Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Şükrederiz Rabb’imize (1 Kullanıcı)

evindar

Kayıtlı Kullanıcı
İki damla gözyaşı, tövbenin süsüdür. İki damla gözyaşı tövbesinin belgesidir. Gecenin koyu karanlığı içinde açılan avuca damlayan iki damla gözyaşı, duanın kanadıdır.
Duayla çiçek açan tövbenin, vicdanın, kalbin, aklın, kısacası bütün vücudumuzun dile gelip:

" Affeyle Allah'ım , sen bildirdin ; ben bilemedim!

Affeyle Allah'ım , sen öğrettin ; ben unuttum! " demesidir.

Beşer olmanın, insanlığın, insanın; insanı düşürdüğü yerde insanın kendini görmesinin adıdır tövbe.

Avuçlarımıza yanağımızı yaka yaka damlayan gözyaşı kalbimizi, vicdanımızı, ruhumuzu yakıp da kazanmıştır sıcaklığını.

Onun için yakıcıdır gözyaşı.

Hele tövbe için dökülen gözyaşı, daha bir yakıcıdır.

Pişmanlık vadisini boydan boya geçmiş, tövbe vadisine gelip Rabb'ine el açmıştır kul.

Yanmış, yakılmış, pişmiş ve " olmuş "tur.

İnsan tövbe vadisine geldiği zaman, şeytanın iplerinden kurtulmuş melek kanatlarının gölgesine sığınmıştır.

İnsan, yüce dergâha üzerindeki kirli kaftanı atıp beyazlara bürünmek için gelmiştir.

Peygamber Efendimiz (sas) , " Günahtan tövbe eden , bir günah işlememiş gibidir. " buyurmuş.

" Kul bir günah işler, sonra da günahını itirafla tövbe ederse, Allah Teâlâ tövbesini kabul ve affeder. " buyurarak tövbe ve af kapının sonuna kadar açık olduğunu söylüyor Peygamber Efendimiz (sas) bir başka hadisinde.

Ne büyük bir müjdedir bu, günaha batmış olana!

Ne büyük bir çıkıştır bu, günaha dalmış olana!

Ne büyük bir haberdir bu, günaha boğuldum diyene!

Ne güzel bir dindir bu!

Ne güzel bir kapıdır tövbe!

Ne güzel bir arınma vadisidir tövbe!

Günah vadisinden, hata dağından, tövbe kapısından geçerek bizlere arınma imkanı sunan Rabb'imize şükrederiz.

Şükrederiz, daha nice nimetleri bizlere veren Rabb'imize.

Şükrederiz Rabb'imize, tövbe ederken bize iki damla gözyaşı verdiği için.

Şükrederiz, günahtan sıyrılıp tövbeye sığınacak bir kalbe sahip olduğumuz için.

AİLEM DERGİSİ

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Şükrederiz Rabb’imize

ALLAH RAZI OLSUN EMEĞİNİZE SAĞLIK
SELAMETLE.........

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm ablacığım çok güzel bir paylaşım olmuş Rahman razı olsun emeğinize sağlık selam ve dua ile...B)B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Ne güzel bir dindir bu!

selamün aleyküm ablam.

rabbimize dua ve tevbe nimetleri için ne kadar şükretsek azdır gerçekten. duaları da bizlere bir nimet, tevbeleri de bir arınma vesilesi olarak kılan O.. bu iki nimette hakkıyla yararlananlardan oluruz inşallah. emeğinize sağlık. selametleB)B)B)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum abla

Rahman razı olsun inş.....selametle..

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)s.a. Allah razı olsun.

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

[big]Hele tövbe için dökülen gözyaşı, daha bir yakıcıdır. [/big]
S.ALEYKÜM ABLACIM ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIMDI..ELİNİZE SAĞLIK..RABBİM HAKİKİ MANADA GÖZYAŞLARI İÇİNDE DUA VE TEVBE ETMEK NASİB ETSİN BİZLERE İNŞAALLAH..ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN..

koskun

Kayıtlı Kullanıcı

evindar yazdı:
İki damla gözyaşı, tövbenin süsüdür. İki damla gözyaşı tövbesinin belgesidir. Gecenin koyu karanlığı içinde açılan avuca damlayan iki damla gözyaşı, duanın kanadıdır.
Duayla çiçek açan tövbenin, vicdanın, kalbin, aklın, kısacası bütün vücudumuzun dile gelip:

" Affeyle Allah'ım , sen bildirdin ; ben bilemedim!

Affeyle Allah'ım , sen öğrettin ; ben unuttum! " demesidir.

Beşer olmanın, insanlığın, insanın; insanı düşürdüğü yerde insanın kendini görmesinin adıdır tövbe.

Avuçlarımıza yanağımızı yaka yaka damlayan gözyaşı kalbimizi, vicdanımızı, ruhumuzu yakıp da kazanmıştır sıcaklığını.

Onun için yakıcıdır gözyaşı.

Hele tövbe için dökülen gözyaşı, daha bir yakıcıdır.

Pişmanlık vadisini boydan boya geçmiş, tövbe vadisine gelip Rabb'ine el açmıştır kul.

Yanmış, yakılmış, pişmiş ve " olmuş "tur.

İnsan tövbe vadisine geldiği zaman, şeytanın iplerinden kurtulmuş melek kanatlarının gölgesine sığınmıştır.

İnsan, yüce dergâha üzerindeki kirli kaftanı atıp beyazlara bürünmek için gelmiştir.

Peygamber Efendimiz (sas) , " Günahtan tövbe eden , bir günah işlememiş gibidir. " buyurmuş.

" Kul bir günah işler, sonra da günahını itirafla tövbe ederse, Allah Teâlâ tövbesini kabul ve affeder. " buyurarak tövbe ve af kapının sonuna kadar açık olduğunu söylüyor Peygamber Efendimiz (sas) bir başka hadisinde.

Ne büyük bir müjdedir bu, günaha batmış olana!

Ne büyük bir çıkıştır bu, günaha dalmış olana!

Ne büyük bir haberdir bu, günaha boğuldum diyene!

Ne güzel bir dindir bu!

Günah vadisinden, hata dağından, tövbe kapısından geçerek bizlere arınma imkanı sunan Rabb'imize şükrederiz.

Şükrederiz, daha nice nimetleri bizlere veren Rabb'imize.

Şükrederiz Rabb'imize, tövbe ederken bize iki damla gözyaşı verdiği için.

Şükrederiz, günahtan sıyrılıp tövbeye sığınacak bir kalbe sahip olduğumuz için.

AİLEM DERGİSİ
allah cc razı olsun ...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt