Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Şii'lerin Yaptığı Ayrım(Sorular, Sorunlar) (1 Kullanıcı)

Saisalsak

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Kardeşlerim;

Aylardır kafamı karıştıran şeyler var hislerimi anlatmaya çalışacağım, yardımcı olmanız dileğiyle, Allah (c.c) razı olsun.

Hanefi mezhebine bağlı bir birey olarak, lise çağlarına gelene kadar bana şii-sünni ayrımıyla ilgili hiçbir artniyet nakledilmemiştir, gerek okulsal gerek ailesel gerek çevresel olarak. Fakat lisede şiiliğin bir mezhep olmayışını öğrenip büründükleri ayrımsal düşünceleri kavrayana kadar ve direkman Kendime karşı yapılarak. Yanlış ifade ediyorsam-edeceksem-ettiysem şimdiden hepinizden özür dilerim. Bir arkadaşımın(caferi) ailesinin bana karşı sert tavır almalarından dolayı acayip rahatsız oluyorum ki bu tavırları hanefi olduğumu öğrendiklerinden sonra oldu(ölüm tehditlerine kadar).

Sakife olaylarından dolayı diye düşündüğüm ümmet ayrımının sebeplerini açıklar mısınız kardeşlerim? Şii MEKTEBİNİN mensuplarının bu ayrıma gitmelerinin sebepleri nelerdir? Hümeyni gibi bir adamı peygamber gibi sayıp, sevmeleri, H.z Ebu Bekir'i, H.z Osman'ı aşağılamaları, Hz. Fatıma ile dualarına başlayıp Hz. Hüseyn ile bitirmeleri(Bu düşüncemde hiçbir ardniyet yok yanlış anlaşılmasın lakin biraz abartıyorlar), Hz. Muhammed(S.a)'i geri planda bırakmaları, 12 İmam'ı peygamberlerimizden daha kutsal göstermeleri, kendilerini Ehl-i Beyt'ten saymaları, ehl-i sünnet'i harici görmeleri vb. davranışlar, düşünceler, hareketler... [KENDİ GÖZLEMLERİME GÖRE BUNLAR, GENELLEMEDE BULUNMUYORUM LAKİN DEDİĞİM GİBİ KENDİ ÇEVREMCE GÖZLEMLERİM]

İçten içe bir önyargı ve nefret uyanmaya başladı bende bu tavırlardan dolayı, bunu engellemek istiyorum hepimiz aynı ümmetin insanları, islamın mü'minleriyiz. Bir forumda bu benzeri sorularıma şii üyelerin verdiği cevaplardan Sakife olaylarının bu ayrıma sebep olduğunu ve onlar gibi düşünmedikçe ayrımın devam edeceğini çıkardım, ama onlarında taraflı düşünceleri, dini kısmen kavramış olmaları, tek taraflı düşüncelerinden dolayı, dinde AYRIM yapmadığını düşündüğüm birilerine sorma gereği duydum. (Cevaplarınızı açık bir dille yazmanızı rica ediyorum, terimler dışında arapça kelimeler kullanmazsanız en çabuk şekilde aydınlanacağım lakin tek tek kelime anlamlarını bulmam zor oluyor da):)

Allah hepinizden razı olsun, ayrıma gidenleri ıslah etsin (Amin).

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Kardeşlerim;

Aylardır kafamı karıştıran şeyler var hislerimi anlatmaya çalışacağım, yardımcı olmanız dileğiyle, Allah (c.c) razı olsun.

Hanefi mezhebine bağlı bir birey olarak, lise çağlarına gelene kadar bana şii-sünni ayrımıyla ilgili hiçbir artniyet nakledilmemiştir, gerek okulsal gerek ailesel gerek çevresel olarak. Fakat lisede şiiliğin bir mezhep olmayışını öğrenip büründükleri ayrımsal düşünceleri kavrayana kadar ve direkman Kendime karşı yapılarak. Yanlış ifade ediyorsam-edeceksem-ettiysem şimdiden hepinizden özür dilerim. Bir arkadaşımın(caferi) ailesinin bana karşı sert tavır almalarından dolayı acayip rahatsız oluyorum ki bu tavırları hanefi olduğumu öğrendiklerinden sonra oldu(ölüm tehditlerine kadar).

Sakife olaylarından dolayı diye düşündüğüm ümmet ayrımının sebeplerini açıklar mısınız kardeşlerim? Şii MEKTEBİNİN mensuplarının bu ayrıma gitmelerinin sebepleri nelerdir? Hümeyni gibi bir adamı peygamber gibi sayıp, sevmeleri, H.z Ebu Bekir'i, H.z Osman'ı aşağılamaları, Hz. Fatıma ile dualarına başlayıp Hz. Hüseyn ile bitirmeleri(Bu düşüncemde hiçbir ardniyet yok yanlış anlaşılmasın lakin biraz abartıyorlar), Hz. Muhammed(S.a)'i geri planda bırakmaları, 12 İmam'ı peygamberlerimizden daha kutsal göstermeleri, kendilerini Ehl-i Beyt'ten saymaları, ehl-i sünnet'i harici görmeleri vb. davranışlar, düşünceler, hareketler... [KENDİ GÖZLEMLERİME GÖRE BUNLAR, GENELLEMEDE BULUNMUYORUM LAKİN DEDİĞİM GİBİ KENDİ ÇEVREMCE GÖZLEMLERİM]

İçten içe bir önyargı ve nefret uyanmaya başladı bende bu tavırlardan dolayı, bunu engellemek istiyorum hepimiz aynı ümmetin insanları, islamın mü'minleriyiz. Bir forumda bu benzeri sorularıma şii üyelerin verdiği cevaplardan Sakife olaylarının bu ayrıma sebep olduğunu ve onlar gibi düşünmedikçe ayrımın devam edeceğini çıkardım, ama onlarında taraflı düşünceleri, dini kısmen kavramış olmaları, tek taraflı düşüncelerinden dolayı, dinde AYRIM yapmadığını düşündüğüm birilerine sorma gereği duydum. (Cevaplarınızı açık bir dille yazmanızı rica ediyorum, terimler dışında arapça kelimeler kullanmazsanız en çabuk şekilde aydınlanacağım lakin tek tek kelime anlamlarını bulmam zor oluyor da):)

Allah hepinizden razı olsun, ayrıma gidenleri ıslah etsin (Amin).

BU KINUDA HİÇ İBR BİL GİM YOK KARDEŞİM İNAN BİŞEYLER BİLSEYDİM YARDIMCI OLMAK İSTERDİM KUSURA BAKMA.ALLAHA EMANET OL

Saisalsak

Kayıtlı Kullanıcı
Lütfen kardeşlerim paylaşacağınız bilgiler çok makbule geçecek.

barbaros58

Kayıtlı Kullanıcı
hak olan mezhep 4 tür bunların dışındakilere insanların yaptırmak istedikleri şeyler karıştırıldığından nefislerine göre hüküm çıkarmışlar ve ehli sünnetten ayrılmışlardır.daha sonra sana tafsilatlı bilgi vericam kardeşim selam ve dua ile

Saisalsak

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim bekliyorum.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
o zamanki sapık fırkalar, bugünkü sapık fırkalar ne için varsa onun için vardı.
bir müslüman bilmez mi Allahın emrini? Resulullahın emrini? Kuran Sünnet okumaz mı?
Allahın(c.c), Resulullahın (sav) emrine ters düşen birinden kaçacaksın, Allahın ,Resulullahın emrine uyan ve asla taviz vermeyen biriyle dost olacaksın.
hanefi isen Hanefi
şafi isen Şafi
meliki isen Meliki
hanbeli isen Hanbeli
bu 4 Hak Mezhebe uyacaksın. Dini bilgiler edineceksin.
Abdülkadir Geylani, İmam Gazali gibi İslamın Büyük Alimlerin Kitablarını okuyacaksın
Allaha kalbinden yalvaracaksın beni hidayete erdir diye. ibadetini aksatmayacaksın.
bunu yapabilirsin ama ,bil ki sen ahirzamanda yaşıyorsun, Peygamberimizin (sav) kara gecenin parçaları gibi( kara gecede insan bir şey görebilir mi? hayır.) olan fitnenin zamanında, mümin olarak sabahlayan kafir olarak akşamlayanların zamanında yaşıyorsun.
O 10 şey söyler ,sana doğru gibi gelir,ama o 9 doğrular arasında 1 yalan bulunur ki tasdik edeni imanından eder.
Kıyamet Günü kopar, bazıların yüzleri ak, bazıların de kara olur. bazılar cennete bazılar ise cehenneme girer.
Allahım bizleri nimet verdiğin kimselerin yoluna ilet (salihler) gadab ettiğin kimselerin (yahudiler) ve sapmış olanların (hristiyanlar) yoluna değil!

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt