Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sohbet Var! (1 Kullanıcı)

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Sitedeki Fotoğrafları gözlemledim,iç geçirmemek elde değil...Bir çok insan her an her daim görebiliyor ve istifade ediyor.Ne mutlu......

Katran kadar kara olmalı kalbim ki yaşadığı halde yanında olamıyorum,göremiyorum :(
Allah c.c. yolundan bari ayırmasın,kimseyi...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Şuan cübbeli hocamın sohbeti var lalegül fm de...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Hadis-i Şerif mi söyliyim anlayamadım da..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Ya Hayır Söyleyin Ya Da Susun( bu içimden gelen)

''Akrabalık ilişkilerini koparan kimse cennete giremez''
(Bu da aklıma gelen)(Hocamın etkisinden)

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Ya Hayır Söyleyin Ya Da Susun( bu içimden gelen)

''Akrabalık ilişkilerini koparan kimse cennete giremez''
(Bu da aklıma gelen)(Hocamın etkisinden)

Tamam kardeşim,konuşana değil konuşturana bak derler ya,muhakkak bu hadislerden almam gerekenler var...
Allah c.c. razı olsun...
Söylediğiniz hadisler aklıma gelip de düzen verdikçe kendime Mevla sevabıma ortak etsin sizi...
Geceniz hayır ,dualarınız kabul, sonunuz Mevlann cemali olsun...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Tamam kardeşim,konuşana değil konuşturana bak derler ya,muhakkak bu hadislerden almam gerekenler var...
Allah c.c. razı olsun...
Söylediğiniz hadisler aklıma gelip de düzen verdikçe kendime Mevla sevabıma ortak etsin sizi...
Geceniz hayır ,dualarınız kabul, sonunuz Mevlann cemali olsun...

Amiinn.. Allah sizden de razı olsun. ne kadar güzell bir düşünce bu böyle. Çok hoşuma gitti. Az önce içimden bir hadis yazmak gelmişti siteye.Yazdım.Sonra siz benden bir hadis istediniz.Aynısını size de yazdım.O nedenle iki tane yazdım.Hem az önce yazdığımı hem de içimden geçeni..
Siz de yazar mısınız?

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Amiinn.. Allah sizden de razı olsun. ne kadar güzell bir düşünce bu böyle. Çok hoşuma gitti. Az önce içimden bir hadis yazmak gelmişti siteye.Yazdım.Sonra siz benden bir hadis istediniz.Aynısını size de yazdım.O nedenle iki tane yazdım.Hem az önce yazdığımı hem de içimden geçeni..
Siz de yazar mısınız?

Allah c.c. razı olsun...
Sizin için hadis kitabından çektim,hemen bildireyim hadisinizi...

*Ebu Hüreyre (r.a.) şöyle demiştir: Rasullullah s.a.v. şöyle buyurmuştur:
''Yüce Allah şöyle buyurur.Ben kulumun bana olan zannının yanındayım(yani kuluma onun zannına göre muamele yaparım ). Kulum beni andığı zaman ben muhakkak onunla beraber bulunurum.O beni gönlünde gizlice zikrederse,ben de onu bu suretle nefsimde ( yani Zat'ımda )zikrederim.Eğer beni bir cemaat içinde zikrederse,ben de onu bu cemaatten daha hayırlı bir cemiyet içinde anaarım.Kulum bana bir karış yaklaşırsa,ben ona bir arşın yaklaşırım.Kulum bana bir arşın yaklaşırsa,ben ona bir kulaç yaklaşırım.O bana yürüyerek gelirse,ben ona koşarak gelirim''.

Rabbim ne kadar güzel şeyler buyurdu size...
Yerinizde olsam bu hadise binaen,gecenin bu güzel vaktinde,çoğunluğun uyuduğu yahut Allah'ın rızasından uzak bir halde olduğu bu anda hemen tevbe eder ve kabul olduğumu düşünürdüm,sonrasında Rabbimin beni koruduğunu ve sevdiğini...
Beni cennete koymak için bahane gözetlediğini ve sıkıntılı anlarımda ''Üzülme seni izliyorum,bu cenneteki makamını yükseltmek için sana sunduğum bir sınav,SENİ BEKLİYORUM CENNETİME'' dediğini düşünürdüm.Dememiş mi ''Ben kulumun bana olan zannının yanındayım'' diye...
Allah dediyse yapar değil mi,o biz gibi değil ki,dünyaya gelmeden verdiğimiz sözü bozduğumuz gibi sözünü bozsun!

Vermedi mi Rabbim,kainatı onun için yarattığı peygamber efendimize bir sürü sınav...
Biz kimiz ki değil mi,hala rahatlık peşinde koşuyoruz.
Bu rahatlık için ne yaptık,neden ilk başımıza gelen musibet karşısında inancımızı azaltıyoruz...
Ölüm ensemizde,ansızın gelebilir...
Ya Mevlaya kavuşmaya can atan bir kalbimiz olacak,ya da o mezara girmeye korkan bir nefsimiz...
Tercihimizi yapalım,hangisine sahip olmak güzel?
İnşallah Mevla,kalbinizi yalnız Allah için attırsın ve akıbetiniz Rabbimizin karşısında ''İŞTE GELDİM RABBİM,SINAVINI GEÇTİM;SAYENDE,YARDIMINLA;MUHAFAZANLA diyenlerden olsun.​

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Allah c.c. razı olsun...
Sizin için hadis kitabından çektim,hemen bildireyim hadisinizi...

*Ebu Hüreyre (r.a.) şöyle demiştir: Rasullullah s.a.v. şöyle buyurmuştur:
''Yüce Allah şöyle buyurur.Ben kulumun bana olan zannının yanındayım(yani kuluma onun zannına göre muamele yaparım ). Kulum beni andığı zaman ben muhakkak onunla beraber bulunurum.O beni gönlünde gizlice zikrederse,ben de onu bu suretle nefsimde ( yani Zat'ımda )zikrederim.Eğer beni bir cemaat içinde zikrederse,ben de onu bu cemaatten daha hayırlı bir cemiyet içinde anaarım.Kulum bana bir karış yaklaşırsa,ben ona bir arşın yaklaşırım.Kulum bana bir arşın yaklaşırsa,ben ona bir kulaç yaklaşırım.O bana yürüyerek gelirse,ben ona koşarak gelirim''.

Rabbim ne kadar güzel şeyler buyurdu size...
Yerinizde olsam bu hadise binaen,gecenin bu güzel vaktinde,çoğunluğun uyuduğu yahut Allah'ın rızasından uzak bir halde olduğu bu anda hemen tevbe eder ve kabul olduğumu düşünürdüm,sonrasında Rabbimin beni koruduğunu ve sevdiğini...
Beni cennete koymak için bahane gözetlediğini ve sıkıntılı anlarımda ''Üzülme seni izliyorum,bu cenneteki makamını yükseltmek için sana sunduğum bir sınav,SENİ BEKLİYORUM CENNETİME'' dediğini düşünürdüm.Dememiş mi ''Ben kulumun bana olan zannının yanındayım'' diye...
Allah dediyse yapar değil mi,o biz gibi değil ki,dünyaya gelmeden verdiğimiz sözü bozduğumuz gibi sözünü bozsun!

Vermedi mi Rabbim,kainatı onun için yarattığı peygamber efendimize bir sürü sınav...
Biz kimiz ki değil mi,hala rahatlık peşinde koşuyoruz.
Bu rahatlık için ne yaptık,neden ilk başımıza gelen musibet karşısında inancımızı azaltıyoruz...
Ölüm ensemizde,ansızın gelebilir...
Ya Mevlaya kavuşmaya can atan bir kalbimiz olacak,ya da o mezara girmeye korkan bir nefsimiz...
Tercihimizi yapalım,hangisine sahip olmak güzel?
İnşallah Mevla,kalbinizi yalnız Allah için attırsın ve akıbetiniz Rabbimizin karşısında ''İŞTE GELDİM RABBİM,SINAVINI GEÇTİM;SAYENDE,YARDIMINLA;MUHAFAZANLA diyenlerden olsun.​

Allah razı olsun.Sizi dinlemek çok güzell.
Sizi okurken konustuğumuzu hissediyorum..
Benim en olumsuz anlarımda Rabbim sizi çıkarıyor karşıma.
Vesilem olarak görüyorum..
Anlatılacak çok şey var..
Rabbim sizden bin kere razı olsun.
Gün boyu tesiriniz üzerimde kalıyor bunu bilin..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Dualarınıza yürekten bir amiin diyorum.
Dualarınızda beni de unutmayın..
Rabbim her daim yanınızda olsun..Rabbim sizi korusun..
Hayırlı geceler..

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun.Sizi dinlemek çok güzell.
Sizi okurken konustuğumuzu hissediyorum..
Benim en olumsuz anlarımda Rabbim sizi çıkarıyor karşıma.
Vesilem olarak görüyorum..
Anlatılacak çok şey var..
Rabbim sizden bin kere razı olsun.
Gün boyu tesiriniz üzerimde kalıyor bunu bilin..

Dedim ya hani konuşana değil konuşturana bakın diye...
O sözler Rahman'dan aslında ama beni vesile etmiş ben farketmeden...
İşte çoğu zaman iyiliklerimizi farkedemediğimiz gibi yaptığımız kötülüklerin de farkında olmuyoruz malesef...
Sünnetlerden ayrılmak( ALLAH KORUSUN) işte bu kötülüklerimize yeni bir yol hazırlıyor.
Öyleyse duamız şu olsun,bundan böyle iyice sarılalım bu duaya...
''Rabbim kimimizi birbirimizin şeytanı olmakla,kimimizi cennetine giden yolu gösteren bir kul olmakla,kimimizi iki arada bir derede kalmış şaşkın bir vasıfta kullanıyorsun.
Peki bizi ne olarak kullanıyorsun acaba?
Rabbim bize acı ve bizi HAYIRDA kullan!
Bildiğimiz bilmediğimiz tüm kusurlarımızı,günahlarımızı bilen yalnız sensin,bunlardan sana sığınır,hayırla af ve mağfiret olmayı dileriz...
Dua etmekten uzak kalpten,dilden ve çevreden de sana sığınırız.
AMİN!

İnşallah birbirimizin duacısı olalım...
Ben şimdi müsadenizi alayım,saat bayağ ilerledi.
Geceniz hayırla dolsun...
Esselamu Aleyküm!​

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt