Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

₪ SON Nefeste PARA Saymak ₪ (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
43.gif

Rabi bin Heysem anlatıyor: "Kişi ölmeden önce neye düşkünse onunla meşgul olur ve ruhunu öylece teslim eder. Ben bir ara son nefesini veren bir insanın yanında bulunuyordum. Adamın hali güzel değildi. Ben sürekli ona 'La ilahe illallah-Allah'tan başka ilah yoktur' sözünü telkin ederken o para sayar gibi parmaklarıyla oynuyor ve birtakım hesaplar yapıyordu."

Hayatı boyunca kalbini paraya bağlamış adam son nefeste kalbinden parayı atamıyor. Varlık áleminde kendini neyle meşgul ederse, sonsuz áleme doğru yol alırken de kalbi onunla meşgul olur.

İyilikleri ertelememek lazım. Yarın çok geç olabilir. Çünkü kimse beş dakika sonrasının kendisine ne hazırladığını bilemez. Hayat ne kadar gerçekse, ölüm de o kadar gerçektir. Peygamberimizin, "Kabirleri ziyaret edin. O size ölümü hatırlatır" emri belleğimize bu gerçeği yerleştirme amacını taşır.

* * *

Bizler nefsimizin arzularını yerine getirmekte çok aceleciyizdir. Çoğu kez helal veya harama bakmadan nefsimizin isteklerine boyun eğeriz. İçimizdeki temiz duygular bizi doğruya yönlendirmek istediğinde bu temiz duyguları basit bir rüşvetle sustururuz: ''Daha vakit var.'' deriz. Doğru olan, vaktini beklemeden vakti kollamak olmalıdır.

Hz. Ukbe anlatıyor: Bir seferinde Peygamberimizin arkasında ikindi namazını kıldım. Peygamberimiz selam verip namazı bitirdi ve sonra hızla yerinden kalkıp evine girdi. Biz de O'nun bu ani tavrından dolayı endişelendik. Peygamberimiz biraz sonra döndüler. Bizlerin endişelenmiş olduğunu anlayınca şöyle buyurdu: "Odamda biraz altın ve gümüş vardı. Onu hatırladım. Beni hayırda acele etmekten alıkoymasın diye hemen dağıtılmasını istedim. Onun için süratle eve girdim." (Buhari, ezan, 158; Nesai sehv, 104)

Peygamberimiz (s.a.v): ''Beş şey gelmeden beş şeyin kıymetini bil!'' buyuruyor:

İhtiyarlığından önce gençliğinin,

Hastalanmadan önce sıhhatinin,

Fakirliğinden önce zenginliğinin,

Meşgul zamanlardan önce boş vakitlerinin,

Ölümden önce hayatının… (Buhari, Rikak, 3).

Doğrudur. Hayatın değerini bilmek lazım. Zamanın da, zenginliğin de, sıhhatin de, gençliğin de.

İslam, hayatı ve nimetleri doğru ve verimli kullanmamızı öğütler. Hayattan kopmayı değil, hayata gerçek anlamını kazandırmayı emreder. Kur'an ayetleri, hayatın sarhoş ettiği insanları sarsmaya çalışır. Manevi sarhoşluğun, bir şişeden gelen sarhoşluğa benzemediğini anlatmaya çalışır.

Hz. Mevlana şöyle der: "Dünya hayatı bir rüyadan ibarettir. Dünyada servet sahibi olmak rüyada define bulmaya benzer. Dünya malı nesilden nesile aktarılır ama hep dünyada kalır."

Evet, iyi işlerde ibadette, Allah'a yönelişte, tövbede acele etmek lazım. Peygamberimiz (SAV) şöyle buyurur: "Faydalı işlerde acele ediniz. Zira yakın bir gelecekte karanlık geceler gibi birtakım fitneler ortalığı kuşatacaktır. O zaman insan, mümin olarak sabahlar, káfir olarak geceler. Mümin olarak geceler, káfir olarak sabahlar. Dinini küçük bir dünyalığa satar." (Müslim, İman, 186)

Kalbimizi sürekli Rabbimizle meşgul edelim. Unutmayalım, kişi hayatı boyunca neyle meşgul olursa hayatının son anında da onunla meşgul edilir. Dünyada, kalbini vermek ayrı şey, dünyaya kalbini vermek ayrı şeydir.

* * *

Son nefesini veremeyen bir adamın halini büyük bir álime sordular. Dediler ki: ''Şu adam bir türlü can veremiyor. Şahadet kelimesini söyleyemiyor, garip bir hali var. Sanki sürekli bir işle meşgul, kalbi başka yerde.''

O álim sordu: "Bu adam sağlığında neyle meşguldü, işi neydi?" Dediler ki: "Duvarcı ustasıydı. İşine delice bağlıydı." Tecrübeli olan büyük álim şöyle dedi: "Gidin ve ona deyin ki: 'Usta son tuğlayı koyduk. Duvar bitti'."

Öyle yaptılar. Kulağına öylece fısıldadılar. O zaman gördüler ki adam büyük bir coşkuyla ''Oh!'' dedi ve ruhunu teslim etti. Tekrar döndüklerinde álim zat şöyle izah etti: "Hayatını hep son tuğlaya endekslemişti, duvarı bitirmeye. Ölüm anında da yüce Allah, onu oraya endeksledi."

''Alıntı''

43.gif

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
43.gif

Rabi bin Heysem anlatıyor: "Kişi ölmeden önce neye düşkünse onunla meşgul olur ve ruhunu öylece teslim eder. Ben bir ara son nefesini veren bir insanın yanında bulunuyordum. Adamın hali güzel değildi. Ben sürekli ona 'La ilahe illallah-Allah'tan başka ilah yoktur' sözünü telkin ederken o para sayar gibi parmaklarıyla oynuyor ve birtakım hesaplar yapıyordu."

Hayatı boyunca kalbini paraya bağlamış adam son nefeste kalbinden parayı atamıyor. Varlık áleminde kendini neyle meşgul ederse, sonsuz áleme doğru yol alırken de kalbi onunla meşgul olur.

İyilikleri ertelememek lazım. Yarın çok geç olabilir. Çünkü kimse beş dakika sonrasının kendisine ne hazırladığını bilemez. Hayat ne kadar gerçekse, ölüm de o kadar gerçektir. Peygamberimizin, "Kabirleri ziyaret edin. O size ölümü hatırlatır" emri belleğimize bu gerçeği yerleştirme amacını taşır.

* * *

Bizler nefsimizin arzularını yerine getirmekte çok aceleciyizdir. Çoğu kez helal veya harama bakmadan nefsimizin isteklerine boyun eğeriz. İçimizdeki temiz duygular bizi doğruya yönlendirmek istediğinde bu temiz duyguları basit bir rüşvetle sustururuz. Daha vakit var deriz. Doğru olan, vaktini beklemeden vakti kollamak olmalıdır.

Hz. Ukbe anlatıyor: Bir seferinde Peygamberimizin arkasında ikindi namazını kıldım. Peygamberimiz selam verip namazı bitirdi ve sonra hızla yerinden kalkıp evine girdi. Biz de O'nun bu ani tavrından dolayı endişelendik. Peygamberimiz biraz sonra döndüler. Bizlerin endişelenmiş olduğunu anlayınca şöyle buyurdu: "Odamda biraz altın ve gümüş vardı. Onu hatırladım. Beni hayırda acele etmekten alıkoymasın diye hemen dağıtılmasını istedim. Onun için süratle eve girdim." (Buhari, ezan, 158; Nesai sehv, 104)

Peygamberimiz beş şey gelmeden beş şeyin kıymetini bil buyuruyor:

İhtiyarlığından önce gençliğinin

Hastalanmadan önce sıhhatinin

Fakirliğinden önce zenginliğinin

Meşgul zamanlardan önce boş vakitlerinin

Doğrudur. Hayatın değerini bilmek lazım. Zamanın da, zenginliğin de, sıhhatin de, gençliğin de.

İslam, hayatı ve nimetleri doğru ve verimli kullanmamızı öğütler. Hayattan kopmayı değil, hayata gerçek anlamını kazandırmayı emreder. Kur'an ayetleri, hayatın sarhoş ettiği insanları sarsmaya çalışır. Manevi sarhoşluğun, bir şişeden gelen sarhoşluğa benzemediğini anlatmaya çalışır.

Hz. Mevlana şöyle der: "Dünya hayatı bir rüyadan ibarettir. Dünyada servet sahibi olmak rüyada define bulmaya benzer. Dünya malı nesilden nesile aktarılır ama hep dünyada kalır."

Evet, iyi işlerde ibadette, Allah'a yönelişte, tövbede acele etmek lazım. Peygamberimiz (SAV) şöyle buyurur: "Faydalı işlerde acele ediniz. Zira yakın bir gelecekte karanlık geceler gibi birtakım fitneler ortalığı kuşatacaktır. O zaman insan, mümin olarak sabahlar, káfir olarak geceler. Mümin olarak geceler, káfir olarak sabahlar. Dinini küçük bir dünyalığa satar." (Müslim, İman, 186)

Kalbimizi sürekli Rabbimizle meşgul edelim. Unutmayalım, kişi hayatı boyunca neyle meşgul olursa hayatının son anında da onunla meşgul edilir. Dünyada, kalbini vermek ayrı şey, dünyaya kalbini vermek ayrı şeydir.

* * *

Son nefesini veremeyen bir adamın halini büyük bir álime sordular. Dediler ki şu adam bir türlü can veremiyor. Şahadet kelimesini söyleyemiyor, garip bir hali var. Sanki sürekli bir işle meşgul, kalbi başka yerde.

O álim sordu: "Bu adam sağlığında neyle meşguldü işi neydi?" Dediler ki: "Duvarcı ustasıydı. İşine delice bağlıydı." Tecrübeli olan büyük álim şöyle dedi: "Gidin ve ona deyin ki 'Usta son tuğlayı koyduk. Duvar bitti'."

Öyle yaptılar. Kulağına öylece fısıldadılar. O zaman gördüler ki adam büyük bir coşkuyla oh dedi ve ruhunu teslim etti. Tekrar döndüklerinde álim zat şöyle izah etti: "Hayatını hep son tuğlaya endekslemişti, duvarı bitirmeye. Ölüm anında da yüce Allah, onu oraya endeksledi."

''Alıntı''

43.gif

Selamın Aleyküm Aliye Kardeşimiz...

Hoş Geldiniz ...

Karanlık gecelerin ardından gündüzü , ayrılıkların arkasından vuslatı tecelli ettiren yüceler yücesi Rabbimize hamd-ü sena ederim ki :
Nefsimizin ve şeytanın aldatmalarına bizleri düçar etmemiş,sevgi ve muhabbet bahçelerinin kapılarını kardeşlerimize ardına kadar açmıştır.
Bu güzel sitemizin nadide çiçekleri ,yaprak yaprak,çiçek çiçek sena etmekte Seni tesbih etmektedir Ya Rabb !
Hayatımızı idame ettirirken Rızana uygun hayat sürmeyi , son nefesimizi verirken en güzel hal ile hitam etmeyi biz aciz kullarına
bahşeyle,İhsanını üzerimizden eksiltme Ya Rabbi.
Emanetini alana kadar bizleri emanette emin kıl.
''Dualarınız olmasaydı ne ehemmiyetiniz olurdu '' ayetinin mucibince
yakarışımızı duy ve bizlere selamet-i iman nasip eyle.....

Selam ve dua ile kalınız mücahide kardeşimiz...

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
eS SELAMU ALEYKÜM GÜL YÜREKLİ'M...B)
UZUN ZAMANDIR HAYIRLI PAYLAŞIMLARINDAN UZAK KALMAK BİZİ PEK Bİ MUTSUZ ETMİŞTİ.ÇOK ŞÜKÜR YENİDEN ARAMIZDASIN DEĞERLİ KONULARINLA..BİZLERİ ÇOK MUTLU ETTİN.İYİ Kİ BURDASIN CANN..
İNSANOĞLU HERŞEYİN KIYMETİNİ KAYBETTİKTEN SONRA ANLAR HEP...GENÇLİĞİN,SAĞLIĞIN,VARLIĞIN VE KISACIK ÖMRÜN...ZAMANINDA KIYMET VERİLMEZ,BİR SONRAYA ATILIR HEP...
SENLE BİRLİKTE DÜNYA TELAŞINDA BÜYÜR.KENDİ DERDİNLE DERTLENİRSİN.UNUTUVERİRSİN AHİRETİ..İBADETİ..DEĞER VERMEN GEREKEN ŞEYLERİN HEPSİNİ..BİR BENLİK TELAŞI SARAR YÜREĞİNİ.TÜM YAPTIKLARIN DURUVERİR BİRDEN.BU KEZ SENİN KAPINDADIR ECEL,HİÇ BİRŞEYİNİ ONLA GÖTÜREMEZSİN..O ZAMAN ANLARSIN AMA HERŞEY BİTMİŞTİR ARTIK..
EMEĞİNE SAĞLIK CAN KARDEŞİM..ALLAH C.C. RAZI OLSUN HER DAİM.Bİ AN KENDİ KENDİMİZİDE SORGULAMAYA VESİLE OLDUN.RAB'BİM İN C.C. HAYIR İŞLEYEN,DÜNYASINI DEĞİL AHİRETİNİ DÜŞÜNEN SALİH KULLARINDAN EYLESİN CÜMLEMİZİ.RAB'BİM C.C. GÜZEL GÖNLÜNE GÖRE LÜTFEYLESİN TÜM DİLEKLERİNİ.MİNİŞİMİZ NASIL İYİ Mİ HALA'SI.YERİME ÖPERSİN İNŞAALLAH.KIYMETLİ AİLENEDE SELAMLARIMI İLETİRSİN.DUALARIMIN DAİMİYETİYLE İNŞAALLAH.EN SEVGİLİ'YE EMANETİMSİN.BAKİ MUHABBETLERDE BULUŞMAK ÜMİDİYLE...B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamın Aleyküm Aliye Kardeşimiz...

Hoş Geldiniz ...

Karanlık gecelerin ardından gündüzü , ayrılıkların arkasından vuslatı tecelli ettiren yüceler yücesi Rabbimize hamd-ü sena ederim ki :
Nefsimizin ve şeytanın aldatmalarına bizleri düçar etmemiş,sevgi ve muhabbet bahçelerinin kapılarını kardeşlerimize ardına kadar açmıştır.
Bu güzel sitemizin nadide çiçekleri ,yaprak yaprak,çiçek çiçek sena etmekte Seni tesbih etmektedir Ya Rabb !
Hayatımızı idame ettirirken Rızana uygun hayat sürmeyi , son nefesimizi verirken en güzel hal ile hitam etmeyi biz aciz kullarına
bahşeyle,İhsanını üzerimizden eksiltme Ya Rabbi.
Emanetini alana kadar bizleri emanette emin kıl.
''Dualarınız olmasaydı ne ehemmiyetiniz olurdu '' ayetinin mucibince
yakarışımızı duy ve bizlere selamet-i iman nasip eyle.....

Selam ve dua ile kalınız mücahide kardeşimiz...

Ve Aleyküm Selam ve Rahmetullahi ve Berekatühü Kıymetli Abimiz,
Değerli yorumlarınızla ufukları açıyorsunuz.. Güzel dualarınızla da Rabbimiz c.c'ye ilticamızın daha da artmasının ne de güzel bir vesilesisiniz.. Allah c.c razı olsun sizden ebeden, güzel dualarınıza hayırlısıyla icabet buyursun inşallah.. Rabbimiz c.c, bizleri yolundan, rızasından ayırmasın; dar'ü-l selamet yurduna hayırlı azıklarla varmayı nasip etsin..
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.. Yüreğinize sağlık..
Rabbimize emanet olunuz değerli abimiz.. Selam ve Dua ile inşallah..

hayri07

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sağlık kardeşim selametle kalın.

burak_55

Kayıtlı Kullanıcı
43.gif

* * *

Bizler nefsimizin arzularını yerine getirmekte çok aceleciyizdir. Çoğu kez helal veya harama bakmadan nefsimizin isteklerine boyun eğeriz. İçimizdeki temiz duygular bizi doğruya yönlendirmek istediğinde bu temiz duyguları basit bir rüşvetle sustururuz. Daha vakit var deriz. Doğru olan, vaktini beklemeden vakti kollamak olmalıdır.

* * *

Son nefesini veremeyen bir adamın halini büyük bir álime sordular. Dediler ki şu adam bir türlü can veremiyor. Şahadet kelimesini söyleyemiyor, garip bir hali var. Sanki sürekli bir işle meşgul, kalbi başka yerde.

O álim sordu: "Bu adam sağlığında neyle meşguldü işi neydi?" Dediler ki: "Duvarcı ustasıydı. İşine delice bağlıydı." Tecrübeli olan büyük álim şöyle dedi: "Gidin ve ona deyin ki 'Usta son tuğlayı koyduk. Duvar bitti'."

Öyle yaptılar. Kulağına öylece fısıldadılar. O zaman gördüler ki adam büyük bir coşkuyla oh dedi ve ruhunu teslim etti. Tekrar döndüklerinde álim zat şöyle izah etti: "Hayatını hep son tuğlaya endekslemişti, duvarı bitirmeye. Ölüm anında da yüce Allah, onu oraya endeksledi."

''Alıntı''

43.gif

çok güzel bir paylaşım emeğine sağlık.Allah(cc)Razı olsun.

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı

Besmele..Selam ve Dua ile...ALLAHCC YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN GÖNÜLDAŞ...

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
bütünüyle çok güzel bir yazı Allah cc razı olsun..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
“Kim tasalarını tek bir tasa, yâni âhiret tasası hâline getirirse Allâh, dünyevî tasalarında ona kefil olur. Kim de dünya işleri karşısında gam ve kederini çoğaltırsa, Allâh, onun hangi vâdîde helâk olacağına aldırış etmez.”

(İbn-i Mâce, Zühd, 2)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleykum kardeşim.hoşgelmişsen:)Mal sahibi mülk sahibi hani bunun ilk sahibi malda yalan mülkte yalan az birazda sen oyalan....demiş atalarımız...Bu dünya, ahiret yolcularının bir konak yeridir. İnsana burada yiyecek ve giyecek lazımdır. Bunlar ise çalışmadan ele geçmez. Her an mal kazanmak için uğraşan aldanmıştır. Hem ahiret için hazırlanmalı, hem de dünya ihtiyaçlarını kazanmalıdır. Fakat, bunları da, ahiret yolculuğunda lazım olduğunu düşünerek kazanmalıdır...Demiş imam gazali..

Nasıl yaşarsan öyle ölürsün nasıl ölürsen öyle haşronulursun demiş 2cihan serveri....Şimdi hal böyleyken ey insan ihsanı bol olan rabbine karşı seni aldatan ne.(infitar 6)..Selametle kal kardeşim aliyeciğim

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Peygamber Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem-:

“(Nefsâniyetle dolu) dünya lezzetleri, âhiretin acılarıdır. (İmtihan mâhiyetindeki) dünyanın acıları ise âhiretin lezzetleridir.”

(Hâkim, Müstedrek, c. IV, s. 345) buyurmuştur.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Peygamberimiz (s.a.v):
''Beş şey gelmeden beş şeyin kıymetini bil!'' buyuruyor:

İhtiyarlığından önce gençliğinin,

Hastalanmadan önce sıhhatinin,

Fakirliğinden önce zenginliğinin,

Meşgul zamanlardan önce boş vakitlerinin,

Ölümden önce hayatının…

(Buhari, Rikak, 3).

Allah CC. razı olsun Aliye kardeşim...
Bu nasihatları bize tekrar hatırlattığınız için...:a12:
Allaha emanet olunuz...

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü"
emeğinize sağlık allah razı olsun.
"kimin saçı islamda ;Allah yolunda ağarırsa ,bu saç kıyamet gününde onun için nur olur.(hadisi şerif)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Dünya, bütünüyle âlemlerin Rabb’inin mülkünden bir damladır. Âhiret hayâtına kıyas edildiğinde dünya hayâtı da -nebevî tâbirle- deryâya parmağını daldırıp çıkaran birinin parmağında kalan su kadar bile değildir. Yüce Rabb’imiz:

وَمَا هَذِهِ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا لَهْوٌ وَلَعِبٌ وَإِنَّ الدَّارَ الْآخِرَةَ لَهِيَ الْحَيَوَانُ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ

“Bu dünya hayâtı bir oyun ve eğlenmeden başka bir şey değildir. Âhiret yurduna gelince; şüphe yok ki o, hayâtın ta kendisidir, bunu bilmiş olsalardı.” (el-Ankebût, 64) buyurmuştur.

Hazret-i Mevlânâ, Mesnevî’sinde şöyle der:

“Dünya, Allâh’tan gâfil olmaktır. Yoksa para, kumaş, kadın ve evlâd sahibi olmak değildir. Seni oyalayıp Hak’tan gâfil kılan ne varsa senin dünyan odur.”

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
selamn aleyküm sevgili kardeşim evet nasıl yaşarsak öyle ölecek nasıl ölmüşsek öyle haşrolacagız...

Rabbimiz razı olsun sevabına yazsın inşaallah...hayırlı akşamlar hayırlı paylaşımlar dilerim

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
eS SELAMU ALEYKÜM GÜL YÜREKLİ'M...B)
UZUN ZAMANDIR HAYIRLI PAYLAŞIMLARINDAN UZAK KALMAK BİZİ PEK Bİ MUTSUZ ETMİŞTİ.ÇOK ŞÜKÜR YENİDEN ARAMIZDASIN DEĞERLİ KONULARINLA..BİZLERİ ÇOK MUTLU ETTİN.İYİ Kİ BURDASIN CANN..
İNSANOĞLU HERŞEYİN KIYMETİNİ KAYBETTİKTEN SONRA ANLAR HEP...GENÇLİĞİN,SAĞLIĞIN,VARLIĞIN VE KISACIK ÖMRÜN...ZAMANINDA KIYMET VERİLMEZ,BİR SONRAYA ATILIR HEP...
SENLE BİRLİKTE DÜNYA TELAŞINDA BÜYÜR.KENDİ DERDİNLE DERTLENİRSİN.UNUTUVERİRSİN AHİRETİ..İBADETİ..DEĞER VERMEN GEREKEN ŞEYLERİN HEPSİNİ..BİR BENLİK TELAŞI SARAR YÜREĞİNİ.TÜM YAPTIKLARIN DURUVERİR BİRDEN.BU KEZ SENİN KAPINDADIR ECEL,HİÇ BİRŞEYİNİ ONLA GÖTÜREMEZSİN..O ZAMAN ANLARSIN AMA HERŞEY BİTMİŞTİR ARTIK..
EMEĞİNE SAĞLIK CAN KARDEŞİM..ALLAH C.C. RAZI OLSUN HER DAİM.Bİ AN KENDİ KENDİMİZİDE SORGULAMAYA VESİLE OLDUN.RAB'BİM İN C.C. HAYIR İŞLEYEN,DÜNYASINI DEĞİL AHİRETİNİ DÜŞÜNEN SALİH KULLARINDAN EYLESİN CÜMLEMİZİ.RAB'BİM C.C. GÜZEL GÖNLÜNE GÖRE LÜTFEYLESİN TÜM DİLEKLERİNİ.MİNİŞİMİZ NASIL İYİ Mİ HALA'SI.YERİME ÖPERSİN İNŞAALLAH.KIYMETLİ AİLENEDE SELAMLARIMI İLETİRSİN.DUALARIMIN DAİMİYETİYLE İNŞAALLAH.EN SEVGİLİ'YE EMANETİMSİN.BAKİ MUHABBETLERDE BULUŞMAK ÜMİDİYLE...B)

Ve Aleyküm Selam ve Rahmetullahi ve Berekatühü, yüreği gül, can kardeşim.B)
Yüce Rabbimiz c.c senden her daim razı olsun; seni rızasına nail eylesin inşallah.. O güzel düşüncelerin, duaların ve tefekküre çağıran yorumun için can-ı gönülden teşekkürler.. Rahman c.c eksikliğini göstermesin.. Dünya arenasında, tüm meşakkatlere karşı O'nun zikrine sarılmak ve O'na tevekkül etmek; insanın en büyük zenginliğidir. Öyle ki madde olarak tabir ettiğimiz şeyler, kulun maneviyatını köreltebilmekte ve O'nun Rabbinden yüz çevirmesine sebep olabilmektedir.. Bu noktada kul, en büyük zenginliği, hazinesi olan iman zırhına sıkıca sarılabilmeli, gayrullaha meyletmemelidir.. O'nun hoşnutluğu var ise kul selamettedir.. Kulun her şeyi var da, kalpte gayrullah var ise, o kopması mukadder bir kulpun tutunucusudur.. Rahman c.c kanaat nasip etsin, rızasına yaklaştıracak bir ömür ve hayırlı bir nihayet lütfetsin.. Gül yürekli kardeşim, yeğenimi çok az görebiliyorum bu aralarB)..Ders vermekle geçiyor günler, şimdilik.. Eskisi gibi zaman ayırabildiğim an, sana güzel miniğimden haberler veririm inşallah.. Şimdi hamd olsun her şey yolunda.. Sen nasılsın güzel kardeşim? İnşallah çok çok iyisindir ve her şey yolundadır.. Aklımda ve dualarımdasın inşallah.. Rahman c.c her daim güzel yüreğine göre versin, yolunu aydınlık kılsın inşallahu teala güzel kalpli kardeşim.. En kalbi dualarda, muhabbetle buluşmamız duası ile, En Emin'imize emanetimsin..Rabbimiz c.c yar ve yardımcın olsun.. Baki Selam'larımızla.

b_purple_tulip.jpg

emin-43

Kayıtlı Kullanıcı
emeğinize sağlık kardeşim çok güzel bir paylaşımdı
dünyaya kalbini vermemek ümidiyle

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm Aliyecim bir zamanlar Osman Ünlü hocadan dinlemiştim adamın bir tanesi düğünlerde çok oynarmış her oynadığında çalanlara değiştir değiştir dermiş adam ölüm döşeğinde bile değiştir diye diye ölmüş a.e.o :a18:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt