Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Tatilin MÜSLÜMANCASI mümkün mü? (1 Kullanıcı)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Kendisini maymunla akraba sayan, insanın herhangi bir canlıdan farkının olmadığına inananların hayat tarzı ve zevkleri nasıl olur da bizim zevkimize yön verebilir?

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM CANIM,KISMETSE 11 TEMMUZDA ORDAYIM:a29:

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
SELAMÜN ALEYKÜM CANIM,KISMETSE 11 TEMMUZDA ORDAYIM:a29:

aleykum selam canım kardeşim ..
uzungöle mi gideceksiniz . ne güzel bu seneki tatil hakkımı İstanbula kullandım .. orayı planlamıştım ama kısmet olmadı ..
iyi bir tercih harika .. ben oraya hayranım
..senden kıskanırım şimdi ben oraları :)
ALLAH ' a emanet ol güzel arkadaşım ..

fmkocak

Kayıtlı Kullanıcı
tatil

tatil

esselmünaleyküm...ben aranıza yeni kaltıldım/katılmak istiyorum.. bence şunu sorgulamakta lazım... tatil denince ne anlıyorsunuz..anlıyoruz...bedeni dinlendirmek, değişik yerler görmek, denize girmek,havuza girmek, çamaşır-bulaşıktan kurtulmak, yeni arkadaşlar/dostluklar edinmek, yeni kitaplar okumak, para harcamak vs. vs. bunu çoğaltmak mümkün. nefs bunların hepsini bir arada isteyebilir.. şu varki nefsin ihtiyaçlarını helal dairede karşılamak en önemlisi. bu sebeple tatil nefsi arzulara yenik düşmeden ALLAH (CC)ın razı olacağı şekilde;(O'nun sanatını görmek için, bir insanın yüzüne bakmak, gülümsemek, bir ağaca bakmak, bir çiçeği koklamak denize bakıp içindekileri düşünmek vs.vs.) ruh ve beden için şifa aramak manasında olmalı tatil..tatile çıkınca edindiğiniz örf ve adetleri, ahlak kurallarını, dini kuralları, geride bırakmıyorsunuz ki onlarla çıkıyorsunuz, siz her zaman müslümansınız, iyi ahlak sahibisiniz. ve bunları unutmuyorsunuz... köyünüzde de tatil yapabilirsiniz sıla-i rahimde olur..bunu sağlayabildiğiniz her yerde tatil yapabilirsiniz... işinize/çalışma hayatnıza rutinlerinize ara vereblirsiniz..diye düşünüyorum. selam ve dua ile....

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
aleykum selam canım kardeşim ..
uzungöle mi gideceksiniz . ne güzel bu seneki tatil hakkımı İstanbula kullandım .. orayı planlamıştım ama kısmet olmadı ..
iyi bir tercih harika .. ben oraya hayranım
..senden kıskanırım şimdi ben oraları :)
ALLAH ' a emanet ol güzel arkadaşım ..

canım ya sen sivasda değilmisin?
ben uzungöle 1 kez gitmiştim.
evet güzel ama çok uzakta.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
canım ya sen sivasda değilmisin?
ben uzungöle 1 kez gitmiştim.
evet güzel ama çok uzakta.

galiba ben yanlış anlamışım :D
sen sivasa mı geleceğim diyormuşsun ..:)

hayırlı yolculuklar . güzel kardeşim .yolunuz açık olsun ..
insanın memleketi gibisi yok demi. .
ALLAH a emanet ol kardeşim .
selam ve dua ile B)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
esselmünaleyküm...ben aranıza yeni kaltıldım/katılmak istiyorum.. bence şunu sorgulamakta lazım... tatil denince ne anlıyorsunuz..anlıyoruz...bedeni dinlendirmek, değişik yerler görmek, denize girmek,havuza girmek, çamaşır-bulaşıktan kurtulmak, yeni arkadaşlar/dostluklar edinmek, yeni kitaplar okumak, para harcamak vs. vs. bunu çoğaltmak mümkün. nefs bunların hepsini bir arada isteyebilir.. şu varki nefsin ihtiyaçlarını helal dairede karşılamak en önemlisi. bu sebeple tatil nefsi arzulara yenik düşmeden ALLAH (CC)ın razı olacağı şekilde;(O'nun sanatını görmek için, bir insanın yüzüne bakmak, gülümsemek, bir ağaca bakmak, bir çiçeği koklamak denize bakıp içindekileri düşünmek vs.vs.) ruh ve beden için şifa aramak manasında olmalı tatil..tatile çıkınca edindiğiniz örf ve adetleri, ahlak kurallarını, dini kuralları, geride bırakmıyorsunuz ki onlarla çıkıyorsunuz, siz her zaman müslümansınız, iyi ahlak sahibisiniz. ve bunları unutmuyorsunuz... köyünüzde de tatil yapabilirsiniz sıla-i rahimde olur..bunu sağlayabildiğiniz her yerde tatil yapabilirsiniz... işinize/çalışma hayatnıza rutinlerinize ara vereblirsiniz..diye düşünüyorum. selam ve dua ile....

aleykum selam ..
hoşgeldiniz ,üyeliğiniz hayırlı olsun..
evet düşüncelerinize katılmamak elde değil .. doğru düşünüyorsunuz .. sizle aynı fikirdeyiz bu konuna ,
galiba biraz niyetlede alkalı bunlar..

ALLAH razı olsun .. cumamız mübarek olsun ..
selam ve dua ile ...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
yazarın anlattığına katılıyorum bende ailemle birlikte tesettürlüler için uygun bir tatil köyüne gitmiştim öyle sanmışımız daha doğrusu şöyle ki bayanlar kadın kadına diye dahada bir acılıyo siz kendiniz dikkat etsenizde başkalarının cahilliği size günah olarak dönüyo sonuçta istemedende olsa göz zinası oluyo vede tatil yapayım derken kendi kendime hesaplaşıp burada napıyorum deyip dahaha huzursuz olmuştum o yüzden din birazda akıl vede mantıktır tatilimizide doğrularla yaşamak elimizde ....

emeğinize sağlık...

eyvallah ..
ALLAH razı olsun .. ah !! bu kadınlar ah !! yaparlar kardeşim .:)

selam ve dua ile rabbimize emanet olunuz .. B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt