Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Siratin dehseti!!! (2 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
Peygamberimiz bir hadislerinde sirattan gecinceye kadar kimseyi hatirlamayacagini soyleyerek,siratin dehsetine dikkat cekmistir.
Peygamberimiz bir hadislerinde de siratin dehsetini soyle haber verir:
"Cehennem uzerinde sirat koprusu kurulur.Peygamberler icinde ummeti ile birlikte ilk olarak oradan gecen ben olurum.Peygamberlerin disinda hic kimse o gun konusmaya guc yetiremez.Onlarin sozu de,'Ey Allah'im kurtar,kurtar!'sozunden ibarettir.
Peygamberimiz sirat koprusu uzerinde,'Ey Allah'im,kurtar,kurtar!'diyerek durur.Siratin iki kenarinda azili kancalar durur.Bunlar emredilen kimseleri yakalamakla gorevlidir.Oradan gecenlerden kimi yanliz cimdiklenmekle kurtulur,kimi de itilip Cehenneme yuvarlanir."
Imam Gazali de sirat koprusunden gecisin dehseti ile ilgili olarak soyle der:
"Sirat koprusu,Cehennem uzerinde uzatilmis kildan ince ve kilictan keskin bir koprudur.Bu alemde dogru yolda olup istikamet uzere olanlar,dogrudan ve dogruluktan ayrilmayanlar,ahiret siratini kolaylikla gecerler ve kurtulurlar.Fakat burada istikametten ayrilanlarin gunahlari sebebiyle orada yukleri agirlasir.Daha ilk adimda surcerek Cehenneme duser.Simdi Cehennemin uzerinde o kopruden gececegin ani ve orada gecirecegin dehsetli korkuyu dusun.Bir yandan koprunun ince ve keskinligi,ote yandan Cehennemin zifiri karanligi ve ugultusu,bu zayif bunyenle uzerinden gecmeye mecbur tutulman,bir yandan kalbin carpar,ayaklarin titrer,ote yandan yurumene engel olan sirtladigin gunahlar,o gunahlarki onlarla karada yuruyemezdin,nerede kaldi boyle bir kopru uzerinde yurumen.Daha ayaginin birini uzerine koyup keskinligini farkettigin vakit halin nice olur? Halbuki onundeki insanlarin bir kismi titrer,bir kismi da surcerek Cehennem duser.Bunlarida gozun ile gorursun. Zebanilerin onlari bas ustu Cehenneme dusurduklerini gorursun. Bundan daha buyuk ceza, bundan daha korkunc manzara dusunulebilir mi? Allah o gunde hepimizin yardimcisi olsun.

"Bu arada bir de kendini dusun. O agir gunah yuku altinda ayaginin birini keskin kopruye atmis, digerini nasil atacagini dusunurken, bir de onundeki insanlarin cogunun pat pat Cehenneme dokulduklerini, Resul-i Ekremin 'Allah'im ummetimi koru, ummetimi koru' diye dua ettigini gorursun.Cehennemin icinden, 'Yandim, mahvoldum'seslerini feryad u figanlari kulaginin icinden cinlar. Senin de ayagin kayarsa halin nice olur? Artik pismanlik fayda vermez. Sende,'Vay basima gelenler' diye bagirip durursun.'Iste korktugum basima geldi. Ne olaydi, dunyaya gelmeseydim,geldim,hic olmazsa kotulerin degil,iyilerin yolunda olsaydim. Keske toprak olup yok olsaydim, unutulup gitseydim' dersin.Allah korusun, o anda Cehennem ,seni de icine cekebilir ve bir seslenici,'Sesinizi kesin,bagirip durmayin' der.Zaten ahu enine de imkanin kalmaz ve kimseden bir yardim gelmez. Bu tehlikeler onunde iken kendi tutum ve davranislarin acisindan aklini begeniyor musun, Sayet o gune inanmiyorsan, inanmayanlarla ebedi olarak Cehennemde kaldin. Sayet inaniyor ve inandigin halde o gunden gaflet ederek ona hazirlanmak hususunda ihanet ediyorsan, ne buyuk sapiklik ve ne buyuk husran icindesin. Gunahi terk etmeyip Allah'in rizasini aramadigin vakit, bu imaninin sana ne faydasi var? O gun sirat koprusunden baska bir zorluk ve bir gucluk olmasa, onu gecsen bile, uzerinde gecirecegin bu sikintilar sana yeter ve artar bile."

Imam Kurtubi de siratin dehsetiyle ilgili olarak soyle der:

"Ey kardesim, senin misalin, sen siratin uzerindesin ve cehennem karanlik olarak altinda durmaktadir. Cehennem atesinin kivilcimlari sirat uzerindekilerin uzerlerine ucusmaktadir? Veya bazan yurumekte, bazan da surunmekte olan kimsenin uzerine ucusuyor. Insanlarin yan taraflarindaki etleriyle omuzlari arasindaki damarlari korkularindan tiril tiril titreyerek zerreler gibi Cehennemin icine peyderpey duserler.Yuce Allah'tan bize ve butun kardeslerimize lutfuyla muamele buyurmasini isteriz. AMIN
(olumden sonra dirilis)ALINTI......

Kaan Erdem

Yönetici
RE: Siratin dehseti!!!

ALEYKÜMSELAM KARDEŞİM.ALLAH CC SENDEN DE RAZI OLSUN DEĞERLİ YORUM VE CEVABIN İÇİN.SELAMETLE KAL ALLAH CC EMANET OL SELAMÜNALEYKÜM.

aliye_aliye yazdı:
selamün aleyküm abi..

Allah c.c razı olsun, emeğinize sağlık..Rabbimiz o günde bizlerin yardımcısı olsun inşallah:( selam ve dua ile

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı

ve biz;

olan bitenin farkındayken, herşey bu kadar açık ve net ifade edilmişken,

hala dünyevi telaşlarımızın peşinden gidiyoruz, uhrevi hayatı düşünmemecesine,,,

hayata birde ölüm - sonrası açısından bakmayı denemiyoruz,

hiç ölmeyecekmişiz gibi: hem dünya, hemde ahiret için çalışıyoruz :(

geçeceğimiz köprüyü idrak edemiyoruz, birazcık irkilsekte, ifadesizce yaşıyoruz..

B)B)B)Rabbim sıratı şimşek hızı ile geçenlerden eylesinB)B)B)

TEŞEKKÜRLER......................................................................ALLAHA EMANET OLUN,

Kaan Erdem

Yönetici

AMİN.ALLAH CC EMANET OLUN SELAM VE DUA İLE KALIN.SELAMÜNALEYKÜM.

ysmnkaos yazdı:
ve biz;

hala dünyevi telaşlarımızın peşinden gidiyoruz, uhrevi hayatı düşünmemecesine,,,

hiç ölmeyecekmişiz gibi: hem dünya, hemde ahiret için çalışıyoruz :(

geçeceğimiz köprüyü idrak edemiyoruz, birazcık irkilsekte, ifadesizce yaşıyoruz..

B)B)B)Rabbim sıratı şimşek hızı ile geçenlerden eylesinB)B)B)

TEŞEKKÜRLER......................................................................ALLAHA EMANET OLUN,

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı

S.A....
SENİN "ALLAH'IN ÜMMETİMİ KORU DİYEN AĞZINA KURBAN OLAYIM....
BU ÜMMET SANA LAYIK OLABİLDİMİ ACABA BİZ SENİN MERHAMETİNİ BU KADAR HAK EDİYRMUYUZ YA RASULULLLAH.....

ALLAHÜMMESALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMED....

Kaan Erdem

Yönetici

ALEYKÜMSELAM KARDEŞİM.SELAM VE DUA İLE KALIN SELAMETLE KALIN İNŞALLAH.

FATMA-ZEHRA yazdı:
S.A....
SENİN "ALLAH'IN ÜMMETİMİ KORU DİYEN AĞZINA KURBAN OLAYIM....
BU ÜMMET SANA LAYIK OLABİLDİMİ ACABA BİZ SENİN MERHAMETİNİ BU KADAR HAK EDİYRMUYUZ YA RASULULLLAH.....

ALLAHÜMMESALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMED....

gonulturker

Kayıtlı Kullanıcı

"O'nu tanıyan ve itaat eden zindanda dahi olsa bahtiyardır. O'nu unutan saraylardada olsa zindandadır bedbahtır."
Sen dünyada bir garib veya bir yolcu gibi ol" buyurdu. İbnu Ömer (radıyAllahu anh) hazretleri şöyle diyordu: "Akşama erdinmi, sabahı bekleme, sabaha erdinmi akşamı bekleme. Sağlıklı olduğun sırada hastalık halin için hazırlık yap. Hayatta iken de ölüm için hazırlık yap."

ALLAh razı olsun....yüreğine sağlık....

Kaan Erdem

Yönetici

ALLAH CC RAZI OLSUN SELAM VE DUA İLE KALIN SELAMETLE İNŞALLAH.

gonulturker yazdı:
"O'nu tanıyan ve itaat eden zindanda dahi olsa bahtiyardır. O'nu unutan saraylardada olsa zindandadır bedbahtır."
Sen dünyada bir garib veya bir yolcu gibi ol" buyurdu. İbnu Ömer (radıyAllahu anh) hazretleri şöyle diyordu: "Akşama erdinmi, sabahı bekleme, sabaha erdinmi akşamı bekleme. Sağlıklı olduğun sırada hastalık halin için hazırlık yap. Hayatta iken de ölüm için hazırlık yap."

ALLAh razı olsun....yüreğine sağlık....

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

Onlarin sozu de,'Ey Allah'im kurtar,kurtar!'
selamun aleyküm abim Allah(c.c.)razı olsun elinize,emeğinize sağlık..Rabbim yar ve yardımcımız olsun ne diyeyim ki içim ürperdi bi anda:(:(:(inşaAllah sıratı süratle geçebiliriz abim:(:(:(:(:(..Allaha(c.c.)emanet olunuz,ramazan-ı şerifinizi tebrik ederim abim..inşaAllah hakkımızda hayırlara vesile olur..Allaha(c.c.)emanet olunuz,selamun aleyküm

Kaan Erdem

Yönetici

ALEYKÜMSELAM DEĞERLİ KARDEŞİM.AMİN.BENDE SENİN RAMAZAN-I ŞERİFİNİ TEBRİK EDERİM.
ALLAH CC EMANET OL SELAM VE DUA İLE KAL SELAMETLE İNŞALLAH SELAMÜNALEYKÜM.

RECEB-I KAMER yazdı:
Onlarin sozu de,'Ey Allah'im kurtar,kurtar!'
selamun aleyküm abim Allah(c.c.)razı olsun elinize,emeğinize sağlık..Rabbim yar ve yardımcımız olsun ne diyeyim ki içim ürperdi bi anda:(:(:(inşaAllah sıratı süratle geçebiliriz abim:(:(:(:(:(..Allaha(c.c.)emanet olunuz,ramazan-ı şerifinizi tebrik ederim abim..inşaAllah hakkımızda hayırlara vesile olur..Allaha(c.c.)emanet olunuz,selamun aleyküm

hayrunissa86

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum emeginize saglık gercekten güzel yaradanım bizi sırat köprüsü şimşek hızıyla gecebılmeyi nasıp eylesin Amin

Kaan Erdem

Yönetici

ALEYKÜMSELAM ALLAH CC RAZI OLSUN AMİN.SELAM VE DUA İLE KALIN ALLAH CC EMANET OLUN SELAMETLE İNŞALLAH.

hayrunissa86 yazdı:
selamun aleykum emeginize saglık gercekten güzel yaradanım bizi sırat köprüsü şimşek hızıyla gecebılmeyi nasıp eylesin Amin

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm
Rahman razı olsun...Emeğinize sağlık.
selam ve dua ile...

dinci

Kayıtlı Kullanıcı

S A KAAN KARDEŞ AYLARDIR İLKDEFA İNTERNETE GİRDİM İLK SENİN YAZINI OKUDUM GERİ DÖNMÜŞSÜN ÇOOOOK SEVİNDİM İNŞALLAH BENDE YAKINDA DÖNERİM BİZİM BİLGİSAYARA VİRÜS BULAŞTIĞI İÇİN AYLARDIR İNTERNETE GİREMİYORUZ FORMAT ÇEKMEYİDE BİLMİYORUM HERKESİ ÇOK ÖZLEDİM HAFİZE ANNEYİ KISACA HERKESİ İNŞALLAH YAKINDA BİLGİSAYARI DÜZELTİRİZ HAYIRLI RAMAZANLAR ALLAHA CC EMANET OLUN

kibaraggul

Kayıtlı Kullanıcı

"ALLAH'IM ÜMMETİMİ KORU":(:( bunu okuyupta etkilenmemek ne mümkün.ne güzel bir peygamberki o gün bile ümmeti için dua edecek.ALLAH onun yüzü suyu hürmetine kullarına acısın.

nesrin_77

Kayıtlı Kullanıcı

Selam aleyküm. Allah ( cc ) razı olsun. Allah (cc ) yardımcımız olsun. Cümlemize geçmeyi nasip eder inşallah. Allah' a ( cc ) ısmarladık.

badit

Kayıtlı Kullanıcı

ve biz;

hiç ölmeyecekmişiz gibi: hem dünya, hemde ahiret için çalışıyoruz

Rabbim sıratı şimşek hızı ile geçenlerden eylesin

TEŞEKKÜRLER......................................................................ALLAHA EMANET OLUN,:|
Kod:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt