Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Süleymaniye Camii Şifreleri... (1 Kullanıcı)

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Mimar Sinan’ın, Leonardo da Vinci ile yarışacak dehasını anlatmak istedik sizlere...
Büyük ustanın 'Benim kalfalık eserim' dediği Süleymaniye’nin şifrelerini bilmek ister misiniz?

Akıllara durgunluk verecek gizemli bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?. Süleymaniye Camii, Kanuni Sultan Süleyman tarafından imparatorluğun gücünü ve görkemini göstermek adına inşa ettirildi.

Bu görev, tarihin en büyük ustası Mimarbaşı Sinan’a verildi. Camii ve külliyesi 7 senede bitirildi. Ancak 7 yıllık bu uzun süre Kanuni’nin canını sıkmıştı. Sinan’ın yapıyı neden bir türlü açmadığını anlamamıştı. O sırada her taraftan da dedikodular yağmaya başladı Sultan’a.

Kanuni durumu kendi gözleriyle görmek için bir ikindi vakti Süleymaniye’ye gitti. Muhteşem yapının içine girdiğinde Sinan tam da söylendiği gibi caminin ortasında oturmuş nargilesini tüttürmekteydi. Sultan gözlerine inanamadı. Tok sesiyle ve bütün haşmetiyle ‘’ Bu ne iştir Mimarbaşı ‘’ diye haykırdı. Oysa Mimar Sinan’ın içtiği nargilede tömbeki yoktu. İçtiği sadece suydu.

Usta mimar, nargilenin fokurtularını dinleyerek caminin akustiğini ölçmeye çalışıyordu. Mihraptaki imamın sesini, aynı oranda bütün camiye nasıl ulaştıracağını hesaplıyordu. Bunun için Anadolu’nun değişik köşelerinden 65 tane dev turşu küpü getirtti. Bu küpleri içleri boş, ağızları dışarıya gelecek şekilde kubbenin eteklerine dizdirdi. Amacına ulaşmıştı Mimarbaşı. Sesi, yüzlerce metrekarelik mekanın her köşesine, en iyi şekilde yaymayı başarmıştı. Kanuni’de , Sinan’ın niyetini anlamış, ustasını hemen bağışlamıştı.

Mimar Sinan yapının içine bir de hava koridoru inşa etti. Elektriğin henüz bulunmadığı o yıllarda, Süleymaniye 275 dev kandille aydınlatılıyordu. Sinan, bu kandillerden çıkan is camiye zarar vermesin ve cemaati rahatsız etmesin diye orta kapının üzerine küçük bir odacık yaptırdı. Binanın değişik köşelerine açtığı oyuklardan giren islerin bu odada toplanmasını sağladı. Şaşırdınız değil mi? Durun, daha bitmedi… Ve adına da İs Odası denilen bu bölmenin içine özel bir nemlendirme sistemi kurdu Sinan. Odada toplanan islerden, dönemin en kaliteli mürekkebini damıttı.

Süleymaniye’nin duvarlarında gördüğünüz o muhteşem kalem işleri, yazılar, süslemeler, caminin kandillerinden çıkan isten damıtılan o mürekkeple yapıldı. Tekrar altını çiziyorum, bunlar günümüzden 458 yıl öncesinin bilimiyle, teknolojisiyle yapıldı.

Son bir şifre daha var..

Hani oyuklar var dedim ya isin bir odada toplanmasını sağlayan , hava akımını içeri alan. Dışarıya çıkıp o iki oyuktan içeriye baktığınızda, birinden caminin içindeki Allah, diğerinden ise Muhammed yazılı dev levhaları görürsünüz. Ayrıca Süleymaniye’nin hangi köşesini, hangi duvarını, hangi açısını ölçerseniz ölçün, sayısal olarak karşınıza Allah kelimesinin ve katlarının çıktığını görürsünüz.

Bu düşüncelere durgunluk verecek sanat eseri karşısında insanın Da Vinci'nin şifresi de neymiş diyesi geliyor... Ne dersiniz?!
http:///www.kadincakararinca.com

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
çok güzel ya be daha önce bunları okumştum gerçekten allahın verdiği zekaya bakarmısınız harika eline sağlık allaha emanet ol

mavci

Yönetici
Teşekkürler...

Teşekkürler...

çok güzel ya be daha önce bunları okumştum gerçekten allahın verdiği zekaya bakarmısınız harika eline sağlık allaha emanet ol

Bir Mimar Sinan'a bakın...
Bir de şimdiki mimarlarımıza.....
:A

Selam ve DUA ile...:H

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm kardeşim emeğine sağlık ALLAH razı olsun.
Hakikaten şaşırtan hayretler uyandıran düşünceler ve uygulamalar. ALLAH onlardan razı olsun. yalnız kafama takılan bişey var kusuruma bamayın...şu cümleyi anlayamadım
Anlayamadığım kısım şu ALLAH kelimesinin sayısal karşılığı derken ne kastediliyor...kesinlikle bir açıklaması vardır. ama bilmediğim için soruyorum...:)

Ayrıca Süleymaniye’nin hangi köşesini, hangi duvarını, hangi açısını ölçerseniz ölçün, sayısal olarak karşınıza Allah kelimesinin ve katlarının çıktığını görürsünüz.

ALLAHa emanet olunuz...
selam ve dua ile...

mavci

Yönetici
Ve Aleykumselam...

Ve Aleykumselam...

Selamünaleyküm kardeşim emeğine sağlık ALLAH razı olsun.
Hakikaten şaşırtan hayretler uyandıran düşünceler ve uygulamalar. ALLAH onlardan razı olsun. yalnız kafama takılan bişey var kusuruma bamayın...şu cümleyi anlayamadım
Anlayamadığım kısım şu ALLAH kelimesinin sayısal karşılığı derken ne kastediliyor...kesinlikle bir açıklaması vardır. ama bilmediğim için soruyorum...:)

Ayrıca Süleymaniye’nin hangi köşesini, hangi duvarını, hangi açısını ölçerseniz ölçün, sayısal olarak karşınıza Allah kelimesinin ve katlarının çıktığını görürsünüz.

ALLAHa emanet olunuz...
selam ve dua ile...

Sanırım burada konu edilen durum: EBCED HESABI ile ilgili...
Bu hesapta...Her harfin bir matematiksel karşılığı var...
Ama ben fazla bilmiyorum....
:evet

Allaha emanet olun...
Selam ve DUA ile...
:H

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun kardeşim...teşekkür ederim...
Hayırlı günleriniz olsun
ALLAHa emanet olunuz...
selam ve dua ile...

_fahrettin_

Kayıtlı Kullanıcı
ellerine sağlık ALLAH razı olsun bazı şifreleri biliyodum ama bu kadar deil di

birde selimiye camiinin minaresini merak ediyorum......

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
MIMAR SINAN GIBI BIR MIMAR DAHA GELIRMI BILMIYORUM... Ona Hayranlik duymamak imkansiz Rabbim öyle güzel yetenekler nasip etmiski insa ettigi bir caminin planini ikinci bir camide kullanmamis öyle zengin bir sanatkar bir eserinin diger bir esi yok..
Cok Güzel Bir Paylasimdi ALLAH Razi Olsun mimar sinan kitablarini kac kere okudum bilmiyorum ama her okumamda sanki ilk defa okuyormus gibi tad aliyorum... Emeginize Saglik​

mavci

Yönetici
...

...

MIMAR SINAN GIBI BIR MIMAR DAHA GELIRMI BILMIYORUM... Ona Hayranlik duymamak imkansiz Rabbim öyle güzel yetenekler nasip etmiski insa ettigi bir caminin planini ikinci bir camide kullanmamis öyle zengin bir sanatkar bir eserinin diger bir esi yok..
Cok Güzel Bir Paylasimdi ALLAH Razi Olsun mimar sinan kitablarini kac kere okudum bilmiyorum ama her okumamda sanki ilk defa okuyormus gibi tad aliyorum... Emeginize Saglik​

Allah CC. razı olsun kardeşim...
Emeği geçenlerimizi, cedlerimizi unutmamak, unutturmamak kazım...
Allaha emanet olunuz...

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum hayretler ıcınde okudum
böyle bır mımar bır daha gelır mı? cok zor
helal olsun
o zamanda o akıl o yapı
emeğıne sağlık mavcı
allaha emanet ol

mavci

Yönetici
Ve Aleykumselam Hocam...

Ve Aleykumselam Hocam...

selamunaleykum hayretler ıcınde okudum
böyle bır mımar bır daha gelır mı? cok zor
helal olsun
o zamanda o akıl o yapı
emeğıne sağlık mavcı
allaha emanet ol

Allah CC.'a dayanan ve O'nun emri dairesinde hareket eden ve çalışarak fiili duada bulunanlara Allah CC.'da istediğini verir...
Böyle bir mimar tabi ki bir daha zor gelir...
Allah CC. razı olsun...
Selam ve DUA ile...

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun değerli abim gerçekten çok güzeldi beğeniyle okudum hiç bitsin istemedim..mimar sinan..o büyük zat...ilk gördüğümde süleymaniyeyi çok şaşırmıştım nasıl bir zeka vermiş RAHMAN diye..her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmüş..ALLAH razı olsun ondan...ve senden..
selam ve dua ile

hafiz mehmet

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim rabbim razı olsun inşallah selam ve dau ile

çiğtanesi

Kayıtlı Kullanıcı
Allah süleymaniye camisini yaptıran ve yapanlardan razı olsun

mavci

Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

ALLAH razı olsun değerli abim gerçekten çok güzeldi beğeniyle okudum hiç bitsin istemedim..mimar sinan..o büyük zat...ilk gördüğümde süleymaniyeyi çok şaşırmıştım nasıl bir zeka vermiş RAHMAN diye..her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmüş..ALLAH razı olsun ondan...ve senden..
selam ve dua ile

Allah CC. cümlemizden razı olsun Zeyneb kardeşim....
Allah CC. için çalışınca oluyor demek ki...:a15:
Dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt