tatil
tatil
esselmünaleyküm...ben aranıza yeni kaltıldım/katılmak istiyorum.. bence şunu sorgulamakta lazım... tatil denince ne anlıyorsunuz..anlıyoruz...bedeni dinlendirmek, değişik yerler görmek, denize girmek,havuza girmek, çamaşır-bulaşıktan kurtulmak, yeni arkadaşlar/dostluklar edinmek, yeni kitaplar okumak, para harcamak vs. vs. bunu çoğaltmak mümkün. nefs bunların hepsini bir arada isteyebilir.. şu varki nefsin ihtiyaçlarını helal dairede karşılamak en önemlisi. bu sebeple tatil nefsi arzulara yenik düşmeden ALLAH (CC)ın razı olacağı şekilde;(O'nun sanatını görmek için, bir insanın yüzüne bakmak, gülümsemek, bir ağaca bakmak, bir çiçeği koklamak denize bakıp içindekileri düşünmek vs.vs.) ruh ve beden için şifa aramak manasında olmalı tatil..tatile çıkınca edindiğiniz örf ve adetleri, ahlak kurallarını, dini kuralları, geride bırakmıyorsunuz ki onlarla çıkıyorsunuz, siz her zaman müslümansınız, iyi ahlak sahibisiniz. ve bunları unutmuyorsunuz... köyünüzde de tatil yapabilirsiniz sıla-i rahimde olur..bunu sağlayabildiğiniz her yerde tatil yapabilirsiniz... işinize/çalışma hayatnıza rutinlerinize ara vereblirsiniz..diye düşünüyorum. selam ve dua ile....