Bir çok huzursuzluğun kaynağı parasızlık..
Belki zamana ve kişiye göre değişebilir ama bu asırda huzur=para
Bazı istisnai durumlarda olabilir..
Yanılıyorsun desem? istisnai durum değilim, para dert desem???
Huzurumu kaçırdı desem, etrafımda yalancı, dolandırıcılar oluştu desem, canımı yaktılar, bazıları fravunlaştılar desem
Kimileri , putlara taptılar desem... çok , çokk daha çok desem
Para olmazsa?? rahatsız eden yok (şükür) sabır et, şükür et, imtihan az, kimseler yok etrafında
Para olursa, binlerce insanla imtihan pazarında...
Para= başlı başına şeytan ile pazarlık başında...Nasıl?? Dünya kimin?
Bir kıssa var hep düşündüğüm Hz İsa .sa.v. başını bir tuglaya koyup yatıyor, şeytan başına geliyor hemen
'Ne oldu diyor, neden?
O tugla benim diyor,( yani dünyaya ait bu mesele biraz ince tabiki biz o kadar olamayız)
Al öyleyse ' deyip kurtuluyor.. Ya biz?? dünyaya ait ne çok benim dediklerimiz... zor işte zor
(her zorlukta, unutma Rabbini hatırla, işte mesele burda...)kazanc çok olur mu onda??
Olmaz mı her zor imtihanın sonunda, zor olursa , ihsanı katlanır ama bilen olsa...
Rabbim dayanacıgımız imtihanı hazırla, Rabbim yükümüzü hafiflet, Yardım et...
Ön yargı olmadımı?
Beni yaratan cömert yarattığı halde cimrilik yakışır mı?
Elimi ayagımı bağlasalar , kalbimle veririm ah bir anlasalar???
Söyle, söyle belki haklısın yinede düşündüğüm anlar olmuştu, gezerken nefs ile..şimdi? Para benim değil ki..Kimin??
Kimin olacak sahibinin, yani verenin, yani Allah'ın ,..O kime ver derse ona verilecek..
Dur yahu ben elimdekiler bitsin diye dağıttım, kurtuldum yani ama Rabbim niye yine verdin???
Gerçekten vermenin tadı varmış, Yakais kardeş hatırlatınca düşündüm , sevindim, Rabbim en sevdiğim yere nasip edince şükürden ağladım..
Vermek ibadetmiş ama ne diyeyim verdim desem utanırım , Rabbim zaten benim fıtratımı öyle yaratmış, cimri olsaydım da verseydim asıl o marifet...
Yastık altı yapmak??? onu hiç beceremedim, uyuyamam yahu ! elime gecen gider ,, benim elimdeyse eğer...
Paranın yerine Rabbimin yolunu tercih ettim, hepsini teptim , paraya tamah etseydim ,belki şu an bu kadar mutlu olmayı hakedemezdim
Beni paralı olmak değil, Rabbimle olmak mutlu etti ne diyeyim??
Ama haklısın, bu iş çok çetrefilli, dikenli bir yol...