Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark
  • Değerli Kullanıcılarımız,
    İslami Sayfa, yenilen altyapısı ve tasarımı ile sizlere çok daha iyi hizmet sunabilmek adına büyük bir değişim ve yenilenme içerisindedir.
    Bu süreç içerisinde sizlerden ayrı kalacağımız kısa aralıklar olabilir, ek olarak kullanıcılarımız sitemizde mevcut üyeliklerine giriş yapmak istediklerinde "Şifre Sıfırlama"bağlantısını kullanarak mevcut e postaları ile bu süreci kolayca tamamlayabilirler.

Tarçınlı Çörek Tarifi

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
TARÇINLI ÇÖREK
Malzemeler

  • 2 çay bardağı süt
  • 100 gr.tereyağı
  • 1 yumurta
  • 25 gr. maya
  • ½çay kasığı tuz
  • ½ çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı toz kakule
  • Aldığı kadar un
Hamura sürmek için;


  • 60 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 100 gr şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Bir tabakta, yumuşak yağı şekeri ve tarçını karıştırın.

Hazırlanışı;

  • Tereyağını küçük bir tencerede eritin ve ocaktan alın.
  • Süt ve mayayı ilave edin ve maya eriyinceye kadar kaşıkla karıştırın.
  • Yoğurma kabına bu karışımı boşaltın.
  • Yumurtayı, şekeri, tuzu,kakuleyi ekleyin ve aldıgı kadar unla yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın.
  • Üzerine yağ, tarçın, seker karışımını sürün ve rulo yapın.
  • Ruloyu bir bıçakla 2 ser santim enliliginde dilimlere ayırın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kesilen rulodan tek tek alıp, bir dilim sağa, bir dilim sola koyun.Bu islemi bütün dilimler bitinceye kadar devam edin ve yarim saat tepside mayalandırın.
  • Üzerine yumurta sürün, 190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.
 

Griş Yapın veya Üye Olun

Yanıt için giriş yapmanız veya üye olmanız gerekir.
veya

Yeni hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu işlem çok kolay!
Üst Alt