
MALZEMELER
1 kg yufka
1 kase su
1 kase yağ
1 yumurta
İçi için,
5-6 adet sosis
1 çorba kaşığı salça
Kekik, nane, kırmızı biber
Bir tavaya bir çorba kaşığı sıvı yağ koyun, salçayı, kırmızı biberi, kekiği ve naneyi ekleyin. Sosisleri doğrayın ve yağın içine atın, birkaç dakika kavurduktan sonra ocaktan Yufkanın bir tanesini tam açın, biraz yağ ve su gezdirin. Sonra yufkayı ikiye katlayıp tekrar su ve yağ sürün. Tekrar yanlardan katlayıp dörde kesin. Ortasına hazırladığınız harçtan koyun ve yufkayı kenarlarından bohça şeklinde katlayın. Bütün yufkayı bu şekilde hazırlayın. Üzerine yumurta sürün ve ön ısıtma yapılmış fırına verin. Üstlerine bıçakla çizik atarsanız daha iyi pişer. (İsterseniz hazırlayıp buzlukta saklayabilirsiniz, çözülünce aynı tazeliğini koruyor.) 35-45 dakika pişirdikten sonra fırından çıkartın ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun…