Reyhani_konyevi
Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykum selam,Selamın aleykum. Benim anlamadığım nokta rabıta. Bunu yaparak neye ulaşıyoruz? Yapmamız şart mı? Şirk olduğunu düşünmüyorum ama bunu yapmaktaki amacı anlamıyorum.
Ve aleykum selam,
Amacımız düşündüğümüz mürşidi kamilden feyz almaktır bilimsel olarakta bu sene içersinde müslüman olmayan bilim adamlarınca bu konuda bir yazı okumuştum hani rabıta demiyor ama insanın sevdiği insanları düşününce çok faydası oluyormuş vs faydalarını sıralıyorlardı, Bunu yaparak fena fiş-şeyh makamına ermeyi amaçlıyoruz çünkü kişi düşündüğü ve sevdiği insana benzemeye çalışır e bu mürşidi kamiller de hazreti peygamberin sünneti seniyyesinden ayrılmıyorlar yani biz mürşidimizde fani olarak hazreti peygambere ulaşmayı amaçlıyoruz(zaten fenafi-ş şeyh makamından sonraki makam da fena fi-r Resul'dür ve en son kişi Fena fillaha ulaşır) e hazreti peygambere ulaşan insanı da Allahu zülcelal elbetteki sevecektir çünkü hazreti peygamber Allahu zülcelal'in habibidir. İnanın bana nefsi tezkiye etme yolunda en etkili 2şeyden birisi rabıtadır diğeri ise zikrullahtır. Şart mı derseniz eğer kişinin mürşidi varsa ve bu mürşid gerçekten mürşidi kamil(kamil olmayan mürşide bağlanılmaz) ise yapılmalıdır nitekim kuran-ı kerim'de tevbe suresi 119. ayeti kerime de Rabbımız buyuruyor ki Ey iman edenler! Allahtan(c.c) korkun ve SALİHLERLE beraber olun..Bu salihlerin kim olduğu büyük tefsir alimlerimizden Fahruddin er-Razi (r.a) İsmail hakkı Bursevi başta olmak üzere birçok müfessir bu salihler Allah dostlarıdır buyurmuşlardır..Kuran da Rabıtaya birçok delil mevcuttur mesela Yusuf aleyhisselam'a Züleyha(sonradan evlendikleri annemiz) musallat olduğunda Hazreti Yusuf aleyhisselama ikaz etmek üzere Yakup aleyhisselam'ın Ervahı göründü evladım! senin ismin peygamberler listesinde sakın bir kötülük yapma nefsine buyurdu işte bu apaçık bir Rabıta delilidir..Eğer daha detaylı bilgi isterseniz kitap tavsiyelerinde bulunabilirim..İnşaAllah faydam dokunur..selam ve dua ile...
Allah razı olsun, az çok anladım sayılır. Elimde birçok kitap var onlar bitince kitap tavsiyelerinizi de alırım.
Selamun aleykum ve rahmetullah ..