Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sizin Bilginiz Nedir ? (1 Kullanıcı)

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM VE RAHMATÜLLAHİ VE BERAKATÜHÜ İNŞALLAH SELAM VE DUA İLE HAYIRLI GÜNLER
ARKADAŞLAR AKLIMI KURCALAYAN BİR SORU VAR ARAŞTIRDIM AMA HERKESTEN FRKLI YANITLAR ALDIM DAHA DA ÇOK KARIŞTIM SAÇ BOYASI İLE İLGİLİ DİNİMİZDE NE VAR FİKİRLERİNİZİ BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞARAK YARDIMCI OLURMUSUNUZ ??
DULARINIZDA YER ALMAK DUASI İLE RABBİME EMANET OLUNUZ :H​

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
Kimse Bir şey Söylemeyecek Mi ??:a

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
:a:a:a:a Yoyum Bekyiyoyummm

masala

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli Kardeşimiz;

Kadınlar, deri üzerinde bir tabaka oluşturmayan boyalarla kocalarına şirin görünmek için boyanabilirler. Bugünkü tabir ile aşırı olmamak şartıyle makyaj yapabilirler. Sokağa çıkarken bu tip süslenmeleri asgariye düşürmeleri ve mümkün olduğu nisbette tesettüre uymaları gerekir.

Günümüzde kadınların tırnaklarını uzatıp oje ve benzeri boyaları sürmelerinin iki sakıncası vardır: Biri, tırnakları uzatmak kesinlikle mekruhtur. Diğeri, tırnak üzerinde bir tabaka oluşturup abdest ve gusülde suyun deriye nüfuz etmesini engellediğinden kadının bu durumda aldığı abdest ve yaptığı gusül sahih olmaz. O halde kadınlara bu hususta tavsiye edilen şudur: Kadın annedir ve ev hanımıdır. O ancak kocasına şirin ve çekici görünmesi için süslenir. Tırnaklarını boyamaz, çünkü yemek pişirir, çamaşır yıkar, abdest alır ve gusleder. Yüzünü belirtilen amaçla yani kocası için süsler ve temizliğe azamî derecede riâyet ederse, sevap kazanır. Erkeğin de aynı temizlik ve çekicilik içinde hazırlanması da bu anlamda sünnettir. (Kaynaklarıyla İslam Fıkhı, Celal Yıldırım, Cilt 4 s. 209-210.)

Ayrıca kadınların saçlarını kendilerine nikah düşen erkeklere göstermesi haramdır. Güzel görünmesi için boyanıp süslemesi bu günahı daha çoğaltır. Müslüman bir hanım efendi, boy abdesti almak ve namaz için abdest alması gerektiğinden boyanın suyu geçirmeyecek derecede olması, dolayısıyla boy abdestinin ve namaz abdestinin olmaması anlamına gelebilir. Vücut yıkanırken iğne ucu kadar bir yerin kuru kalmamasına dikkat edilecek, kulaklar ve göbek oyuğu yıkanacak.

Su saçların, sakalların, kaşlann ve bıyıkların, aralarına ve altlarındaki deriye kadar geçecektir. Bunlar sık olsa bile, suyun ulaşması sağlanacaktır. Bunların araları ve dipleri kuru kalırsa, gusül tamamlanmış olmaz. Ancak kadınların başlarından aşağıya sarkmış olan saçlarının yıkanması şart değildir. Önemli olan bunların diplerine suyun geçmesidir. Ancak tabaka oluşturan boyalar deriye de etki edeceğinden, suyun saçların dibine ulaşmasına engel olacağından buna dikkat çekmek gerekir.

Erkeklerde bir zorunluk bulunmadığı için, böyle sarkmış olan saçlarının her tarafını yıkamak gerekir. Öyleyse yalnız kocasına güzel görünmenin dışında süslenmeleri doğru değildir. Kocası için süslenmiş ve boyanmış sa su geçirmeyen cinsten boyaların mutlaka temizlenip ondan sonra abdest alınması gerekir.
Selam ve dua ile...
kaynak: SORULARLA İSLAMİYET

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun kardeşim teşekkür ederim selam ve dua ile rabbime amanet olunuz

masala

Kayıtlı Kullanıcı
aslında pekyeterli bircevap değil farkındayım o kadar çok söylem var ki şaç boyası ve dış dolgusu vs. gibi gusul alırken şafii mezhebine uyanlar var çünkü hanefilerde iğne ucu kadar bile su değmemiş yer kalmayacak biliyorsunuzdur.ama şunu duymuştum Peygamber Efendimizin zamanındada şaç boyanıyormuş ama tabiki şimdiki gibi kimyasal ürünlerle değil tabi ürünlerle..sizedaha net bir cevabı verecek birileri vardır sitede .sizdende Allah razı olsun.

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
sizin cevabınızda kafi ancak ddiğiniz gibi şüpheden kurtulmam gerekiyor umarım arkadaşlarımız yardımcı olurlar dularınızda yer almak duası ile

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşim bu konu hakkında ilmi bir bilgi veremem lakin hanım kardeşlerimiz cevap verecektir...hayırlı günler...Benim burada faydam İnşaallah konuyu güncellemiş olurum...

ALLAHa emanet olunuz...

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşim bu konu hakkında ilmi bir bilgi veremem lakin hanım kardeşlerimiz cevap verecektir...hayırlı günler...Benim burada faydam İnşaallah konuyu güncellemiş olurum...

ALLAHa emanet olunuz...

KONUYU GÜNCELLEMİŞ OLDUNUZ BİLE ASLINDA HATA BENDE KARDEŞİM DAHA ÇARPICI BİR BAŞLIK KOYMALIYDIM YİNEDE ZAMAN AYIRDIĞINIZ İÇİN ALLAH RAZI OLSUN DUALARINIZDA YER ALMAK DUASI İLE

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM VE RAHMATÜLLAHİ VE BERAKATÜHÜ İNŞALLAH SELAM VE DUA İLE HAYIRLI GÜNLER
ARKADAŞLAR AKLIMI KURCALAYAN BİR SORU VAR ARAŞTIRDIM AMA HERKESTEN FRKLI YANITLAR ALDIM DAHA DA ÇOK KARIŞTIM SAÇ BOYASI İLE İLGİLİ DİNİMİZDE NE VAR FİKİRLERİNİZİ BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞARAK YARDIMCI OLURMUSUNUZ ??

~~~~YYYYYYAAAAARRRRDDDDDIIIIMMMMM~~~~~~

safiye

Kayıtlı Kullanıcı

........................................

safiye

Kayıtlı Kullanıcı

KATILIMLARI BEKLİYORUMMM

safiye

Kayıtlı Kullanıcı

BAŞLIĞI NASIL DEĞİŞTİRECEĞİMİDE BİLMİYORUM Kİİİ :(

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
bu böyle olmayacak en iyisi daha çarpıcı bir başlıkla konuya değinmek selam ve dua ile

savas

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm arkadaşım
saç boyası içinde çeşitli maddeler var ve bu maddeler saçı kapladığı için abdest alındığında pek sağlıklı olmaz bu yüzden saçın boyanmaması daha iyi olur

Semra-Nida

Kayıtlı Kullanıcı
S.A kardeşim bende aynı konudan yana dertliyim sağlık adına zararları var sağlığımıza zararlı olan şeylerin dinimizcede uygun olacağını sanmıyorum ama abdese engel olmadığını söylüyor hocalarımız benimde kafam karışık aydınlatırsanız sevinirim ALLAH a emanet olun

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm arkadaşım
saç boyası içinde çeşitli maddeler var ve bu maddeler saçı kapladığı için abdest alındığında pek sağlıklı olmaz bu yüzden saçın boyanmaması daha iyi olur

TEŞEKKÜR EDERİM KARDEŞİM BİLGİN İÇİN EMEĞİNE SAĞLIK​

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
S.A kardeşim bende aynı konudan yana dertliyim sağlık adına zararları var sağlığımıza zararlı olan şeylerin dinimizcede uygun olacağını sanmıyorum ama abdese engel olmadığını söylüyor hocalarımız benimde kafam karışık aydınlatırsanız sevinirim ALLAH a emanet olun

ALEYNA VE ALEYKÜMSELAM KARDEŞİM İNŞALLAH KONU HAKKINDA DAHA GENİŞ BİLGİYA SAHİP OLURUZ

Delete

Kayıtlı Kullanıcı

Bu konu, boyanın tabaka teşkil edip etmemesi üzerinde düğümlenmektedir kardeşim. Saça sürülen boya maddesinin tabaka teşkil etmeyip Kına gibi suyun ıslatmasına engel olmaması halinde elbette bir mahzur söz konusu olmaz şeklinde görüşler vardır.

Boya'da ise Kimyagerlerin, boyanın bu durumu hakkında verdikleri bilgilerde önemli.

Saç Boyasının tabaka teşkil edip etmeme hakkındaki görüşlerine değer verdiğimiz hocalarımızın fikirleri önemlidir..

Esselamu Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatühü.
Allah’ın Rahmeti ve Bereketi üzerinize olsun kardeşim.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt