Malzemeler
*Ben unu ve sütü göz kararı koyuyorum.Eğer evinizde kendinize yapacaksanız yarın litre sür ve 3 bardak un yeterli geliyor.*1.5 yemek kaşığı instant kuru maya*1.5 tatlı kaşığı tuz
Arasına sürmek için
[*=center]250 gr. tereyağı
Üzeri İçin
Beyaz Susam
Esmer Susam
Çörek otu
YAPILIŞI
Unun ortasını havuz gibi açın
Maya tuz ve sütü koyup özlü bir hamur yoğurun
Üstünü örtüp mayalanana kadar bekletin
Hamuru 4 veya 5 parçaya ayırın.
Her parçayı kalınca yuvarlak şekilde açın
Arasına yumuşak yağdan sürün
Rulo yapıp kendi etrafında kıvırın. Diğer bezelere de aynı şekilde yapın.Eğer aceleniz yoksa 20 dk kadar üzerini temiz bir naylonla örtüp tekrar mayalanmasını bekleyin.Açmaya başlamadan evvel bir kase su doldurun ve hamur bezelerinizi tamamını ıslatmayacak şekilde suya batırın.
Başka bir tabakta karıştırdığınız susamlarınızın üzerine bastırarak tüm bezelerinizi açın.
Pişireceğiniz tava büyüklüğünde açın ve kısık ateşte iki taraflı kızartarak pişirin.
BUDA CAHİDE HANIMIN TARİFİNDEN KARELER