Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Tarihin En Büyük Kredi Kartı Vurgunu (1 Kullanıcı)

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Eki 2008
Mesajlar
6,064
Tepki puanı
38
Puanları
48
Konum
Ankara
Albert Gonzales adlı bir adam tam tamına 130 milyon adet kredi kartındaki verileri çaldığı gerekçesiyle 20 yıl hapis cezası almak üzere.

32a3p3kjcy.jpg

Florida'da bir adam bugüne kadar dünyanın en büyük kişisel veri hırsızlığını yaptığı gerekçesiyle tutuklandı. ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 130 milyon adet kredi kartın bilgilerini çaldığı belirtilen 28 yaşındaki Albert Gonzales ve iki adet yardımcısı yargılanmaya başlanacak.

96774yrv5.jpg

"segvac" kod adını kullanan Gonzales ve yardımcıları Ekim 2006'dan bu yana birçok kredi kartı sistemini ve çeşitli firmaları araştırarak hangisine saldıracaklarını belirliyordu. Şirketlerin güvenlik duvarlarını geçen hacker'lar kredi kartı ve borç bilgilerini çalmaya başladılar.

En büyük hırsızlık

Çoğu denemelerinde başarılı olan Gonzales ve yardımcıları yaklaşık 130 milyon kredi kartının verilerini çalarak bunları ABD, Letonya, Hollanda ve Ukrayna'daki sunucularına gönderdiler. Saldırıya uğrayan şirketlerin arasında 7-Eleven, kredi kartı şirketi Heartland Payment Systems ve bir market zinciri olan Hannford Brothers Co. bulunuyor.

5fx7um6w.jpg

ABD Adalet Bakanlığı, bu olayın ABD tarihindeki en büyük kredi kartı hırsızlığı olduğunu belirtiyor. Bundan önceki rekor 2005 ile 2007 yılları arasında 45 milyon adet kredi kartı bilgisinin çalındığı bir olaydı.

2008 yılında bir lokanta zincirinin ağına girdiği için hali hazırda hapiste olan Gonzales, bu olayın ortaya çıkmasıyla birlikte 20 yıl daha hapis istemiyle yargılanmaya başlanacak.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt