Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

sitenin kadınlarına bir sorum var lütfen bakarmısınız (2 Kullanıcı)

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
evlilik için ilk adım olan ailelerin tanışmasında getirecekleri yaşpasta yada baklava tarzı yiyecekler ikram edilmeli mi o misafirlere...bende yaşpasta yapmayı düşünüyodum benim yaptığımı onlara ikram etsem onlarınkini hiç açmasam olurmu..bunu yaparsam ayıp etmiş olurmuyum..ya hiç bi fikrim yok lütfen biri beni aydınlatsın annemde saolsun hiç bişeyden haberi yok arkadaşlarına sor diyor benimde sizden başka soracağım kimsem yok...bu aşamalardan sizde geçtiniz neler yaptınız ogün....bu pazar gelecekler allahın izniyle...bide ne giyeceğim bilmiyorum kapalıyım kapalılara soruyorum özelikle...şık bi etek şık bi bluz güzel bide yazma takmayı düşünüyorum olurmuki sadece kadınlar olucağı için eşarp takmaya gerek görmüyorum..bide ev terliği meselesi kafamı karıştıryor sizce ben giymelimiyim terlik onlarada vermelimiyim....yanlarında oturucakmıyım ,kapıdamı karşılamılıyım yoksa onlar oturduktan sonra mı içeri gelmeyilim? ya lütfen yardım edin son 3 gün..ilk defa tanışılacak kimse kimseyi tanımıyor heşeyin çok güzel olmasını istiyorum hayırlısıyla rabbim en güzel şekilde sonuçlandırsın inşallah..çok yalnızım lütfen yardımm

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Abla :) stresli olduğunuzu düşündüm yazdıklarınızdan stres yapmayın inşaALLAH hayırlısıyla olur biter bunlar :)

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Abla :) stresli olduğunuzu düşündüm yazdıklarınızdan stres yapmayın inşaALLAH hayırlısıyla olur biter bunlar :)

inşallah tatlım teşekkür ederim
stresim fazla yok şimdilik ama bilmediğim çook şey var bakalım yardım bekliyorum :):)

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
o zaman bir kere daha yorum yapayımkii
yukarı çıksın :) ALLAHA emanet olun :)

esraisra

Kayıtlı Kullanıcı
aman ablam benimkilerde tanışsında bn walla hersey yaparım çeşit çeşit

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Gelen yiyeceği ikram etmek adaptandır diye öğretti annemiz... Biz öyle yapmıştık.
Yalnızca kadınlar olsa dahi ilk tanışmada ilk izlenimler önemlidir, tam tesettürün ile onları karşılamanı tavsiye ederim.
Terlik konusu ise, isteyen giyer, istemeyen giymez. Fazlaca bu konulara takılıp kendini hırpalama, sonra hasta olursun Allah muhafaza...
Allah hayırlı etsin şimdiden..

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Gelen yiyeceği ikram etmek adaptandır diye öğretti annemiz... Biz öyle yapmıştık.
Yalnızca kadınlar olsa dahi ilk tanışmada ilk izlenimler önemlidir, tam tesettürün ile onları karşılamanı tavsiye ederim.
Terlik konusu ise, isteyen giyer, istemeyen giymez. Fazlaca bu konulara takılıp kendini hırpalama, sonra hasta olursun Allah muhafaza...
Allah hayırlı etsin şimdiden..

ozaman ben herhangi bir tatlı türü yapmayayımmı onlar illaki tatlı getirecek çünkü 2 çeşit tatlı olmaz..ay vallahi kafam karıştı...tam tesettürlü karşılayacağım inşallah ...saol teşekkürler...size ne getirmişlerdi tanışmada siz tatlı olarak ne yaptınız her ikisinide mi kram ettiniz

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
aman ablam benimkilerde tanışsında bn walla hersey yaparım çeşit çeşit

bende öyle diyodum canım ogün geldi çattı böyle karışık düşünceler sardı beni
rica etsem annene ablan varsa ona falan bu benim sorumu sorarmısın canım bu işi iyi bilen birine ya etrafımda sorcağım kimse yok ve sürem az

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar nolur yaaaaaaa evli olanlarda geçmiştir bu yollardan herkezden yardım bekliyorum
sürem az kimse yokmuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:(

hacer_fatih

Kayıtlı Kullanıcı
S.A. kardeşim Rabbim tamamına erdirsin güzel bir telaş içindesin. Sen ikramlık birşeyler yap ç ve muhakkak onların getirdiklerinide ikram et adaptandır. Ev terliği giy bizde gelenlerede terlik sunulur nezakettendir tabi sen bilirsin. allah yardımcın olsun başka sorun olursa elimden gelen yardımı yapmaya çalışırım

_semra_

Kayıtlı Kullanıcı
canım sa :)bukadar heycan yapma ya ablalrımnda dedgı gıbı onların getrdıklerını ıkram et ıstersen kendınde yap tabı ılk gorusme oldugu ıcın zaten tansma faslı falan olur uzun uzun oturcaklarına sanmam bencede sadece kadınlar gelıcekse daha ıyı daha rahat olursun yazma konusuna gelınce bence olabılır ama ole rahat bı sekılde bırakma hos bı sekılde bagla etek bluzda olur gomlekte hangısınde rahat hısedıkceksen onu gıy ALLAH yardımcın olsun sora bugnlerı hatrlayıp cok gulcen emın ol..Rabbım herseyın hayrlısını nasıp etsın kardesıme

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum kardeşim.. Öncelikle hayırlısı olsun. Rabbim tamamını erdirsin inşaallah.. Ben de yaklaşık 1 ay kadar olacak aynı yollardan geçtim ( : Tatlı bir heyecan kaplamıştı beni ( : İki tarafın da birbirini tanımıyor olması insanı ayrı bir strese sokuyor tabi.. Olacak o kadar.. Bunları dert etme kardeşim.. Sıkıntı yapma kendine.. Sadece bir kez yaşanan harika duygular bunlar..Arkadaşlarımızın da dediği gibi, getirdikleri tatlı, çikolata her ne ise açılıp ikram edilmesi gerekli..Kendimden örnek vereyim. Biz bayanlar erkekler ayrı oturmustuk. Getirilenleri ikram etmiştik. Terlik meselesi de isteyen giyer isteyen giymez.. Biz vermiştik gelenlere..
Tesettür konusunda da tam tesettürünle karşılayacak olman en güzeli.. Rabbim yardımcın olsun.. Dualarımızdasın.. Hayırlısı olsun tekrar tekrar..

zeynommm

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim

bende bu kadar heyecan yapma diyyecğim ama insanın elinde olmyuor şuan 1 sene önceki beni görüyorum sende ben yerimde duramıyordum heyecandan ama sonra geçiyor rahat olmaya çalış evet ilk izlenim çok önemli ikram konusundada arkadaşlara katılıyorum bende birşeyler hazırlamıştım onların getirdiği pasta vs hepsini beraber ikram ettim tek önemli nokta mümkün olduğunca rahat ol bunlar tatlı panikler geçer inşallah bir ömür mutlu olursunuz AMİN...

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlarım çok teşekkürler bir sürü fikir gelmiş az sonra babam bizi almaya gelecek ve diğer şehirdeki evimize gidicez tanışma orada olucak nette yok orada size ulaşamayağım...şimdi ben yaşpastamı yapayımmi yada kek türü bişey onların pastasını aynı servis tabağında mi vericem bunu hala anlayamadım..güzel önerileriniz için tekrar teşekkürler ama ben hala tatlı olayındayım...çok güzel heyecan bunlar allah isteyen herkeze nasip etsin..bana dua edin nolur çok beğensinler beni:):)

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum kardeşim.. Öncelikle hayırlısı olsun. Rabbim tamamını erdirsin inşaallah.. Ben de yaklaşık 1 ay kadar olacak aynı yollardan geçtim ( : Tatlı bir heyecan kaplamıştı beni ( : İki tarafın da birbirini tanımıyor olması insanı ayrı bir strese sokuyor tabi.. Olacak o kadar.. Bunları dert etme kardeşim.. Sıkıntı yapma kendine.. Sadece bir kez yaşanan harika duygular bunlar..Arkadaşlarımızın da dediği gibi, getirdikleri tatlı, çikolata her ne ise açılıp ikram edilmesi gerekli..Kendimden örnek vereyim. Biz bayanlar erkekler ayrı oturmustuk. Getirilenleri ikram etmiştik. Terlik meselesi de isteyen giyer isteyen giymez.. Biz vermiştik gelenlere..
Tesettür konusunda da tam tesettürünle karşılayacak olman en güzeli.. Rabbim yardımcın olsun.. Dualarımızdasın.. Hayırlısı olsun tekrar tekrar..

sendin galiba canım nişanlı olan bi Katrpare önermişti o bilir yeni nişanlandı diye..yanlış hatırlamıyorsam tabiki..servis tabağındamı ikram yaptın canım tatlı olarak ne yapmıştın onlar ne getirmişti..şimdi ben onları sonradan karşılamayı düşünüyorum yani içeri oturucaklar bi nefes alıcaklar ozaman ben içeri girmeyi düşünüyorum çünkü salonda çok kargaşa oluyor yaa o ona sarılıo bu buna sarılıo deken ben arada kaynarım:D:Dnolur dua et canım yaa seninki gibi benim herşeyimde güzel geçsin ..aslında fazla heyecanlı değilim alıştım geleceklerine haftalardır..sadece kafamı kurcalayan pasta meselesi:D şu konuda kesin ve ayrıntılarla aydınlatılmak istiyorum lütfennn zamanım az gidicez birazdan ve ben güzel önerilirinizden yaralnamayacağım..ayy sitede de yoksunuzki şimdi:(:(

hacer_fatih

Kayıtlı Kullanıcı
canım onlar büyük olasılıkla yaşpasta ya da baklava gibi şerbetli tatlı getirirler tahminimce sen bence kek tarzında yap tabi sen bilirsin. yanına tuzlu birşey yapmayı düşünüyorsan tabağı daraltma ve tatlarıda karışmasın getirdiklerini yanında küçük bir tabakta servis edebilirsin ama birbirine bulaşmayacak kadar geniş bir tabaksa yanına koyabilirsin
Allah'ım hakkında hayırlısını versin canım stres yapma:)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
sendin galiba canım nişanlı olan bi Katrpare önermişti o bilir yeni nişanlandı diye..yanlış hatırlamıyorsam tabiki..servis tabağındamı ikram yaptın canım tatlı olarak ne yapmıştın onlar ne getirmişti..şimdi ben onları sonradan karşılamayı düşünüyorum yani içeri oturucaklar bi nefes alıcaklar ozaman ben içeri girmeyi düşünüyorum çünkü salonda çok kargaşa oluyor yaa o ona sarılıo bu buna sarılıo deken ben arada kaynarım:D:Dnolur dua et canım yaa seninki gibi benim herşeyimde güzel geçsin ..aslında fazla heyecanlı değilim alıştım geleceklerine haftalardır..sadece kafamı kurcalayan pasta meselesi:D şu konuda kesin ve ayrıntılarla aydınlatılmak istiyorum lütfennn zamanım az gidicez birazdan ve ben güzel önerilirinizden yaralnamayacağım..ayy sitede de yoksunuzki şimdi:(:(

Selamun aleykum kardeşim ( : Ooo sen ayrıntılarda boğulacaksın.. Stres yapma bu kadar canım.. Hacer kardeşimizin dediği gibi de olur. Biz pasta yapmıştık. Onlar da pasta getirmişlerdi. Her ikisini de koymuştuk.. Tabağa sığması zor olabilir. İstersen tatlıları ayrı bir tabağa koyup ikram edebilirsin ( : Rabbim yardımcın olsun.. ( :

_YUSUF_

Yönetici
İllede şöyle olacak yok böyle olacak diye bir kuralmı var sanki soruyorsunuz anlamıyorum.Edebe aykırı birşey yapmadığınız sürece istediğinizi yapın ne farkederki.Olayları tek kalıp haline getirmek doğru değil, insanları daraltmayın kardeşimm

cemcemil

Kayıtlı Kullanıcı
İllede şöyle olacak yok böyle olacak diye bir kuralmı var sanki soruyorsunuz anlamıyorum.Edebe aykırı birşey yapmadığınız sürece istediğinizi yapın ne farkederki.Olayları tek kalıp haline getirmek doğru değil, insanları daraltmayın kardeşimm

altına imzamı atıyorum

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
ben geldim arkadaşlar atlattık o günü ve herşey okadar güzeldi ki maşallah subhanallah.....hiç bukadar iyi olacağını tahmin etmiyordum ama dilimden duayı düşürmedim allahın hikmetiyle sorunsuz ve bol muhabbetli geçti...dua eden herkezden allah razı olsun..inşallah geri kalan kısımlarda çok güzel geçer onlar daha da önemli...buarada irmik tatlısı yaptım yaşpastayıda yanına koydum boşa stres yapmışım ..yusuf abinin dediği gibi:D:D
dua edin geri kalan kısımlarda böle hayırlı geçsin inşallah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt