Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

sismanligin sifresi (7 Kullanıcı)

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Şişmanlık gününümüzün en büyük sorunlarından biri. Peki kilolarınızın fazla olup olmadığını nasıl anlarız? Şişmanlamamak için neler yapmalıyız?
İşte cevapları...

-Şişmanlık (obezite) sağlığı bozacak düzeyde vücutta yağ miktarının artmasıdır.
-Yetişkin erkeklerde yüzde 12-15, kadınlarda ise yüzde 20-27 arasındaki yağ oranının artması, şişmanlığın belirtisidir.
-Şişmanlık aşırı yemek yeme, fiziksel hareket azlığı, psikolojik, metabolik ve hormonal bozukluklar nedeniyle oluşur."

ŞİŞMAN OLDUĞUNUZU NASIL ANLARSINIZ?
-Vücut ağırlığı ve boy uzunluğu ölçülür.
-Vücut ağırlığı boy uzunluğunun karesine bölünerek Beden Kitle İndeksi (BKİ)
bulunur.
-Sonucun 18.5-24.9 arasında olması, normal ağırlıkta olduğunuzu gösterir.
-BKİ’nin 25-29.9 arasında olması, ’hafif şişmanlık’, 30’un üzerinde çıkması ise ’şişmanlık’ göstergesidir.
-Bel çevresi erkeklerde 94, kadınlarda 80 santimetrenin üzerine çıkmamalıdır.
-Bel çevresinin erkeklerde 102, kadınlarda 88 santimetrenin üzerine çıkması, sağlık riskini artırır.

ŞİŞMANLIKTAN KORUNMAK İÇİN
-Boyunuza uygun ağırlığı hedefleyin.
-Sağlıklı ağırlığa sahipseniz kilo almaktan kaçının.
-Yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı edinin.
-Besinlerden aldığınız enerji ile harcadığınız enerji miktarını dengeleyin.
-Düzenli beslenin, öğün atlamayın.
-Gelişigüzel diyetler uygulamayın, diyetisyenden yardım isteyin.
-Yağlı ve şekerli besinleri az ve seyrek tüketin.
-Besinlerinizi tüketirken yağ içeriğinin artmasına neden olan kızartma ve kavurma yöntemleri yerine haşlama, fırında pişirme, buğulama yöntemlerini tercih edin.
-Bol su için, düzenli fiziksel aktivite yapın.

SIK SORULAN SORULARIN YANITLARI
Sağlıklı Beslenme Serisinde, beslenmeyle ilgili sıkça sorulan bazı sorular ile yanıtlarına da yer veriliyor. Bu sorulardan bazıları ve yanıtları da şöyle:

-Kilo kontrolü için diyet mi, egzersiz mi daha etkilidir?
-Tek başına diyet ve egzersiz, kilo vermede etkili olabilir. Ama her ikisinin de avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır. Fakat birlikte uygulandığında avantaj ve dezavantajları, birbirlerini olumlu yönde etkilemekte ve denge sağlamaktadır.
-Egzersiz yaptığım halde neden hala kilo veremiyorum?
-Kişiler egzersiz programına başlayınca hemen kilo vermeyi bekler ve hızla kilo verememekten yakınırlar.Egzersizin başında az veya hiç kilo verilmemiş gibi görünse de vücut bileşimindeki bu değişiklik arzu edilen bir durumdur. Çünkü vücut yağı kayba uğramamıştır.Egzersize uyum sonucu olan bu değişiklikler, 1 ay süre alabilmektedir. Daha sonra egzersizin gerektirdiği enerji kaybına bağlı vücut ağırlığı azalmaya başlamaktadır.
-Limonun zayıflatıcı etkisi var mıdır?
-Limon, yağı eritmez. Bunun yanında açlık duyduğumuzda enerji yoğunluğu fazla besinler yerine limon yersek açlık duygusunu bir ölçüde bastırır, fakat önemsenecek miktarda enerji almamış oluruz.

sehidlerin nuru

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm,konuyu güzel anlatmissin.Ben 2.cocugumdan sonra 78 den 64 e dusmustum ama 3.cocuktan sonra bunu basaramiyorum.suan 84 kiloyum bana ne tavsiye edersin..ustte yazdiklarini biliyorum ama bir turlu spor yapamiyorum vede bu kilonun bile hesaba cekilme korkusu var bende,,ne dersin?

yasminq1

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.teknikoto.forumup.com
selamun aleyküm,konuyu güzel anlatmissin.Ben 2.cocugumdan sonra 78 den 64 e dusmustum ama 3.cocuktan sonra bunu basaramiyorum.suan 84 kiloyum bana ne tavsiye edersin..ustte yazdiklarini biliyorum ama bir turlu spor yapamiyorum vede bu kilonun bile hesaba cekilme korkusu var bende,,ne dersin?

Maşallah 3 çocuk ve 34 yaş :) İlla spor salonlarına gitmenize gerek yok! Bu hareketleri evdede yapabilirsiniz. Daha aktif bir yaşam seçerseniz bence verirsiniz. Bir de yerken düşünün ben bunu yakabilirmiyim. Yakamıyacağınız yiyeceği yemeyin. Akşam yemeğini hafif salatalarla geçiştirin. Ekmeği azaltın.
Doğal beslenin. Hazır ürünlerden ziyade evde yapılmış ürünleri tercih edin. Allah kolaylıklar versin :)

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Maşallah 3 çocuk ve 34 yaş :) İlla spor salonlarına gitmenize gerek yok! Bu hareketleri evdede yapabilirsiniz. Daha aktif bir yaşam seçerseniz bence verirsiniz. Bir de yerken düşünün ben bunu yakabilirmiyim. Yakamıyacağınız yiyeceği yemeyin. Akşam yemeğini hafif salatalarla geçiştirin. Ekmeği azaltın.
Doğal beslenin. Hazır ürünlerden ziyade evde yapılmış ürünleri tercih edin. Allah kolaylıklar versin :)

yatmadan en az 3 saat önce yememek lazım, hatta 7'den sonra yememesi lazım ,fazla açlık duyunca ayran içebilirsiniz
kilolar misyonerler misali kolay gelir ama bir türlü gitmek istemez:K
yağlar da sadece kaslarda yakılır ,o yüzden vucüdta iyice kas oluşturmak lazım
yürüyüş yapmak, aktif olmak

Amin Allah kolaylıklar versin!

yasminq1

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
نعىمة;536478' Alıntı:
yatmadan en az 3 saat önce yememek lazım, hatta 7'den sonra yememesi lazım ,fazla açlık duyunca ayran içebilirsiniz
kilolar misyonerler misali kolay gelir ama bir türlü gitmek istemez:K
yağlar da sadece kaslarda yakılır ,o yüzden vucüdta iyice kas oluşturmak lazım
yürüyüş yapmak, aktif olmak

Amin Allah kolaylıklar versin!

İnsanoğlu isterse yapamıyacağı şey yoktur Allahın izniyle...:K

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Allah yolunda kullanabilsek derken neyi kastettiğinizi sorabilir miyim ???

yani içimizdeki hırsı, var gücümüzü ibadete ,tebliğe ,Dinimizi savunmaya versek
İnsan istediği zaman herşey yapabilir demişsiniz ya ...çünkü zamanımız zor bir zamandır,kara.
Allah yardımcımız olsun!

yasminq1

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
Alıntı:
yasminq1´isimli üyeden Alıntı

نعىمة
İnsan istediği zaman herşey yapabilir demişsiniz ya ...çünkü zamanımız zor bir zamandır,kara.
Allah yardımcımız olsun!

Amin! Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun! Ben üzerime düşen kulluk vazifelerimi mümkün olduğunca yerine getiriyorum. Allahım kabul ederse tabiki!
Zamanımız zor bir zaman derken, bu kadar karamsar olmayın lütfen! Pozitif düşünürsek başarırız, Allahın izniyle...:evet

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
şişmanlığın şifresini açıklıyoruz
son dakika
sıradaki haber
az sonra
reklamlardan sonra
hemen şimdi

gece gece patates kızartması şişmanlığı önlüyormuş :K
yani alabildiğin kadar kilo aldıktan sonra daha kilo almıyormuşsun :H

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Alıntı:
yasminq1´isimli üyeden Alıntı

نعىمة
Allah yardımcımız olsun!

Amin! Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun! Ben üzerime düşen kulluk vazifelerimi mümkün olduğunca yerine getiriyorum. Allahım kabul ederse tabiki!
Zamanımız zor bir zaman derken, bu kadar karamsar olmayın lütfen! Pozitif düşünürsek başarırız, Allahın izniyle...:evet

benim maalesef pozitif düşünecek yanım kalmadı! Dinimiz sağolsun!
Allah sonumuzu hayreylesin!

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
şişmanlığın şifresini açıklıyoruz
son dakika
sıradaki haber
az sonra
reklamlardan sonra
hemen şimdi

gece gece patates kızartması şişmanlığı önlüyormuş :K
yani alabildiğin kadar kilo aldıktan sonra daha kilo almıyormuşsun :H

sadece patatesle yetinmeyin kola için (her bardak kola 15 y.kaşığı şeker içerir):K

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim..Allah razı olsun.

özellikle yanlış bilinen başka bir şey de, kepekli ürünlerin normalinden daha düşük enerji içerdiği.
hatta bazı kepekli ürünlerin enerjisi normaline göre daha fazla bile olabiliyor..:) Bunların diğerlerinden farkı sadece lif fazlalığı ve tokluk hissi vermesi..

Hayırlı geceler..fii emanillah

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim..Allah razı olsun.

özellikle yanlış bilinen başka bir şey de, kepekli ürünlerin normalinden daha düşük enerji içerdiği.
hatta bazı kepekli ürünlerin enerjisi normaline göre daha fazla bile olabiliyor..:) Bunların diğerlerinden farkı sadece lif fazlalığı ve tokluk hissi vermesi..

Hayırlı geceler..fii emanillah

evet herşeyde dengeli olmak gerekiyor ,ama pardon bu kepekliler ayrıca hareketliği arttır bağırsaklarda

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
نعىمة;536531' Alıntı:
evet herşeyde dengeli olmak gerekiyor ,ama pardon bu kepekliler ayrıca hareketliği arttır bağırsaklarda

doğrudur kardeşim, kepekliler de bu vesileyle zayıflatıyorlar zaten..

dengeli olmak gerek ama ekmekte beyazdan başkasını sevemiyorum..:D

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt