Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

takıntılarımdan nasıl kurtulurum (2 Kullanıcı)

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar ben çok takıntılıyım efhamlı bir insanım...herşeye kafa takıp üzüyorum kendimi...kendimi üzecek bişeyler illaki buluyorum...özellikle nişanlımı çok kıskanıyorum...en çok takıntı yaptığım şeylerde bu konuda....onu herkezden sakınıyorum akrabalarıma falan anlatmıyorum hiç bi şekilde....onların onun varlığını bilmelerini bile kıskanıyorum...şimdide çok büyük bi efham takıntı içerisindeyim nolur bana bişeyler deyin....teyzemin kızı nişanlımla aynı yerde çalışırsa diye korkuyorum..yaşadığımız yerin ilçesinde oturuyor kuzenim ama şimdi bizim yaşadığımız yerde kurs görüyor kurs bitince sevdiğimin çlaıştığı yerde iş bulur diye korkuyorum..ben onu kimselere anlatmazken ya aynı yerde çalşırlarsa diye....2 gündür bunalıma soktum kendimi...ciddi ciddi ağlıyorum ya böle bşe olursa diye....nolur bana yardım edin

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
salam aleykum...kardeş Allah size yardım etsin...kusura bakmayın ama siz nişanlınızı birazcık putlaştırmışsınız kafanızda...bundan sakının inşallah...eşiniz olacak kişiye bu derece düşkün olmanız çok güzelç kıskanmanız çok güzel...Ama bunlar sadece Allah rızası için olsunç nefsinizi işin içine çok katmayın zira Allah şöyle buyuruyor

"Gördün mü hevâsını ilah edineni? Onun üzerine sen mi vekil olacaksın?" (el-Furkan, 25/43)

ve sevdginize olan kıskançlığınızı Allah ın dinineç sevgisine yöneltin...zira hakikatte Allah dan başkaları sevilmeye layik değil...sevginiz Allah için olsun...o zaman Allah sevginize bereket verir...sizi sıkıntılarınızdan efhamınızdan kurtarır....
ve nişanlınız da sizi Allah için sevsin...

Allah ve rasulunu sav herşyeden çok sevin....zira peygamberimiz şöyle buyuruyor

Peygamberimiz (sas): "Hiçbiriniz ben ona, babasından da, evladından da, bütün insanlardan daha sevgili olmadıkça kemaliyle iman etmiş olmaz

eşiniz olacak inası Allah için sevin ve mutlu olun....ve Allah ı çokca zikr edin...

Bunlar, iman edenler ve kalpleri Allah'ın zikriyle mutmain olanlardır. Haberiniz olsun; kalbler yalnızca Allah'ın zikriyle mutmain olur. (rad 28)

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkür ediyorum ama bu dediğiniz ayrı birkonu sanırım..tabikide rabbimin sevgisi apayrı benim için bir kul ne ki rabbimin yanında..ama bunlarda hayatın gerçekleri..evleneceğimiz insana aşık olmak onu eş olarak sevmek başka, allah yarattı diye kul diye sevmek başka....
ama ben bunalımdayım ya ona da hiç belli etmiyorum bunu ama içim içimi yiyor hiç bi sorunumuz yok benim efhamlarımdan başka.....
sizce bunu ona sölemelimiym senle aynı yerde çalışır diye korkuyorum falan diye....arkadaşlar bişeyler söleyin zor durumdayım

iyiniyet

Kayıtlı Kullanıcı
Selam Gülkoksam Kardesim

Bence ilk önce neden nisanlina bu sekilde kiskandigina farkina var.
Genelde kiskanan insanlarda özgüven eksikligi mevcuddur.Ona kiskanacagin bir olay söz konusu yoktur.Eger Allaha güveniyorsak,ondan herseyin hayirlisina istemeliyiz.Yani nisanlina el alem görmüs,duymus sana dokunmamali.
Herseyden gizleyebilirsin,ancak Allah herseyi bilen,gören,isitendir.Allahdan bu huyundan kurtulmak ve sana hayirli yöne yönlendirmesi icin dua et.
Unutmaki,Allaha seven insan kiskanmaz.Belkide bu senin bir imtihanindir.Bu huyunla savasabilir,denge kurmaya basarabilirsin Allahin izniyle.
Egerki bir olay olacak olursa,bilki herseyde bir hayir vardir.Arka hikmetini sadece allah bilebilir.

Allah sana denge kurmaya ve hayirlisina nasip eylesin.

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkürr ederim iyiniyet...evet kıskanmanın arkasında güvensizlik vardır...ben nişanlıma güveniyorum şimdiye kadar çok şükür hiç sorunumuz olmadı bu konularda ama ben çok kıskanç biri olduğum için onu en ummadık kişilerden kıskanıyorum işte...güveniyorum ama yinede kıskanıyorum...ama bende genel olarak şöle bir sorun var şu günümüz olaylarından dolayı kimseye güvenim kalmadı babamın oğluna bile güvenesim gelmio..nişanlım bana çok güven verio ama onun içinde böle şeyleri düşünmeden edemiyorum..bu biraz benle ilgili...hani o beni sevio benle nişanlı bişe olmaz deyip kestirip atamıyorum..bu bitek nişanlımla ilgili değil her konuda böle....bu böledir diyemiyorum hep bi güvensizlik var ....kuzenime falan kimseye güvenmiyorum..yapabileceği en kötü şeyi yaptığını yapacağını düşünüyorum bana karşı..allahım korusun ama ..durum bu işte...çok kötüyüm ben şuanki ruh halim berbat

iyiniyet

Kayıtlı Kullanıcı
Icindeki güvensizlik nerden kaynaklaniyor?Neler yasadinki gecmisde,böyle kiskaniyor,olumsuz duygulara kapiliyorsun?
Bu kiskanclik senin bütün enerjini aliyor,cünki bu duygu negatif oldugundan dolayi.
Kendi özgüvenine kazandiracak yollar ara.Sana bir Kitap önereyim: Dr.Muhammed Bozdag:sevgi zekasi.Insallah faydasini görürsün.
Ilerde bu duygularin sana engel olacak,kapilari kapatacakdir.Sorunu bulmaya calis,gecmis muhasebesi yap ve yaz.
Nisanlina güvenmekle ilk adimi atmisin,devam et.Bu duyguyu yenmenin karsiligi güvenmekdir.

melek4545

Kayıtlı Kullanıcı
Bunların hepsi bendede vardı bikaç aydır psikiyatriye gidiyorum allaha şükür ilaçlar sayeyinde artık takıntılı deilim hiç bi şeyi kafama takmıyorum daha mutluyum sevdiğim kişiyi aşır kıskanmıyorum bnden sana tavsiye psikiyatriye görün yoksa nişanlınla daha çok sorunlar yaşarsınız

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Icindeki güvensizlik nerden kaynaklaniyor?Neler yasadinki gecmisde,böyle kiskaniyor,olumsuz duygulara kapiliyorsun?
Bu kiskanclik senin bütün enerjini aliyor,cünki bu duygu negatif oldugundan dolayi.
Kendi özgüvenine kazandiracak yollar ara.Sana bir Kitap önereyim: Dr.Muhammed Bozdag:sevgi zekasi.Insallah faydasini görürsün.
Ilerde bu duygularin sana engel olacak,kapilari kapatacakdir.Sorunu bulmaya calis,gecmis muhasebesi yap ve yaz.
Nisanlina güvenmekle ilk adimi atmisin,devam et.Bu duyguyu yenmenin karsiligi güvenmekdir.

geçmişte başka bir ilişkimde bir talihsizlik yaşadım aldatılmak diyim
ama şimdiki ilişkim 4 buçuk yıllık olduğu halde yinede böleyim işte...
kitap tavsiyesi çok alıyorum ama maddiyatla ilgili biraz
nette okuyucam bişeyler varmı arkadaşım

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Bunların hepsi bendede vardı bikaç aydır psikiyatriye gidiyorum allaha şükür ilaçlar sayeyinde artık takıntılı deilim hiç bi şeyi kafama takmıyorum daha mutluyum sevdiğim kişiyi aşır kıskanmıyorum bnden sana tavsiye psikiyatriye görün yoksa nişanlınla daha çok sorunlar yaşarsınız

psikiyatri ne tanısı koydu sana obsesisf kom. rahatsızlığımı
bende düşünüyorum gitmeyi ama
aileme ne diyecem ki neden gittiğim konusunda
ger.ekten işe yarıyormu
örnek verirmisin gittin de ne değişti mesela

gamze0387

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleykum kardeşim.bende aynen senin gibiyim,sanki beni anlatıyorsun.yazan arkadaşın da dediği gibi güven herşeyi çözüyor sanırım.benim de erkek arkadaşımla bunun yüzünden aramızda o kadar sorun oldu ki,sorunlar genelde bu yüzden kaynaklanıyor.karşısındakini bırak,insan kendini o kadar yıpratıyor ki.bende psikoloğa gitsem diye düşünüyordum ama bu sıralar bir konuyu kafama taktıgımdan sanırım biraz duruldum.Allah ım yardımcın olsun,inşaAllah hayırlısıyla mutlu bir yuva kurup ömür boyu ve ahirette birlikte olursunuz...

melek4545

Kayıtlı Kullanıcı
psikiyatri ne tanısı koydu sana obsesisf kom. rahatsızlığımı
bende düşünüyorum gitmeyi ama
aileme ne diyecem ki neden gittiğim konusunda
ger.ekten işe yarıyormu
örnek verirmisin gittin de ne değişti mesela

Bende panik atak sorunu vardı sosyal fobi takıntı(Obsesif Kom.Bozukluluğu) filan gerçekten cok ii geldi hepsi geçti hala devam ediyorum ben gercekten cok faydalı

mesela ben herşeyi kafama cok takıyodum biri bişey dediğinde yanlış anlıyodum sevdiğim kişiyi cok kıskanıyodum ne yapsa sorun haline getiriyordum herşeyi çok büyütüyodum ve cok sinirliydim ani tepkiler cok veriyodum beynimde bişeyler kurup onları gercek zannediyordum ona sataşıyordum allaha şükür bütün düşüncelerden kurtuldum ben kimseye güvenemiyodum kendime bile artık öle deilim kendime güvenim geldi çevremdekilere şüpheyle yaklşmıyorum
Sana bi kitap tavsiye ediyim onları mutlaka oku cok ii geliyor

Oğuz Tan-Takıntılar
David Burns-İyi Hissetmek bu kitap ilaçtan da ii geliyor doktorum önermişti bunu gercektende cok faydalı bi kaç herseye bakıs acını kendine güvenini sağlıyo mutlaka oku

Allah yardımcın olsun kardeşim

melek4545

Kayıtlı Kullanıcı
Psikiyatriye gidemezsen bile en azından David Burns-İyi Hissetmek bu kitabı oku inan bana çok ii gelecek

iyiniyet

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadasim sana Kitap göndermeye cani gönülden isterim.Ve ya bu yolda destek etmek isterim seni.
Nette bakabilecegin yer: www.dogancuceloglu.net]Doğan Cüceloğlu Resmi Web Sitesi - Yazıları, Kitapları , Önerdiği Kitaplar, İnsan İnsana[/url] (Tv`deki konusmalarinda ve haftalik yazilarindan cok faydalaniyorum)ve ya www.muhammedbozdag.com(Kitaplarindan cok fayda gördüm)insallah sende faydasina görürsün.

Bence sen iyi yoldasin.Önemli olani bu duygunun farkinda olman,bunun dengesine aramak istemen.Doktora gitmek,hap almak bunlarin diger bir parcasi.Ama ona bir zaman sonra alisip,birakamama hususu yasaniyor.Bence kendi iradenle/nefsinle savasmak icin Allaha bol,bol dua et.Sana bu yolda hayirli bir yöne yönlerdirmesine iste.Bir kagida takintilarina yaz,karsina onun positif yönüne,sonrada nasil kendine enerji yönüne gidebilecegin kücük amaclari yaz.Bugünden yarina bir etgi bekleme,sabir ister ve emek.Bir bakmisin vakti ve zamani geldigi zaman dengeyi bulmusun Allahin izniyle.Yapacagindan eminim Kardesim.Yoksa bu yardimi istemezdin.

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar ben çok takıntılıyım efhamlı bir insanım...herşeye kafa takıp üzüyorum kendimi...kendimi üzecek bişeyler illaki buluyorum...özellikle nişanlımı çok kıskanıyorum...en çok takıntı yaptığım şeylerde bu konuda....onu herkezden sakınıyorum akrabalarıma falan anlatmıyorum hiç bi şekilde....onların onun varlığını bilmelerini bile kıskanıyorum...şimdide çok büyük bi efham takıntı içerisindeyim nolur bana bişeyler deyin....teyzemin kızı nişanlımla aynı yerde çalışırsa diye korkuyorum..yaşadığımız yerin ilçesinde oturuyor kuzenim ama şimdi bizim yaşadığımız yerde kurs görüyor kurs bitince sevdiğimin çlaıştığı yerde iş bulur diye korkuyorum..ben onu kimselere anlatmazken ya aynı yerde çalşırlarsa diye....2 gündür bunalıma soktum kendimi...ciddi ciddi ağlıyorum ya böle bşe olursa diye....nolur bana yardım edin

Gerçekten çok buyuk takıntıların var bu seni çok üzer....
Ben bu sorunun hiç cevabını bulamadım çünkü o sorun bende de var takıntılarım çok, ama senın gibi değil. benımkı genelde daha basıt seyler oluyo, senınki birazda kıskançlıga gidiyo farkındaysan ki farkındasında...
sana bi cevap veremiyeceğim zaten çok iyi üyelerimiz sana yardımcı olmaya çalışıyo Allah onlardan razı olsun...
Sana tek yardımım dua olur inşallah takıntıların hafıfler yoksa kendine zarar olucak
Kendi kendini üzüp yıpratıcaksın belkide etrafındakıleri farkında olmadan kırıcaksın. Ben bunu çok yaptım işte...
Bende ki takıntı sende de varsa eger acaba bu yorumda ne dedi bu kişi derdim :)
Çunku biraz karışık bi yorumdu kusura bakma (Hayatım gibi karışık):)

Allah yar ve yardımcın olsun
İnşallah takıntılarından uzaklaşabilirsin...

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm
merhaba gülkoksam kardeşim

allah yar ve yardımcınız olsun.bu kadar kafaya takmayın.efvam ve takıntı kötü bi durumdur.benm ablam da sizn gibiydi.her şeyi cok takıyordu kafasına her şeyde hemen sorun cıkarıyordu.ama sonunda anladı ki bu kadar derinden kıskançlık ve sevgi bi yere kadar.sevdiğin için kıskanıyorsunuz ama bu kadar içtenlikle olmak da olmaz.kendinizi nu kafar üzmeyin.allaha emanet olun
selam ve dua ile...

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleykum kardeşim.bende aynen senin gibiyim,sanki beni anlatıyorsun.yazan arkadaşın da dediği gibi güven herşeyi çözüyor sanırım.benim de erkek arkadaşımla bunun yüzünden aramızda o kadar sorun oldu ki,sorunlar genelde bu yüzden kaynaklanıyor.karşısındakini bırak,insan kendini o kadar yıpratıyor ki.bende psikoloğa gitsem diye düşünüyordum ama bu sıralar bir konuyu kafama taktıgımdan sanırım biraz duruldum.Allah ım yardımcın olsun,inşaAllah hayırlısıyla mutlu bir yuva kurup ömür boyu ve ahirette birlikte olursunuz...

amin canım amin inşallah sende mutlu olursun...
bazen diyorum ki kıskanma ya bu kadar o seni seviyor seninle evlenmek için çabalıyor boşver milleti diyorum güven geliyor ozaman ve rahatlıyorum ama malesefki uzun sürmüyor:(

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Bende panik atak sorunu vardı sosyal fobi takıntı(Obsesif Kom.Bozukluluğu) filan gerçekten cok ii geldi hepsi geçti hala devam ediyorum ben gercekten cok faydalı

mesela ben herşeyi kafama cok takıyodum biri bişey dediğinde yanlış anlıyodum sevdiğim kişiyi cok kıskanıyodum ne yapsa sorun haline getiriyordum herşeyi çok büyütüyodum ve cok sinirliydim ani tepkiler cok veriyodum beynimde bişeyler kurup onları gercek zannediyordum ona sataşıyordum allaha şükür bütün düşüncelerden kurtuldum ben kimseye güvenemiyodum kendime bile artık öle deilim kendime güvenim geldi çevremdekilere şüpheyle yaklşmıyorum
Sana bi kitap tavsiye ediyim onları mutlaka oku cok ii geliyor

Oğuz Tan-Takıntılar
David Burns-İyi Hissetmek bu kitap ilaçtan da ii geliyor doktorum önermişti bunu gercektende cok faydalı bi kaç herseye bakıs acını kendine güvenini sağlıyo mutlaka oku

Allah yardımcın olsun kardeşim

aynı beni anlatmışsın ya biri bi yan baksa ayy neler düşünüyorum annemler hayret ediyor bana hatta fesat bile diyorlar malesef:(akrabalarımla herkezle sorunum var içten içe çoğu farkında değil tabi hepsine kızıdğım şey kırıldığım şey illaki oluyor her biraraya gelmemizde o bahsettiğim teyzemin kızıyla ne zamandır biraraya gelmekten kaçıyorum mesela onla ilgili hiç ii şeyler düşünmüyorum bu belkide benle alakalıdır...ama o bana selam yolluyor hatta geçende annemler onlara gitti ben gitmedim görmek istemiyorum dedim bana çk selam yollamış ağaçtan elam koparmış bunu gülkoksama ver demiş ablama....yani kimsenin benle sorunu yok ama ben düşman kesiliyorum kendi kendime ...bana en ufak hata yapanı bir kalemde siliyorum..bu kuzenimde bana 1,5 yıl önce saf demişti bi ağız kavgamız olmuştu bu yüzden o günden bu güne onla görüşmüyorum kaçıyorum hep....sen evlenince ne yapıcan diyorlar bana off bende bi bilsem:(
o kitabı almaya çalışıcam canım bulursam

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadasim sana Kitap göndermeye cani gönülden isterim.Ve ya bu yolda destek etmek isterim seni.
Nette bakabilecegin yer: www.dogancuceloglu.net]Doğan Cüceloğlu Resmi Web Sitesi - Yazıları, Kitapları , Önerdiği Kitaplar, İnsan İnsana[/url] (Tv`deki konusmalarinda ve haftalik yazilarindan cok faydalaniyorum)ve ya www.muhammedbozdag.com(Kitaplarindan cok fayda gördüm)insallah sende faydasina görürsün.

Bence sen iyi yoldasin.Önemli olani bu duygunun farkinda olman,bunun dengesine aramak istemen.Doktora gitmek,hap almak bunlarin diger bir parcasi.Ama ona bir zaman sonra alisip,birakamama hususu yasaniyor.Bence kendi iradenle/nefsinle savasmak icin Allaha bol,bol dua et.Sana bu yolda hayirli bir yöne yönlerdirmesine iste.Bir kagida takintilarina yaz,karsina onun positif yönüne,sonrada nasil kendine enerji yönüne gidebilecegin kücük amaclari yaz.Bugünden yarina bir etgi bekleme,sabir ister ve emek.Bir bakmisin vakti ve zamani geldigi zaman dengeyi bulmusun Allahin izniyle.Yapacagindan eminim Kardesim.Yoksa bu yardimi istemezdin.

saol canım göndermiş kdar oldun bende nette araştırıcam ve kitapları alıcam inşallah....
evet kurtulmak istiyorum çünkü düşünmediğim olumsuzluk kalmadı bıktım ya bu halimden kurtulmak istiyorum.

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Ben bu sorunun hiç cevabını bulamadım çünkü o sorun bende de var takıntılarım çok, ama senın gibi değil. benımkı genelde daha basıt seyler oluyo, senınki birazda kıskançlıga gidiyo farkındaysan ki farkındasında...
sana bi cevap veremiyeceğim zaten çok iyi üyelerimiz sana yardımcı olmaya çalışıyo Allah onlardan razı olsun...
Sana tek yardımım dua olur inşallah takıntıların hafıfler yoksa kendine zarar olucak
Kendi kendini üzüp yıpratıcaksın belkide etrafındakıleri farkında olmadan kırıcaksın. Ben bunu çok yaptım işte...

allah razı olsun saol
evet yorum karışık ama olsun canın saolsun kardeşim...

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun saol
evet yorum karışık ama olsun canın saolsun kardeşim...:a12:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt