Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Su gibi aciz, su gibi aziz! (1 Kullanıcı)

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Su gibi aciz, su gibi aziz!

BARDAĞIN İÇİNDE BİR damla su vardı. Bir aşağı bir yukarı gezdirdim onu. Sonra durup seyrettim. O damla, aczin ve fakrın en güzel ifadesi olan göz yaşını andırıyordu; muhtaç oluşun, isteyen oluşun, yalvarış hâlinin sözsüz ifadesi olan göz yaşını… Doğrusu suyun tarifinde bile acizlik ve fakirlik saklı. Renksiz, kokusuz, tadsız, şekilsiz deriz ona. Sahip olmayışın, renksiz oluşun sembolüdür o. Sahiplenmeyen ve kendilerinden bir şeyi olmayanların sembolü… Bu hâliyle su, hadsiz nimete kavuşanlara Hadsiz Nimet Veren’in güzel bir aynasıdır.

Kendisi renksizdir.
Fakat onda bütün renkler görünür. Gökkuşağı onun minik elleriyle boyanır. Her mevsim farklı renklere bürünür. Yeşil elbiseler onda dokunur, ağaçlara libas olur. Rengarenk giysileri giyinen bahar hurileri, onunla gülümser. Zinetleri olan meyveler, renkli şekillerde onun sayesinde sunulur bizlere.

Şekli ve biçimi yoktur.
Fakat bütün şekiller ve biçimler ona ihsan edilir. Hadsiz biçimli melek gibi beyaz karlar, o mürekkeple yazılır. Onun yüzünde hadsiz nakışlar dokunur. Yapraklar, çiçekler, kelebekler, insanlar ve hayat onun harcıyla şekillenir. Girdiği her şeyin biçimini alır ve Biçimi Veren Sanatkâr’ın sanatını gözlere okutur.
Kokusu yoktur.
Fakat bütün çiçek ve meyveler güzel kokularını onun hayattar kokusuzluğundan alırlar. Suyun kokusuzluğu, tüm güzel kokuların dibacesidir bir bakıma. Tüm nebatatın can damarlarında dolaşan kokusuz su, elsiz ipekböceğinin binbir işçilikli kozayı örmesi gibi, her güzel kokulunun varkılınışında pay sahibi olur. Böylece suyun sevinç gözyaşları, şükür tebessümüne dönüşür. O küçük damlacıklar sayesinde şükrün binbir türlü kokusu sinelere dolar.

Tatsızdır.
Oysa tatlılara tat veren en müstesna şerbettir o. Tüm lezzetler onun ellerinde sunulur bize. Tad onunla ulaşır dile; ve dillerin şükrüne vesile olur.
Su bize seslenir.
Der ki, “Benim gibi renksiz, kokusuz, yani ‘ben’i olmayan bir ben olursanız, küllî bir ayna olursunuz Rabbimize.” O’na en küllî bir ayna olan sevgili Peygamberimiz, ümmîliği ve temiz fıtratı ile bu hakikati bize haykırır. O insanlar içinde en çok su gibi olanıdır.
Su gibi acizlik ve fakirlik libasına büründükçe insan, Rahmet Sahibi Sâni’nin hadsiz nimetlerine mazhar olur. Sahip olmadıklarının çokluğunca güzellikler onun mürekkebinden yazılır. Öyle ki, acz ve fakr libasına bürünmüş saf su, safî rahmet olur. Dillere rahmet okutur.
Nasıl toprağa duası karşılığı verilen su onu bereketlendirip tohumlara neşv-u nema buldurursa, acz ve fakrını göz yaşlarıyla ifade eden bir abdullahın da, kalbinde bereket ve rahmet tohumları filizlenir. Sırf Allah için bütün mahlukât adına dua edip göz yaşı akıtanın gönlü ise, rahmet ve bereket pınarı gibi çağlar. Çağlayan olur, taşar. İşte sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed aleyhisselatu vesselâm’a bunun için ‘âlemlere rahmet’ denir. Ne kadar da doğru: Gönlü bizzat rahmet ve bereketin mücessem tezahürü olmuş birisine âlemlere rahmet denmez de, ne denir?
Öyleyse ey nefis!
Su gibi aciz ol ki, su gibi aziz olasın.
Etrafa rahmet ve bereket saçasın.

alıntı

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
su.jpg

Selamün Aleyküm Değerli Nihal ablamB)

Okurken derin bir berraklığın, uçsuz bucaksız bir nimetin, saflığın ve naifliğin, ''hayat''ın devam sebeplerinden birisi olan ve manen de çok yönlü işlev ve özellikleri olan, maddeten de gerek görüntüsüyle, gerek fiziksel özellikleriyle eşsiz nimetlerden biri olan SU hakkında ne yazsam sanırım onun hem maddi anlamını hem de bizlerin ona yüklediği manevi güzellik ve manaları herhalde yazamam acizane:) Ama yazıyı beğeniyle okudum değerli ablam.. Bir yaratılan olması hasebiyle ''aciz'', ama manen de bir o kadar kuvvetli ve azizdir su..İnsanoğlunun da böyle olması gerek değil mi değerli ablam? Su gibi olabilmek.. Öyle özelliklerle bezenecek, öyle bir ahlakın (kur'an ahlakının) temsilcisi olacak ki, su gibi hep aranan, ihtiyaç duyulan olacak inşallah...

Su gibi aziz olun değerli ablam inşallah..Emeğinize ve gönlünüze sağlık olsun inşallah..Rabbimiz c.c sevabınızı yazsın inşallah gönlü güzel ablam..Rabbimize emanetimsiniz..Selam ve baki dua ile..Hayırlı ve bereketli günler..B)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Öyleyse ey nefis!

_______selamün aleyküm degerli nihalim kardeşim
çok güzel bir yazı emeginize saglık olsun
su gibi aziz olun inşallah
selam ve dua ileB)_________-

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm çok güzel ve yerinde bir paylaşım olmuş.selametle kalın.

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
su.jpg

Selamün Aleyküm Değerli Nihal ablamB)

Okurken derin bir berraklığın, uçsuz bucaksız bir nimetin, saflığın ve naifliğin, ''hayat''ın devam sebeplerinden birisi olan ve manen de çok yönlü işlev ve özellikleri olan, maddeten de gerek görüntüsüyle, gerek fiziksel özellikleriyle eşsiz nimetlerden biri olan SU hakkında ne yazsam sanırım onun hem maddi anlamını hem de bizlerin ona yüklediği manevi güzellik ve manaları herhalde yazamam acizane... Ama yazıyı beğeniyle okudum değerli ablam.. Bir yaratılan olması hasebiyle ''aciz'', ama manen de bir o kadar kuvvetli ve azizdir su..İnsanoğlunun da böyle olması gerek değil mi değerli ablam? Su gibi olabilmek.. Öyle özelliklerle bezenecek, öyle bir ahlakın (kur'an ahlakının) temsilcisi olacak ki, su gibi hep aranan, ihtiyaç duyulan olacak inşallah...

Su gibi aziz olun değerli ablam inşallah..Emeğinize ve gönlünüze sağlık olsun inşallah..Rabbimiz c.c sevabınızı yazsın inşallah gönlü güzel ablam..Rabbimize emanetimsiniz..Selam ve baki dua ile..Hayırlı ve bereketli günler...

Aleykümselam...kalbi güzel kardeşim B) ALLAH c.c. razı olsun...teşekkür ederim resim için...
emeğinize , yüreğinize sağlık çok güzel yorum yazmışsınız (MAŞALLAH)...bende sizin yorumlarınızı beğeniyle okuyorum :) (bütün forumlara yazdıklarınızı)...
sizde kalbi güzel kardeşim su gibi aziz olun...ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...hayırlı günler...

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Öyleyse ey nefis!

_______selamün aleyküm degerli nihalim kardeşim
çok güzel bir yazı emeginize saglık olsun
su gibi aziz olun inşallah
selam ve dua ileB)_________-

Aleykümselam...değerli aminenur kardeşim :)
teşekkür ederim beğendiğiniz için...yazan kişinin yüreğine sağlık...
sizde kardeşim su gibi aziz olun...(dün için özürdilerim B) )
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...
selametle İNŞALLAH...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Aleykümselam...değerli aminenur kardeşim :)

teşekkür ederim beğendiğiniz için...yazan kişinin yüreğine sağlık...
sizde kardeşim su gibi aziz olun...(dün için özürdilerim )

selametle İNŞALLAH...

degerli kardeşim dün birşeymi oldu inan ben hatırlamıyorum..hatırlamıyorum çünkü olmadı:) (desemde intikamım yakındır inanma güzel kardeşim heran süpriz birşeyler olabilir:D)selam ve dua ile_______

avauser5344gb0pb6.gif

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
degerli kardeşim dün birşeymi oldu inan ben hatırlamıyorum..hatırlamıyorum çünkü olmadı (desemde intikamım yakındır inanma güzel kardeşim heran süpriz birşeyler olabilir ...selam ve dua ile_______

avauser5344gb0pb6.gif

değerli kardeşim teşekkür ederim...düşünceniz ve hediyeniz için...
süprize razıyım karlı olursam :K :K diğer süpriz güzel kardeşim aliyemin sayesinde kulakları çınlasın...:)

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm..emeğinize sağlık güzel bi paylaşımdı..
ALLAH arzı olsun....

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Su gibi acizlik ve fakirlik libasına büründükçe insan, Rahmet Sahibi Sâni’nin hadsiz nimetlerine mazhar olur.
SELAMUN ALEYKÜM.ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ.EMEĞİNİZE SAĞLIK.SU GİBİ AZİZ OL CÜMLESİ BİZDE ÇOK KULLANILIR.DEMEKKİ ATALARIMIZ SUYUN ÖNEMİNİ BİZDEN DAHA İYİ BİR ŞEKİLDE İDRAK ETMİŞLER.SELAMETLE KALIN ALLAHA EMANET OLUN

Saçma ey göz eşkden gönlümdeki odlare su
Kim bu denlû dutuşan odlare kılmaz çâre su

Az su, çok tutuşan ateşin yanmasını kolaylaştırır. Fuzûlî, Peygamber (s.a.) Efendimiz'e karşı duyduğu özleyiş ateşini gözyaşları halinde su ile söndürmenin mümkün olamayacağını göze anlatmaya çalışıyor. Gönlüm bu ayrılık ateşiyle öyle yanmaktadır ki, gözlerim istediği kadar gözyaşı dökerek bu ateşi söndürmek istese, bu îman ve sevgiden doğan ateşin sönmesine imkân yoktur.

Gözyaşı insanı teskin eden, ıstırap ve sıkıntılarını bir nebze de olsa dindiren bir vâsıtadır. Şâir buna râzı değildir. O bir yandan ağlamanın, bir yandan da ayrılık ateşinin gönlünü yaklmasının devam etmesini istiyor.

"Ey göz! Gönlümde yanan ateşe, gözyaşından su saçma. Zîrâ bu kadar fazla tutuşmuş ateşlere suyun faydası olamaz."

FUZULİ

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Allah c.c. Razı olsun emeğinize sağlık ...
Su gibi mütevazi ,
Su gibi kıymetli,
Su gibi tertemiz,
Su gibi temizleyici,
Kısaca su gibi aziz olmak duası ile!

Allah'a emanet olun selam ve dua ile ..

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Su gibi acizlik ve fakirlik libasına büründükçe insan, Rahmet Sahibi Sâni’nin hadsiz nimetlerine mazhar olur.
SELAMUN ALEYKÜM.ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ.EMEĞİNİZE SAĞLIK.SU GİBİ AZİZ OL CÜMLESİ BİZDE ÇOK KULLANILIR.DEMEKKİ ATALARIMIZ SUYUN ÖNEMİNİ BİZDEN DAHA İYİ BİR ŞEKİLDE İDRAK ETMİŞLER.SELAMETLE KALIN ALLAHA EMANET OLUN

Saçma ey göz eşkden gönlümdeki odlare su
Kim bu denlû dutuşan odlare kılmaz çâre su

Az su, çok tutuşan ateşin yanmasını kolaylaştırır. Fuzûlî, Peygamber (s.a.) Efendimiz'e karşı duyduğu özleyiş ateşini gözyaşları halinde su ile söndürmenin mümkün olamayacağını göze anlatmaya çalışıyor. Gönlüm bu ayrılık ateşiyle öyle yanmaktadır ki, gözlerim istediği kadar gözyaşı dökerek bu ateşi söndürmek istese, bu îman ve sevgiden doğan ateşin sönmesine imkân yoktur.

Gözyaşı insanı teskin eden, ıstırap ve sıkıntılarını bir nebze de olsa dindiren bir vâsıtadır. Şâir buna râzı değildir. O bir yandan ağlamanın, bir yandan da ayrılık ateşinin gönlünü yaklmasının devam etmesini istiyor.

"Ey göz! Gönlümde yanan ateşe, gözyaşından su saçma. Zîrâ bu kadar fazla tutuşmuş ateşlere suyun faydası olamaz."

FUZULİ

Aleykümselam...sizinde emeğinize sağlık güzel katkınızdan dolayı teşekkürler...ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...
selametle...

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
s.a ALLAH RAZI OLSUN,paylaşımınız çık güzel,selametle...

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Selamun Aleyküm Allah c.c. Razı olsun emeğinize sağlık ...
Su gibi mütevazi ,
Su gibi kıymetli,
Su gibi tertemiz,
Su gibi temizleyici,
Kısaca su gibi aziz olmak duası ile!

Allah'a emanet olun selam ve dua ile ..

Aleykümselam...ALLAH c.c. sizden de razı olsun...
AMİN...AMİN...AMİN...
selametle İNŞALLAH...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt