Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

(T)aşınmalar Yüzyılındayız (1 Kullanıcı)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
83f3caf14f1046a569bc1e6xv0.gif

Üstü başı dökülen (artık) zamana
(T)aşınmalar yüzyılındayız.
Eskiden “eskiyen eşya”lar, “eskiyen ev”ler olurdu /olurmuş. Şimdi daha eşya ile tanışmadan yollarımız ayrılıyor. Evlerimizin adresini öğrenemeden başka evlere taşınıyoruz.
“Taşınmalar” yüzyılındayız.
Eşyalarla, evlerle tanışmıyoruz da… kendimizle, insanlarla zamanla aramız çok mu iyi! İnsanın hatırının olmadığı, sorulmadığı yerde eşyaların sözü mü olur?
Bir çöküş, bir veda, belki de yepyeniliklerle tanışmalara geldik. Huysuz çocuklara döndük… oyuncaklarını beğenmeyen…
Hem savurup hem savrulduğumuz “bu isimsizlik”te sık sık “yanlış adres”lere düşüyoruz, düşürülüyoruz. Adreslerin, kavramların, bakışların, nakışların ne anlattığını kim biliyor?
haus100fk4od6.gif

Konuşan sadece paraysa… orada konuşulmaz ki… Mal mülk değer olmuşsa bir yerde; esaret, hürriyet diye biliniyorsa; akşamlar sabaha, uzaklar yakına karışmışsa, “bir evden ötekine yüzyıllar” varsa…
İçimize dönüşü de yanlış anladık. Kapandık kaldık dar dünyamıza, mağaramıza. Gün ışığından, merhabadan, nasılsından korkar olduk. Kimseler bizden bir şey istemesin, kimselerle ekmeğimizi paylaşmayalım, sessizce yaşayıp gidelim! Yaşamak bu muydu!
“Ağır bir zaman”a düştük. Zaman, çağ, mesafeler, madde… sırtımıza bindi, kalbimize girdi. Kımıldayamaz, nefes alamaz olduk. Aklımın köşesinden geçmezdi hal hatır soran evlerin köşeciğine çekileceği. Aklımın köşesinden geçmezdi bir selamın bunca aranır olacağı.
Ağır, sağır, mutantan, keşmekeş, çilekeş, serkeş zamanların misafiri olduk. Zahmet rahmet dengesi mi desek? Zahmetin bolluğu sonsuz rahmetin kapısını aralar diye ümit ediyoruz.
“La taknetû!”

c716a092e5554289e5f876aar3.gif

Kaan Erdem

Yönetici
İçimize dönüşü de yanlış anladık. Kapandık kaldık dar dünyamıza, mağaramıza. Gün ışığından, merhabadan, nasılsından korkar olduk.
Kimseler bizden bir şey istemesin, kimselerle ekmeğimizi paylaşmayalım,
sessizce yaşayıp gidelim! Yaşamak bu muydu!

selamünaleyküm kardeşim.burası özellikle çok manalı.selametle kalın hayırlı ve bereketli geceler olsun inşaALLAH.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Ağır, sağır, mutantan, keşmekeş, çilekeş, serkeş zamanların misafiri olduk. Zahmet rahmet dengesi mi desek? Zahmetin bolluğu sonsuz rahmetin kapısını aralar diye ümit ediyoruz.

“La taknetû!”

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Konuşan sadece paraysa… orada konuşulmaz ki… Mal mülk değer olmuşsa bir yerde; esaret, hürriyet diye biliniyorsa; akşamlar sabaha, uzaklar yakına karışmışsa, “bir evden ötekine yüzyıllar” varsa…

selamunaleykum guzel kardeşım emeğıne sağlık
ben burda 30 daırelık bır apartmanda oturuyorum ve ınan kı yılda bır kere komşuma ya gıder y da gıtmıyorum aslında cok acı
uzak ve yakın kavramları sankı aramızda yuzyıllar varmış gıbı
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
ES-SELAMUN ALEYKÜM AMİNECİĞİM.KOMŞUSUZLUĞUMU NEDE GÜZEL İFADE EDEN CÜMLELER..."EV ALMA KOMŞU AL"ATASÖZÜ ARTIK GEÇMİŞTEKİ YERİNİ ÇOKTAN ALDI.HELEKİ ŞU HADİS:"Cebrail bana komşuya iyilik etmeyi tavsiye edip durdu. Neredeyse komşuyu komşuya mirasçı kılacak sandım."...

SELAMETLE KAL KARDEŞİM.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Eşyalarla, evlerle tanışmıyoruz da… kendimizle, insanlarla zamanla aramız çok mu iyi! İnsanın hatırının olmadığı, sorulmadığı yerde eşyaların sözü mü olur?

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
İçimize dönüşü de yanlış anladık. Kapandık kaldık dar dünyamıza, mağaramıza. Gün ışığından, merhabadan, nasılsından korkar olduk.

Kimseler bizden bir şey istemesin, kimselerle ekmeğimizi paylaşmayalım,
sessizce yaşayıp gidelim! Yaşamak bu muydu!

selamünaleyküm kardeşim.burası özellikle çok manalı.selametle kalın hayırlı ve bereketli geceler olsun inşaALLAH.

______aleyküm selam kardeşim
haklısınız .... rabbimize emanet olunuz
selam ve dua ile_______

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com

selamunaleykum guzel kardeşım emeğıne sağlık
ben burda 30 daırelık bır apartmanda oturuyorum ve ınan kı yılda bır kere komşuma ya gıder y da gıtmıyorum aslında cok acı
uzak ve yakın kavramları sankı aramızda yuzyıllar varmış gıbı
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

________aleyküm selam degerli hocam
teşekkür ederim
aynı sorun bendede var ablacıgım yabancılaştık artık yazıdada deginildigi gibi iki ev arası yüzyıllar sürüyor okadar uzak çünkü gönülleriniz uzak.... çok haklısınız ablacıgım
rabbim razı olsun inşallah
emnetim rahmana
selam ve dua ile B)_________

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
ES-SELAMUN ALEYKÜM AMİNECİĞİM.KOMŞUSUZLUĞUMU NEDE GÜZEL İFADE EDEN CÜMLELER..."EV ALMA KOMŞU AL"ATASÖZÜ ARTIK GEÇMİŞTEKİ YERİNİ ÇOKTAN ALDI.HELEKİ ŞU HADİS:"Cebrail bana komşuya iyilik etmeyi tavsiye edip durdu. Neredeyse komşuyu komşuya mirasçı kılacak sandım."...

SELAMETLE KAL KARDEŞİM.
_________aleyküm selam muhterem kardeşim :)
evet çok dogru aslında ama bu kavram degişti artık herşey degişti buda degişti aynı evin içerisinde aile fertleri arasında yabancılaşma varki komşular arasında olmuş durum gerçekten vahim aile fertlerini bırakalım insan kendine yabancılaşmış...
emanetim rahmana güzel kardeşim
selam ve dua ileB)_______

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt