Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SON SOZLER (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: << DOLMUŞ DİYALOGLARI <<<

uzeyr yazdı:
:):):)cok güzeldi saolun begendim doğrusu ::) B)
bu arada bir şey sorucam kardeşlerim foruma nasıl resim ekliyorsunuz ben bir türlü ekleyemiyorum
yardım ederseniz sevinirim..))

Teşekkür ederim, Allah razı olsun ...
İnşaallah anlatabilirim ... öncelikle htpp://imageshack.us/ adresine girin ... açılan sayfadan gözat butonunu tıklayın ... oradan bilgisayarınızda yüklü resimler çıkar, istediğinizi seçin ...az biraz alt tarafta host it! yazar orayı tıklayın ...açılan sayfada seçtğiniz resim çıkar küçük bir şekilde, resmin hemen altında yazılar yazan butonlar var [URL=htpp falan yazan bi liste .. ordan ilk butunu seçip kopyalayın ... sonra sitemizde cevap yazdığınız bölüm var ya oraya yapıştırın ...
Anlatabildim umarım ...:(

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
RE: <<< YeMeK TaRiFlErİ <<< :)))

:D:D:D Rabbim razı olsun ne güzel bunlar yaaa. tam benlikmiş..sağol canım..B)

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı

nuresma yazdı:

Demek sen de böyle yemek yapıyorsun ...:D:D:D
Sağol canım, Allah senden de razı olsun ...

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı

cok teşekkür ederim güzel acıklama yaptığız ben anladığım kadarıyla yapmaya calışıcam saolun verdiğiniz bilgi için
bu kadar bilgi yeterli bilmemekten daha iyi :)B)B)B)

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı

uzeyr yazdı:
cok teşekkür ederim güzel acıklama yaptığız ben anladığım kadarıyla yapmaya calışıcam saolun verdiğiniz bilgi için
bu kadar bilgi yeterli bilmemekten daha iyi :)B)B)B)

Allah razı olsun, inşaallah faydalı olabilmişimdir ... tekrar yardımcı olabileceğim bir şey olursa sorabilirsiniz ....

by_cansuyu

Kayıtlı Kullanıcı

yani ancak bukadar olur sağol siyah-beyaz

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

yine kırdın geçirdin.. Allah razı olsun

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

Ne mutlu sana tüm arkadaşlar sayen de gülmüş..RABBİM de senin yüzünü
güldürsün

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı

elzem yazdı:
Ne mutlu sana tüm arkadaşlar sayen de gülmüş..RABBİM de senin yüzünü
güldürsün

Amin canım kardeşim, Allah hepimizin yüzünü güldürsün inşallah ...
Evet arkadaşları güldürebilmişim, ne mutlu becerebildiysem ...B)B)B)

ziya_izmit

Kayıtlı Kullanıcı
Günün Fıkra'sı

Günün Fıkra'sı

Temel ile Dursun Amerika'da itfaiye teşkilatına girerler, yangın ihbarı alınır.Çok katlı bir binanın kreş katında yangın çıkmıştır. İtfaiyeci merdiveni çalışmaz.Temel yukarı çıkar. Dursun aşağıda kalır..Temel aşağıda bekleyen Dursun'un kucağına çocukları atmaya baslar.Temel atar, Dursun tutar, kaldırıma koyar.Bir çocuk, iki çocuk, üç çocuk, derken beşinci zenci çocuktur..Temel bırakır, Dursun yakalamak için kollarını açmaz. Çocuk paat yerde.Tekrar at, tut kenara koy, tut at kenara koy. Temel yine zenci çocuk atar Dursun yine tutmaz. Çocuk paat gene yerde..Dursun yukarı bağırır: "Temel yanıkları atarak vakit kaybetme.."

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Bir acelesi olduğunu, onu görür görmez anlamıştım. Sağanak hâlinde yağan yağmura aldırış bile etmiyor ve bükülmüş beline rağmen sağa sola koşuşuyordu.
Yanına sokularak:
- Hayrola teyzeciğim, dedim. Bir derdiniz mi var? Sıcak bir tebessümle:
- Buraların yabancısıyım evlâdım, dedi. Hastahane tarafına gidecek bir araba arıyorum.
- Biraz beklerseniz aynı dolmuşa binebiliriz, dedim. Oraya geldiğimizde size haber veririm.
Teşekkür ederek yanıma yaklaştı ve küçük bir çocuk gibi şemsiyemin altına girdi. Nurlu yüzü yağmur damlacıklarıyla ıslanmış ve yanacıkları pembe pembe olmuştu.
- Torunlarımdan biri menenjit geçirdi, diye devam etti. Ziyaret saati bitmeden dolaşmak istemiştim.
Saatime baktıktan sonra:
- 20 dakikanız var, dedim. Hastahane yakın ama, bu havada pek araba bulunmuyor.
Durağa herkesten önce geldiğimiz için dolmuşa da rahatça bineceğimizi zannediyordum. Ancak araba yanaştığında, arkamızda duran 4-5 kişinin bir anda hücum ettiğini gördüm.
içeriye doluşan ve arkadaş oldukları anlaşılan adamlara:
- İlk önce biz gelmiştik, dedim. Sırayı bozmaya hakkınız var mı?
Ön koltukta oturanı:
- Hak istiyorsan Hakkâri'ye gideceksin arkadaşım, dedi. Hem oradaki haklardan K.D.V. de alınmıyormuş.
Bu lâf üzerine attıkları kahkahalarla bindikleri araba sarsılmış ve sinirlerim allak bullak olmuştu.
Sakinleşmeye çalışarak:
- Ben biraz daha bekleyebilirim, dedim. Ama şu ihtiyar teyzenin hastahaneye yetişmesi gerekiyor. Bu defa şoför lâfa karışıp:
- Teyzenin arabaya falan ihtiyacı yok be kardeşim, dedi. Okuyup üfledi mi hastahaneye uçuverir.
Tekrar kopan kahkahalarla birlikte araba uzaklaşıp gitti. Yaşlı kadına baktım, tevekkülle susuyordu.
5-10 dakika sonra gelen bir başka dolmuşa onunla beraber bindim ve şoföre, teyzeyi hastahanede indirmesini söyledim. Yaşlı kadın, yapacağı ziyaretten ümitsiz görünmesine rağmen şikâyet etmiyordu. Üstelik trafik de yarı yolda tıkanıp kalmıştı
Şoför:
- Yolun bu durumu hayra alâmet değil, dedi. Sebebini anlasam iyi olacak.
Arabayı çalışır vaziyette bırakıp ileriye doğru yürüdü ve biraz sonra döndüğünde:
- Kısmete bak yahu, dedi. Bizden önce kalkan dolmuşa kamyon çarpmış.
Heyecanla:
- Bir şey olmuş mu, diye atıldım. Yâni yaralı falan var mı?
- Herhalde, diye cevap verdi. Dolmuşta bulunanları, teyzenin gideceği hastahaneye kaldırmışlar.
Göz ucuyla yaşlı kadına baktım. Solgun dudaklarıyla birşeyler mırıldanıyor ve sanki onlar için dua ediyordu.
Şoför, koltuğuna yavaşça otururken:
- Kısmet işte, diye tekrarlayıp duruyordu. Sen kalk koca bir kamyonla çarpış. Hem de Türkiye'nin öbür ucundan gelen Hakkâri plâkalı bir kamyonla. S.A :(:(:(

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

siyah_beyaz yazdı:
nuresma yazdı:

yok canım işin kolayına kaçma işi yaani. ama öğreniyorum yavaş yavaş kimse yemese de:D:DB)

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
Bir acelesi olduğunu, onu görür görmez anlamıştım. Sağanak hâlinde yağan yağmura aldırış bile etmiyor ve bükülmüş beline rağmen sağa sola koşuşuyordu.
Yanına sokularak:
- Hayrola teyzeciğim, dedim. Bir derdiniz mi var? Sıcak bir tebessümle:
- Buraların yabancısıyım evlâdım, dedi. Hastahane tarafına gidecek bir araba arıyorum.
- Biraz beklerseniz aynı dolmuşa binebiliriz, dedim. Oraya geldiğimizde size haber veririm.
Teşekkür ederek yanıma yaklaştı ve küçük bir çocuk gibi şemsiyemin altına girdi. Nurlu yüzü yağmur damlacıklarıyla ıslanmış ve yanacıkları pembe pembe olmuştu.
- Torunlarımdan biri menenjit geçirdi, diye devam etti. Ziyaret saati bitmeden dolaşmak istemiştim.
Saatime baktıktan sonra:
- 20 dakikanız var, dedim. Hastahane yakın ama, bu havada pek araba bulunmuyor.
Durağa herkesten önce geldiğimiz için dolmuşa da rahatça bineceğimizi zannediyordum. Ancak araba yanaştığında, arkamızda duran 4-5 kişinin bir anda hücum ettiğini gördüm.
içeriye doluşan ve arkadaş oldukları anlaşılan adamlara:
- İlk önce biz gelmiştik, dedim. Sırayı bozmaya hakkınız var mı?
Ön koltukta oturanı:
- Hak istiyorsan Hakkâri'ye gideceksin arkadaşım, dedi. Hem oradaki haklardan K.D.V. de alınmıyormuş.
Bu lâf üzerine attıkları kahkahalarla bindikleri araba sarsılmış ve sinirlerim allak bullak olmuştu.
Sakinleşmeye çalışarak:
- Ben biraz daha bekleyebilirim, dedim. Ama şu ihtiyar teyzenin hastahaneye yetişmesi gerekiyor. Bu defa şoför lâfa karışıp:
- Teyzenin arabaya falan ihtiyacı yok be kardeşim, dedi. Okuyup üfledi mi hastahaneye uçuverir.
Tekrar kopan kahkahalarla birlikte araba uzaklaşıp gitti. Yaşlı kadına baktım, tevekkülle susuyordu.
5-10 dakika sonra gelen bir başka dolmuşa onunla beraber bindim ve şoföre, teyzeyi hastahanede indirmesini söyledim. Yaşlı kadın, yapacağı ziyaretten ümitsiz görünmesine rağmen şikâyet etmiyordu. Üstelik trafik de yarı yolda tıkanıp kalmıştı
Şoför:
- Yolun bu durumu hayra alâmet değil, dedi. Sebebini anlasam iyi olacak.
Arabayı çalışır vaziyette bırakıp ileriye doğru yürüdü ve biraz sonra döndüğünde:
- Kısmete bak yahu, dedi. Bizden önce kalkan dolmuşa kamyon çarpmış.
Heyecanla:
- Bir şey olmuş mu, diye atıldım. Yâni yaralı falan var mı?
- Herhalde, diye cevap verdi. Dolmuşta bulunanları, teyzenin gideceği hastahaneye kaldırmışlar.
Göz ucuyla yaşlı kadına baktım. Solgun dudaklarıyla birşeyler mırıldanıyor ve sanki onlar için dua ediyordu.
Şoför, koltuğuna yavaşça otururken:
- Kısmet işte, diye tekrarlayıp duruyordu. Sen kalk koca bir kamyonla çarpış. Hem de Türkiye'nin öbür ucundan gelen Hakkâri plâkalı bir kamyonla. S.A :(:(:(

Allah razı olsun annem, emeğine, yüreğine sağlık ....
Cenab-ı Hakk, gerçek hakkı bilir ... çok üzücüydü ...:(:(:(

hiraa

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun.güzeldi...selamün aleyküm

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı

nuresma yazdı:
siyah_beyaz yazdı:
nuresma yazdı:

yok canım işin kolayına kaçma işi yaani. ama öğreniyorum yavaş yavaş kimse yemese de:D:DB)

Sen yap canım, biz yeriz ...:D:D:D Sen emek harcar yaparsın da yiyen olmaz mı ...B)B)B)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt