bakara suresi devam...
152. Öyleyse yalnız beni anın ki ben de sizi anayım. Bana şükredin, sakın nankörlük etmeyin.
153. Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah’tan yardım dileyin. Şüphe yok ki Allah sabredenlerle beraberdir.
ama yarabbi biz sadatlarla senden yardım istiyorduk, hatta seni aradan çıkarıp himmet et sultanım diyorduk... sen ise sabır ve namazla yardım isteyin diyorsun.. sadatları vesile edip istesek olmazmı rabbim...!!!!!!????
35:14 - Kendilerine dua ederseniz duanızı işitmezler. İşitseler bile size cevabını veremezler. Kıyamet günü de kendilerini Allah'a ortak koştuğunuzu inkâr ederler. Sana her şeyden haberdar olan (Allah) gibi bir haber veren olmaz.
39:65 - Andolsun ki, sana da, senden öncekilere de şu vahyedildi: "Yemin ederim ki, eğer şirk koşarsan bütün çalışmaların boşa gider ve mutlaka kendine yazık edenlerden olursun."
39:67 - Allah'ı hakkıyla takdir edemediler. Halbuki bütün yer kıyamet günü O'nun avucundadır. Gökler de kudretiyle dürülmüştür. O, onların ortak koştuklarından münezzeh ve çok yüksektir.
40:42 - "Siz beni Allah'ı inkâr etmeye ve bence hiç ilimde yeri olmayan şeyleri O'na ortak koşmaya davet ediyorsunuz. Ben ise sizi o çok güçlü ve çok bağışlayıcı olan Allah'a davet ediyorum."
40:73 - Sonra da onlara: "Nerede o ortak koştuklarınız?" denilecek.
404 - O zaman hışmımızı gördüklerinde: "Allah'ın birliğine inandık ve O'na şirk koştuğumuz şeyleri inkâr ettik" dediler.
52:43 - Yoksa onların Allah'tan başka bir ilâhı mı var? Allah, onların ortak koştukları şeylerden uzaktır.
59:23 - O, öyle bir Allah'tır ki, kendisinden başka hiçbir tanrı yoktur. O, mâlik ve sahiptir, münezzehtir, selâmet verendir, emniyete kavuşturandır, gözetip koruyandır, üstündür, istediğini zorla yaptıran, büyüklükte eşi olmayandır. Allah puta tapanların ortak koştukları şeylerden münezzehtir.
Allah'ı bırakıp kendilerine zarar vermeyecek ve yararları dokunmayacak şeylere kulluk ederler ve: "Bunlar Allah katında bizim şefaatçilerimizdir" derler. De ki: "Siz, Allah'a, göklerde ve yerde bilmediği bir şey mi haber veriyorsunuz? O, sizin şirk koştuklarınızdan uzak ve yücedir." (Yunus Suresi, 18)
hem sadatlar senin izninle yardım ederlermiş, sen onlara öyle yetki vermişsin.. gerçi ben yetki belgesini görmedim.. ben onların dediğini diyorum rabbim..!!!!! hem onlar beni uzaktada olsa duyarmış... binlerce mürit aynı anda dünyanın başka yerlerinde mürşitten himmet isteseler mürşit hepsini duyarmış.. mürşidin kalp latifesi dünyayı içine alır, yokmu daha dermiş.. yarabbi ben onların dediğini söylüyorum.. .... ama yinede allah bizi bu kapıdan ayırmasın deyip, şeytandan allaha sığınırsın.. bakaraya devam edersin...