Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

şikAyeTçiyim (1 Kullanıcı)

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
ESSELAMUNALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VEBEREKATUHU
Değerli üye kardeşlerim.bu konuyla karşılaşıp,açıp,okuyan herkese selam olsun.
maşallah,İSLAMİYET.GEN.TR ailesinde;hergün yeni konular eklenmekte.her üyenin çoook paylaştığı konu var.
benim rahatsızlık duyduğum konuysa;

burada paylaşmaktan mutlu olan,hoşuna gidenleri biranönce buraya ,islamiyet.gen üyelerine aktarmak isteyenler az değil.ama lütfen; paylaşacağımız konuyu bir-iki defa okuyalım.bu şekilde olursa, konu içeriğindeki yanlış anlaşılmalara,akıldan geçebilecek olan omsuzluklara ortam OLUŞTURMUŞ ,tepki almamış oluruz.inşallah ben de dahil herkes hayırda önde olanlardan olabiliriz.Faydalı paylaşımlar içinde olanlardan, ALLAH cc razı olsun inşallah..

SELAM VE BAKİ DUALARIMLA.​

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykumselam güzel kardeşim
cok güzel bır konuya değimmişsin
ama şıkayetcı olma
kı bence bu şikayet değıl
nasıhat gıbı :)
kesınlıkle konuları açmadan once ıkı kez düşünelım duyarlılığın ıcın tşk ederız
allaha emanet ol

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
GÜLNİSA ÖĞRETMENİMİZ,gerçekten bazı konuları okumaya daha yeni başlamışken,ya birçok harf hatası,ya da doğru olmayan bilgiler olunca ,o konudan çıkmak zorunda kalıyorum.dikkat etmeyenlerse,öyle bakıp duruyorlar.daha faydalı paylaşımlarda bulunmak dualarımla..

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu :)

ALLAH cc faydalı paylaşımlarda bulunanlardan razı olsun inşallah..

firdes

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH cc kalplerde olanları en iyi bilendir.
FAYDALI PAYLAŞIMLARDA BULUNANLARDAN ALLAH cc RAZI OLSUN İNŞALLAH..
selam ve baki dualarımla

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
GÜLNİSA ÖĞRETMENİMİZ,gerçekten bazı konuları okumaya daha yeni başlamışken,ya birçok harf hatası,ya da doğru olmayan bilgiler olunca ,o konudan çıkmak zorunda kalıyorum.dikkat etmeyenlerse,öyle bakıp duruyorlar.daha faydalı paylaşımlarda bulunmak dualarımla..

selamunaleykum güzel kardeşim
evet yazım yanlışı yapmamalıyız
fakat bazen elimizde olmuyor çünkü
benim klavyemde olduğu gibi
:)
bunun daha önemli bir sorun var aslında
o da yanlış bilgilendirme
asıl önemlisi bu
bizler buradan öğrendiğimizi başkalarına da anlatıyoruz
onun için mutlaka yazdığımızı iyi tartmamız gerekir
ki bunu hesabı da var değil mi?
allaha emanet ol
selam ve dua ile

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli kardeşim daha önce yazdıklarımı sen bunlardan bir ders çıkarmışsındır diye sildim çünkü daha fazla kişilerin bu polemiğe girmelerini ve bu yazılanlara şahit olmalarını istemiyordum ancak benim senin için ancak ve ancak Allah Rızasını gözeterek onun Yüce şanına layık olan ve asla ve asla başka kimseye layık olmayacak bir söz olan '' Yaratmak'' adı ve fiili için sana bu kelimeyi ne amaçla olursa olsun kullanmaman konusunda bir uyarıda bulundum ister alırsın ister almazsın bu ikazı senin bileceğin iş ben bana düşeni gerekleriyle delilleri ile yerine getirdim vel hasıl sen başka bir konuya eşdeğer bir söz olarak ''Yaratmak lafzının bir çok manası vardır'' demekle yeniden benden bir kaç kelime duyman gerekecek bunlarıda ister al istersen alma ancak insanlara zararın dokunacaksa bu işden senin zararın fazlasıyla olur,senden öğrenipte başkalarıda kullanırsa vebal alırsın,
Sana birkaç soru;
Yaratmak kelimesi bir fiilin masdarı ise ve yaratmak mastarını yada fiilini bir insan rahatca söyleyebiliyorsa aynı insan içinde şunlar söylenebilirmi yaratıldı,yaratılacak,yaratılmış,yaratır,yaratan, sana emrediyorum şu işi hemen yarat?biz bu işi yaratmanı senden beklerdik,aklına bir fikir gelince sakın durma hemen yarat !
Eğer sen bu dediklerimi duyupta hala yaratmak yakıştırmasını insana isnad ediyorsan ya yaratmanın ne olduğunu bilmiyorsun aç Kur-an-ı oku!Allah Teala kuluna orada net bir şekilde zati söylüyor,yada sen bildiğin gibi yaratmaya devam et .

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
Benim nedemek istediğimi anlamayanlar,açıklama isteyebilir :)allah cc razı olsun

Benim nedemek istediğimi anlamayanlar,açıklama isteyebilir :)allah cc razı olsun

Değerli kardeşim daha önce yazdıklarımı sen bunlardan bir ders çıkarmışsındır diye sildim çünkü daha fazla kişilerin bu polemiğe girmelerini ve bu yazılanlara şahit olmalarını istemiyordum ancak benim senin için ancak ve ancak Allah Rızasını gözeterek onun Yüce şanına layık olan ve asla ve asla başka kimseye layık olmayacak bir söz olan '' Yaratmak'' adı ve fiili için sana bu kelimeyi ne amaçla olursa olsun kullanmaman konusunda bir uyarıda bulundum ister alırsın ister almazsın bu ikazı senin bileceğin iş ben bana düşeni gerekleriyle delilleri ile yerine getirdim vel hasıl sen başka bir konuya eşdeğer bir söz olarak ''Yaratmak lafzının bir çok manası vardır'' demekle yeniden benden bir kaç kelime duyman gerekecek bunlarıda ister al istersen alma ancak insanlara zararın dokunacaksa bu işden senin zararın fazlasıyla olur,senden öğrenipte başkalarıda kullanırsa vebal alırsın,
Sana birkaç soru;
Yaratmak kelimesi bir fiilin masdarı ise ve yaratmak mastarını yada fiilini bir insan rahatca söyleyebiliyorsa aynı insan içinde şunlar söylenebilirmi yaratıldı,yaratılacak,yaratılmış,yaratır,yaratan, sana emrediyorum şu işi hemen yarat?biz bu işi yaratmanı senden beklerdik,aklına bir fikir gelince sakın durma hemen yarat !
Eğer sen bu dediklerimi duyupta hala yaratmak yakıştırmasını insana isnad ediyorsan ya yaratmanın ne olduğunu bilmiyorsun aç Kur-an-ı oku!Allah Teala kuluna orada net bir şekilde zati söylüyor,yada sen bildiğin gibi yaratmaya devam et .

verdiğiniz bilgiler için ALLAH cc razı olsun.ama" SEN BİLDİĞİN GİBİ YARATMAYA DEVAM ET" sözünüzü şahsıma hakaret olarak görüyorum.yine de varolun.
__haşa benim ne haddime,YARATMAK SADECE ALLAH A CC MAHSUSTUR.​

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
verdiğiniz bilgiler için ALLAH cc razı olsun.ama" SEN BİLDİĞİN GİBİ YARATMAYA DEVAM ET" sözünüzü şahsıma hakaret olarak görüyorum.yine de varolun.
__haşa benim ne haddime,YARATMAK SADECE ALLAH A CC MAHSUSTUR.​

Ben hiçbir şekilde ne şahsına ne de maneviyatına birşey demek istemiyorum,ancak yaratmak= Yoktan var etmektir,bir kula her türlü fiil isnad edilebilir belki! ancak yaratmak başka bir mana imiş gibi lanse edilemez,seni anlayan nasıl anladı ,ben niye anlayamadım,oturmak fiildir,kalkmak fiildir,ancak insanlar yapar,hayvanatda yapar,ama yaratmak da bir fiil bir iş olmakla beraber Allah tealadan başkası yapamaz,başkada bir kişi kendine mal edemez, benim izahım budur...

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun güzel bir konuya değinmişsiniz.

Şahsım adına mesajı aldım...

firdes

Kayıtlı Kullanıcı

Ben hiçbir şekilde ne şahsına ne de maneviyatına birşey demek istemiyorum,ancak yaratmak= Yoktan var etmektir,bir kula her türlü fiil isnad edilebilir belki! ancak yaratmak başka bir mana imiş gibi lanse edilemez,seni anlayan nasıl anladı ,ben niye anlayamadım,oturmak fiildir,kalkmak fiildir,ancak insanlar yapar,hayvanatda yapar,ama yaratmak da bir fiil bir iş olmakla beraber Allah tealadan başkası yapamaz,başkada bir kişi kendine mal edemez, benim izahım budur...

burada paylaşmaktan mutlu olan,hoşuna gidenleri biranönce buraya ,islamiyet.gen üyelerine aktarmak isteyenler az değil.ama lütfen; paylaşacağımız konuyu bir-iki defa okuyalım.bu şekilde olursa, konu içeriğindeki yanlış anlaşılmalara,akıldan geçebilecek olan omsuzluklara ortam OLUŞTURMUŞ ,tepki almamış oluruz.inşallah ben de dahil herkes hayırda önde olanlardan olabiliriz.Faydalı paylaşımlar içinde olanlardan, ALLAH cc razı olsun inşallah..​

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt