Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

sıkıntımı giderecek bir yol varmı? (2 Kullanıcı)

CANAN25

Kayıtlı Kullanıcı
..........................

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
ya ablacım ALLAH yardımcın olsun ya cok uzuldum ama elimden gelen tek sey duya etmek ne diyelim rabbim yardımcın olsun esine hidayet versin o guzel temiz yavruların gönlünü yuregini rahata kavustursun ya inşALLH bir daha elini bile kaldırmaz babaları ne yapabiliriz ki herkes dua etsin hdi herseyi anlaıyorum ama o kucucuk cocoukalrın ne gunahı var nasıl ödenır hakkı onların cok uzuluyorum cok dua edın lütfen bu abalamıza cocuklarına.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
rabbim size sabır versin çok üzüldüm ...biz ne söylesek faydasız .. rabbim yar ve yardımcınız olsun sabır versin eşinize hidayet versin amin amin amin inşaALLAH ....:(:(

CANAN25

Kayıtlı Kullanıcı
.....................

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
s.a,ALLAH yardımcınız olsun.zor bir durum,üzüldüm.
NAMAZ ve DUA size iyi gelecektir kardeşim.
bu mübarek günlerde RABBİM yuvanıza huzur versin.

Kaan Erdem

Yönetici
Ümitsizlik, küfre açılan bir kapıdır. Allahü teâlânın rahmetinden ümidini kesmek, küfürdür.

Sıkıntılardan dolayı ölümü istemeyin! Dayanamayan, "Ya Rabbi, hakkımda yaşamak hayırlı ise, yaşamayı, ölmek hayırlı ise, ölümü nasip et!" desin!
[Buhari]

Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.
[İ.Asakir]

Ey iman edenler, Allah’tan sabır ve namazla yardım isteyin. Allahü teâlâ elbette sabredenlerle beraberdir.
[Bekara 153]

ALLAH celle celalühu anlatıklarınıza göre o kocayı islah eylesin.hakkınızda herşeyin hayırlısı sayın ablamız yukarıdaki hakikatlere kulak verin.kalbinize ve kalbimize en ağırından tesir etsin.yazdığınız açıklamalardaki bazı kelimler gaflet halinizi,vesveseye ve ümidsizliğe düştüğünüzü gösteriyor bu hissiyatlardan uzak durunuz inşaALLAH.
sabrediniz ve şükrediniz sayın ablamız.

ALLAH celle celalühu izni ile evinizin reis'i inşaALLAH islamiyet olur.eşinizde doğru yolu bulur.

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam ablacımhiç bir dua boşa gitmez hiç bir çilede karşılıksız degildir inşaALLAH bu çektiklerinizin mükafatını kat kat alırsınız ALLAH adalet sahibidir ..
dünyada yaşadıgmız iyi günler cennettekinin yanında hiç gibidir burda çektigmiz zulumlerde cehennem azabından fena degildir ..
ne olur isyan etmeyin daha kötüsünü düşünün rabbim size bol sabır versin eşinizide ıslah etsin ..
dahaolmadı:a22:elleri kırılsın da ellere kalsın..neyise çok kızdım
selametle kalın sizin için dua edicem

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Sağol aylin umarım sizin dualarınız kabul olur ben bir anneyim ve şuan ağlayarak yazıyorum canım yanıyorrrrr ben onları koruyamadımmmm böyle annelik olurmu? şu an uyuyorlar gidip yüzlerine bakıp bakıp ağlıyorum bu ramazan şerif hürmetine allahım tüm darda olanlara yardımcı olsun içindede bize

sorun sizin nasıl anne oldugunuz degil eşinizin nasıl eş ve baba oldugu...
rabbim ıslah etsin inşaALLAH.rabbimin gözünde ve çocuklarınızın gözünde çok kıymetli annesinizidir inşaALLAH.....böyle düşünmeyin... sabır versin imtihan dünyası..:( beddua etmek çözüm degil.. sabır ile dua inşaALLAH...

ŞU MÜBAREK GÜNLERİN HATRINA.. RABBİM YUVANIZA HUZUR MUTLULUK SAADET NASİP ETSİN...çekilen hiç bir çile karşılıksız kalmayacaktır yeterki acı yı sabırla karşılayalım..sabır müsibetlere karşısında ilk anda duyulan ..biliyorum diyorsunuz davulun sesi uzaktan hoş gelir.. demesi kolay.. ama herkesin bu dünyada bir imtihanı var.. cennet ucuz degil...

dua ile kardeşim rabbim yar ve yardımcın olsun..

elifffff

Kayıtlı Kullanıcı
çektiğiniz sıkıntıyı rabbim günahlarınıza kefaret kılsın,
dayanma güzü versin sizlere ve o minik yavrucaklara...
eşinizin kalbindeki öfkeyi kini,rabbim şevkat ve sevgiye dönüştürsün.
isyan etmeyin ablacım,yakışmaz bize sabredin. allah sabredenlerle beraberdir..

selametle,rabbim yar ve yardımcınız olsun.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
içim acıyarak okudum
allah yardımcın olsun

sen cok ıyı bır annesın
asla kendını suçlama
ınan kı cok zor
ama asla da ümıtsızlığe kapılma
allah mazlumun duasını kabul eder
hayırlını ıste

oncelıkle cocukların ıcın herşeyın hayırlısı

allah eşını ıslah etsın

allah korkusu olan ınsan evladına merhamet eder
oyle dovmekle sövmekle cocuk eğıtılmez
kı cocuğunun suçu yok
o daha bır cocuk
cok sınırlendım
cocuklar bırer nımettır bılenlere tabıı
dua et kardeşım ettığını bılıyorum ama yıne de devam et

beddua etme sakın
yanlış olur

allah goruyor bılıyor
o babaya da dıcek bırşey bulamıyorum
boyle aıle olaylarını kendı velılerımızde cok yaşıyoruz
az gormeye calış
yanı evde saklambaç oynamak gıbı
onun rahatsız olacağı şeylerı yapmaktan kacın kaçın kı parlayıp uzmesın sızlerı

veya
aıle buyuklarını çağır
bıraz kalsınlar sızlerde
o zaman dokunamaz sızlere

allah senın ve cocuklarının yardımcısı olsun kardeşım

unutma
sen güçlü olmalısın kı evlatların asahıp cıkmalısın değıl mı
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
İNŞAALLAH eşinizin tuttuğu oruç kabul olmuştur.oruç tutmak sadece aç kalmak demek değil.ALLAH onu islah etsin.
size de sabır versin.

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
Sağol aylin umarım sizin dualarınız kabul olur ben bir anneyim ve şuan ağlayarak yazıyorum canım yanıyorrrrr ben onları koruyamadımmmm böyle annelik olurmu? şu an uyuyorlar gidip yüzlerine bakıp bakıp ağlıyorum bu ramazan şerif hürmetine allahım tüm darda olanlara yardımcı olsun içindede bize

ablacım benım bunları cekmen gerekıyor demekki lütfen sadece ALLAH a yonel dua et seccadenı al namazını kıl duanı et en guzele yalvar ondan iste sukursuzluge girme abla sakın cocuklarını dusun onları dusun onlar sensız yapamaz sen öyle guzel bir annesindir yuce rabbim annelik duygularını verdiyse olmaman için bi sebeb yok.dua her kapıyı acar ablacım sen duanı et yeterr.selametle kal abla.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Allahü teala sabırlar ihsan eylesin. Beş vakit namazdan sonra bıkmadan usanmadan dua etmenizi tavsiye ederim. Ya Rabbi dinini bilen , seven ve kayıran kimseleri karşısına çıkar, onlarla arkadaş olmasını nasib eyle . diye durmadan dua etmek lazım. Karşısına böyle bir arkadaş çıktığı zaman onun işi tamamdır. Çünki arkadaşı iyi olan kötü olamaz. Arkadaşı kötü olanda iyi olamaz.

Birde Rabbimizin vaadi var. Hûd suresi 52. ayeti kerimede mealen İstiğfar ederseniz imdadınıza yetişirim. buyuruluyor. İstiğfar okumak ölümden gayrı herderde devadır. Bunu inanarak okumalı. Ehli sünnet alimleri talebelerine sürekli tavsiye etmişlerdir.

Estağfirullah min külli mâ kerihallah... duasını çok okumalı . Sadece estağfirullah okumakta olur. Allahü teala yardımcınız olsun.

Bir dileği olanlar ne yapmalı .:.: www.dinimizislam.com :.:.

Sebahat.28

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm

Yazdiklarini okuyunca cok üzüldüm. Ben de senin cocuklarinin yasadigi durumu yasadim. Biz yedi kardesiz ve birinin bir hata etmesi sonuncu babam hepimizi sira dayagina cekerdi, annem de dahil. Üstelik babam dindar da degildi. Tabi biz de dayak yiye yiye asi olmaya baslamistik. Hicbirimizin din ile alakasi yoktu. Babam onun her dedigine karsi geliyorum diye beni kuran kursuna göndermisti. Yani babaya itati ögrenmem icin. Bu kez de ben gelip ona kitaplari, ilmihalleri acip bak annemi sadece su su hataleri isledi ise dövebilirsin, bunun icin de sen önce su su görevleri yerine getirmen gerek dedigimde beni camiden almisti. Ramazanlarda biraz huzurlu olsada oruc tutugundan dolayi, yinede icki sigara icemedigi icin sinirli olur bizleri döverdi. Bir ramazanda annem iftari bir kutu hap ile acip intihar tesebbüsünde bulundugunu hatirliyorum.
Simdi tabi babam fazla degismesede yasliligin verdigi caresizlikten olacak, dayak atma olayi kalkti. Neticede de abilerim ablalarim hep evlendiler. Ikisi haric hepsi Islami hayat sürüyorlar, ibadetlerini yapiyorlar. Ilk olarak ben dini hayati yasamaya basladigimdan ben biraz fazla kavgalastim babamla. Bana sözünü geciremeyince digerlerini de yasaminda rahat birakti. Yani seneler önce ramazan yilbasina denk geldigi zamanda, hesap yapiyor kac saate icki cikramis vicudtan diye, telefon aciyor, kiziyor, mesela biktim kadir gecelerinden, ramazandan, kabeyi türkiyeye getirecem felan.
Allahima sükürler olsun, esim ibadetlerini tam yapmasa da cok sakin, huzur dolu, bariscil, merhametli bir insan. Ama neticede biraz cocuk ruhlu ondan dolayi cok hata yapiyor, bazi onu bazi musibetlerden beri alamayacgimi düsündügüm vakit bunlar aliskanlik haline gelmesin diye, onu annesine babasina sikayet ediyorum. Esimin velileri de dindar kisiler ondan dolayi hep bana hak veriyorlar. Ardindan da onlarin sözünü tutman gerek, onlar senin atalarin, eger ki sen onlarin sözünü tumazsan, nassil aile reisi olursun, senin sözünü dinlememizi beklersin diyorum. „Islamda kadin haklari diye kitapta Mehmet Dikmenden“ cocuklarin egitim hakkinin tamamiyla anneye verildigini yaziyor. Yani cocuklar hata yaptiklarinda egitim sana düsüyor, ve hicbir kisi sana cocuklarina az merhamet edeceksin diyemez, islam disi davranislarda bulunmadiklari sürece. Ayrica kuranda erkeklerin kadin dövme hususu (Nisa 34) de sadece itaatsiz kadinlari ayni hatalardan dolayi degisik metodlarla ikaz, yasak ve en son care olarak incitmeden hafifce dövmesine izin verilmisitr. simdi itaatsiz derken, tefsirine göre bunlar, kadin dini hususlara uymazsa, namusuna zarar verecek hareketlerde bulunursa ve giybet, dedikodu, iftira gibi hareketlerde bulunursa diye anlatilmis. Hadisi seriflere göre kadin dövmeden Peygamberimiz erkekleri men etmistir („Ne oluyor , kocalara, karilarini köle gibi dövüyorlar, halbuki ayni günün sonunda belki onlarla mülatefe <latifelesme> edecekler“ ). Izahli kadin ilmihali ansiklopeisinde Asim Uysaldan da diyebilirim ki, cok siddetli gecimsizliklerde aile büyükleri toplanip soruna care bulmalari tavsiye edilmistir. Ama bunu bircok kisi, giybet olmasin, aile sirri disariya tasinmasin diye uygulamiyor. Bir de cagirdigin aile büyükleri gercek dindar, islam kukuku üzere kükmeden, sizcede sözü gecen bir zat olmali. Benim kizim senin oglun meselesine dönüsmemeli yani anlayacagin.
Allah c.c. yardimcin olsun kardesim. Ne kadar ciddi sorun yasadigini tahmin edebiliyorum. Her ne olursa olsun, imanini zedeleyecek yollara bas vurma ve ümitsiz olma ki dualarin kabul görsün.
Son olarak dua kitabindan bir alinti buldum onu da nakledeyim. “Allahu tealanin Rahman ismi serifini zeferan ve misk gibi maddelerle yazilip bir evde asili bulunursa, o ev sahibi güzel ahlak icinde yasar. Hatta ahlaki bozuk olanlar bile hidayete erip güzel ahlak sahibi olur Biznillahi Teala” diye yaziyor.

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Sizinde imtihanınız çetin geçiyor ve Allah yardımcınız olsun.Eşinize de hidayet nasip etsin inşallah.

sindy

Kayıtlı Kullanıcı
cok üzüldümm lütfen siz sabredin 2 tane gül gibi cocuklarınız var onların hatırına sabredin... Allah sabır versin o kocanızı da islah etsin insallah kendinizi üzmeyin bu dünya imtihan dünyası onun öbür tarafı da var mrk etmeyin ..sakın beddua etmeyin lütfen bedduaların yarısı size dokunur..
ALLAH EMENET OLUN...

CANAN25

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı akşamlar arkadaşlar allah hepinizden binlerce defa razı olsun ne güzel dileklerde bulunmuşsunuz benim için. İnşallah yüce rabbim dileklerinizi kabul eder, benimde evime huzur eşime merhamet verir.

''levent''

Kayıtlı Kullanıcı
allah yardımcın olsun ailene yuvana huzur afiyet versin.

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
YA RABBIM GÜC VERSIN...BELA VE MUSIBETLERIN SAPTIRICILIGINDAN TÜM DARDA KALANLARI KORUSUN..ALLAH IM YASADIGIMIZ HAYAT VE iMTiHANIMIZ NE KADAR ZORLASIRSA ZORLASSIN iSYAN ETMEDEN , DURUSUMUZU BOZMADAN üMIDiMIzI KAYBETMEDEN, KOSUSUMUZU YAVASLATMADAN SANA YOLALABiLMEYI NASIP ET...ELiNDEYiZ ALLAHIM VE ELINDE KALMAK ISTIYORUZ..ALLAHIM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN..GERCEKTEN BURASI IMTIHAN DÜNYASI INSANIN BASINA HERSEY GELEBILIYOR..PEYGAMBERLERIMIZ EN BÜYÜK SIKINTILARI CEKMISLER....ÖNEMLI OLAN BU SIKINTILARA SABIR ILE KATLANABILMEK...ALLAH IM SABIR VERSIN ..DUALRDA BULUSALIM ABLACIM...ALLAHA EMANET OL...

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
abla Allah c.c. eşinizi ıslah etsin çok zor bir durum Rabbim sabır versin sizede inşallah .. Size Şu Ayeti Hatırlatmak istiyorum ..

“Ey iman edenler! Başınıza gelecek her şeye sabretmekle ve namaz kılmakla Allah’tan yardım isteyin. Allah sabredenlerle beraberdir"

rabbim yardımcınız olsun ..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt