
Malzemeler
- 2 çay bardağı süt
- 100 gr.tereyağı
- 1 yumurta
- 25 gr. maya
- ½çay kasığı tuz
- ½ çay bardağı şeker
- 1 çay kaşığı toz kakule
- Aldığı kadar un

- 60 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 100 gr şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Bir tabakta, yumuşak yağı şekeri ve tarçını karıştırın.
Hazırlanışı;
- Tereyağını küçük bir tencerede eritin ve ocaktan alın.
- Süt ve mayayı ilave edin ve maya eriyinceye kadar kaşıkla karıştırın.
- Yoğurma kabına bu karışımı boşaltın.
- Yumurtayı, şekeri, tuzu,kakuleyi ekleyin ve aldıgı kadar unla yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın.
- Üzerine yağ, tarçın, seker karışımını sürün ve rulo yapın.
- Ruloyu bir bıçakla 2 ser santim enliliginde dilimlere ayırın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kesilen rulodan tek tek alıp, bir dilim sağa, bir dilim sola koyun.Bu islemi bütün dilimler bitinceye kadar devam edin ve yarim saat tepside mayalandırın.
- Üzerine yumurta sürün, 190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Afiyet olsun.