Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SORUMA CEVABINIZ NEDİR? (1 Kullanıcı)

muhammed zeki

Kayıtlı Kullanıcı
Adamın biri çok adam öldürür.Tövbe etmek için Bir Din Aliminin yanına gider ve derki ben 99 kişiyi öldürdüm Allah beni Affeder mi?Alim Allah seni affetmez bir sürü adam öldürmüşsün der.Adam Alimide öldürür.toplam 100 kişiyi öldüren adam Yaşadığı yeri terkeder.Mekke'ye gidip tövbe etmek için yola koyuluyor.Adam yolu yarıladıktan sonra vefat ediyor.
şimdi okuyucu kardeşlerim sizce bu adamı Allah affeder mi? yoksa affetmez mi?Cevabınız nedir?

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SORUMA CEVABINIZ NEDİR?

muhammed zeki yazdı:
Adamın biri çok adam öldürür.Tövbe etmek için Bir Din Aliminin yanına gider ve derki ben 99 kişiyi öldürdüm Allah beni Affeder mi?Alim Allah seni affetmez bir sürü adam öldürmüşsün der.Adam Alimide öldürür.toplam 100 kişiyi öldüren adam Yaşadığı yeri terkeder.Mekke'ye gidip tövbe etmek için yola koyuluyor.Adam yolu yarıladıktan sonra vefat ediyor.
şimdi okuyucu kardeşlerim sizce bu adamı Allah affeder mi? yoksa affetmez mi?Cevabınız nedir?

SELAMÜN ALEYKÜM.

ÖLDÜĞÜ YERİN MEKKE"YE OLAN MESAFESİ, ÖLDÜĞÜ YERE KADAR GELMİŞ OLDUĞU MESAFEDEN,
AZ OLDUĞU İÇİN , ALLAH(cc) AFFINA MAZHAR OLABİLECEĞİ RİVAYET EDİLİR.

SELAM VE DUA İLE...

kursun kalem

Kayıtlı Kullanıcı

Resulaydin yazdı:
muhammed zeki yazdı:

SELAMÜN ALEYKÜM.

ÖLDÜĞÜ YERİN MEKKE"YE OLAN MESAFESİ, ÖLDÜĞÜ YER KADAR GELMİŞ OLDUĞU MESAFEDEN,

SELAM VE DUA İLE...

böyle bir rivayetin kaynağı nedir? gerçi adı üzerinde rivayet ama olsun yinede merak ettim.
Yüce Rabbimin kimi af edip kimi af etmeyeceğini kimse bilemez heleki 100 kişiyi öldüren birini hiç kimse bilemez. Bu arada bu 100 kişiyi neden öldürmüş oda önemli sanırım. (Hemen belirteyim ki ben böyle bir soruyu daha önce hiç duymamıştım.). açıklarsanız sevinirim.

savior

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.

Allah tövbe edenleri affeder. Tövbe niyeti ile yola çıkan kişi, tövbe edip de Mekke'ye gitseydi o zaman Yüce Allah sanırım affederdi.

Bir Müslüman'ın başka bir Müslüman'a yaptığı kötülüğü, kötülük görenin ya da kötülük gören ölmüş ise, akrabalarının affetmesi önceliklidir. Onların afları yoksa; Allah kullarının, sahibidir ve onların mutluluğunu ister. Onlara zulmetmez.

Ayrıca Tövbe etmek için illaki bir yere gitmeye gerek yok. Önce tövbe etmek lazım. Dolayısıyla Allah bu kişiyi affetmeyebilir.

Kaldı ki, bu kişi muhtemelen bir hastadır. Onun akli yeterliliğinin de bilinmesi gerekli.

Yorumum budur ve dileğimiz pişmanlık duyan herkesin affedilmesidir.

Nihayi karar elbette Yerin ve Göğün Yaratıcısınındır.

S.A.

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı

kursun kalem yazdı:
Resulaydin yazdı:
muhammed zeki yazdı:

SELAMÜN ALEYKÜM.

ÖLDÜĞÜ YERİN MEKKE"YE OLAN MESAFESİ, ÖLDÜĞÜ YERE KADAR GELMİŞ OLDUĞU MESAFEDEN,

SELAM VE DUA İLE...

böyle bir rivayetin kaynağı nedir? gerçi adı üzerinde rivayet ama olsun yinede merak ettim.
Yüce Rabbimin kimi af edip kimi af etmeyeceğini kimse bilemez heleki 100 kişiyi öldüren birini hiç kimse bilemez. Bu arada bu 100 kişiyi neden öldürmüş oda önemli sanırım. (Hemen belirteyim ki ben böyle bir soruyu daha önce hiç duymamıştım.). açıklarsanız sevinirim.

SELAMÜN ALEYKÜM

DİKKAT EDERSENİZ, YAZMIŞ OLDUĞUM PASAJDA" "ALLAH (cc) O KULU AFFETMİŞTİR DİYE BİR
İFADE YOK" RAVİLER"CE " AFFEDİLEBİLİNECEĞİ UMULUR" İFADESİ VAR.

SELAM VE DUA İLE...

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

Bu anlatılan ve altında Soru olan olay bir Kıssadır. Efendimiz sav bizlere eski ümmetlerden anlattığı ancak kıssa böyle değil...

SORUNUZUN CEVABI ALTTAKİ KISSDA AÇIKCA BEYAN EDİLMİŞTİR...
Ebu Said el-Hudri (r.a) dan Rasulullah (s.a.s) in şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir:
-Sizden önceki kavimlerden bir adam 99 kişiyi öldürdü. Sonra yeryüzündeki en alim kişinin nerede olduğunu sordu. Ona bir rahip gösterildi. Rahibin yanına gelerek 99 kişiyi öldürdüğünü ve tevbesinin kabul olup olmayacağını sordu. Rahip: Hayır dedi. Bunun üzerine adam rahibi de öldürdü. Böylece 100 kişi öldürmüş oldu. Sonra yine yeryüzündeki en alim kişinin kim olduğunu sordu. Bir alimi gösterdiler. Onun yanına gelerek 100 kişiyi öldürdüğünü ve tevbesinin kabul olup olmayacağını sordu. Alim: Evet, kim tevbene engel olabilir ki? Falan yere git. Orada Allah a ibadet eden kişiler bulacaksın. Onlarla beraber Allah a ibadet et. Sakın kendi vatanına tekrar dönme. Çünkü orası iyi bir yer değildir. Adam alimin gösterdiği yere doğru gitti. Fakat yolun ortasında öldü. Rahmet ve azab melekleri onun hakkında ihtilafa düştüler. Rahmet melekleri: Bu adam ihlaslı bir şekilde tevbe etmeye geliyordu. Azab melekleri ise: Hayatında hiçbir hayır işlememiştir dediler. Onların ihtilafını çözmek için Allah (c.c) insan şeklinde bir melek gönderdi. Aralarında hüküm vermek için onu hakem tayin ettiler. Hakem şöyle dedi: Öldüğü yer ile geldiği yer arasını ve öldüğü yer ile gideceği yer arasını ölçün. Hangisine daha yakınsa oraya tabidir. Mesafeyi ölçtüklerinde gideceği yere daha yakın olduğu anlaşılınca rahmet melekleri hemen onu kaptılar. (Buhari, Müslim)

DİKKAT EDİLMESİ GEREK HADİS VE KISSALARIN TAMAMEN ASLINA UYGUN ŞEKLİYLE RİVAYET EDİLEN LERİ DİKKATE ALMAKTIR. KULAKTAN KULAGA ANLATILAN HADİS VE KISSALAR ZAMANLA İNSANLARIN TAHRİBİNE ULAŞIR VE NE YAZI Kİ YERLER OLAYLAR DEĞİŞİR. LÜTFEN KISSALARDA ASLINA UYGUNLUĞA DİKKAT EDELİM...

muhammed zeki

Kayıtlı Kullanıcı

BU KISSAYI BEN 7 YIL ÖNCE BİR HOCAM DAN DİNLEMİŞTİM.AMA İSTER İSTEMEZ UNUTMUŞUM BAZI YERLERİ TEKRAR HATIRLATTIĞIN İÇİN RAHMAN RAZI OLSUN.
ALLAH BİZİ AFFEDENLERDEN EYLESİN.

Allah_affetsin

Kayıtlı Kullanıcı

en doğrusunu Allah bilir ama şunuda biliyoruzki bir kişiyi öldüren tüm insanlığı öldürmüş demektir..ayrıca --kurşunkalem--- nickli arkadaşımında dediği bir şey çok doğru:: neden öldürdüğünü bilmiyoruzki..eğer sebepsizce cana kıymışsa ne kadar tövbe etsede Allah bölelerini zor affeder..Ama yinede Allah'ın hikmetinden sual olmaz...

muhammed zeki

Kayıtlı Kullanıcı

KARDEŞLERİM OLAY ORDA ZATEN ADAM BİR SUÇ İŞLİYOR.SUÇUNA KARŞILIK CEZA SORUDA SORULUYOR.B)

Bingobango

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm
allah c.c 99 ismin sahibidir onun kimi aff edip etmicegini kimseler bilemez,o degilmidir kücück bebege (hz.isa) annesini müdafa etmesi icin konusmasini emreden
o degilmidir misirda her ilk dogan erkegi öldürülürken nebisini(hz.musa) Asiyenin sefkatli elerine teslim eden
o degilmidir cölde perisanliktan kivranan anaya(hz.hacer) su veren
onun merhametine akil sir erermi???
Peygamber efendimiz bile günde allahin habibi olmasina ragmen 70 kere tövbe edermis,demekki tövbenin büyük bir rollü var
ayrica bana tövbe eden kullumu ben aff ederim...günahi denizlerin köpügünden yildizlarin sayisindan cok olsa bile kalben pismanlik duyup dillen de tövbe edeni aff ederim demiyormu yüce yaradan...
onun sözüne hic süphe olurmu??

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı

Siyahgulsevdalisi yazdı:
Bu anlatılan ve altında Soru olan olay bir Kıssadır. Efendimiz sav bizlere eski ümmetlerden anlattığı ancak kıssa böyle değil...

SORUNUZUN CEVABI ALTTAKİ KISSDA AÇIKCA BEYAN EDİLMİŞTİR...
Ebu Said el-Hudri (r.a) dan Rasulullah (s.a.s) in şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir:
-Sizden önceki kavimlerden bir adam 99 kişiyi öldürdü. Sonra yeryüzündeki en alim kişinin nerede olduğunu sordu. Ona bir rahip gösterildi. Rahibin yanına gelerek 99 kişiyi öldürdüğünü ve tevbesinin kabul olup olmayacağını sordu. Rahip: Hayır dedi. Bunun üzerine adam rahibi de öldürdü. Böylece 100 kişi öldürmüş oldu. Sonra yine yeryüzündeki en alim kişinin kim olduğunu sordu. Bir alimi gösterdiler. Onun yanına gelerek 100 kişiyi öldürdüğünü ve tevbesinin kabul olup olmayacağını sordu. Alim: Evet, kim tevbene engel olabilir ki? Falan yere git. Orada Allah a ibadet eden kişiler bulacaksın. Onlarla beraber Allah a ibadet et. Sakın kendi vatanına tekrar dönme. Çünkü orası iyi bir yer değildir. Adam alimin gösterdiği yere doğru gitti. Fakat yolun ortasında öldü. Rahmet ve azab melekleri onun hakkında ihtilafa düştüler. Rahmet melekleri: Bu adam ihlaslı bir şekilde tevbe etmeye geliyordu. Azab melekleri ise: Hayatında hiçbir hayır işlememiştir dediler. Onların ihtilafını çözmek için Allah (c.c) insan şeklinde bir melek gönderdi. Aralarında hüküm vermek için onu hakem tayin ettiler. Hakem şöyle dedi: Öldüğü yer ile geldiği yer arasını ve öldüğü yer ile gideceği yer arasını ölçün. Hangisine daha yakınsa oraya tabidir. Mesafeyi ölçtüklerinde gideceği yere daha yakın olduğu anlaşılınca rahmet melekleri hemen onu kaptılar. (Buhari, Müslim)

DİKKAT EDİLMESİ GEREK HADİS VE KISSALARIN TAMAMEN ASLINA UYGUN ŞEKLİYLE RİVAYET EDİLEN LERİ DİKKATE ALMAKTIR. KULAKTAN KULAGA ANLATILAN HADİS VE KISSALAR ZAMANLA İNSANLARIN TAHRİBİNE ULAŞIR VE NE YAZI Kİ YERLER OLAYLAR DEĞİŞİR. LÜTFEN KISSALARDA ASLINA UYGUNLUĞA DİKKAT EDELİM...

selamün aleyküm muhterem kardeşim :

kaynağından çok güzel cevap vermişsiniz. mevla teala razı olsun...

ayrıca fikirlerinize ve hassasiyetinize aynen katılıyorum

kulaktan dolma bilgiler ile bu işi götürmeye kalkarsak, din-i mübin-i islamı dede korkut masallarına döndeririz.... mevla muhafaza etsin selamün aleyküm...

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

ishakyakup Kardeşim Tşkler Hem fikiriz.

Lütfen Allah c.c. Aff edip etmiyecegi hükmünü çıkarmak yada bunun üstünde mulahasa etmek bize düşmez. Allah c.c. Affı geniş olandır. Ve yok mu aff isteyen affedeyim diyendir. Son nefesten önce Tövbe edenlere Selam olsun...

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı

Ben bu konuyu çok önceden de duymuştum bu olay gerçekmidir yoksa hurafemidir bilemem çünkü ahiret aleminde ne olacağını kimse tam olarak bilemez. Soruna cevap olarakta
affeder çünkü adam tövbe edip mekke yoluna giderken vefat ediyor. Eğer tövbe etmeyim yoluna devam etseydi o zamanda affetmezdi

menzil_2007

Kayıtlı Kullanıcı

muhammed zeki yazdı:

bu sorunun doğru cevabını en doğru allah bilir. ama benim kanaatimce iyiliğe ve doğruluğa atılan bir adımı bile allahım görür ve ona göre değerlendirir.

selam ve dua ile...

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

ruyam3 yazdı:
Ben bu konuyu çok önceden de duymuştum bu olay gerçekmidir yoksa hurafemidir bilemem çünkü ahiret aleminde ne olacağını kimse tam olarak bilemez. Soruna cevap olarakta
affeder çünkü adam tövbe edip mekke yoluna giderken vefat ediyor. Eğer tövbe etmeyim yoluna devam etseydi o zamanda affetmezdi

SEVGİLİ KARDEŞLERİM LÜTFEN BU KONUDA ALLAH AFFEDER YADA AFFETMEZ DERKEN GÜNAHA GİRME MEVZUHUNA DİKKAT EDİN. YUKARIDA HADİS İLE VERDİGİM CEVAP ALLAH C.C. BÖYLE DURUMLAR İÇİN AFFEDECEGİ HÜKMÜNDEDİR. BU KONUDA BENCE DEMEK DOGRU OLMAZ. SAYGILARIMLA. [/b]

volide

Kayıtlı Kullanıcı

CANIM KARDEŞİM ALLAHU TAALA BİZLERE ÖYLE FIRSATLAR VERİYORKİ BİZ BUNLARI DÜŞÜNEMİYORUZ.ONUN İÇİN KENDİMİZİ İMTİHANA ÇEKMEMİZ LAZIM BU YÜZDEN ALLAHIN BİZLERE VERDİĞİ FIRSATLARI DEĞERLENDİRELİM...SELAMETLE KALIN

muhammed zeki

Kayıtlı Kullanıcı

SEVGİLİ DİN KARDEŞLERİM HEPİNİZDEN ALLAH RAZI OLSUN ÖNCELİKLE CEVAPLARINIZ KARŞISINDA GÜNAHLARA TÖVBE ETMEMEK NEMÜMKÜN.HEPİNİZİNDE DEDİĞİ GİBİ YETERKİ TÖVBE EDELİM ALLAH TÖVBE EDENLERİ SURET-İ KATİYEDE AFFEDER.BU HADİSLERDE DE GEÇELİDİR.
SELAM VE DUA İLE.

FoRwEt

Kayıtlı Kullanıcı
SeLamün aLeyküm ArkadaşLar.

Ebû Said radıyallahu anh Peygamber aleyhisselâmın şöyle buyurduğunu anlatıyor: Sizden önce geçen ümmetler arasında bir adam doksan dokuz kişiyi öldürmüştü. Bu yaptıklarından dolayı tevbesinin mümkün olup olmadığını öğrenmek üzere, yeryüzünün en âliminin kim olduğunu sordu. Kendisine bir Rahibin en çok bilgili olduğunu söylediler. O Rahibin yanına gelip kendisinin doksan dokuz kişiyi öldürdüğünü ve kendisi için tevbe imkânı olup olmadığını sordu.

Rahib:

— Hayır, yoktur, diye cevap verdi. Bu defa, adam o Rahibi de öldürdü. Böylece öldürdüklerinin sayısı yüze çıktı. Sonra yine yeryüzünün en âliminin kim olduğunu sordu. Kendisine âlim olan bir kimseyi haber verdiler. Buradan âlimin yanına geldi ve yüz kişiyi öldürdüğünü, kendisi için tevbe imkânı bulunup bulunmadığını sordu.

Âlim adam:

— Evet, vardır. Seninle tevben arasına bir şey giremez, tevben daima makbuldür. Ancak filan beldeye git, orada Allah'a ibadetle meşgul olan bir kısım insanlar vardır. Sen de onlarla beraber Allah'a ibadet etmeye başla ve tekrar kendi memleketine dönme. Zira orası kötü bir yerdir, dedi. Adam gitti. Yolun yarısına gelince ölüm, karşısına çıktı ve orada ruhunu teslim etti. Bunun üzerine rahmet melekleri ile azab melekleri kendisini almak hususunda münakaşaya başladılar.

Rahmet melekleri:

— Bu adam, tevbe etmiş ve Allah'a yönelmiş olarak geldi, dediler. Azab melekleri ise:

— Bu kimse, ömründe hayır işlememiş birisidir, diye İsrar ettiler. Bu münakaşa devam ederken insan suretinde bir melek (Cebrail aleyhisselâm) geldi. Onu aralarında hakem olarak seçtiler.

Hakem olan melek:

— Adamın kendi memleketi ile gitmekte olduğu belde arasındaki mesafeyi ölçün. Şu anda bulunduğu yer, bu ikisinin hangisine daha yakın ise, bu o tarafa aiddir, dedi. Melekler ölçtüler ve gitmekte olduğu kasabaya daha yakın olduğu tesbit edildi. Bunun üzerine kendisini rahmet melekleri teslim aldılar. (Buharî, Müslim)

arkadaşlar bu bir hadistir.. ve bu daha detaylısıdır oykuyunca zaten tartışmaya gerek omladuğını göreceksinz.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt