm ceğimi dolayısıyla ülkemin geleceğini etkileyecek olan bu karar aşamasında
memek bizim için çok acı ve incitici bir durumdur. Bu sorunun en kısa zamanda çözülmesini ümit ediyor ve yetkililerin bu konuda atmaya çalıştıkları adımlarda kararlı olmalarını bekliyorum" dedi.

"MÜSLÜMANCA YASAYABİLECEĞİM BİR ÜLKE ÖZLEMİ İÇİNDEYİM"
İdeali olan bölümde herhangi bir üniversiteye girecek olsa bile; tercih ettiği kıyafet nedeniyle üniversiteye kabul edilmeyeceğini bildiğini belirten Kıvrak
"Okuyabilmiş olsam görev yapma konusunda yine aynı sorunla karşılaşacağım. Müslümanca, rahatça yaşayabileceğim bir ülke özlemi içindeyim!
Artık pansuman nitelikli çözümler üretmek yerine insan hak ve özgürlüklerinin uygulandığı, özgür ve adaletli bir ülkede yaşamak ve gasp edilen haklarımın iadesini istiyorum" şeklinde konuştu.
Süheyla Kıvrak sözlerini şöyle sürdürdü:
Kendi ülkemde, ülkem ve milletim için s hizmet etmeye bu kadar istekliyken her yönüyle önümüze set çekilmesi, çok yönlü insan yetiştiren İmam Hatiplerin tek yöne kanali-ze edilmesi, tek tipleştirilmesi bu ülkeye yapılabilecek en büyük ihanettir, imam Hatip Liseleri bilgili, görgülü, milli-manevi değerlerine sahip çıkan, toplumsal çökmenin sancısını derinden hisseden ve çözüm yolları araştıran olgun, çalışkan ve nitelikli gençler yetiştirmektedir.
Milli Eğitim Bakanımızdan, Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza varıncaya kadar tüm yetkililerin bir an önce harekete geçmesini duyarlı her vatandaş gibi ben de önemle rica ediyorum.
Zira, gelecek; neslini eğitip kaliteli hale getirenlerin olacaktır, İmam Hatip neslinden bu ülkeye zarar gelmeyeceği herkes tarafından bilinmeli ve bu nesle sahip çıkılmalıdır!"

Alıntı: moralhaber.net

69299.jpg

İHA

Ve Aleyküm Selam Değerli Abimiz...
Bütün dualara canı gönülden Amin diyorum
Kardeşlerimiz Canı gönülden tebrik ediyorum...
Maşallah Barekallah Subhanallah...
Bütün kardeşlerimizin Rabbim c.c. yar ve yardımcıları olsun...
Allah c.c. zihin açıklığı nasib etsin...Her daim O'nun c.c. rızası için hem toplumuza hemde dinimize hizmette bulunabilmeleri duasıyla...
Bu iki haberdeki fark karrşısındaki,üzüntümüde belirtmeden geçemeyeceğim..
Allah c.c. izniyle İnşallah bu sorunlarıda,engelleride aşacağız..
Rabbim c.c. bütün kardeşlerimin güzel yüreklerine göre nasib etsin
Rabbim c.c. biz kullarını yolundan ayırmasın ...
İnşallah..
Selam ve duayla
Rahman c.c. emanet olunuz..

mavci

Yönetici
Ve Aleykumselam...

Ve Aleykumselam...

helal olsun ablalrıma maşşalh berekallallah

maşaALLAH RABBİM önlerini açık etsin......

allah yar ve yardımcıları olsun

Ve Aleyküm Selam Değerli Abimiz...
Bütün dualara canı gönülden Amin diyorum
Kardeşlerimiz Canı gönülden tebrik ediyorum...
Maşallah Barekallah Subhanallah...
Bütün kardeşlerimizin Rabbim c.c. yar ve yardımcıları olsun...
Allah c.c. zihin açıklığı nasib etsin...Her daim O'nun c.c. rızası için hem toplumuza hemde dinimize hizmette bulunabilmeleri duasıyla...
Bu iki haberdeki fark karrşısındaki,üzüntümüde belirtmeden geçemeyeceğim..
Allah c.c. izniyle İnşallah bu sorunlarıda,engelleride aşacağız..
Rabbim c.c. bütün kardeşlerimin güzel yüreklerine göre nasib etsin
Rabbim c.c. biz kullarını yolundan ayırmasın ...
İnşallah..
Selam ve duayla
Rahman c.c. emanet olunuz..

Aminnn...
Allah CC. razı olsun kardeşlerim...
Dualarımız İSLAM'ı ve inancını yaşamak isteyenler için...
inşallah...
Allaha emanetsiniz...

_ilknur_

Kayıtlı Kullanıcı
darsı başımıza İNŞALLAH bu katsayı konusunda duyarlı davranan herkezden allah razı olsun büyük bi engeldi önümüzde :) istediğimiz alanı seçme hakkımız yoktu...eminim çok iyi şeyler başarıcaz inşallah....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt