Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SINAV Köşesi.... (2 Kullanıcı)

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
SORU:
Soluk almak mı daha önemlidir yoksa soluk vermek mi..?

abi aldığımız soluğu geri veremezsek sıkıntı... ee soluk alamazsakda sıkıntı yani kısacası ikiside önemli...

Soluk (nefes) almak insanın yaşamını devam ettirmesi için gereken şartlardan bir tanesidir. Vücudumuz enerji üretmek için oksijene ihtiyaç duyar. Nefes alarak ihtiyaç olan bu oksijeni alırız. Nefes vererek de gerçekleşen solunum sonucunda oluşan karbondioksiti vücudumuzdan atarız. Yani Soluk alıp vermek yaşamımız için vazgeçilmez bir eylemdir :) ;) SAYGILARRRRRRR

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Hem soluk almak , hem de soluk vermek, ikisi birden mühim. Nefes almadan, aldığımız nefesi vermeden nasıl yaşayabiliriz ki ?

Yanlış mıyım abi ? :)
Doğruya yaklaşıyorsun LAKİN siyaset yapıp cevabı ikisi de diyorsun ?
Şöyle ki Manav da biber Acı mı tatlı mı diyorum...
Manav...acı tatlı karışık abi ?diyor
Yok öyle...Tek cevap kardeşim ?

mavci MOBİL

mavci

Yönetici
abi aldığımız soluğu geri veremezsek sıkıntı... ee soluk alamazsakda sıkıntı yani kısacası ikiside önemli...

Soluk (nefes) almak insanın yaşamını devam ettirmesi için gereken şartlardan bir tanesidir. Vücudumuz enerji üretmek için oksijene ihtiyaç duyar. Nefes alarak ihtiyaç olan bu oksijeni alırız. Nefes vererek de gerçekleşen solunum sonucunda oluşan karbondioksiti vücudumuzdan atarız. Yani Soluk alıp vermek yaşamımız için vazgeçilmez bir eylemdir :) ;) SAYGILARRRRRRR
Sana da aynı kardeşim...Çeşmi gibi yani Anlaşarak mı yazınız ne [emoji12]
Yalnız senin yazı daha fazla sana + 20 puan ?

mavci MOBİL

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Cevap verenler NEDEN olduğunu da söylesin ?

mavci MOBİL

Cevabı yanlış söyledim kardeşim herhalde çünkü her ikiside önemli..
Soluk alarak vücudumuzun enerji üretimi için ihtiyaç duyduğu oksijeni alırız vererek ise bu süreç sonunda ortaya çıkan atık karbondioksit dışarı veririz. Soluk alıp verme olmasaydı yaşamımızı sürdüremezdik.

Soluk alıp vermeden yaşayamayız.Çünkü soluk alıp vermek kalbimizin kalbimiz ise diğer organlarımızın çalışmasını sağlar.Soluk alıp vermek yaşamımızı devam ettirebilmemiz için gereklidir.Aksi takdir beyin ölümü gerçekleşir.

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Doğruya yaklaşıyorsun LAKİN siyaset yapıp cevabı ikisi de diyorsun ?
Şöyle ki Manav da biber Acı mı tatlı mı diyorum...
Manav...acı tatlı karışık abi ?diyor
Yok öyle...Tek cevap kardeşim ?

mavci MOBİL

Aldığımız nefesi doğru verebilmek :confused:

Sana da aynı kardeşim...Çeşmi gibi yani Anlaşarak mı yazınız ne [emoji12]
Yalnız senin yazı daha fazla sana + 20 puan ?

mavci MOBİL

Yazıcaktım bende öyle bilimsel bir açaıklama abi ama kısa keseyim dedim, tüh gitti 20 puan =( :)

mavci

Yönetici
Aldığımız nefesi doğru verebilmek

Yazıcaktım bende öyle bilimsel bir açaıklama abi ama kısa keseyim dedim, tüh gitti 20 puan

Cevabı yanlış söyledim kardeşim herhalde çünkü her ikiside önemli..
Soluk alarak vücudumuzun enerji üretimi için ihtiyaç duyduğu oksijeni alırız vererek ise bu süreç sonunda ortaya çıkan atık karbondioksit dışarı veririz. Soluk alıp verme olmasaydı yaşamımızı sürdüremezdik.

Soluk alıp vermeden yaşayamayız.Çünkü soluk alıp vermek kalbimizin kalbimiz ise diğer organlarımızın çalışmasını sağlar.Soluk alıp vermek yaşamımızı devam ettirebilmemiz için gereklidir.Aksi takdir beyin ölümü gerçekleşir.

soru yanlış ozaman hocammmm

Bir kişi doğru cevap verdi...Ama KİM..?

mavci MOBİL

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
hem Üstad ne demiş abi '' aldığımız nefesi bile geri veriyorsak neyin derdindesiniz '' :D :D

bari buradan yırtayım dedim kahkihkoh :D :D

mavci

Yönetici
hem Üstad ne demiş abi '' aldığımız nefesi bile geri veriyorsak neyin derdindesiniz '' :D

bari buradan yırtayım dedim kahkihkoh :D

Üstad doğru söylemiş...
Ve burada bir ipucu var aslında ?
Bakalım kim bulacak...?

mavci MOBİL

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
ozaman soluk vermek...
ama nasıl soluk vermek, öbür tarafa nasıl gidiyorsun diye buradan bağlayayım mı acaba :D :D :D

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
[MENTION=110185]Hicran-ı Aşk[/MENTION]; kardeşim öğrenci ya o bilir..Bilen olmazsa hoca cevabı yarın verir ?

mavci MOBİL

abi üzerime fena sorumululuk yükledin şuan :D ben ingilizce çevirmenlik öğrencisiyim,türkçe ders görmüyorum bile.. romanların içinde kaybolmuş durumdayım :D :D

mavci

Yönetici
ozaman soluk vermek...
ama nasıl soluk vermek, öbür tarafa nasıl gidiyorsun diye buradan bağlayayım mı acaba :D :D :D
Acele etme kardeşim...
Sakin kafayla düşün...
Aslında açken daha iyi düşünülür ama ?
Bir sen anladın beni ama sende yanlış anladın ?gibi birşey oldu bu

mavci MOBİL

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
abi üstadın sözünden yola çıkarak yazacağım bu defa...
dünyaya geldik ve bir gün öleceğiz... aldığımız her nefesi saniyeler içinde tekrar geri veriyoruz...
yaşamımızın mutlak bir sonu olduğunu ve bize emanet edilmiş bu canı ve hayatı en iyi şekilde koruyup kollayıp iyilikle güzellikle doldurmamız gerektiğini hatırlıyoruz. O'￾ndan gelmiştik ve mutlak O'￾na dönecektik. yani can vermek değil mesele, mesele nasıl can verdiğimizde ardımızda ne bıraktığımızda...
Nefes alıp verdiğmiz bu hayat, her birimizin gerçek sınavıdır. İyi olan iyilikle, kötü olan kötülükle karşılık bulur...
ALDIĞIMIZ NEFESİ BİLE GERİ VERİYORSAK, HİÇ BİRŞEY BİZİM DEĞİL...

mavci

Yönetici
abi üstadın sözünden yola çıkarak yazacağım bu defa...
dünyaya geldik ve bir gün öleceğiz... aldığımız her nefesi saniyeler içinde tekrar geri veriyoruz...
yaşamımızın mutlak bir sonu olduğunu ve bize emanet edilmiş bu canı ve hayatı en iyi şekilde koruyup kollayıp iyilikle güzellikle doldurmamız gerektiğini hatırlıyoruz. O'ndan gelmiştik ve mutlak O'na dönecektik. yani can vermek değil mesele, mesele nasıl can verdiğimizde ardımızda ne bıraktığımızda...
Nefes alıp verdiğmiz bu hayat, her birimizin gerçek sınavıdır. İyi olan iyilikle, kötü olan kötülükle karşılık bulur...
ALDIĞIMIZ NEFESİ BİLE GERİ VERİYORSAK, HİÇ BİRŞEY BİZİM DEĞİL...
Yorumların ve açıklamaların için teşekkürler kardeşim...
Ancak sonuç nedir bunu da söylesen ?
Diğer konuda biraz atıştırmalık öyle ama ?

mavci MOBİL

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
Yorumların ve açıklamaların için teşekkürler kardeşim...
Ancak sonuç nedir bunu da söylesen ?
Diğer konuda biraz atıştırmalık öyle ama ?

mavci MOBİL

aslına bakarsan abi ikisinide birbirinden ayıramıyorum... hımmm olaya biolojik ve diğer açıdan bakarsak... nefes almak diyorum... hani bir insanın yaşayıp yaşamadığını '' acaba nefes alıyormu diye kontrol ederiz'' ;) ;) umarım anlatabilmişimdir :)

mavci

Yönetici
aslına bakarsan abi ikisinide birbirinden ayıramıyorum... hımmm olaya biolojik ve diğer açıdan bakarsak... nefes almak diyorum... hani bir insanın yaşayıp yaşamadığını '' acaba nefes alıyormu diye kontrol ederiz'' ;) ;) umarım anlatabilmişimdir :)
Biraz daha açar mısın kardeşim...
Aslında cevap bu yaşam- ölüm arasında gizli ?

mavci MOBİL

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
Biraz daha açar mısın kardeşim...
Aslında cevap bu yaşam- ölüm arasında gizli ?

mavci MOBİL

şöyle ki abicim , bir insan nefes alıyorsa yaşıyor deriz dimi... nefes almak yaşadığımızın ispatı... ama yaşarken nasıl bir hayat sürdük, neler biriktirdik cebimizde (maddi anlamda değil) güzel ve hayırlı şeyler ise ne ala ama ya değilse... haa bu durumdada soluk vermek zorlaşacak tabiki... o yüzden nefes almak diyorum abi...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt