Selamün aleyküm
Yazdiklarini okuyunca cok üzüldüm. Ben de senin cocuklarinin yasadigi durumu yasadim. Biz yedi kardesiz ve birinin bir hata etmesi sonuncu babam hepimizi sira dayagina cekerdi, annem de dahil. Üstelik babam dindar da degildi. Tabi biz de dayak yiye yiye asi olmaya baslamistik. Hicbirimizin din ile alakasi yoktu. Babam onun her dedigine karsi geliyorum diye beni kuran kursuna göndermisti. Yani babaya itati ögrenmem icin. Bu kez de ben gelip ona kitaplari, ilmihalleri acip bak annemi sadece su su hataleri isledi ise dövebilirsin, bunun icin de sen önce su su görevleri yerine getirmen gerek dedigimde beni camiden almisti. Ramazanlarda biraz huzurlu olsada oruc tutugundan dolayi, yinede icki sigara icemedigi icin sinirli olur bizleri döverdi. Bir ramazanda annem iftari bir kutu hap ile acip intihar tesebbüsünde bulundugunu hatirliyorum.
Simdi tabi babam fazla degismesede yasliligin verdigi caresizlikten olacak, dayak atma olayi kalkti. Neticede de abilerim ablalarim hep evlendiler. Ikisi haric hepsi Islami hayat sürüyorlar, ibadetlerini yapiyorlar. Ilk olarak ben dini hayati yasamaya basladigimdan ben biraz fazla kavgalastim babamla. Bana sözünü geciremeyince digerlerini de yasaminda rahat birakti. Yani seneler önce ramazan yilbasina denk geldigi zamanda, hesap yapiyor kac saate icki cikramis vicudtan diye, telefon aciyor, kiziyor, mesela biktim kadir gecelerinden, ramazandan, kabeyi türkiyeye getirecem felan.
Allahima sükürler olsun, esim ibadetlerini tam yapmasa da cok sakin, huzur dolu, bariscil, merhametli bir insan. Ama neticede biraz cocuk ruhlu ondan dolayi cok hata yapiyor, bazi onu bazi musibetlerden beri alamayacgimi düsündügüm vakit bunlar aliskanlik haline gelmesin diye, onu annesine babasina sikayet ediyorum. Esimin velileri de dindar kisiler ondan dolayi hep bana hak veriyorlar. Ardindan da onlarin sözünü tutman gerek, onlar senin atalarin, eger ki sen onlarin sözünü tumazsan, nassil aile reisi olursun, senin sözünü dinlememizi beklersin diyorum. „Islamda kadin haklari diye kitapta Mehmet Dikmenden“ cocuklarin egitim hakkinin tamamiyla anneye verildigini yaziyor. Yani cocuklar hata yaptiklarinda egitim sana düsüyor, ve hicbir kisi sana cocuklarina az merhamet edeceksin diyemez, islam disi davranislarda bulunmadiklari sürece. Ayrica kuranda erkeklerin kadin dövme hususu (Nisa 34) de sadece itaatsiz kadinlari ayni hatalardan dolayi degisik metodlarla ikaz, yasak ve en son care olarak incitmeden hafifce dövmesine izin verilmisitr. simdi itaatsiz derken, tefsirine göre bunlar, kadin dini hususlara uymazsa, namusuna zarar verecek hareketlerde bulunursa ve giybet, dedikodu, iftira gibi hareketlerde bulunursa diye anlatilmis. Hadisi seriflere göre kadin dövmeden Peygamberimiz erkekleri men etmistir („Ne oluyor , kocalara, karilarini köle gibi dövüyorlar, halbuki ayni günün sonunda belki onlarla mülatefe <latifelesme> edecekler“ ). Izahli kadin ilmihali ansiklopeisinde Asim Uysaldan da diyebilirim ki, cok siddetli gecimsizliklerde aile büyükleri toplanip soruna care bulmalari tavsiye edilmistir. Ama bunu bircok kisi, giybet olmasin, aile sirri disariya tasinmasin diye uygulamiyor. Bir de cagirdigin aile büyükleri gercek dindar, islam kukuku üzere kükmeden, sizcede sözü gecen bir zat olmali. Benim kizim senin oglun meselesine dönüsmemeli yani anlayacagin.
Allah c.c. yardimcin olsun kardesim. Ne kadar ciddi sorun yasadigini tahmin edebiliyorum. Her ne olursa olsun, imanini zedeleyecek yollara bas vurma ve ümitsiz olma ki dualarin kabul görsün.
Son olarak dua kitabindan bir alinti buldum onu da nakledeyim. “Allahu tealanin Rahman ismi serifini zeferan ve misk gibi maddelerle yazilip bir evde asili bulunursa, o ev sahibi güzel ahlak icinde yasar. Hatta ahlaki bozuk olanlar bile hidayete erip güzel ahlak sahibi olur Biznillahi Teala” diye yaziyor.