Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sizin Korkunuz Ne? (1 Kullanıcı)

Sizin Korkunuz Ne?

• "Haram" emrine uymak için...

Oylama: 0 0.0%
  • çevrenin tepkisinden

• aileme yakalanmaya karşıyım..:)

• Kullanılan toplam oy
    0

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
EsSelamuAleyküm Yasemin Kardeşim..

Çok önemli..güncel ve bu özelliği yönüyle hep gündemde kalabilecek bir sorunu gözler önüne sermişsiniz..Muhakkak ki Allah(CC) korkusu..harama yaklaşmayın uyarısının muhatabı müslümansa eğer hiç bir zaman bu sınırı aşmayacak..günaha meyletmeyecek..
Bir kardeşimiz tanışma..buna göre evlenme üzerine bir yorum yapmış ama..yaşadığımız şu zaman diliminde 15-20 senelik evlilikler yıkılıyor..hatta "flört" neticesi evlenilmiş bile olsa..sebep ?.. bir başkasıyla.."FLÖRT..!"..
Allah(CC) razı olsun..

Selam ve baki dualarım ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

aleykümselam talip abi...
değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum...

haram...haram...haram...kılıfı yok işte......
ama bilinsizce yaşanan hayatların sonucu bu hale geldik...
kişi müslüman.. hatta ailesi namazında, niyazında...
ama ne ibadetlerin, nede içinde bulunduğu islami çerçevenın mantığını bilmiyor...
neden olmamalı? sorusuna cevap aramaya başladığımızda içinde bulunduğumuz olayın vehametini kavrayacağız...

ALLAHA EMANET OLUNUZ

e.s.r.a

Kayıtlı Kullanıcı
insanın içinde olduktan sonra aileyi kim takar. en azından tanıdığım bir çok insanın ailesi bilmiyordu.allah korkusu olmadıktan sonra ...

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
insanın içinde olduktan sonra aileyi kim takar. en azından tanıdığım bir çok insanın ailesi bilmiyordu.allah korkusu olmadıktan sonra ...

kesinlikle haklısınız...
kişi yeterki istesin.. şeytan illaki bir çıkış yolu gösterir...
ama burada önemli olan bizi neyin frenlediğinin bilinci olmalı değilmi....
çünkü anketimde 2 kişinin ailesine yakalanmaya karşı olduğu sonucu mevcut...:H
ALLAHA EMANET OLUNUZ

leyla-1

Altın Üye
Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun çok güzel bir konuya değinmişsiniz Allah razı olsun insanlar hakkında yorum yapmak istemiyorum onlar kendi tercihleri zaten birşey demek istemiyorum?
Im_muslim´isimli üyeden Alıntı
Bu konuda ailemin ve kendimin düşüncesi; diğerlerinin tutucu diye ifade ettikleri HARAMdır düşüncesini taşıdığım için ALLAHa şükürler olsun...selam ve dua ile...
Kardeşimin düşüncesine katılıyorum çok doğru...
Selam ve dua ile Alah'a emanet olun.

vuslat_hasen

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm
çok güzel bir konu,tanıdığım çoğu kişinin ailesi bilmiyor ama bir kaçı nişanlandı çoğuda biz evlenmeyi düşünüyoz diyolar ve gerçekten ciddi olmayanlar :( nasıl olmalı daha fazla bilgilendirirseniz sevinirim
(bazılarıda yüzyüze değil telefonlan görüşüyolar o şekilde karşısındakini nasıl tanıyolarsa)
rabbim hayırlılarla karşılaştırsın

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun çok güzel bir konuya değinmişsiniz Allah razı olsun insanlar hakkında yorum yapmak istemiyorum onlar kendi tercihleri zaten birşey demek istemiyorum?
Im_muslim´isimli üyeden Alıntı
Bu konuda ailemin ve kendimin düşüncesi; diğerlerinin tutucu diye ifade ettikleri HARAMdır düşüncesini taşıdığım için ALLAHa şükürler olsun...selam ve dua ile...
Kardeşimin düşüncesine katılıyorum çok doğru...
Selam ve dua ile Alah'a emanet olun.

aleykümselam kardeşim...
yorumunuz için teşekkür ediyorum...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm
çok güzel bir konu,tanıdığım çoğu kişinin ailesi bilmiyor ama bir kaçı nişanlandı çoğuda biz evlenmeyi düşünüyoz diyolar ve gerçekten ciddi olmayanlar :( nasıl olmalı daha fazla bilgilendirirseniz sevinirim
(bazılarıda yüzyüze değil telefonlan görüşüyolar o şekilde karşısındakini nasıl tanıyolarsa)
rabbim hayırlılarla karşılaştırsın

Aleykümselam kardeşim...
bu konunun yani evliliğin nasıl olacağı konusunda bilgi sahibi değilim...tam anlamı ile yorum yapamayacağım...ama kendi başına değilde aile ile alınan kararların daha doğru olduğuna inanıyorum...
hem aklı selim bir şekilde düşündüğümüzde, sokakta, cafede, internette vs.. tanışılıp, evliliğe dek gidebilmenin mantığınıda anlamıyorum...
çünkü bu kadar kolay kurulan evliliklerde aynı yolla yıkılabilir..değilmi...:H
ALLAHA EMANET OLUNUZ

ahirzamangülü

Kayıtlı Kullanıcı
S.A

S.A

ELBETTE ALLAH KORKUSU BENİM İÇİN.AMA AİLE KAVRAMIDA ÖNEMLİ TABİ.HARAM DEDİNİZ ÇOK DOĞRU.KURAN-I KERİMDE DE YERİ BÜYÜK HARAM KONUSUNUN.HEPİMİZ BİLİYORUZ BUNU AMA NEDEN ÖNLEM ALAMIYORUZ.NEDEN İNSANLAR ENGEL OLAMIYOR.EVLENDİĞİMDE Bİ EVLAT SAHİBİ OLURSAM YANİ RABBİM NASİP EDERSE ONU PEYGAMBER EFENDİMİZİN AHLAKINA UYGUN YETİŞTİRMEK İSTERİM.PAYLAŞIMINIZ ÇOK GÜZEL.SELAMETLE KALIN.:H

kulun biri

Kayıtlı Kullanıcı
çok doğru söylemişsiniz diyecek b,şey bulamadım Allah razı olsun...

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
ELBETTE ALLAH KORKUSU BENİM İÇİN.AMA AİLE KAVRAMIDA ÖNEMLİ TABİ.HARAM DEDİNİZ ÇOK DOĞRU.KURAN-I KERİMDE DE YERİ BÜYÜK HARAM KONUSUNUN.HEPİMİZ BİLİYORUZ BUNU AMA NEDEN ÖNLEM ALAMIYORUZ.NEDEN İNSANLAR ENGEL OLAMIYOR.EVLENDİĞİMDE Bİ EVLAT SAHİBİ OLURSAM YANİ RABBİM NASİP EDERSE ONU PEYGAMBER EFENDİMİZİN AHLAKINA UYGUN YETİŞTİRMEK İSTERİM.PAYLAŞIMINIZ ÇOK GÜZEL.SELAMETLE KALIN.:H

önlem almak için "neden" sorusuna cevap verebilecek şekilde cahilliğimizi i yenmemiz gerekir...
inşaallah duanız kabul olur...
teşekkürler...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

akinkaradag

Kayıtlı Kullanıcı
BEN ALLAH KORKUSUNDAN DİYORUM.HATTA KENDİM DE NİŞANLIYIM.BU DÖNEMDE FLÖRT EDEN KIZLAR GİBİ OLMADIĞIM İÇİN BAZI ÇEVRELERCE YADIRGANIYORUM.AMA İSLAMİ ÇERÇEVE DAHİLİNDE OTURUP KONUŞMAYA KARŞI DEĞİLİM ÇÜNKÜ SONUÇTA BİR ÖMÜR GEÇİRECEĞİN KİŞİYİ TANIMAK İSTİYORSUN. :):)BU ARADA BEN ASİYE.BANA VE NİŞANLIMA DUA EDER MİSİNİZ?:H

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
BEN ALLAH KORKUSUNDAN DİYORUM.HATTA KENDİM DE NİŞANLIYIM.BU DÖNEMDE FLÖRT EDEN KIZLAR GİBİ OLMADIĞIM İÇİN BAZI ÇEVRELERCE YADIRGANIYORUM.AMA İSLAMİ ÇERÇEVE DAHİLİNDE OTURUP KONUŞMAYA KARŞI DEĞİLİM ÇÜNKÜ SONUÇTA BİR ÖMÜR GEÇİRECEĞİN KİŞİYİ TANIMAK İSTİYORSUN. :):)BU ARADA BEN ASİYE.BANA VE NİŞANLIMA DUA EDER MİSİNİZ?:H

selamünaleyküm asiye...
haklısın... şu anda artık gezmeyen, tozmayan insanlar hakkında yadırgamalar o kadar çokki...
işin ilginç olan yanı bu kültürel yozlaşmadan gelen yadırgamaların artık dinini bilen kişilerce yapılması...
bu devirde ne varmış? diyenlere verilecek en güzel cevap
"yaşayışımıza ışık tutacak olan Kuran-ı Kerimde ayet var" olabilir...
"harama yaklaşmayın" emri kati iken...
ALLAHA EMANET OLUNUZ​

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt