~Leyfunnur~
Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum kardeşim.Allah razı olsun sizden.Tahiyyat duasının önemli olduğunu duymuştum.Selam ve dua ile kalın.B)
Mirac’da ALLAH ile olan anı anlatırken Peygamberimiz (SAS) şöyle der:
“Allahu Teala bana:
—Konuş Ya Muhammed! Buyurdu. Ben hayretten dona kaldım. Sonra, Allah benim kalbime ilham etti. Ben de:
—Ettehiyyatü lillahi vessalavatü vettayyibat (Bütün tazimat ve dualar, bütün ibadetler Allah’ım sana mahsustur.) dedim. Bunun üzerine Allah:
—Esselamü aleyke eyyühennebiyyü ve rahmetullahi ve barekatühü (Ey Peygamber! Selam, Allah’ın rahmeti ve bereketleri senin üzerine olsun.) Buyurdu.
Ben de mukabele olarak:
—Esselamü aleyna ve ala ibadillahis salihiyne ( Bize de selam olsun. Allah’ın Salih kullarına da selam olsun) Dedim.
Allahu Teala:
—Ya Muhammed! Ben Cebrail’i aramızdan çıkardım. Sen ümmetini aramızdan çıkarmadın. Buyurdu.”
Allah (c.c.) râzı olsun. her namazda tekrarladığımız bir sûre.
Allah razı olsun..
nasiplendirdiğiniz ve paylaştığınız için.
selam ve dua ile.
"Tehiyyat, Allah'a raci' ve ona mahsustur. Salavat, Allah içindir. Tayyibat ona mahsustur. Ey nebiyy-i Kerim, Allah'in selami, rahmeti ve berekati senin üzerine olsun. Bize ve Allah'in salih kullarina selam olsun. $ehadet ederim ki, Allah'dan ba$ka hak ma'bud yoktur. Yine $ehadet ederim ki, Muhammed (a.s) onun kulu ve Resulüdür".
Selamün Aleyküm kardeşim..
Rabbimiz c.c razı olsun inşallah.. Emeğinize sağlık..
Faziletlerine vasıl eylesin Rabbimiz c.c.
Selam ve Dua ile, Rabbimize emanet olunuz.
Allahu Teala:
—Ya Muhammed! Ben Cebrail’i aramızdan çıkardım. Sen ümmetini aramızdan çıkarmadın. Buyurdu.”
benim canım peygamberim... allah onun şefaatından mahrum etmesin hiçbirimizi...AMİİİN...
emeklerine sağlık ...allah razı olsun...