ahsarmıznası
Kayıtlı Kullanıcı
arkadaslar insanlar hz havva hz ademden dunyaya geldikleri halde nasıl renkleri farklı farklı...bu nasıl oldu
Akılla açıklanamayan her türlü soruya cevap : "Allah öyle diledi öyle oldu" dur.
Eğer "Allah herşeye güç yetirendir,dilediğini dilediği gibi yaratır" 'a inanmışsanız.Sorunun cevabı da anlamı da anlamsız kalıyor.Düşüyor.
Bu tür mantık soru/sorunlarına bir misal daha;
Hz.Adem çocuklarını birbiriyle evlendiriyor.Bu bizler için yasak edilmiş birşey değil mi?Hem dini açıdan ,hem biyolojik açıdan "olmaz".
Biyolojik açıdan eğer bir nesil doğacaksa bile 1. derece kan bağı olacağından doğan çocuklar da ya ölü doğacaklar ya da arazlı ve pek fazla yaşayamadan ölecekti.Biyoloji bunu söylüyor.
Dinimiz de yasaklıyor.
Ama Allah neslin devam etmesi için bunu "ol" emriyle olur kıldı.
Belki de bunun akli açıklaması sonradan gelir.
Bir başka soru daha var ;
"Ellerimiz ayaklarımız konuşacak işlediğimiz günahlarımızda bize karşı şahidlik edecekler."
Bu nasıl olur yahu eller,ayaklar konuşur mu?
diye sorulur çogu kez.
Şöyle anlatayım ağız konuşuyorya gırtlak konuşuyorya Rabbim dilediği organa dilediği yeteneği verir.ağzın konuşması artık normal geliyor.
Bir başka organımız konuşmaz sanılıyor.
Ama bilim şu anda organlarımızın aslında bişeyleri kaydettiğinin/konuştuğunun tespitinin noktasına geldi arkadaşlar...bunu buldular.
Mesela Kalp,
Kardiyo testi yaptıranlar o aletlerde gecen sinyalleri bir grafikle doktora götürürler.Doktorda bakarki bu kalbin bir sorunu vs vardır yoktur der.Yani oradaki grafikten okur kalbin konuştuklarını.
Kalbimiz bütün ritmleri kaydediyor.Şunu kastediyorum mesela hayatınızın bir anında bir ritim bozuklugu olduya mesela 2-3 sene veya daha fazla önce de olabilir.
İşte kalp bunu kaydediyor.Bazen doktora gittigimizde denir ki bize "siz bundan 2-3 sene önce bir rahatsızlık geçirmişsiniz?" .Bu doktor bunu nereden bilmektedir?
Taa ana rahminden itibaren ilk "pıt" la atmaya başlayan kalp o andaki ritminin kaydını ölünceye kadar tutar...
Ne tuhaf değilmi?Kalp kayıt tutuyor!!!Defter gibi!!!
selametle kalasınız.
s.a. Fidanras kardeşim tek ve en doğru cevabı vermiş. Onun için daha fazla araştırmana gerek yok. Zaman ve enerjimizi kendimize, çevremizdekilere ve bütün müslümanlara daha faydalı olacak konularda harcamamız gerektiğini düşünüyorum. Selam ve dua ile.
herşeyi çok güzel açıklamışsınız ama benım sorumun saçma bir soru oldugunu yazmışsınız....Elbette ALLAH yaratır istediği şekilde.....benim sorumun cevabıda SEBEBLERE dayanıyor ben o sebebı nedenı arıyorum MÜSADENİZLE.............
,"Saçma" demedim.Canım benim.
Böyle şeyleri düşünmen normal.
Ama bu düşünüşler ,sorular insanı inkara ,küfre götürecekse sığınabileceğin tek liman "Allah diledigini diledigi gibi yaratandır" limanıdır.
Pekala soruna bir mantıksal dayanak arıyorsunya ,
Seni teskin edecek, sakinleyecek, zihnini durultacak bir mantıksal çıkarım istiyorsun...Nasıl derler bir tür afyon,morfin gibi.
Kimi zaman bir ailenin çocuklarına baktığında şunu görmez misin?
Kimisinin gözleri maviyken diğerinin gözleri kahverengidir.
Ya da kimi çocukları esmerken kimi sarışındır.
Bazen iki sarışın anne babanın çocuklarından biri esmer doğabiliyor.Ne iş?
Bu durum genetikte "çaprazlama denilen hadise ile hasıl oluyor" ile izah edilebilir.
Adem ve Havvanın gen tasarısı,yaratılışı da bu çift gibi olamaz mı?
Olmaz mı?
Yani hem Adem, hem Havva siyah,beyaz,sarı ten rengi genlerini aynı anda taşıyarak yaratılmış olur ki.Bunu söylemek yanlış degildir, mümkündür.
Çünkü "OL" 'dur.
Selametle.
Aaa bunu bu mantıkla akla uygun hale getirdik.Ne güzel oldu yani...Zihnimiz sakinledi.Ne güzel...,
Bir tür zihinsel mastürbasyon gibi bişey oldu sanırsam.![]()
bir gün otobüste bana biri aynı böyle bir soru sordu neden siyah renki insanlar var dedinasıl meydana geliyor bu dedi
Bende ben bir otorite degilim ama siz hz. adem ve hz. havvanın ten rengini nerden biliyorsunuzki kafanız karışıyor dedim belki biri siyah tenlidir dedim yüzüme baktı baktı sustu![]()
Bir atadan geldiğimiz halde, farklı renkler ve ırklar nasıl ortaya çıktı?
"Ey insanlar!.. Muhakkak ki, biz sizi bir erkek ile bir dişiden yarattık ve sizleri kabilelere ayırdık ki, birbirinizi tanıyasınız..." (Hucurat, 13).
Bu soruya, bir başka soru ile cevap verilebilir: Tek atadan farklı renk ve ırkların ortaya çıkmasına engel nedir? Hem tek atadan gelinir, hem de farklı renk ve ırklar ortaya çıkar. Aslında bu tip sorular, daha ziyade biyolojiyle alakası olmayanlardan gelmektedir. Çünkü, bir biyolog bilir ki, her anne, baba, büyük anne ve büyük babaların karakterleri belli oranlarda yavrularına geçer. Bu oranlar, "Mendel Kanunları" adı altında meşhurdur. Cenab-ı Hakk'ın koyduğu bu kanunlara göre; mesela bir fert boy bakımından yüzde 50 ihtimalle annesine, yüzde 50 ihtimalle babasına benzeyecektir.
Ferdin hemen hemen bütün özelliklerinde bu veya buna yakın oranları görmek mümkündür. Lakin, bazı karakterler vardır ki, ortaya çıkmaları, yani bir fertte tesir göstermeleri, bazı şartlara bağlıdır. Nasıl ki, yıldızların görünmesi gecenin gelmesine bağlıdır. Güneş onların görünmelerine mani olur. Bazı çekinik (resessif) karakterler de, baskın (dominant) karakterlerin etkisi altındadır. Çekinik karakterler bu tesirlerden kurtulduğu zaman etkisini gösterecektir. Bu, belki de nesiller sonra mümkün olur.
Günümüzdeki ırkların hepsi ortak bir atadan gelir. Saf ırk mevcut değildir. Sözgelimi, beyaz ırkın bir ferdinden, bir zenci gibi koyu deri rengine sahip fert hasıl olabilir. Ya da bir Çinli'den, bir Kafkaslı kadar beyaz deriye sahip yavru meydana gelebilir.
Bazıları, zenci ırkın tropiklerdeki yoğun ultraviyole ışınlarına uyum sağlayarak meydana geldiğini iddia ederler. Halbuki bu görüş, Kuzey ve Güney Amerika'da aynı ışınlara maruz kalanların, niçin siyahlaşmadıkları meselesini izah edememektedir. Son yapılan çalışmalar, deri rengindeki bu farklılığın irsi olduğunu ortaya koymuştur.
Dolayısı ile, ırkların teşekkülünde ortaya çıkan siyahlar, kendileri için zararlı olmayan ışınların bulunduğu sahaya göç etmiştir. Diğer taraftan açık renkli ve mavi gözlü İskandinav ırkı ise, ekvator yakınındaki yoğun ultraviyole ışığından kurtulmak için kuzeye gitmiştir.
Dışarıya kapalı bir kabile düşünün. Çevredeki diğer kabilelerle hiç bir irtibatı olmayan bir grup. Buradaki genetik özellikler, kabile fertlerinin sahip olduğu irsi karakterlerin toplamına eşittir. Belli sınırlar içinde yer alan böyle bir bölge "gen havuzu" olarak da adlandırılabilir. Bu gen havuzunda, çekinik karakterler, zamanla melezleme sonucu birbiriyle karışarak, yeni ve değişik karakterler hasıl eder.
Değişik renk ve ırk karakterlerine bu açıdan bakmak gerekir. Kuvvetle muhtemeldir ki, ilk insan Hz. Adem (as)'in genetik yapısında da çok farklı renk ve ırk özellikleri vardı. Tıpkı bir gen havuzu gibi, muhtelif karakterleri ihtiva ediyordu. Bütün bu karakterlerin bir anda ortaya çıkması elbette mümkün değildi. Zamanla bazı genetik açılımlar sonucu, değişik karakterler meydana geldi. Neticede günümüzdeki farklı fertler hasıl oldu.
PROF.DR ADEM TATLI
bu bilgi gercekten çok değerli bir bilgi oldu.DARWINISTLERE-SOYUNUN MAYMUNDAN GELDIGINE---EVRİMLEŞTİĞİNE İNANALARIN YÜZÜNE ÇARPILACAK BİR BİLGİ OLDU teşekkürler....ALLAH razı olsun[/quot
dinimiz ilmin bilmin beşigidir ...yeterki biz okuyalım araştıralım .....ilk emir oku dinle degil önce okuyacagız sonra dinliyecegiz inşallah....rabbim sizdende razı olsun inşallah selam ve dua ile cumanız mübarek olsun.....
![]()
,
bazı yazdıkların mantıga yetiyor ama benım için yeterli olmadı ....kendinizi bu konuda zorlamayın sakın.....neyse teşekkürler
bir gün otobüste bana biri aynı böyle bir soru sordu neden siyah renki insanlar var dedinasıl meydana geliyor bu dedi
Bende ben bir otorite degilim ama siz hz. adem ve hz. havvanın ten rengini nerden biliyorsunuzki kafanız karışıyor dedim belki biri siyah tenlidir dedim yüzüme baktı baktı sustu![]()
"Yani hem Adem, hem Havva siyah,beyaz,sarı ten rengi genlerini aynı anda taşıyarak yaratılmış olur ki.Bunu söylemek yanlış degildir, mümkündür."
Afedersin bir şeyi anlamadım "Kendinizi zorlamayın bu konuda" diyorsun,sonrada teşekkür ediyorsun.
Burada hakarete tenezzül etmedin ya değil mi?
Benim söyledigim de öyle işte.
Ama yine de mantıksal çıkarım yapsak nolacak?Neyi değiştirecek?
hayır sana hakaret etmedim...ama gercekten biraz sinirlenmiştim.....kendimi aptal gibi hissettim....neyse sana hakaret etmedim buna emin ol....şimdi yazdıklarını daha iyi anladım ben baştan beridir bu sonucu görmek istemiştim....sakın darılma bana kızma aklına bi şey getirme......