Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Tavsiye edebileceğiniz kitaplar (2 Kullanıcı)

acizane kul

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm arkadaşlar..

Okuduğumuz ve tavsiye edebileceğimiz kitapları bu başlık altında paylaşalım. Çok faydalı olacağını tahmin ediyorum. Kimimizin duyduğu ama bazılarımızın duymadığı kıymetli eserler vardır muhakkak. Bunları burada yazarsak hepimiz istifade edebiliriz. Hatta kim hangi konuda kitap okumak isterse sorsun onada yardımcı olacak kardeşlerimiz olacaktır elbet.

Ben ilk tavsiyemi "Mesnevi" olarak yapıyorum. Herkesin okuması gereken bir şaheser. İnsan Mesnevide kendini buluyor. Mevlana ks. hazretleri öyle güzel ve öyle alımlı bir şekilde anlatıyor ki insanı kendinden alıp götürüyor.
Mesnevinin bir çok tercümesi oldu. Kimisi çok ağır bir dil kullanıyor kimisi ise karışık. Ben sizlere "Şefik Can" tercümesini tavsiye ediyorum. Zira anlatımı ve dipnotları muhteşem. Başka bir kitaba bakmanıza gerek kalmıyor. İçerisindeki dipnotlarda her şeyi açıkça yazmıştır.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
06041592.jpg

Fatıma'ya kaçtım; çünkü onda, Tevhid'i ve Allah'a rızayı bulduğum için...
Fatıma'ya kaçtım; çünkü onda aşk bilincini seyrettiğim için...
Fatıma'ya kaçtım; çünkü o, karşılık beklemeden sevdi, cesurdu...
Fatıma'ya kaçtım; çünkü o, çöle hayat veren bir nehirdi...
Hayırlı bir evlat, sabırlı bir yol arkadaşı, sadık bir sevgili, merhametli bir anne olmanın yanısıra, ahdinden vazgeçmeyen, cihadından usanmayan, aşkından pes etmeyen ve çölünden dönmeyerek Firdevs'ine ulaşan kamil bir insan olarak, her birimize örnek bir deneyim, tecrübeler anıtıdır Hz. Fatıma...
Fatıma, yolculuk bilincidir.
Rahmet Peygamberi'nin yirmisekiz yıllık en yakın ve kesintisiz tanığı olarak Benden bir parçadır...dediği Fatıma'sının, uzun suskunluklardan sonra, yeniden okumak...

Yazar: Sibel Eraslan
Yayınevi: Elest

kresimla0.jpg

KUR'AN VE SÜNNETE GÖRE MÜSLÜMAN KADININ ŞAHSİYETİ

Bu eserde müslüman kadının kendisine, ailesine ve toplumuna karşı olan sorumlulukları ele alınmakta, diğer insanlarla ne tür bir ilişkide olması gerektiği âyet ve hadislerle anlatılmaktadır. Eser müslüman kadının, hayatın çeşitli alanlarındaki rolünü ortaya koymaktadır. Çocuklarının eğitimi konusunda sorumluluğunu bilen şefkatli bir anne, eşinin yanında onunla birlikte mutluluk dolu bir hayat inşa eden iyi bir eş, anne babasının değerini bilen hayırlı bir evlat, akrabalarıyla, komşularıyla, arkadaşlarıyla iyi ilişkiler kuran bir birey olarak toplumun şekillenmesinde rol oynayan müslüman kadının üstlendiği sorumluluklar bu kitapta akıcı bir üslupla ele alınmaktadır.

Selamün aleyküm kardeşim..Güzel bir başlık olmuş..Yakın zaman önce bunları okumuştum..Bugün Mir'atü'l- Cihad -1' e başladım...Tavsiye ediyorum..Selam ve dua ile.

mirat1.jpg

acizane kul

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam kardeşim. Tavsiyelerin için Allah razı olsun.

Yahu bu kadar mı kitap okuyan hani başka kimse yok mu ?

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
sa kardeşim.herkese sürekli tavsiye ediyorum.
ÇİLE RAİF ÇİLESUN.ÇOK ETKİLEYİCİ.
HUZUR SOKAĞI ama yazarı aklıma gelmiyor.eve gidince bakıp yarın eklerim.

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm.Muhammed bozdağ ın ruhsal zeka kitabını tavsiye edebilirim.Ayrıca diğer bütün eserlerini de.içerik olarak çok dolu bir kitap. BAŞARIRSANIZ,IQ YA GÖRE BEN YAPTIM DİYECEKSİNİZ;EQ YA GÖRE DOSTLARIMIZLA YAPTIK DİYECEKSİNİZ.SQ İSE SİZE.SINIRSIZ SAHİBİMİZ BİZİMLE AYNI ŞEYİ İSTEDİ VE İSTEDİĞİMİZİ YARATTI DEDİRTECEKTİR.Selamet ile kalın

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
Muhammed Bozdağ Istemenin Esrari
Ayhan çakiroğlu Sabreden Kazanir

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm.Muhammed bozdağ ın ruhsal zeka kitabını tavsiye edebilirim.Ayrıca diğer bütün eserlerini de.içerik olarak çok dolu bir kitap. BAŞARIRSANIZ,IQ YA GÖRE BEN YAPTIM DİYECEKSİNİZ;EQ YA GÖRE DOSTLARIMIZLA YAPTIK DİYECEKSİNİZ.SQ İSE SİZE.SINIRSIZ SAHİBİMİZ BİZİMLE AYNI ŞEYİ İSTEDİ VE İSTEDİĞİMİZİ YARATTI DEDİRTECEKTİR.Selamet ile kalın

ALEYKÜM SELAM.BU KİTABIN İÇERİĞİNDEN BAHSEDERMİSİNİZ KISACA RİCA ETSEM.KİTAPÇIYA UĞRUYCAM YARIN ALIRIM

*GÖKKUŞAĞI*

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
gokkusagim.blogcu.com
yusuf-ile-zuleyha.jpg

YÛSUF ile ZÜLEYHA
kalbin üzerinde titreyen hüzün
Timaş Yayınları
Nazan BEKİROĞLU
//

“Sen onlara bu kıssayı anlat, belki üzerinde düşünürler.”
A’raf, 176

Deneme türü kitap okumak isterseniz yukarıdaki kitabı ve Nazan Bekiroğlu'nun İsimle Ateş arasında, Cümle kapısı, Mor Mürekkep, Yitik Lale' yi okumanızı tavsiye ederim..

Bunun dışında düşünce ufkumuzun gelişmesi için bende diğer kardeşler gibi Muhammed BOZDAĞIN bütün kitaplarını tavsiye ederim...

şimdilik bu kadar olsun..

su misali

Kayıtlı Kullanıcı
Secdede bir ömür Yazar Mehmet Akar Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Kulluğunu anlatmış.
Ömür Boyu Aşk Cemil Tokpınar
Namazı Yaşayanlar yazarını hatırlayamadım
Gül'ün Gülleri Peygamberimizin kızları Adem Saraç

Bunlar Benim en son okuduğum ve beğenerek okuduğum kitaplar tavsiye ederim

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleyküm selam.

Bende bu Çile yi merak ettim. Az anlatırmısın
kardeşim kusura bakma patron burdaydı.işimizde yoğundu bugün.şükür bitti.
kitabın adını aceleden eksik yazmışım.kutsal çile.
sudanda doğan bir çocuğun türkiye sahillerine bırakılması.gayri meşhur olmasından korktukları için değişik ailelere gitmekte.
çocukta kendini gayri meşhur zannediyor.oysaki kraliyetten gelen bir çocuktur.çok çileler çekiyor,ama allah yolundan ayrılmıyor.
ya çok güzel nasıl nerden anlatsam bilmiyorum.çocuk büyüyünce ailesi tarafından bulunuyor ve sudana gidiyor.orada yaşananlar,müslüman olan bir ülkede zina,alkol,haram yiyen insanları allah yoluna getirmek için mücadele veriyor.sonunda çooooooook mübaraek bir yerde vafat ediyor..bu sonu merak et.yazmıyorum.
raif çilesun islami bir yazardır.çok güzel kitapları var.dahaönce okuduğumda bu kadarilgimi çekmiyordu.ama şimdi maneviyatımı bulunca tekrar okuyupta aklımda hiçbirşey kalmayan kitaplarını temin edip okucam.heleki bir annenin feryadı isimli bir kitabı varki anlatamam.çünkü yarım kalmıştı.arkadaşımdan alıp baştan başlıcam.a.e.okardeşim. ama mutlaka kutsal çileyi oku.gözyaşlarına engel olamıcaksın.

acizane kul

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim kusura bakma patron burdaydı.işimizde yoğundu bugün.şükür bitti.
kitabın adını aceleden eksik yazmışım.kutsal çile.
sudanda doğan bir çocuğun türkiye sahillerine bırakılması.gayri meşhur olmasından korktukları için değişik ailelere gitmekte.
çocukta kendini gayri meşhur zannediyor.oysaki kraliyetten gelen bir çocuktur.çok çileler çekiyor,ama allah yolundan ayrılmıyor.
ya çok güzel nasıl nerden anlatsam bilmiyorum.çocuk büyüyünce ailesi tarafından bulunuyor ve sudana gidiyor.orada yaşananlar,müslüman olan bir ülkede zina,alkol,haram yiyen insanları allah yoluna getirmek için mücadele veriyor.sonunda çooooooook mübaraek bir yerde vafat ediyor..bu sonu merak et.yazmıyorum.
raif çilesun islami bir yazardır.çok güzel kitapları var.dahaönce okuduğumda bu kadarilgimi çekmiyordu.ama şimdi maneviyatımı bulunca tekrar okuyupta aklımda hiçbirşey kalmayan kitaplarını temin edip okucam.heleki bir annenin feryadı isimli bir kitabı varki anlatamam.çünkü yarım kalmıştı.arkadaşımdan alıp baştan başlıcam.a.e.okardeşim. ama mutlaka kutsal çileyi oku.gözyaşlarına engel olamıcaksın.
Bak şimdi daha çok merak ettim. En kısa zamanda alıp okuyacağım. Zaten bu aralar pek bir duygusalım. O gözyaşları sel olur bende :(

iklim.ela

Kayıtlı Kullanıcı
O KADAR ÇOK KİTAP OKUDUM Kİ ŞİMDİ AKLIMA İSİM OLARAK GELMİYOR.
LAKİN EN ÇOK AHMET GÜNBAY YILDIZIN ROMANLARINI BEĞENİRİM.
VE AÇIKLAYICI DİNİ ANSİKLOPEDİLERİDE OKUMAYI SEVERİM.
AHMET GÜNBAY YILDIZIN EN HOŞUMA GİDEN KİTABININ ADI.BOŞLUK.

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim bende bügünlerde okudugum şu kitabı tanıtım için bi forum açmayı düşünüyodum burda bahsedeyim..YAVUZ BAHADIROGLU=BİZ OSMANLIYIZ=NESİL YAYINLARINDAN

KİTAP HARİKA KİTAPTAN BİRKAÇ SATIR YAZMAK İSTİYORUM

HİÇ ÖZLENMEZMİ O GÜNLER
dürüsttük....
birzamanlar londra ticaret odasının en görünür yerinde şu mealde bir tavsiye levhası asılıydı^türklerle alış veriş et yanılmazsın^
itibarlıydık...birzamanlar hollanda ticaretodasının toplantılarında oylar eşit çıkınca osmanlılarla alışveriş eden tüccarların oyu iki sayılır onun dedigi olurda..
ubicini söylediyor.
bu muazzam ülkede dükkancılar namaz saatlerinde dükkanlarını açık bırakıp camiye gittikleri halde senede dürt hırsızlık ancaolurdu.ahalisi sırf hıristiyan olan galata ile beyoglunda ise hırsızlık ve cinayet vakaları olmadan gün geçmezdi..
eski tüklerin dini hayatları vardı ,dini hayatları oldugu içinde çok şeyleri vardı;yeni türklerinde dini hayatları oldugunda çok şeyleri olacak...

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
hamile yadA ayeni dogum yapmış annelere bu kitabı mutlaka öneririmGENÇ ANNEYE MEKTUPLAR=Dr.WILHELM STEKEL=ZAFER YAYINLARI

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
sa kardeşim.herkese sürekli tavsiye ediyorum.
ÇİLE RAİF ÇİLESUN.ÇOK ETKİLEYİCİ.
HUZUR SOKAĞI ama yazarı aklıma gelmiyor.eve gidince bakıp yarın eklerim.
[/Q

HUZUR SOKAGINI YAZARI ŞULE YÜKSEL SENLER kesinlikle tavsiye ederim gerçi bu kitabı okumayam çok az insan var .bide özellikle gençlerin okumasını tavsiye ed,cem bi kitap var AHMET GÜNBAY YILDIZIN=BENİM ÇİÇEKLERİM ATEŞTE AÇAR..Bİ BAKIŞIN BEDELİNİ ANLATIYO

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
29820_85_0_751.jpg

MÜSLÜMAN AİLEYE DOĞRU / ZEYNEP GAZALİ

Bu kitaptan, müslüman bir kadının İslam davasındaki yeri, vazifeleri, aile içindeki önemi, müslüman ailenin nasıl teşekkül edeceği, asrımızda kadının durumu, bilinçli bir Kur'an Neslinin yetiştirilmesinde müslüman kadının rolünü ve önemi, müslüman kadının bilinci, "müslüman kadın" tanımlaması ele alınmıştır..

3282_85_0_54004.jpg

Asrımızda İslam Uygulanabilir mi? / Prof. Muhammed Kutub

Akıl sahiplerinin bilmeleri gereken çok önemli bir husus şudur ki; bu mesele daima gündemde tutulmalı ve İslâm'ın asrımızda rahat bir şekilde uygulanabileceği her fırsatta dile getirilmelidir. Böyle bir işe talip olanların neler yapması gerektiği kitabın sonunda açıklanmıştır..

58581_85_0_other_sevgizekasi.jpg

SEVGİ ZEKASI / MUHAMMED BOZDAĞ

Güzellik, huzur, kazanım ve onun gönlünüzden doğarak yeşerir. Gayretin, başarma ve paylaşma tutkusunun ardında, sevgiden değerli gerekçe gösterilemez. Anne-baba, eş-çocuk, öz-benlik, kazanım, bitki, hayvan, arkadaş, vatan-millet ve dini değerleriniz sevginize muhtaç. Dünyadan götürüldüğünüz gün, dostlarınız ardınızdan nasıl bakacak? Bu sabah ne kadar güzel bir güne doğduğunuzun farkında mıydınız? Herkes herkesi unutabilir de, sadece anne baba evladını sayıklar. Yıllar geçti de, annemiz sadece veren el, bizler sadece alan el olduk. Başarı, hayatta huzur ve ilişkilerde dengedir. Sevgi, acıları bile tatlandırır; nefret, zevkleri bile acılandırır. Her büyük insan, evrensel bakabilen bir gönül geliştirmiştir. İnsanlar dünyaya nur yüzlü, melek ruhlu geldiler. İlahi zamanlamaya güvenen her fidanın meyve vereceği gün gelecektir.

huzunlu_gurbet

Kayıtlı Kullanıcı
idamlik Genc ; Emine Senlikoglu
imamin Manken Kizi ; Emine Senlikoglu
huzur Sokagi ; Sule Yuksel Senler ...
hepsi Co Guzel Kitaplar Tavsiye Ederim Selam Ve Dua Ile...

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Tevhid'in Hakikati

P.gif
eygamberlerin getirdiği tevhidi, öz bir şekilde ifade eden bir şiar vardır. Bu, tevhid kelimesi, ihlas kelimesi ya da takva kelimesi olarak isimlendirilen "la ilahe illallah" sözüdür. Bu büyük kelime, Allah'ltan başka herşeyden uluhiyeti kaldırıp atarak sadece O'na vermeyi içermektedir. Gerçek olan ilah, yalnızca O'dur. Çeşitli zaman dilimlerinde, insanların O'ndan başka ibadet ettikleri ilahlar, cehalet ve vehmin yarattığı batıl ve sahte ilahlardır. Allah şöyle buyurmaktadır: "Keza hak, yalnız Allah'tır. O'nu bırakıp ibadet ettikleri ise batılın ta kendisidir. Doğrusu Allah yücedir, büyüktür."

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt