Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

şirk kanalları ve tasavvuf (2 Kullanıcı)

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
ciddi soruyorum resulümüz hakikaten aynı mı? benim resulüme sen iman nedir bilmezdin diyor rabbim .. sana ben şifa oldum buyuruyor.. senin elinde bir şey yok .. tasarruf sahibi benim diyor benim resulüme rabbim..
benim resulüm kurana göre hareket ederdi, kendini kuranla düzeltir di ya sizin ki?[/QUOTE

İyi senin dinin sana, benim dinim bana, haydi yoluna.
Aslında bunula ilgili bir hadis var ama demiyecegim, Peygamber söyler sana, ahireten inancın nasıl ha?
Bak şimdi , bak iyi bak görüyormusun???? görmüyormusun?????
Oysa inananlar görür....

kolay değil mi senin yolun benim yolum.. kelime oyunları ... ne göreceksin... parmağın gösterdiği yere değil de parmağa baktıktan sonra... resün gösterdiğine bak.. ... göreceğini görürsün o zaman..

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
devam.... yıllar geçer.. vird yükselir, hizmetler çoğalır, canını isteseler vereceğini düşünürsün.. geç derler sıraya gir.. binlercesi sırada bekliyor can verme kuyruğunda...rüyalar, hikayeler kerametler , cezbeler hayatının bir parçasıdır artıkk... dersin amaç rızayı ilahi takılma hiç bir şeye... ... bunlar çocuk şekeri... son nefese bak... devamı...

anlayacak kadar beyin korteksinin geliştiğine inansam mübareklerdn birinin kurdugu cümleyi söylerim de..İdraki meali bu küçük akla gerekmez zira bu terazi bu kadar sikleti çekmez ;)

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
anlayacak kadar beyin korteksinin geliştiğine inansam mübareklerdn birinin kurdugu cümleyi söylerim de..İdraki meali bu küçük akla gerekmez zira bu terazi bu kadar sikleti çekmez ;)

kendisi muhtaç himmete dede
bilmemki kime himmet ede

bizim sofiye bak nelerde biliyor... maaşaallah..

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
devamı... ayetleri okudukça bir şeyler ters demeye başlarsın... fatihadan başlar kuran kendini sana açmaya... alemlerin rabbinden bahseder, yardımın sadece kendinden istendiği.... yav dersin biz şeyhten yardım istiyoruz... kuran daha başında ancak allahtan yardım istenir diyor... herhalde ben anlayamadım sadatlardan daha mı iyi bileceğim kuranı der emmare olduğu söylenen nefsini levvame makamından kınamaya başlarsın.. seni şeytanın maskarası diye.... devamı gelecek ....

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
devamı... sonra sapmışlardan dalalete düşmüşlerden bahseder fatiha.. . onlara benzetme bizi diye duaya çağırır müminleri... dersin allah korusun, biz sadatın kapısındayız elhamdulillah...düşünürsün """ bu ehli kitap nasıl sapıttı """ diye.. nebevi ışık gelir hemen "" onlar alimlerini rab edindiler"" diye.. Allah Allah insan niye alimi rab edinsin dersin kendi kendine.. yıldırım hızıyla nebinin as. sözü yetişir imdada"" onlar alimlerini kural koyucu yaptılar"" .. Allahım iyiki sadatlar var dersin sen ..bizi kapıdan ayırma diye de yalvarırsın.. ayet gelir aklına hemen " insan cahildir , hayrıda , şerride ister "".. derken bakara çağırır seni uzunmu uzun ama net dünyasına..
1. Elif Lâm Mîm.1

2. Bu, kendisinde şüphe olmayan kitaptır. Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için yol göstericidir.

3. Onlar gaybe2 inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiğimizden de Allah yolunda harcarlar.

4. Onlar sana indirilene de, senden önce indirilenlere de inanırlar. Ahirete de kesin olarak inanırlar.

5. İşte onlar Rab’lerinden (gelen) bir doğru yol üzeredirler ve kurtuluşa erenler de işte onlardır.

devam....

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
devam... ve birden karanlıkta duvara toslar gibi şu ayetler çıkar karşına;

11. Bunlara, “Yeryüzünde fesat çıkarmayın” denildiğinde, “Biz ancak ıslah edicileriz!” derler.
12. İyi bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir. Fakat farkında değillerdir.
13. Onlara, “İnsanların inandıkları gibi siz de inanın” denildiğinde ise, “Biz de akılsızlar gibi iman mı edelim?” derler.İyi bilin ki, asıl akılsızlar kendileridir, fakat bilmezler..

dersi ya rabbi beni koru.. ben cahilim... sadatlardan ayırma.. iyide biz niye bütün müslümanlar aynı şeylere inanmıyoruz, biz avam dediğimiz insanlardan niye farklı şeyler yapıyoruz, biz niye bir mirşide bağlıyız... diğer insanlar tarikatsız cehenneme mi gidiyor .. gerçekten mürşidi olmayanın mürşidi şeytan mı? dersin.. niye mezhebimizin amellerine ek olarak başka şeyler yapıyoruz, niye biz,diğer müslümanlar gibi inanmıyoruz...

21. Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize ibadet edin ki, Allah’a karşı gelmekten sakınasınız.
22. O, yeri sizin için döşek, göğü de bina yapan, gökten su indirip onunla size rızık olarak çeşitli ürünler çıkarandır. Öyleyse siz de bile bile Allah’a ortaklar koşmayın. yarabbi sana niye ortak koşalım.. dersin.. ama bilirsinki bu ikaz bir çok defa geliyor... dersin yarabbi ortak koşmak nedir? senin dengin, benzerin yok ki...

sonra düşünürsün ortak koşmak sadece iki ilah edinmek mi? Allh ikidir demek mi? cevabı kendin verirsin hayır..
Allaha üç şekilde ortak koşar insanlar,
Zatında,sıfatında, ve fiillerinde...devam...

devam..

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
zatında ortak edinenler ; iyilik tanrısı, kötülük tanrısı, gibi bişrden fazla ilaha inananlar
sıfatlarda ortak koşanlar, allaha ait bir özelliği başkasın da da var sayanlar; gaybı yanlız Allah bilir, ama şuda şunu bilir gibi, hidayeti Allah verir, ama şuda bir nazar eder şu makama çıkarır gibi, kalplerdekini Allah bilir, ama şuda bilir gibi..çoğaltılabilir.. tabi hepsinin önüne ,sonuna Allah izin verirse denir... o zaman sorarlar adama Allahın izin verdiğine dair bir deliliniz varmı diye..
Fiillerinde ortak koşanlar; .... devam..

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
devam..Fiillerinde ortak koşanlar allahu tealaya ait fiilleri başka bir şeye isnat etme... örnek Allah rezzaktır.. kullarına rızık verendir.. rızkı başkası verir diye düşünen ortak koşmuş olur.İnsanlar Allahtan korkar, onu başkasıyla korkutmak, uhrevi mana da şirktir.. öldüren- dirilten, odur..

uyarılar devam eder..
42. Hakkı bâtılla karıştırıp da bile bile hakkı gizlemeyin.
43. Namazı kılın, zekatı verin. Rükû edenlerle birlikte siz de rükû edin.
44. Siz Kitabı (Tevrat’ı) okuyup durduğunuz halde, kendinizi unutup başkalarına iyiliği mi emrediyorsunuz? (Yaptığınızın çirkinliğini) anlamıyor musunuz?
45. Sabrederek ve namaz kılarak (Allah’tan) yardım dileyin. Şüphesiz namaz, Allah’a derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir.

ve en çarpıcı yerlerden biri gelir
48. Öyle bir günden sakının ki o gün hiç kimse bir başkası adına bir şey ödeyemez. Hiçbir kimseden herhangi bir şefaat kabul olunmaz, fidye alınmaz. Onlara yardım da edilmez.

hani ölüm anında,kabir sorgusunda şeyh gelip yardım edecekti... diye düşünürsün ..

bu işte bir iş var ama ben anlayamıyorum.. der kendini kınamaya devam edersin.. devam...

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
devam... şaşılacak bir tarih sahnesi verir arkasından rabbim..
54. Mûsâ kavmine dedi ki: “Ey kavmim! Sizler, buzağıyı ilah edinmekle kendinize yazık ettiniz. Gelin yaratıcınıza tövbe edin de nefislerinizi öldürün10 (kendinizi düzeltin). Bu, Yaratıcınız katında sizin için daha iyidir. Böylece Allah da onların tövbesini kabul etti. Çünkü o, tövbeleri çok kabul edendir, çok merhametlidir.”

ya rabbi bu insanlar nasıl bu kadar geri zekalı,ahmak olabiliyor, tanrı diye bir buzağıya tapabiliyor... nasıl bu kadar kör olabiliyor.. sahi buzağıya nasıl tapılır... ne yapınca tapmış oluyaorlar... yaoksa bereket kaynağı olarak görüp , ona tazimmi ediyorlar... ya değilse bizi bu buzağı yarattı demiyorlardır.. öyle değilmi? buzağıya tapanlar veya inanç kardeşleri müşriklerin puta taptığı gibi mi tapıyorlar?

Bu putlar bizi Allaha yaklaştırıyor diyordu ayete göre müşrikler .. öylemi? yarabbi bunları bize kitabında ne hikmetle anlattın? yoksa bizim içinde aynı tehlike mi var? yoksa bizde Allahın yakınından endad mı edindik..? yoksa bizde mimüşrik olma tehlikesiyle karşıyayaız..
ve devam eder rabbim ayetlerini yeniden inzal etmeye....
59. Derken, onların içindeki zalimler, sözü kendilerine söylenenden başka şekle soktular. Biz de haktan ayrılmaları sebebiyle o zalimlere gökten bir azap indirdik.

ya rabbi insanlar niye senin sözünü tevillerle , yorumlarla başka şekle sokarlar... niye apaçık mesajını dolambaçlı yollara sokarlar... bu tahrifi kim yapar.. cahil zaten bilmez... demekki önde gidenler, alimim ,arfim diyenlerde başlıyor yamulma..

ama şükür ki bizim sadat var onlar ayetleri böyle batınıymış, aslında şöyle diyor diye yorumlamazlar...diye düşünürsün.. ama herhalde şeytan olsa gerek!? içinden biri fısıldar, yav bu rabıtayı, himmeti, kalplere tasarrufu bizimkiler neye dayanarak söylüyorlar diye... ama üzerinde durmazsın.. nede olsa şeytan söyletiyor bunları!! devam...

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
devcam..
78. Bunların bir de ümmî takımı vardır; Kitab’ı bilmezler. Onların bütün bildikleri bir sürü kuruntulardır. Onlar sadece zanda bulunurlar
yarabbi bizde alim değiliz şu uçar şu kaçar, şu hirada alemi yönetmek için toplanır mürşidim süpermen gibi alnından ışınlar yayar, kalpten geçenleri bilir diye bir sürü kuruntuyla avunuyoruz.. ama sen bunları yahudilere diyorsun .. bize değil ... der vicdanının rahatlatırsın..

cin suresi aklına gelir
18. “Şüphesiz mescitler, Allah’ındır. O halde, Allah ile birlikte hiç kimseye kulluk etmeyin.

19. “Allah’ın kulu (Muhammed), O’na ibadet etmek için kalktığında cinler nerede ise (Kur’an’ı dinlemek için kalabalıktan) onun etrafında birbirlerine geçiyorlardı.”
20. De ki: “Şüphesiz ben ancak Rabbime ibadet ederim ve O’na hiç kimseyi ortak koşmam.”
21. De ki: “Şüphesiz ben, size ne zarar verebilir ne de fayda sağlayabilirim.”
22. De ki: “Gerçekten beni Allah’a karşı hiç kimse asla koruyamaz ve yine asla O’ndan başka sığınacak kimse de bulamam.”
23. “Ancak Allah’tan gelenleri tebliğ edebilirim ve O’nun vahiylerini açıklayabilirim. Kim Allah’a ve Resülüne karşı gelirse, şüphesiz onlar için, içinde ebedi kalacakları cehennem ateşi vardır.”

24. Nihayet uyarıldıkları şeyi gördüklerinde kimin yardımcısı daha zayıf, kimin sayısı daha azmış, bilecekler.

25. De ki: “Sizin uyarıldığınız şey yakın mıdır, yoksa Rabbim ona uzun bir süre mi koyacaktır, bilemem.”
26. O gaybı bilendir. Hiç kimseye gaybını bildirmez.

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
bakara suresi devam...
152. Öyleyse yalnız beni anın ki ben de sizi anayım. Bana şükredin, sakın nankörlük etmeyin.
153. Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah’tan yardım dileyin. Şüphe yok ki Allah sabredenlerle beraberdir.

ama yarabbi biz sadatlarla senden yardım istiyorduk, hatta seni aradan çıkarıp himmet et sultanım diyorduk... sen ise sabır ve namazla yardım isteyin diyorsun.. sadatları vesile edip istesek olmazmı rabbim...!!!!!!????

35:14 - Kendilerine dua ederseniz duanızı işitmezler. İşitseler bile size cevabını veremezler. Kıyamet günü de kendilerini Allah'a ortak koştuğunuzu inkâr ederler. Sana her şeyden haberdar olan (Allah) gibi bir haber veren olmaz.

39:65 - Andolsun ki, sana da, senden öncekilere de şu vahyedildi: "Yemin ederim ki, eğer şirk koşarsan bütün çalışmaların boşa gider ve mutlaka kendine yazık edenlerden olursun."

39:67 - Allah'ı hakkıyla takdir edemediler. Halbuki bütün yer kıyamet günü O'nun avucundadır. Gökler de kudretiyle dürülmüştür. O, onların ortak koştuklarından münezzeh ve çok yüksektir.

40:42 - "Siz beni Allah'ı inkâr etmeye ve bence hiç ilimde yeri olmayan şeyleri O'na ortak koşmaya davet ediyorsunuz. Ben ise sizi o çok güçlü ve çok bağışlayıcı olan Allah'a davet ediyorum."

40:73 - Sonra da onlara: "Nerede o ortak koştuklarınız?" denilecek.

404 - O zaman hışmımızı gördüklerinde: "Allah'ın birliğine inandık ve O'na şirk koştuğumuz şeyleri inkâr ettik" dediler.

52:43 - Yoksa onların Allah'tan başka bir ilâhı mı var? Allah, onların ortak koştukları şeylerden uzaktır.

59:23 - O, öyle bir Allah'tır ki, kendisinden başka hiçbir tanrı yoktur. O, mâlik ve sahiptir, münezzehtir, selâmet verendir, emniyete kavuşturandır, gözetip koruyandır, üstündür, istediğini zorla yaptıran, büyüklükte eşi olmayandır. Allah puta tapanların ortak koştukları şeylerden münezzehtir.

Allah'ı bırakıp kendilerine zarar vermeyecek ve yararları dokunmayacak şeylere kulluk ederler ve: "Bunlar Allah katında bizim şefaatçilerimizdir" derler. De ki: "Siz, Allah'a, göklerde ve yerde bilmediği bir şey mi haber veriyorsunuz? O, sizin şirk koştuklarınızdan uzak ve yücedir." (Yunus Suresi, 18)

hem sadatlar senin izninle yardım ederlermiş, sen onlara öyle yetki vermişsin.. gerçi ben yetki belgesini görmedim.. ben onların dediğini diyorum rabbim..!!!!! hem onlar beni uzaktada olsa duyarmış... binlerce mürit aynı anda dünyanın başka yerlerinde mürşitten himmet isteseler mürşit hepsini duyarmış.. mürşidin kalp latifesi dünyayı içine alır, yokmu daha dermiş.. yarabbi ben onların dediğini söylüyorum.. .... ama yinede allah bizi bu kapıdan ayırmasın deyip, şeytandan allaha sığınırsın.. bakaraya devam edersin...

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
bakara devam...
154. Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz.

ya rabbi sen bilemezsiniz diyorsun ama bizim alimler ve cahiller şehitlerle ilgili biir sürü hikaye anlatır.. onlar biliyorlar!? üstelik ölmüş sadatlarda bizi duyar, bize yardıma koşmak için kınından çıkmış kılıç ghibi beklerler... biz şimdi bunları nerden biliyoruz yarabbi.. sen bildirirmişsin bizim sadatlara ... öyle diyorlar... ben senden gelen bir belge görmedim yanlarında, sakal,cübbe , ve sarıktan başka... ama koca sadatlar haşa yalan mı söyleyecek ... bizim aklımız ermez hem böyle şeylere... nasıl olsa onlardan soracaksın bizim hesabı da!!!? der sin.. iyiki bu kapıdayız. şükür rabbime... devamm...

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
devam ... büyük sadat imamı rabani nediyor bak.."Kıymetli emirlerinize uyarak bu mektubu yüzümün karasıyla yazıyorum. Dağınık, bozuk olan hallerimi titreyerek arzediyorum. Bu yolda ilerlerken, Allahu Teala'nın ismi zahirleri o kadar çok tecelli etti ki, her şeyde ayrı ayrı göründü. Hatta nisa (kadınlar) şeklinde, onların organları haline ayrı ayrı zahir oldu. """ yarabbi hele bunlara hiç aklım ermiyor.. resulün bunlardan bize niye bahsetmedi birtürlü anlayamadım yolumuza devam.. bakara suresi...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt