Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sizce acaba huzur nedir? (1 Kullanıcı)

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
HUZUR = x / y < 1 ... ise huzur vardır.

Burada:

x = Sahip olmak istediklerimiz, emellerimiz.

y = Sahip olduklarımız ve imkanlarımız.

başka bir ifadeyler huzur o "an" da olabilmek diye tanımlanıyor..

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Aklıma çok büyük bir villada yaşadığım geliyor da, ıyyyyyy nasıl tiksiniyorum.

Hiç büyük bir yerde yaşamak istemiyorum, daracık şeyler çok rahat veriyor bana :)

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
SEDAAA! Köşk , saray istemem, cennette yer bile dilemem
Seni seyretmek herşeye bedel Yar (desem??) Rabbimi seyretmekten güzel şey varmı evrende? sonsuzlukta? Yok , yok bence...
Huzur anda, O (c.c) Nunla olunca hele birde yüreğine dokunursa??? Muhteşem, birşey...

sahaff

Kayıtlı Kullanıcı
Aşığın dilinden huzur;

''Dün gece yar hanesinde
yastığım bir taş idi
Altım çamur üstüm yağmur
Yine gönlüm hoş idi''

selimoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Bir çok huzursuzluğun kaynağı parasızlık..

Belki zamana ve kişiye göre değişebilir ama bu asırda huzur=para

Bazı istisnai durumlarda olabilir..

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Bir çok huzursuzluğun kaynağı parasızlık..

Belki zamana ve kişiye göre değişebilir ama bu asırda huzur=para

Bazı istisnai durumlarda olabilir..

Yanılıyorsun desem? istisnai durum değilim, para dert desem???
Huzurumu kaçırdı desem, etrafımda yalancı, dolandırıcılar oluştu desem, canımı yaktılar, bazıları fravunlaştılar desem
Kimileri , putlara taptılar desem... çok , çokk daha çok desem
Para olmazsa?? rahatsız eden yok (şükür) sabır et, şükür et, imtihan az, kimseler yok etrafında
Para olursa, binlerce insanla imtihan pazarında...
Para= başlı başına şeytan ile pazarlık başında...Nasıl?? Dünya kimin?
Bir kıssa var hep düşündüğüm Hz İsa .sa.v. başını bir tuglaya koyup yatıyor, şeytan başına geliyor hemen
'Ne oldu diyor, neden?
O tugla benim diyor,( yani dünyaya ait bu mesele biraz ince tabiki biz o kadar olamayız)
Al öyleyse ' deyip kurtuluyor.. Ya biz?? dünyaya ait ne çok benim dediklerimiz... zor işte zor
(her zorlukta, unutma Rabbini hatırla, işte mesele burda...)kazanc çok olur mu onda??
Olmaz mı her zor imtihanın sonunda, zor olursa , ihsanı katlanır ama bilen olsa...
Rabbim dayanacıgımız imtihanı hazırla, Rabbim yükümüzü hafiflet, Yardım et...

tekdinIslam

Yasaklı Kullanıcı
"Sana kâfi geleceğini sandığın iki bilekti oysa hayat tek biletti
Hakkını veremezsen bilet yanardı biterdi"

Güzel söylemiş Sagopa..

selimoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Yanılıyorsun desem? istisnai durum değilim, para dert desem???
Huzurumu kaçırdı desem, etrafımda yalancı, dolandırıcılar oluştu desem, canımı yaktılar, bazıları fravunlaştılar desem
Kimileri , putlara taptılar desem... çok , çokk daha çok desem
Para olmazsa?? rahatsız eden yok (şükür) sabır et, şükür et, imtihan az, kimseler yok etrafında
Para olursa, binlerce insanla imtihan pazarında...
Para= başlı başına şeytan ile pazarlık başında...Nasıl?? Dünya kimin?
Bir kıssa var hep düşündüğüm Hz İsa .sa.v. başını bir tuglaya koyup yatıyor, şeytan başına geliyor hemen
'Ne oldu diyor, neden?
O tugla benim diyor,( yani dünyaya ait bu mesele biraz ince tabiki biz o kadar olamayız)
Al öyleyse ' deyip kurtuluyor.. Ya biz?? dünyaya ait ne çok benim dediklerimiz... zor işte zor
(her zorlukta, unutma Rabbini hatırla, işte mesele burda...)kazanc çok olur mu onda??
Olmaz mı her zor imtihanın sonunda, zor olursa , ihsanı katlanır ama bilen olsa...
Rabbim dayanacıgımız imtihanı hazırla, Rabbim yükümüzü hafiflet, Yardım et...

Evet para huzuru kaçırır.Kimseyle paylaşmaz, benimle mi kazandılar der hepsini yastık altı yaparsan huzurunu kaçırır..

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Ön yargı olmadımı?
Beni yaratan cömert yarattığı halde cimrilik yakışır mı?
Elimi ayagımı bağlasalar , kalbimle veririm ah bir anlasalar???
Söyle, söyle belki haklısın yinede düşündüğüm anlar olmuştu, gezerken nefs ile..şimdi? Para benim değil ki..Kimin??
Kimin olacak sahibinin, yani verenin, yani Allah'ın ,..O kime ver derse ona verilecek..
Dur yahu ben elimdekiler bitsin diye dağıttım, kurtuldum yani ama Rabbim niye yine verdin???
Gerçekten vermenin tadı varmış, Yakais kardeş hatırlatınca düşündüm , sevindim, Rabbim en sevdiğim yere nasip edince şükürden ağladım..
Vermek ibadetmiş ama ne diyeyim verdim desem utanırım , Rabbim zaten benim fıtratımı öyle yaratmış, cimri olsaydım da verseydim asıl o marifet...
Yastık altı yapmak??? onu hiç beceremedim, uyuyamam yahu ! elime gecen gider ,, benim elimdeyse eğer...
Paranın yerine Rabbimin yolunu tercih ettim, hepsini teptim , paraya tamah etseydim ,belki şu an bu kadar mutlu olmayı hakedemezdim
Beni paralı olmak değil, Rabbimle olmak mutlu etti ne diyeyim??
Ama haklısın, bu iş çok çetrefilli, dikenli bir yol...

selimoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Ön yargı olmadımı?
Beni yaratan cömert yarattığı halde cimrilik yakışır mı?
Elimi ayagımı bağlasalar , kalbimle veririm ah bir anlasalar???
Söyle, söyle belki haklısın yinede düşündüğüm anlar olmuştu, gezerken nefs ile..şimdi? Para benim değil ki..Kimin??
Kimin olacak sahibinin, yani verenin, yani Allah'ın ,..O kime ver derse ona verilecek..
Dur yahu ben elimdekiler bitsin diye dağıttım, kurtuldum yani ama Rabbim niye yine verdin???
Gerçekten vermenin tadı varmış, Yakais kardeş hatırlatınca düşündüm , sevindim, Rabbim en sevdiğim yere nasip edince şükürden ağladım..
Vermek ibadetmiş ama ne diyeyim verdim desem utanırım , Rabbim zaten benim fıtratımı öyle yaratmış, cimri olsaydım da verseydim asıl o marifet...
Yastık altı yapmak??? onu hiç beceremedim, uyuyamam yahu ! elime gecen gider ,, benim elimdeyse eğer...
Paranın yerine Rabbimin yolunu tercih ettim, hepsini teptim , paraya tamah etseydim ,belki şu an bu kadar mutlu olmayı hakedemezdim
Beni paralı olmak değil, Rabbimle olmak mutlu etti ne diyeyim??
Ama haklısın, bu iş çok çetrefilli, dikenli bir yol...

Güzel kardeş, olayı şahsi planda düşünmeyin..Ben genel durumu izaha çalışıyorum..Evet siz cömert olabilirsiniz, elinizdeki var olanı mümkün mertebe paylaşmayı seven bir kişi olabilirsiniz tebrik ederim ne güzel..Fakat ben bir çok mutsuz insanın mutsuzluğunun sebebinin ''manevi açlığın '' yanında ''maddi açlığında'' payı olduğunu düşünüyorum. Belki tamamı değil ama para huzurun olmazsa olmazı...Hem müslüman paralı olacak..Bu günkü dünya düzeninde haklı olmak bir mana ifade etmiyor güçlü olmak lazım..Oda para ile oluyor..

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Huzur nedir ki dedim!

1338059610_kkk.jpg

Huzur nedir ki dedim
Merakı hapsederek sözcüklerime
Bildiğini biliyordum cevabı
Durdu önce, sonra gülümsedi
bir sessizlik uzadı aramızda
“Huzur mu?” dedi..
“Huzur anlatılamayan ama en içten yaşanandır.”
ve devam etti sözlerine

"Kalpler ancak Allah'ı anmakla huzura erebilirler."(Ra'd-28)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt