Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

.....Siz mi orucu tutuyorsunuz , yoksa oruç mu sizi tutuyor?........ (2 Kullanıcı)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Cümleten selamun aleyküm...bu sorunun cevabını nasıl vereceğinizi merak ediyorum...hayırlı ve bereketli günler diliyorum...:a32:

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
.....Siz mi orucu tutuyorsunuz , yoksa oruç mu sizi tutuyor?........
Hiçkimse cevap vermeyecek mi?
Gerçi konuyu görmediğinizden adım gibi eminim...
Selamun aleyküm...

policdemo

Kayıtlı Kullanıcı
a.s hic merak etme kardesim cünkü bende bilmiom:)
tam bi kayserili sorusu olmus:)

merve bilgili

Kayıtlı Kullanıcı
selamın aleyküm bu soru gerçekten çok zor ama bence biz oruç tutuyoruz:a02:

hüzünlüköprü

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam orucu biz ttuyoruz ama yapacağımız çoğu işlerede oruç mani oluyor orasıda var

bilmek

Kayıtlı Kullanıcı
oruç bizi tutuyor bence çünkü ALLAHım oruc tutun demeseydi biz oruçtan bir haber olacaktık ve tutmayacaktık oysa şimdi biliyoruz ve onun sayesinde nimetleri bulamayanlarla paylaşmanın önemini anlatıyor bize
onun sayesinde günahlardan uzak duruyoruz
onun sayesinde şeytan bağlanıyor
onun sayesinde dualarımız kabul oluyor
onun sayesinde nimetlerin önemini anlıyoruz
onun sayesinde daha çok şükrediyoruz
onun sayesinde televizyon dahil olmak üzere din her yerde
onun sayesinde belediyeler iş başında
ALLAH bizi oruçla sınıyor sabrı öğretiyor
belki orucu bizi tutuyoruz ama oruç bizi hiç bırakmıyor
duayla

aşkavuslat

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykümselam oruç bizi tutuyor sanırım;oruçluyuz diye akşama kadar uyuyoruz,açlık sinir yapıyor bazen kötü sözler sarfediyoruz...

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
Selamün Aleyküm.bende kendimce kısa bir genelleme yapmak isterim.Tuttuğumuz oruç yeme içme haricinde hayatımızda herhangibir değişikliğe sebep vermiyorsa.yani ibadet ve takvasında birdeğişiklik olmuyorsa biz orucu tutuyoruz.
fakat ibadetlerimiz.alışverişimizdeki hassasiyet.takvamız,haram helal konusundaki titizliğimiz artıyor ise oruç bizi tutuyor demektir.kısacası oruç bizi tutuyor demek en doğrusu ve gerçeği
selam ve dua ile

Sebahat.28

Kayıtlı Kullanıcı
oruç bizi tutuyor bence çünkü ALLAHım oruc tutun demeseydi biz oruçtan bir haber olacaktık ve tutmayacaktık oysa şimdi biliyoruz ve onun sayesinde nimetleri bulamayanlarla paylaşmanın önemini anlatıyor bize
duayla

Ben de kardesimle hemfikirim. Yanliz eskisi gibi tv lerde ramazan da olsa yine ayni programlarina devam ediyor bazi kanallar malesef.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
a.s hic merak etme kardesim cünkü bende bilmiom:)
tam bi kayserili sorusu olmus:)

evet tam kayserili sorusu...::D aklıma geldi sizlerle paylaşayım ve sorayım dedim bakalım nasıl cevaplar gelecek diye merak ettim...
Allah'a emanet ol kardeşim...
Hayırlı ve bereket dolu günler...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
selamın aleyküm bu soru gerçekten çok zor ama bence biz oruç tutuyoruz:a02:

Ve aleyküm selam güzel kardeşim...biraz kafa karıştırıcı bir soru dediğin gibi:a21: ama birazcık kafa yormak lazım...muhakkak biz oruç tutuyoruz ama oruç da bizi tutuyor olabilir belki:a35::evet
Allah'a emanet ol ...
Selam ve dua ile...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
duayla

Güzel bir cevap vermişsiniz kardeşim :T
Selametle kalın ...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykümselam oruç bizi tutuyor sanırım;oruçluyuz diye akşama kadar uyuyoruz,açlık sinir yapıyor bazen kötü sözler sarfediyoruz...

evet kardeşim aynen dediğiniz gibi yalnız ben bugün iş yerimde hata(pos cihazıyla ilgili) yaptım çok kötü bir durum iş yerine zarar ettirdim çok az bir miktar ama yine de hata yapmış bulundum...Allah kimseye yaşatmasın ( Amin! ) Şu an patronlarımın yüzüne bakamıyorum yanlış yaptığımdan dolayı...:a03:ama bunlar orucun cilveleri...Rabbim hepsini tutmayı nasip eylesin ( Amin! )
Yorum için :T
Hayırlı ve bereketli akşamlar ...
Selam ve dua ile kalın...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm.bende kendimce kısa bir genelleme yapmak isterim.Tuttuğumuz oruç yeme içme haricinde hayatımızda herhangibir değişikliğe sebep vermiyorsa.yani ibadet ve takvasında birdeğişiklik olmuyorsa biz orucu tutuyoruz.
fakat ibadetlerimiz.alışverişimizdeki hassasiyet.takvamız,haram helal konusundaki titizliğimiz artıyor ise oruç bizi tutuyor demektir.kısacası oruç bizi tutuyor demek en doğrusu ve gerçeği
selam ve dua ile

Ve aleyküm selam Bülent abi...yorumunuz oldukça güzel ve açıklayıcı idi Allah razı olsun ...Selametle kalın inşaALLAH...
Hayırlı ve bereketli akşamlar...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Ben de kardesimle hemfikirim. Yanliz eskisi gibi tv lerde ramazan da olsa yine ayni programlarina devam ediyor bazi kanallar malesef.

Es selamun aleyküm kardeşim...evet bazı insanlar orucun tam olarak bilincinde olmadıkları için bu tür meseleler hep gündemde olacaktır...dün sahurdan sonra biraz televizyona bakalım dedik ablamla sonra bir sohbet vardı onu izliyorduk...sonra reklam arası verdiler Allah sizi inandırsın o kadar reklamın içerisinde müstehcen olmayan , her yaş grubunun izleyebileceği iki tane reklam vardı yarım saatlik reklam arasında sadece iki reklamı gösterip durdular...yani durum ne kadar vahim...oruç dolayısı ile de olsa bir ay içerisinde Allah'ın izniyle herkes iyi olacak ya da iyi olmaya çalışacak diyelim...ne güzel bir durum...
Selametle kalınız...İNŞAALLAH başınızı ağrıtmamışımdır...
Hayırlı ve bereketli akşamlar...

emine2

Kayıtlı Kullanıcı
çok zor bir soru ama cevapta vermek isiyorum biz tutuyoruz oruçu çünki aç kalıyoruz olmadıya bu cevap zor bir soru bu

zunnun_u_misri

Kayıtlı Kullanıcı
zor soru oldugunu düşünmüyorum bir soruda herkes aynı düşüncede olmaz bu durumda bana göre biz orucu tutuyoruz derim bir başkasıda oruç bizi tutuyor der bu durumda ikiside dogru olmuş oluyor

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt