Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Taşiyici Anne Olmak (2 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan Arzu_76
  • Başlangıç tarihi
A

Arzu_76

Selamün aleyküm

kocanın sperminin, nikâhlısı olmayan bir kadının yumurtasıyla döllendirilmesi neticesinde oluşan embriyonun, karısının rahmine konulması veya yabancı bir erkeğin spermi kullanılarak yapılan döllendirme sonucu oluşan embriyonun, kadının rahmine konulması veya eşlerden alınan yumurta ve spermin laboratuar ortamında döllenmesiyle oluşan embriyonun, hamile kalmaya gönüllü bir başka kadının rahmine konulması veya aralarında nikah bağı bulunmayan bir erkeğin spermi ile bir kadının yumurtasının laboratuar ortamında döllendirilmesi ve embriyonun kadının rahmine konulması şeklindeki uygulamalar dinen caizmidir

Bu konuda beni bilgilendirirmisiniz kaynak belirtirmisiniz.

Rabbim razı olsun

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
sa arzucum.geçen yıl çok tartışılan bir konuydu.allah ıslah etsin allah ıslah etsin.öyle sinirlenmiştim ki.birde sperm bankası kurulmuştu.ülkemizde yasal değil.bu zinaya girer.bunula ilgili hocalar açıklama yapmıştı.hepside dinimizce uygun değil demişlerdi.bir programda izlemiştim.yumurtasını satan kadınlar.vah halimize.ve bir yumurtadan onlarca çocuk olabiliyormuş.düşünsene o onlarca çocuk kardeş ve birbirlerini tanımıyor.bunlar ilerde çok vahim durumlara yol açabilir.sperm bankasından alınan spermle dünyaya gelen çocuğa bunu nasıl izah edersiniz.çok vahim bir durum çok.

A

Arzu_76

Bende bunun caiz olmadığını bılıyorum.

Bana dediler ki Kuranda nerde yazıyor bize ıspatla delil göster diye
bende o yüzden bu konuyu açtım

laves

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. ablacım oncelıkle ınsaallah bunun gorumcelerınle alakası yoktur dıyım cunku senı takıp edıyorum merak edıyorum oldumu olmadımı dıye konuya degınmek gerekırsede aman ablacım sakın mahsun kul ablamızın dedıgıne katılıyorum bende bı hocamızın konusmasını duymustum caız olmadıgı konusunda Rabbıme emanetsın

A

Arzu_76

aleyküm selam

Hamd olsun tabıkı yok canım sadece gazetede çıkan bir olay üzerine tekrar gündeme geldi.
65 yaşındaki bir bayan çocuk sahibi olması münkün değil diye onlar böyle bir uygulama yapmış.

Arkadaşlar bunu konuşuyorlardı dinen caizmi değilmi diye konuşuluyordu bende olmadığını söyledım bana kuranda bununla ilgili bir ayet varmı diye sordular

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı

seni anlıyorum benim çevremdede var bu insanlar.zina kuranda yokmu.e buda zinadır.bu konuda eminimki diğer kardeşlerim daha detaylı bilgiler vericeklerdir arzu.taşıyıcı anne.allahım sıfata bakarmısınız.ne demek taşıyıcı anne.o çocuğun psikolojik açıdan nasıl etkilenebileceğini düşünsenize.bu insanları allaha havale ediyorum.allah ıslah etsin.anneliği bile ayaklar altına aldılar.arzucum kusura bakma olurmu seni anlıyorum.birilerine birşeyler anlatmak okadar zorki.a.e.o

laves

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam

Hamd olsun tabıkı yok canım sadece gazetede çıkan bir olay üzerine tekrar gündeme geldi.
65 yaşındaki bir bayan çocuk sahibi olması münkün değil diye onlar böyle bir uygulama yapmış.

Arkadaşlar bunu konuşuyorlardı dinen caizmi değilmi diye konuşuluyordu bende olmadığını söyledım bana kuranda bununla ilgili bir ayet varmı diye sordular
ohh cok sukur
ınanın bazen bu tarz ınsanlara ne dıycegımı sasırıyorum bazen bu sızın annenız yada babanzsa hemde Rabbım hıdayet ver dıyorum zor bı durum ınsanın cahıl olması yada goruyo sandıgı gozlerının aslında gormemesı malesefkı benım aılemde bu cahıl ınsanlar toplulugunun bı parcası rabbım bızlere onların karsısında dımdık duracak guc versın yanlıs bısey soylmekten ve onlara uyup yapmaktan Rabbıme sıgınıyorum

A

Arzu_76

Hemde çok zor birde yeterli bilgi yok gece uyuyamadım kafama takıldı.

İlk işim buraya konuyu açmak oldu. Rabbim razı olsun

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM
BAZI İNSANLARA LAF ANLATMASI ÇOK ZOR TUTTURMU TUTTURUYOLAR MALASEF
HERŞEYİN BİR USULÜ BİR ADABI VARDIR.ÇOCUK SAHİBİ OLMANINDA YOLU EVLENMEKTİR.EVLENMEKTE SÜNNETTİR. HAA ŞİMDİLERDE EVLENMEDENDE OLUYO EVLİLİK DIŞI ÇOCUKLAR TABİİ.ZİNA YOLU İLE.BUDA ZİNANIN BAŞKA BİR YÖNÜ .VELED İ ZİNA ÇÜNKÜ TAMAMEN EVLİLİK DIŞIDIR.HANİ NERDE BABASI KİM YOKKİ.KİMSENİN O DOĞACAK ÇOCUĞU ÖYLE BÜYÜTMEYE HAKKIDA YOKTUR.BENCİLLİKTİR BU BAŞKA BİŞEY DEĞİLDİR.BİRDE BAZI İNSANLARA ÖYLE ÇOK KIZIYORUM Kİ CAHİLLİKTEN İLERİ GELİYO BUDA YOK EFENDİM KURANI KERİMDE YOKMUŞ.NE YAZACAK YANİ KURANI KERİMDE NE BEKLİYOLAR Kİ TAŞIYICI ANNENLİK CAİZ DEĞİLDİR BÖYLEMİ YAZMASI GEREKİYO YANİ ALLAH AKIL FİKİR VERSİN DİYECEK BİŞEY BULAMIYORUM.

Ey peygamberin kadınları, sizden kim açık bir çirkin-utanmazlıkta bulunursa, onun azabı iki kat olarak arttırılır. Bu da Allah'a göre pek kolaydır. (AHZAB SURESİ / 30)

baba431

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm Zamanında peygamberler ne mucizeler gösterdilerde inanmak istemyenler gene inanmadılar, işte zamanımızdada bu insalardan malesef çok fazla var. şimdi siz onlara kurandan ayette gösterseniz boştur inanmak istemeyen gene inanmaz ALLAH ıslah etsin demekten başka bişey diyemiyorum selam ve dua ile....

A

Arzu_76

Aleyküm selam haklısınız kardeşim.

Kimseyi kınamak haşa haddim değil ve olamaz ama bazı şeylerde insanlara karşı cevapsız kaldığım zaman kendimi suçlu hissediyorum.

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
VE ALEYKUM SELAM VE RAHMETULLAHU VE BEREKATUHU

Arzu kardeşim bi takım insanlara bişeyler anlatmak gerçekten çok güç.benimde başıma geldi böyle bir olay neler çıkardım internetten onların yanlış düşünceye sahip olduklarını göstermek için ama gelin görünki malasef kendisinin kalp gözünün açıldığını iddia ediyor ben çıkarıyorum götürüyorum hayır olmaz böyle bişey diye(benim dediğim kişiye olmaz bana göre)kolaymı öyle kalp gözünün açılması bu seferde kendini büyük evliyalarımızın yerine koymaya başlıyor.artık pes ettim.çünkü kalpler kırılmaya başlandı.sizde size doğru geleni söyleyin ama bir yere kadar biliyorum bu çok zor susmak yani bişeyleri ıspatlamaya çalışmak istiyo insan ama karşımızdaki insan anlamıyosa faydası olmuyo sinir olduğumuzla kalıyoruz

A

Arzu_76

Ne yazık ki öyle isranurr kardeşim. Rabbim hidayet versin inşallah onlarada
bizlerede

AMİN AMİN AMİN

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
diyanet işlerinin açıklaması;taşıyıcı annelik,islam dinini meşru evlilik hukuku ve buna bağlı diğer haklar açısından değerlendiriliğinde,kocayla nikah bağı bulunmayan yabancı bir kadın tarafından gerçekleştirilirse,pek çok sakıncası dolayısıyla meşru ve caiz görülemez.taşıyıcı anne ile sperm ve yumurtasıdışarıda döllenen karı-koca ve doğan çocuk arasında ieridebir takım sakıncalı ilşkiler ve durumlar ortaya çıkabilir.çocuğun aitliği(nesebi) açısından para ilşkilerine,gönül ilişkilerinden tehdit ve cinayete kadar bir çok başlangıçta hiç mi hiç beklenmeyen,amam zamanla kendini gösterebilecek ,arzu edilmeyen ve hatta tehlikeki durumlar ortaya çıkabilir. Vecdi akyüz bu açıdan bakıldığında yumurta kendisine ait olmasada bir kadının taşıyıca annelik yapması caiz olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt