Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

.....Siz mi orucu tutuyorsunuz , yoksa oruç mu sizi tutuyor?........ (1 Kullanıcı)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
çok zor bir soru ama cevapta vermek isiyorum biz tutuyoruz oruçu çünki aç kalıyoruz olmadıya bu cevap zor bir soru bu

Selamun aleyküm kardeşim ...senin dediğin de doğru yani orucu biz tutuyoruz ama oruç da bizi tutuyor olabilir mi acaba?
Selametle kal inşaALLAH...
Hayırlı ve bereketli günler...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
zor soru oldugunu düşünmüyorum bir soruda herkes aynı düşüncede olmaz bu durumda bana göre biz orucu tutuyoruz derim bir başkasıda oruç bizi tutuyor der bu durumda ikiside dogru olmuş oluyor

Selamun aleyküm...evet haklısınız bir soru sorulunca herkes aynı cevabı vermez...sizin ikisi de doğru mutlaka ama hangisi daha ağır basıyor...benim öğrenmek istediğim nokta bu...
Yorumunuz için :T
Hayırlı ve bereketli ramazanlar olsun inşaALLAH cümlenize...

emine2

Kayıtlı Kullanıcı
ewet dediğin doğru blacak roses kardeşim

merdiven

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm.bende kendimce kısa bir genelleme yapmak isterim.Tuttuğumuz oruç yeme içme haricinde hayatımızda herhangibir değişikliğe sebep vermiyorsa.yani ibadet ve takvasında birdeğişiklik olmuyorsa biz orucu tutuyoruz.
fakat ibadetlerimiz.alışverişimizdeki hassasiyet.takvamız,haram helal konusundaki titizliğimiz artıyor ise oruç bizi tutuyor demektir.kısacası oruç bizi tutuyor demek en doğrusu ve gerçeği
selam ve dua ile

bunlar doğru sözler formda birdaha okunsun istedim tşk

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Orucu sadece Ramazan'a has olarak görmeyen biri olduğum için Elhamdülillah rahat geçiro ve tek başıma tuttuğum günlerdeki mutluluğum bu günler yanında hiç kalıo. Herkesi tatlı telaş kaplıo ya akşamları,bayılıyorum,herkes çok acıkıo duadaklar kemirilmeye başalanıo ama yinede kimsenin sesi cıkmıo ya içten içe gülüyorum ama çok hoşuma gidio.Allah kabul etsin herkesin orucunu. Hele teravi vakti gelince kadın erkek çoluk çocuk cıkılıo ya yola, Allah kabul etsin herkesin namazlarını..Allah kabul etsin herkesin ibadetlerini.Allah kabul etsin herkesin dualarını...
Amin!

zunnun_u_misri

Kayıtlı Kullanıcı
birde şu var orucun bizi tutması için öncelikle bizim oruç tutmamız lazım

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
BULENT TUNALI´isimli üyeden Alıntı
Selamün Aleyküm.bende kendimce kısa bir genelleme yapmak isterim.Tuttuğumuz oruç yeme içme haricinde hayatımızda herhangibir değişikliğe sebep vermiyorsa.yani ibadet ve takvasında birdeğişiklik olmuyorsa biz orucu tutuyoruz.
fakat ibadetlerimiz.alışverişimizdeki hassasiyet.takvamız,haram helal konusundaki titizliğimiz artıyor ise oruç bizi tutuyor demektir.kısacası oruç bizi tutuyor demek en doğrusu ve gerçeği
selam ve dua ile

bunlar doğru sözler formda birdaha okunsun istedim tşk

Teşekkür ederim merdiven kardeşim...Allah razı olsun...
Hayırlı ve bereketli ramazanlar...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Orucu sadece Ramazan'a has olarak görmeyen biri olduğum için Elhamdülillah rahat geçiro ve tek başıma tuttuğum günlerdeki mutluluğum bu günler yanında hiç kalıo. Herkesi tatlı telaş kaplıo ya akşamları,bayılıyorum,herkes çok acıkıo duadaklar kemirilmeye başalanıo ama yinede kimsenin sesi cıkmıo ya içten içe gülüyorum ama çok hoşuma gidio.Allah kabul etsin herkesin orucunu. Hele teravi vakti gelince kadın erkek çoluk çocuk cıkılıo ya yola, Allah kabul etsin herkesin namazlarını..Allah kabul etsin herkesin ibadetlerini.Allah kabul etsin herkesin dualarını...
Amin!

Amin! Allah razı olsun...ne güzel bir davranış ramazan haricinde oruç tutmanız...Rabbim bizlere de nasip eylesin ( Amin! ) Size aynen katılıyorum...zengini - fakiri , yaşlısı - genci v.s. herkes oruç tutuyor , aç - susuz kalıyor , nimetleri vereni ( Rabbimizi ) ve nimetlerin önemini hatırlıyor...ne kadar aciz olduğumuzu hatırlatıyor...
Selametle kalın inşaALLAH...

e_islamiyet

Kayıtlı Kullanıcı
Bence oruç bizi utuyor..Diğer günlerde bilere veya bilmeyerek kötü amellerde bulunabiliyoruz.ama bunu farketmıyoruz bıle.Fakat orucluyken bı kotu soz bıle soylesek orucluydum dıyıp uzuluyoruz farkediyoruz yani.oruç bizi kötü amel işlemekten alıkoyuyo nefsimize hakim olmayı öğretiyo...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Bence oruç bizi utuyor..Diğer günlerde bilere veya bilmeyerek kötü amellerde bulunabiliyoruz.ama bunu farketmıyoruz bıle.Fakat orucluyken bı kotu soz bıle soylesek orucluydum dıyıp uzuluyoruz farkediyoruz yani.oruç bizi kötü amel işlemekten alıkoyuyo nefsimize hakim olmayı öğretiyo...

Allah'ın selamı , rahmeti ve bereketi sizin ve diğer mü'min kardeşlerimizin üzerine olsun...haklısınız kardeşim oruç insanı tutuyor , yapacağı her türlü felaketlerden koruyor , günah işlemekten alıkoyuyor...
Selametle kalın...

e_islamiyet

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim razı olsun...Hayırlı ramazanlar...

kezzy

Kayıtlı Kullanıcı
Cok zor bi soru ama galiba oruc bizi tutuyor
Cünkü oruc olmasaydi kendimizi haramlardan sakinmayiz
Sabredemeyiz, paylasamayiz, fitre-zekat-sadaka gibi paylasimlarda bulunmayiz.
bir haberde 12 ay icinde en az Ramazanda suc islendigini okumustum

Selametle

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Cok zor bi soru ama galiba oruc bizi tutuyor
Cünkü oruc olmasaydi kendimizi haramlardan sakinmayiz
Sabredemeyiz, paylasamayiz, fitre-zekat-sadaka gibi paylasimlarda bulunmayiz.

Selametle

Selamun aleyküm ...evet okuduğun haberi ben de okudum...insanlar ramazan ayında kendilerini günahlardan sakınmaya çalışıyorlar ve en önemlisi de zengin olan fakire veriyor , orta halli olanlarda kendinden daha kötü durumda olanlara yardımda bulunuyorlar ve böylece hırsızlık, gasp etme, ziynet eşyalarını zimmete geçirme gibi olumsuzluklar diğer aylara nazaran daha düşük seviyede oluyor...hayırlı ve bereketli günler...​

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt