Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Tavsiye Ettiğiniz 10 Kitap .. (2 Kullanıcı)

DİLEK-HİLAL

Kayıtlı Kullanıcı
HAY BAŞIMIN GÜZEL TATLI BELASI :a44:
ALLAH SANA RAHMET ETSİN
O YAZIKLARIM KISA ŞEYLER ADRESTİ bnm SEN GERİSİNİ ANLA DİE YAZDIM

kaniirfan

Kayıtlı Kullanıcı
1..adamlık dini
2..hayalin diğer adı madde
3..mehdix
4..metal fırtına fiyaskosu
5..ikna odaları

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
aleykum selam canım iyiyim saol sen nasılsın? çıkıcam şimdi.gecen hafta mr çekilmiştim.sonuclarını almaya gidicem.inşaallah bişeyim yoktur ,dua et bana..

DİLEK-HİLAL

Kayıtlı Kullanıcı
Dualarımdasın bi tanem allah yardım etsin ama artık sana yazdığım yazıları özellikle sonuncuları iyi oku değiştiricem artık çünkü

__selam ve dua ile___

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam ve rahmetullah

Maşallahü teala, mübarek olsun kardeşim.

Kitap Sipariş Formu .:.: www.dinimizislam.com :.:.

Hakikat Kitabevi* -* Se'âdet-i Ebediyye Ses Kaydı Burdan Tam İlmihali sesli olarak da dinliyebilirsiniz.[/QU

Allah razı olsun kardeşimiz...

Amin. Allahü teala cümlemizden razı olsun. Cumanız mubarek olsun, Cenab-ı Hak feyz ve bereketinden istifade etmeyi nasib ve müyesser eylesin inşallahü teala..Dualarınızı istirham ederiz. Afiyet ve selametle kalın inşallahü teala.

muberra

Kayıtlı Kullanıcı
1.İstemenin Esrarı / Muhammed Bozdağ
2.Düşün ve Başar / MUhammed Bozdağ
3-Sonsuzluk Yolculuğu/Muhammed Bozdağ

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
İman Ve İslam Atlası Bugünün ve yarının derin ve gerçek müminleri!
Eserimi size ithaf ediyorum.

1981

27/02/2009 - 03:20
12.jpg

Yandı kitap dağlarım, ne garip bir hâl oldu!
Sonunda bana kalan, yalnız ilmihâl oldu!

Kalmadı bu dünyada benim işim ve kavgam;
Eserimi verdimse, artık ölsem de ne gam!

TAKDİM

• Bu eserin yıldırımı, içerime, 1960 - 61 hapsimde Topta-şı Cezaevinde düştü.

• Bana verdikleri kütüphaneyi idare işinde, sabahları uyanır uyanmaz ve akşam sayım düdükleri ötünceye kadar hep bu işle uğraştım. Dışarıyla tek temasım, arsalarda serbest serbest havlayan köpeklerden haberini aldığım bir hayatın mevcut olduğunu bilmekten ibaret... Bir de kütüphane odasının kapısındaki sürgülü delikten mahkûmlara polis romanları yetiştirmek...

• Bütün sanat, fikir, vecd, hassasiyet ve imân melekelerimi birleştirerek yepyeni bir hâdise mahiyetinde ortaya atmak ateşiyle yandığım «İman ve İslâm Atlası»... O zamanlar bir yığın malzeme toplamış olmama rağmen, bunları tablolaştıramamış ve aşkımın gerektirdiği nizam ve ifâdeye kavuşturamamıştım. Zira, göz açıp kapayıncaya kadar hapis müddetim bitmiş ve haberini başıboş köpeklerden aldığım dış hayatın, bana kapısı açılmıştı. Buyur bakalım, o kadar özlediğin köpeklerin dünyasına!..

• Eser, 20 yıl müddetle içimde şeklini bulamayan bir rü-şeym (protoplazma) halinde yaşadı. Şu oldu, bu oldu ve 1980 sonlarında ve 1981 başlarında yine içime düşen bir yıldırım bana hitap etti: «Eğer hemen değilse, ne vakit?»...

• Bir sayfiye yerindeki evime çekildim, Marsilya sokakları kadar yabancısı olduğum şehre mevsimler boyu hemen hiç inmedim, hattâ bahçeme bile çıkamaz oldum; ve bir güne on günlük çalışmalarla «İman ve İslâm Atlası»nı kalıba dökebildim. Bu defa evimde geçen bilmem kaçıncı hapsim...

• «İman ve İslâm Atlası», her biri aynı kaynaktan tas dolduran kitaplara nispet, doğrudan doğruya ve en az vasıta kullanarak o kaynağa diz üstü abanma ve suyuna avuç açma vâkıasıdır; ve bundan sonra Hak ne nasip eder, bilemem, bütün eserlerimi tamamlayıcı mahiyettedir.

• Şekille ruhu, amelle hikmeti, mezcetmek gayesini güttüğüm bu eserde, hem en emin «ilmihâl»i, hem de en şaşmaz tefekkürü, en sağlam müşahhas üstüne en ulvî mücerredi bina edercesine mimarileştirirken, tebliğci olmaktan ziyade telkinci olmaya gayret ettim.

• «Tarife» yazmak yerine gayeyi öziyle ruhlara sindirmek, reçete yerine mânada ilâcın kendisini tattırmak... Buna çalıştım. Ve bu aziz dâvayı papağan ağızlardan kurtarmak...

• İskeletsiz vücud olmaz ya; bir de iskelet üzerine vücudu ve uzuvları kul çapında yerleştirebilmek var... Peteği dosdoğru çizdikten sonra onu en halis balla doldurmak... Asırlardır hakkiyle yapılabildiğini sanmadığım bu cehd üzerinde başarı derecemi, tam 45 yıldır Büyük Doğu teknesinde hamurunu yuğurmaya çalıştığım yeni iman ve islâm nesli tayin edecektir.

• O olmasaydı oluşun olmayacak olduğu, Kâinatın Efendisine salât ve selâm olsun!...

• Allah, Sevgilisinin ümmetine 15. İslâm Asrının birinci yılından ileriye, yeni bir anlayış, duyuş, görüş ve oluş nasip etsin...

Necip Fazıl Kısakürek / Büyük Doğu

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
cemil tokpınar-namaz kahramanları
senai demirci-söz yangını

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt