esselamunaleykum ve rahmetullah cümleten rabbim izin verirse ben de oruç tutacağım inşallah..listede ben de olmak istiyorum dualarda buluşmak dileğiyle
selam ve dua ile...
12 rekatlik namazi diyorsan,esselamunaleykum ve rahmetullah arkadaşlar
recep ayının ilk günü bildiğimiz gibi yarın inşALLAH. ilk gecesi de bu akşam mı oluyor? hicri takvime göre gece önce geldiğinden ilk gecesinin bu gece olması gerekiyor değil mi? bu durumda bu ilk gece namazını bu akşam mı kılacağız yoksa yarın akşam mı bilgisi olan cevaplasın inşALLAH..
Selam ve Dua ile..
aleyküm selam kardeşim inşallah temz ağzımızla dualar ederizselamün aleyküm arkadaşlar perşembe günü inşallah hepimiz oruçlu olacağız sizden ricam birbirimize bol bol dua edelim lütfen bu zavallı beni dualarınızda unutmayın çok dardayım ve çok caresizim oruçlu ağzımızla ve mübarek gecedede birbirimizi unutmayalım lütfen bu mutsuz kardeşiniz artık mutlu olsun diye dua edin...allaha emanet olun selam ve dua ile...
σпця 1905;1088467' Alıntı:12 rekatlik namazi diyorsan,
Rasûlüllah (s.a.s) efendimiz, daha sonra şöyle buyurdu:
- " Receb ayının ilk Perşembe günü oruç tutulmalıdır. O günün akşamı Cuma gecesi,akşamla yatsı arasında on iki rikat namaz kılmalıdır.
Bu namazda okunacaklar sırasıyla şunlardır:
- Bir kere fatiha suresi
- Üç kere kadr suresi.(97. sure)
- 12 kere ihlas suresi
Her iki rikatta bir kere selam verilir.
Bu namazı kıldıktan sonra bana şu salavatı yetmiş kere okunur:
- ALLAHım, Nebiyy-i Ümmî Muhammed'e salat ve selam eyle (ALLAHümme salli alâ Muhammedin'in Nebiyy'il-Ümmiyyi ve sellim.)
Bundan sonra.secdeye varmalı ve secdede şu tesbih ve takdis okunmalıdır:
- Tam manâsı ile noksan sıfatlardan münezzeh, pek mukaddes olup meleklerin ve ruhun Rabbıdır. (Sübbuhün Kuddusün Rabbül-melâiketi ver-ruh)
Sonra secdeden başını kaldırır; şu duâyı yetmiş kere okur:
- Rabbım, beni bağışla; merhamet eyle. Bildiğin günahlarımdan geç,Sen Aziz'sin, Azam'sın(Rabbiğfir verham ve tecavez amma ta'lem feinneke Aziz'ül-A'zam)
Bundan sonra ikinci bir secde daha yapar. Birinci secdede okuduğu duâyı aynen okur.
Daha sonra, ne dileği var ise ,diler. ALLAH'ü Têâlâ onun bütün dileklerini yerine getirir.
ayreten benimde bununla ilgili bir sorum var.
Kadir gecesini biz allahin izniyle camiide gecirecegiz,
bu ibadeti nasil yapacagiz ??
Yoksa ordami yapilacak bu ??
ekledim kardeşim selametle kalbenide eklermisin MERVE karDeşim ..selam dua ve muhabbetle inşaALLAH
aleyküm selam canım ekledım bileselamun aleyküm arkadaslar benı de lısteye ekler mısınız ben de katılmak ıstıyorum...
aleyküm selam ablacım evet yarın niyetli olucaz inşallah Rabbım kolaylık versınselamün aleyküm canım yarın niyetliyiz demi...
şimdiden allah kabul etsin...
rabbim yar ve yardımcımız olsun. inşallah...