Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sizce Şimdi Ne Yapmalıyım (2 Kullanıcı)

yasemingün

Kayıtlı Kullanıcı
Ama şunu ısrarla söylüyorum. Sen bu halde yani üzgün ve sanırım biraz kırılmışken yapma bu konuşmayı kardeşinle, biraz zaman geçsin bekle.

haklısın evet biraz zaman geçtikten sonra konuşmalıyım. umarım benim gibi yıkılmaz oda ama ona babamın bizden saklamış olduğunu değilde ailemizin soyuyla ilgili bir bilgi olarak anlatmayı düşünüyorum.

garibano

Kayıtlı Kullanıcı
s.a bacım

s.a bacım

Yazını şaşırarak okudum.
Ve neden bu kadar şok gecirdiğini anlayabilmiş değilim.
Arkadaşım sen Allahın birliğine Efendimiz (s.a.v) ninde onun son peygamberi olduguna inanıyorsun.
Hz. Ali r.a onun damadıdır. Bu da olabilecek en büyük şereflerden biridir.
Eğer alevilik Hz. Aliyi sevmekse burdan herkese bağırıyorum .Bende Aleviyim bende Aleviyim. (mezhep olarak şafii olsamda)
Babana neden kızıyorsun Sunni bi toplumda alevi kardeşlere baskıyı görmüşkü sizi korumaya çalışmış böyle bi babaya sahip olduğun için git ellerinden öp.
Bazı alevi fraksiyonları Haşa Hz Alinin peygamber oldugunu iddia ederler, bazıları Allah korusun Hz ömerden nefret ederler.Baban yıllar öncesinden sizi bu sekilde yetiştirse idi Efendimize s.a.v tabi olmasaydın veya bugun Hz Ömer den nefret etse idin dahamı hos olacaktın.Sonsuz hayatın gitse idi.
Baban daha ne yapsın size sonsuz bi hayatın anahtarlarını uzatmıs O anahtar kırmızı veya mavi olsa neolur.
Kaldıki faraza fransız olsan bunuda sonradan ögrensen ne olurdu bu milliyet meselesi değilki Bu kadar dert ediyorsun.
Hayatta koca dediğinden birden fazla bulunur karı dediğinden de.Dost diyebileceğin onlarcası gelir geçer.Kardeş istersin o gider baskasını yaparlar yine gelir.
Ama ne anan ne de baban .İşte ondan bulunmuyor bacım bulunmuyor.Elinde 1 er tane var .Zorla bakalım başka annen baban olacakmı.
Aklını başına devşir kime kızıyorsun Sana kurtulusun anahtarını uzatan babanamı.
ne soyu ne sopu ne diyorsun bacım Hepimizin soyu sopu Hz Ademdir varsa ondan öncesi söyle bana bende bileyim.Ve Efendimiz s.a.v nin ümmetisin yoksa bulmussunda bunuyormusun.

Aman bacım yazı tarzıma kızma kırdı isem hakkını helal et. Bende böyle bi divaneyim işte

yasemingün

Kayıtlı Kullanıcı
garibano mesajın için teşekkür ediyorum sana.

dediklerinde haklısın. Babamın tarafından bakıp yazmışsın sanırım. ama birde benim tarafımdan bakarmısın ? bu yaşıma gelipte babamın ve ailemizin Alevi olduğunu öğrendim. Bunu bizden saklamasını yadırgadım sadece. Biz bunu öğrenmicekmiydik zaten. Kendi soyundan utanıp sıkılmaması gerekirdi. Tamam alevi olan kardeşlerimize karşı olanlar yüzünden belkide sakladı ama burda herhangi birinden bahsetmiyorum Babamdan bahsediyorum. Hadi bizlerden sakladı annemden neden sakladı onun mutlaka bilmesi gerekirdi 25 yıllık eşinin alevi olduğunu sonradan öğrenmesi normal bir durummu olucak annem için .

Ben alevi olan insanları yadırgamıyorum ki şuan evlenmeyi planladığım kişide alevi. Yakında evleneceğiz Allah nasip kısmet ederse. Allah Okadar yüceki ona böyle bir ders verdiğini düşünüyorum ben şuan. O Alevi olmaktan utanmış ama ben alevi olan bir insanla evlenmekten utanmıyorum.

rabianurr

Kayıtlı Kullanıcı
hepimiz elhamdülillah müslüman olarak doğduk..
sizin şuanki durumunuzu anlıyorum ama merak ettiğim şey siz müslümansınız ama nasıl bi yaşantınız war ailenizin yaşantısı nasıl ?

baba431

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm Bacım yazdıklarınızdan gördüğüm kadarıyla babanıza şimdiye kadar din hakkında tek bir soru dahi sormamışsınız, ve bunuda dinde zorlama yok diye geçiştirmişsiniz bikez olsun soru sorsaydınız bence bu içinde bulunduğunuz durumu çoktan öğrenmiş olurdunuz, ikincisi ben, herkesin doğduğunda saf ve temiz bişekilde doğduğuna hak yolunda bulunduğuna inanıyorum daha sonra bisüre aile ve çevre etkisiyle bir yol (din ) seçerler tabi bu geçici bi süreliğinedir buna mecburdur taaki aklı selim olana dek belli bi yaştan sonra kendisi yolunu (Dinini) seçer. insan ben müslümanım der, ve gerçekten bir müslüman gibi yaşarsa bütün sülalesi değil alevi, yahudi bile olsa,hristiyan bile olsa boştur. bence sen doğru bildiğin yolda (Müslümanlık yolunda) emin adımlarla yürü gerisini ALLAH a bırak O neylerse güzel eyler. selam ve dua ile ALLAH'a emanet olun.

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
arkadaşlar benim ailem hakkında öğrendiğim bazı hususlar oldu ve sizden yardımınızı istiyorum.

Ben 22 yaşındayım. Baba tarafım Adana/ceyhan Durhasandede köyünden, ve bizim köyümüz tarafından kurulan bir site var. 7 aydır bu sitede admin olarak görevliyim. Ben o köye hiç gitmedim. ama babam orada doğup büyümüş. Bende bu site üzerinden bütün akrabalarıma ulaştım. Geçen gün sitede Alevi bölümü açıldı ve herkesin oraya ilgili olduğunu gördüm. Ben Alevi değilim. 17 yaşında da bir erkek kardeşim var oda Alevi değil. ama ben geçen gün siteden bir arkaşıma sordumki ; sitede ve köyde kimler Alevi ? verilen cevapta aynen şu " herkes " ben bu duruma oldukça şaşırdım. sebebide babamı ben hiç camiye giderken,cuma namazı yada bayram namazı kılarken,Kur'an okurken,oruç tutarken görmedim. Sebebinide kendisine hiç sormadık. Bilirsinizki bizim dinimizde zorlama yoktur. Bende bu konuyu araştırmaya başladım. Halamın oğlu ile görüştüm bir akşam. Dedimki abi bizim ailemizde Aleviler varmı ? verdiği cevap evet tabiki biz Aleviyiz. Peki ya babam,amcamlar dedemler ? Evet herkes Alevidir bizde dedi. Ben bu konuya oldukça şaşırıp, üzüldüm. Babam yıllardır kendisinin ailemizin soyumuzun Alevi olduklarını bizden saklamış. Bunu bilmeye bizim hakkımız vardı. Sakın beni yanlış anlamayın Alevileri yadırgamıyorum ben. Soyumun ne olduğunu nereden geldiğimizi öğrenmek istediğim içinde o siteye üyeyim .Önemli olan husus neden bunu bizden sakladı Babam ? Ben bu konuyu kardeşime ve anneme nasıl anlatırım ?

Gerçekten çok zor durumdayım şuan. Ben ve kardeşim Alevi değiliz. Ama Alevilerde denilen bir şey varmış. Alevi olunmaz doğulur. Bunun anlamı nedir ?

Lütfen bana yardımcı olun. Sizden gelecek cevaplar benim için çok önemli. Kardeşime bu konuyu nasıl anlatamalıyım ?

Şimdiden Herkese Teşekkür Ediyorum.

Rabbimin Rahmeti Üzerinize Olsun

s a kardeşim önce size bir sorum olacak bu 22 yaş doğrumu şayet doğruysa çok üzülürüm yok 12 filansa ozaman durum çok farklı .22 yaşını baz alırsak neden üzülürüm demem sizin bunca senedir nasıl bir boşlukta yaşadığınızı kendiniz itiraf ediyorsunuz demekki kendinize bu yaşa kadar hiç sormamışsınız benim dinim nedir nasıl yaşanır nasıl ibadet edilir işte buna çok üzüldüm . fazlada bir yorum yapmama gerek yok zaten yolun açık olsun kardeşim.....

yasemingün

Kayıtlı Kullanıcı
hepimiz elhamdülillah müslüman olarak doğduk..
sizin şuanki durumunuzu anlıyorum ama merak ettiğim şey siz müslümansınız ama nasıl bi yaşantınız war ailenizin yaşantısı nasıl ?

ailemin yaşantısı şöyle anlatayım ben size ;

annem ve onun akrabaları sünni inanışlarına göre yaşarlar ve bizde böyle öğrendik gördük. ama babamın tarafı onlar gibi değildi hep farklıydılar. Baba tarafımdaki her kadının saçı açıktır. namaz kılanı hiç görmedim ben. İki tarafımızda farklıydı ama hiçkimse bize bu güne kadar demediki bizler alevi soyundan geliyoruz. Bende böyle birşeyi durduk yere neden sorabilirdimki babama ?

yesilbeyaz

Kayıtlı Kullanıcı
Haklısın hiç şüphe etmediğin bir durumda doğal olarak sorgulama gereği duymamış olabilirsin.

yasemingün

Kayıtlı Kullanıcı
Haklısın hiç şüphe etmediğin bir durumda doğal olarak sorgulama gereği duymamış olabilirsin.

Evet hiç şüphe etmedim tabiki hep içimden dedimki dinini kendi içinde yaşıyordur belki. Ama babamın alevi olabileceği inanın aklımın ucundan geçmedi bu güne kadar.

Bu arada kardeşime anlattım bunları. soyumuzun alevi kökenli olduğunu anlattım daha doğrusu. Çok aklı karıştı. Daha 17 yaşında tam karakteri yerine oturmadı bile. Ama bu konuyu fazla derinleştirmek istemiyorum. Sırf ailemizin huzuru için kardeşim ve ben bilelim yeter diye düşünüyorum. anneme anlatmayı düşünmüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt