Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Tasavvuf Bölümünde Tasavvuf'la ilgili yazılar bekliyorum. (9 Kullanıcı)

fidanras

Kayıtlı Kullanıcı
Anlamıyorum,laiklik konularını, siyaseti tasavvuf bölümünde neden yazılıyor?

Tasavvuf'la ilgili olanlardan daha çok yazı bekliyorum.Nerede bir tartışma yaratacak,nerede ayrılık yaratacak bir konu var gidip bulup yapıştırıyorlar...

Tartışmak, bölünmek istemiyorsak neden ortak noktaları bulup çıkarmıyoruz?
Laiklik üzerine düşüncenizle benim düşüncem farklı.Bu fark asla tartışmayla kapanmaz.

Zaten birbirimizden çok uzak değilmiyiz?Birbirimizden neden daha uzak olmak için daha çok neden ve bahane buluyoruz?

Benim tasavvuftan bildiğim insanları birleştirici olmasıdır.İnsanlar ne olurlarsa olsunlar.Birleştirici,kaynaştırıcıdır tasavvuf.

"Gel ne olursan gel , yine gel..."

Bunu anlatmıyor mu sizce?
Neden bu ayrılıkları derinleştiren çabalar?Tartışma neden?

Tasavvufla ilgili bilgileri tasavvuf bölümünde bekliyorum.

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
hayır..!

tasavvuf bu değildir...

tasavvuf bir sivil toplum hareketi değildir, tasavvuf bir müslümanı kamil bir müslüman yapmak için vardır..

tasavvufta "insanlar ne olursa olsun" diye bir düşünce yoktur...tasavvuf insanlarla değil müslümanlarla ilgilenir...bir kişinin tasavvuf ehli olabilmesi için..evvela şeriat ehli olması gerekir..şeriatta eksik olan, tasavvufta bir adım ilerleyemez asl olan şeriattır...

mevlana hz.nin bu meşhur sözü manasının dışına çıkarılmıştır...

"ne olursan ol yine gel" derken gel olduğun gibi kal dememiştir..ne olursan ol yine gel, müslüman ol, eğer müslüman ama günahkarsan yine gel, gelde tevbe et...

bu gün hümanistlerin bu sözden çıkardıkları manada söylenmemiştir bu söz...ne olursan ol gel, putperest te olsan gel, mecuside olsan gel,...ondan sonra bakın efendim..mevlana dini ne olursa olsun insanlara değer veriyor. din ayrımı yapmıyor...gibi bir mana mevlana'ya iftiradır, hakarettir...

marjinal

Kayıtlı Kullanıcı
hayır..!

tasavvuf bu değildir...

tasavvuf bir sivil toplum hareketi değildir, tasavvuf bir müslümanı kamil bir müslüman yapmak için vardır..

tasavvufta "insanlar ne olursa olsun" diye bir düşünce yoktur...tasavvuf insanlarla değil müslümanlarla ilgilenir...bir kişinin tasavvuf ehli olabilmesi için..evvela şeriat ehli olması gerekir..şeriatta eksik olan, tasavvufta bir adım ilerleyemez asl olan şeriattır...

"ne olursan ol yine gel" derken gel olduğun gibi kal dememiştir..ne olursan ol yine gel, müslüman ol, eğer müslüman ama günahkarsan yine gel, gelde tevbe et...

bu gün hümanistlerin bu sözden çıkardıkları manada söylenmemiştir bu söz...ne olursan ol gel, putperest te olsan gel, mecuside olsan gel,...ondan sonra bakın efendim..mevlana dini ne olursa olsun insanlara değer veriyor. din ayrımı yapmıyor...gibi bir mana mevlana'ya iftiradır, hakarettir...

wanderful,wunderbar....:G
entzückend,

DuaLar

Kayıtlı Kullanıcı

çok güzeldi ishakyakup kardeşim ALLAH RAZI OLSUN...

fidanras

Kayıtlı Kullanıcı
hayır..!

tasavvuf bu değildir...

Geleceksen tevbe et öyle gel!

O halde sizce neden anlamı kayık bu cümlenin doğrusunu söylememiş sizce?

"Gel ne olursan ol tevbe et gel..."

Pek tabi böyle söyleyebilirdi.Sizin ne düşündüğünüzü umursamıyorum.Tasavvufu patentlemenizi de.

Tasavvuf sanki sadece islamda var.Sanki sadece "enel hak" diyen Hallacı Mansur başlattı.

Çok kesin ve keskinsiniz.

Diyorsunuz ki "işin aslı böyledir."
Öyle mi o halde ben de" işin aslı öyle değil böyledir" diyorum.Neyle doğrulayacaksınız?
Neye göre karşılaştıracaksınız kim hakem olacak?Kendi iddianıza kendiniz mi hakem olacaksınız?

Tasavvufu patentleyemezsiniz."Lafı yorumlayıp ,söyleyip" kendi söylediğinize de kendiniz kefil olamazsınız.İki taraf arasında ihtilaf varsa hakem 3. kişi olur.Tartışan taraflardan biri hakemliğe soyunmaz.O zaman tartışmanın sonucu her halinden bellidir.Siz.
Çok adil...Zaten beklemiyorum.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Gel, gel, ne olursan ol yine gel,
İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel,
Bizim dergahımız, umitsizlik dergahı değildir,
Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel.

gel yine gel demesinin sebebi : "bizim dergahımız ümitsizlik dergahı değildir."
Hz. Mevlana büyük irşad güneşidir.
derken "Allah katında tek din İslamdır." bu mutlak hakikata çağrıyordu insanları.

tevhiteri

Kayıtlı Kullanıcı
Sa..yazdikya Kardeş Iman Başlikli Kim Okudu A.e.o

fidanras

Kayıtlı Kullanıcı
hocamızın felsefe ve psikoloji yani senin alanındada çok iyi olduğunu biliyorum.

Tamam kardeş.Teşekkür ettim. :)

Bir önceki konudaki olayda hakkını helal et.
Sanmiyorum ki islam alimleri dahi ihtilafa dusmesin.Biraz sakin...

:)

"cevap ver fidanras.sorularima cevap ver!"
Yahu bir hırsız bile taa evine kadar kovalanmaz ki.
Hey allahım :)

xorient

Kayıtlı Kullanıcı
kur'an eksenli düşünmek ve yaşamak

kur'an eksenli düşünmek ve yaşamak

hayır..!

KUR'AN EKSENLİ DÜŞÜNMEK VE KUR'AN EKSENLİ, YAŞAMAKTIR MUSLUMANI KAMİL MERTEBEYE GETİREN

ŞU HALDE KİTABDA EKSİKLİKMİ VARKİ İLAHİ ÖĞRETİ YERİNE PANTEİST HİNT ÖĞRETİSİ BENİMSENİR

furkan 30 - Peygamber dedi ki: "Ey Rabbim! Kavmim bu Kur'ân'ı terkedilmiş (bir şey yerinde) tuttular."

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
KUR'AN EKSENLİ DÜŞÜNMEK VE KUR'AN EKSENLİ, YAŞAMAKTIR MUSLUMANI KAMİL MERTEBEYE GETİREN

ŞU HALDE KİTABDA EKSİKLİKMİ VARKİ İLAHİ ÖĞRETİ YERİNE PANTEİST HİNT ÖĞRETİSİ BENİMSENİR

furkan 30 - Peygamber dedi ki: "Ey Rabbim! Kavmim bu Kur'ân'ı terkedilmiş (bir şey yerinde) tuttular."

Oriental ne demek ? : müsteşrik demektir. müsteşrik kimdir ? : şarkı yorumlamaya çalışan batılı adam. ne ile yorumlamaya çalışıyor? batı telakkisi ile.......................batı standartlarına göre bir "islamı "üretmeye çalışıyorlar.................

tabi müsteşrikler neden tasavvufu rededer? çünkü gerçek tasavvuf İslamın özüdur. ruhudur ."fıkhı batınidir."

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı

son yüz senedir senin gibi sersemler türedi...

"kur'an eksenli düşünce" ymiş...peki tasavvuf bin seneyi aştı.. bin senedir kur'an dışı mı düşünüyordu...? o zaman kur'anı bu günlere kim taşıdı..mealcilermi..?

bir ayet öğrenmişsin ..her konuya aynı ayeti yapıştır dur başka işin yok..

seni beyinsiz seni...bu yakınlarda ABD.de toplantınız var sakın kaçırma...sende diğer sapıklar gibi ABD'deki yerini al..

fidanras

Kayıtlı Kullanıcı

Bu benim de aklıma geldiydi ilkin.yani pantesim den ne farkı var bunun manasında sormuştum kendime vaktiyle...

Lakin araştırmalarımdan anladığım panteismden ayrılıyor.

Panteism doğanın kendisinin allah olduğunu söyler.Yani gördüğün herşey.
Dikkat ediniz gördüğümüz şeyler tanrı ise
(haşa huzurda panteism tanımını ele alıyorum)
bu indirgemeci yaklaşımla tanrıyı kendi algımıza çekmiş oluyoruz.Panteism bunu yapar.Tanrıyı indirgeyerek kendi algısına çeker ve orada sonlandırır...

Fakat arkadaşlar ben daha önce söylediğim gibi felsefe bilgime ve psikoloji bilgime de güvenerek tasavvufcuların acaba bu insanlar neyin farkındalar?Söyledikleri şeylerinin çelişkilerini ve ne kadarını düşünerek söylemişler tahlil etmeye çalıştım.
İnanın ki bu cemaat existansiyalismin de ,ateismin de, panteisminde materyalismin de farkındalar.yani 1000 sene öncesindeki insanlardan bahsediyoruz...Söylediklerinin farkındalar.Neyin neyle karıştırmayacak kadar farkındalar.Senin bu panteism dediğin şeyin yani bu ikileminin de ve yanlış anlaşılmaya sebep olabileceğinin de farkındaydılar...
Benim tahlilim o yöndeydi...biliyorlar.

Araştırmaya ,"Batılı alimlerin takılıp çözemedikleri paradoksları acaba bizim islam alimlerimiz farkındalar mı?" diyerek, bu sorudan yola çıkmıştım.Karşılaştığım manzara şaşırtıcıydı.
Hem farkındalar hem de bu paradoksları çoktan çözmüşler, kendi işlerine güçlerine bakmışlar.
Vel hasıl-ı kelam tasavvuf ehlindekiler, ne dediklerinin ve ne yaptıklarının farkında insanlarmış...Panteismin de...

Şu kadarını bilmek bile pantesim le ikisinin ayrıldığını anlamaya yeterli.

son yüz senedir senin gibi sersemler türedi...

"kur'an eksenli düşünce" ymiş...peki tasavvuf bin seneyi aştı.. bin senedir kur'an dışı mı düşünüyordu...? o zaman kur'anı bu günlere kim taşıdı..mealcilermi..?

bir ayet öğrenmişsin ..her konuya aynı ayeti yapıştır dur başka işin yok..

seni beyinsiz seni...bu yakınlarda ABD.de toplantınız var sakın kaçırma...sende diğer sapıklar gibi ABD'deki yerini al..

Lütfen.Küfürlü olmasa?

tevhiteri

Kayıtlı Kullanıcı
tevhieri

tevhieri

sa.arkadaşım tasavvufcular kuran merkezli yaşamıyorlarmıda bilip bilmeden..yada araştırmadan..veya eksik birinin tasavvuf adına yazdıklarına bakarak..tasavvufu dışlamaya hakkın yok..tasavvuf ehli her olay ve anlatılmak istenen her yazıyı bir zahir yönüyle birde batın yönüyle acıklar..mesela siz bana allahın kainatı 6 günde yaratmasını kuran merkezli acıklarmısınız...zamandan münezzeh bir ortamda 6 gün ne mana ifade eder...a.e.o

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt