Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

sizde dua edin Allah rızası için (1 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan tevbekarım
  • Başlangıç tarihi
T

tevbekarım

SELAMÜN ALEYKÜM...
''Allah ım bana yardım et Resulun Habibin ALLAHümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed hatırına yardım et ben tekrar eski günahlarıma dönmek istemiyorum.o günahların gerçek yüzünü göster bana Rabbim bana merhamet et ben kayıp gitmek istemiyorum kendinden uzaklaştırdıklardın etme beni tevbem üzerinde sabit kıl beni Rabbim''
kardeşlerim duaya duanıza çok ihtiyacım var Allah rızası için bana dua edin ben hesap gününden O yüce ALLAH a hesap vermekten onun nazar etmeyeceği kullardan olmaktan Efendimizin ümmetinden razı olmayacağı kişilerden olmaktan çok korkuyorum ne olur dua edin...

melankolik5288

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleyküm.
Rabbimin izniyle hiçbirimiz doğru yoldan ayrılmayız, günah batağına saplanmayız İnşallah
Allaha emanet olun

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Selamların en güzeli olan Cenabı Allahın selamı ile seni selamlarım kardeşim.

İçinde bulunduğun muzdarip durumdan yine rabbimin rıza ve onun rahmetiyle aydınlığa çıkmanı inşAllah cenabı rahman sana tevafuk ettirir. Madem ki güçsüzlüğünü, acizliğini idrak edip, yüce yaratandan daha güzel aydınlık yarınlar diliyorsun. Ona, dinine, kelamına ve peygamberine tam teslimiyet içinde olmalısın. Teslim ol, kurtul. Bu sınav bu asırda çok zor. Ama bizler müslüman insanlarız. Kolay olsaydı rabbim çabasız cennet verirmiydi. Herşeyde bir ölçü vardır. Cenneti çok sevdiğimiz için değil, cehennemden çok korktuğumuz için değil sadece cenabı allaha kul olup, onun razı olduğu bir kul olmak için ibadat etmeliyiz. Efendimiz ameller niyetlere göre değerlendirir diye naklediyor.

Acizliğini, güçsüzlüğünü, bir hiç olduğunu hatta senin olan herşeyin bile aslında senin olmadığını idrak et. Seni yoktan yaradan rabbine yönel. Rabbini zikret. Zikrullahı terk etme. En üstün zikir, La ilahe illallah’tır. Bu sözü anlamaya çalış. Tevbeni kullan. Tevbeleri kabul eden yine ondan başkası değildir. Bizler sana dua ederiz. Ancak senin niyetinde makbul olmalıdır. Yoksa kabul görmeyen çok dualar vardır.

Sana tavsiyem, zikir ve tevbe ile kalbini canlı tut. Onu dünyadan çek, rabbine yönelt. O zaman göreceksin sana çok farklı manevi kapılar Allahın izniyle açıkalcaktır. Bu aslında sadece senin için değil, tüm insanlık için büyük bir kurtuluş vesilesidir.

Selametle kardeşim.

T

tevbekarım

Rabbim sizden razı olsun ilgilendiniz ve ne de güzel anlattınız ben elimden geldiğince bu konuda samimi olmaya çalışıyorum eğer akan bir damla göz yaşı varsa tek dileğim Allah rızası için akmasıdır.Rabbim biliyor ki nefsimle mücadele içindeyim Allah a yalvarıyorum ki niyetim samimi olsun halis olsun bu yolda tevbemin gerektirdiğini gerektirdiklerini yapayım.an geliyor en çok içimden şu sesle mücadele veriyorum ki bana diyor sen içine düştüğün durumlara ağlıyorsun,Allah rızası için ağlamıyorsun tevbe ettim diyosun ama ilk fırsatta yaparsın diyor ama ben o anlarda şehadet getiriyorum istiğfar okuyorum.tuzağına düşmeden Rabbim Rahmandır Rahimdir Tevvabdır Settardır diyorum Allah a güveniyorum.o ses bazen o kadar çok sıkıyor ki kalbimi riyakarsın diyor ama ben şehadet getiriyorum evet ben tevbemi ciddi bi sıkıntıya maruz kaldıktan sonra ki hatalarımın sonucunda karşıma çıkan bir sıkıntıydı o zaman yaptım oda Rabbimin merhametiydi ki bana bu dünyada bunu gösterdi ve ben 30 yaşındayım ilkkez bu kadar kendimi yakın hissediyorum tevbemde sabit kalmayı Rabbimden diliyorum.ve burada bi aile gibisiniz çok değil bir iki gündür aranızdayım ve o kadar güzel dualar yardımlaşmalar varki eğer bir damlacık varsa nasibim duanızdan bende almak istedim ALLAH HEPİNİZDEN DEFALARCA RAZI OLSUN selam ve dua ile.

T

tevbekarım

selamlarınızı aldım yazmayı unutmuşum hakkınızı helal edin ''aleyna ve aleykümselam''.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim sana yardım etsin kardeşim.
nefsinin ve şeytanın oyunlarına karşı seni uyanık eylesin.
dediğiniz gibi sizin içimden gelen ses dediklerinizin hepsi de şeytanın vesveseleridir.
ondan Allah a sığınınız.Allah tevbesini kabul ettiği kullarının günahını siler o günah yerine de sevap verirmiş.
inşAllah siz de o tevbesi kabul olan o mübarek kullardan olursunuz.
Allah sizinle ve sizin nefsinizle ne uğraşlar verdiğinizi de görüyor.ve buna göre de size hem ecir hem de rızasını verecektir inşAllah.
Allah a emanet olun abla/abi.
Allah yar ve yardımcınız olsun

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Amellerimize değil, rabbimizin rahmetine güvenenlerden olalım. O bilir, biz bilemeyiz. Cenabı Allahın rahmeti ve bereketi üzerine olsun. Son nefeste rabbim kelimei şehadetle can vermeyi nasip etsin cümlemize. Cenabı allah yar ve yardıcın olsun.

T

tevbekarım

Allah razı olsun.Allah cümlemize kelime-i şehadetle can vermeyi nasip etsin.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
amellerimize değil, rabbimizin rahmetine güvenenlerden olalım. O bilir, biz bilemeyiz. Cenabı allahın rahmeti ve bereketi üzerine olsun. Son nefeste rabbim kelimei şehadetle can vermeyi nasip etsin cümlemize. Cenabı allah yar ve yardıcın olsun.

amiN amin amin..........
Canım benim,
rabbime emanetsin.selametle kalın.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Canım benim,
hepiniz değişik sınavlara tabi tutuluruz.kalbimiz niyetimiz sınanır.
Fakat rabbimin öylesine güzel sıfatları var ki o erhamerrahimdir.
Sabır ve şükür halis kalple rabbime yöneliş o ne güzel vekildir.
O ne güzel yaratandır.

Ağlamak istiyorum hiç durmadan ağlamak
gece gündüz ağlayıp yaradana sığınmak.......

Selametle kal canım benim.

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
O pınarın kaynağı mübarektir kurumaz asla. Herşey ona bağlıdır. Rabbimiz esmasının sırrına erebilmeyi hepimize nasip etsin.

Mihrace24

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM...
''Allah ım bana yardım et Resulun Habibin ALLAHümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed hatırına yardım et ben tekrar eski günahlarıma dönmek istemiyorum.o günahların gerçek yüzünü göster bana Rabbim bana merhamet et ben kayıp gitmek istemiyorum kendinden uzaklaştırdıklardın etme beni tevbem üzerinde sabit kıl beni Rabbim''
kardeşlerim duaya duanıza çok ihtiyacım var Allah rızası için bana dua edin ben hesap gününden O yüce ALLAH a hesap vermekten onun nazar etmeyeceği kullardan olmaktan Efendimizin ümmetinden razı olmayacağı kişilerden olmaktan çok korkuyorum ne olur dua edin...

selamun aleykum kardeşim senin duanı bende kendim için isteyebilirmiyim?Rabbim hepimizin yardımcısı olsun doğru yoldan ayırmasın bizleri tövbemizde samimi ve sabit kılsın Allah a emanetsin.

T

tevbekarım

Aleyna ve aleykümselam
Rabbim dualarımızı bu mübarek cuma günü hürmetine Efendimiz sallalahü aleyhi vesselem hürmetine makbul dualara katsın kabul etsin inşallah.cümlemize tevbe-i nasuh nasip etsin.ki zamanında yaşamış bir alim 30 yıl boyunca Rabbü tealadan tevbe-i nasuh dilemiş 30 ylın sonunda kabul olduğunu anlamış ve o haline gülümsemiş sonra rüyasında o zata denmişki duanın bunca yıldan sonra kabulune mi hayret ediyosun ama sen kolay bişiistemedin ki sen ''ALLAH'IN SENİ SEVMESİNİ İSTEDİN'' Rabbim şahit ol ki bizde rızanı istiyoruz bizi sevmeni istiyoruz tevbe-i nasuh istiyoruz ''Gazabım Merhametimi geçmiştir'' ilahi müjdene güvenip senin Rahmetine Merhametine sığınıyoruz bize Rahmetinle Merhametinle muamele et.DUAMIZI EFENDİMİZE SALAVATLA BİTİRELİM.
Allâhümme sâlli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ ali seyyidinâ muhammedin biadedi külli dâin ve devâin ve bârik ve sellim aleyhi ve aleyhim kesîran kesîrâ,
Salli ve sellim yâ rabbi alâ hâbibike muhammedin ve alâ cemî’il-enbiyâi ve’l-mürselîn, ve alâ âli küllin ve sâhbi küllin ecmâin, âmîn, velhâmdulillâhi râbbi’l-âlemîn

Mihrace24

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyna ve aleykümselam
Rabbim dualarımızı bu mübarek cuma günü hürmetine Efendimiz sallalahü aleyhi vesselem hürmetine makbul dualara katsın kabul etsin inşallah.cümlemize tevbe-i nasuh nasip etsin.ki zamanında yaşamış bir alim 30 yıl boyunca Rabbü tealadan tevbe-i nasuh dilemiş 30 ylın sonunda kabul olduğunu anlamış ve o haline gülümsemiş sonra rüyasında o zata denmişki duanın bunca yıldan sonra kabulune mi hayret ediyosun ama sen kolay bişiistemedin ki sen ''ALLAH'IN SENİ SEVMESİNİ İSTEDİN'' Rabbim şahit ol ki bizde rızanı istiyoruz bizi sevmeni istiyoruz tevbe-i nasuh istiyoruz ''Gazabım Merhametimi geçmiştir'' ilahi müjdene güvenip senin Rahmetine Merhametine sığınıyoruz bize Rahmetinle Merhametinle muamele et.DUAMIZI EFENDİMİZE SALAVATLA BİTİRELİM.
Allâhümme sâlli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ ali seyyidinâ muhammedin biadedi külli dâin ve devâin ve bârik ve sellim aleyhi ve aleyhim kesîran kesîrâ,
Salli ve sellim yâ rabbi alâ hâbibike muhammedin ve alâ cemî’il-enbiyâi ve’l-mürselîn, ve alâ âli küllin ve sâhbi küllin ecmâin, âmîn, velhâmdulillâhi râbbi’l-âlemîn
amin kardeşim Allah razı olsun.

Hadis No : 4129
Ravi: Ebu Eyyub
Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah Teala hazretleri sizi helak eder ve yerinize, günah işleyecek (fakat tevbeleri sebebiyle) mağfiret edeceği kimseler yaratırdı."

Kaynak: Müslim, Tevbe, 9, (2748); Tirmizi, Da'avat 105, (3533)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt