…Öncelikle sadece kendinsen
Sadece en azından şu an kendinsen, ya da kendin olmayı daha önceden seçebilmişsen, sadece kendin için, öncelikle sadece kendine sor.
Neden varım ben?
Kim için?
Ne için?
Hangi amaç için?
İnanın ki dayanılması güç şeylerdir gerçek cevapları, ne güldürür ne ağlatır, sadece susturur ve düşündürür.
Hazır mısınız? Ne gülmeye, ne ağlamaya, sadece düşünmeye?
Kendin için, şimdilik sadece kendin için...
…Sizce neden varız biz?
Bir insan, neden var olduğunu hiç düşünmez mi?
Anlatılanlarda bir neden aramaz mı hiç?
Düşünmeden etmeden koşulsuzca inanmak mı gerek? Yoksa üzerinde vicdanımızı rahatlatacak cevabı bulana kadar araştırmak mı? Konu ciddi. Neden var olduğun, yani ben, sen, ya da onlar, bu aslında hepimizin sorunu, bu aslında hepimizin kendi oyunu…
Bunu en başta kendim için yapmam gerekmez miydi, aklım ilk başıma geldiği zaman?
Şimdiye kadar neden hiç düşünmedik ki?
Şimdi biraz da bunu düşünsek, biraz da bunu sorsak kendimize?
Neden varım ben?
Sadece en azından şu an kendinsen, ya da kendin olmayı daha önceden seçebilmişsen, sadece kendin için, öncelikle sadece kendine sor.
Neden varım ben?
Kim için?
Ne için?
Hangi amaç için?
İnanın ki dayanılması güç şeylerdir gerçek cevapları, ne güldürür ne ağlatır, sadece susturur ve düşündürür.
Hazır mısınız? Ne gülmeye, ne ağlamaya, sadece düşünmeye?
Kendin için, şimdilik sadece kendin için...
…Sizce neden varız biz?
Bir insan, neden var olduğunu hiç düşünmez mi?
Anlatılanlarda bir neden aramaz mı hiç?
Düşünmeden etmeden koşulsuzca inanmak mı gerek? Yoksa üzerinde vicdanımızı rahatlatacak cevabı bulana kadar araştırmak mı? Konu ciddi. Neden var olduğun, yani ben, sen, ya da onlar, bu aslında hepimizin sorunu, bu aslında hepimizin kendi oyunu…
Bunu en başta kendim için yapmam gerekmez miydi, aklım ilk başıma geldiği zaman?
Şimdiye kadar neden hiç düşünmedik ki?
Şimdi biraz da bunu düşünsek, biraz da bunu sorsak kendimize?
Neden varım ben?