Malzemeler:
12 adet çok küçük (yaklaşık 10 cm
boyunda) kabak
250g kıyma
1 iri soğan
2 kaşık salça
sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Sarmısak
Yoğurt
Yapılışı:
Tepe ve dip kısımları kesilen kabaklar,
tırtıklı bıçakla sıyrılarak soyulur. Yıkanıp
kurulanır ve dolma oyacağıyla içlerine
fazla geniş olmayan bir oyuk açılır.
Tavada kızdırılmış yağda hafifçe
kızartılır. Kıyma, ince doğranmış
soğanla yağda kavrulur. Yarım kaşık
salça, tuz ve karabiber eklenir. Bu
karışımla doldurulan kabaklar bir
tavaya dizilir ve salçalı su ilavesiyle
pişirilir.
Sarmısaklı yoğurtla servis yapılır.
12 adet çok küçük (yaklaşık 10 cm
boyunda) kabak
250g kıyma
1 iri soğan
2 kaşık salça
sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Sarmısak
Yoğurt
Yapılışı:
Tepe ve dip kısımları kesilen kabaklar,
tırtıklı bıçakla sıyrılarak soyulur. Yıkanıp
kurulanır ve dolma oyacağıyla içlerine
fazla geniş olmayan bir oyuk açılır.
Tavada kızdırılmış yağda hafifçe
kızartılır. Kıyma, ince doğranmış
soğanla yağda kavrulur. Yarım kaşık
salça, tuz ve karabiber eklenir. Bu
karışımla doldurulan kabaklar bir
tavaya dizilir ve salçalı su ilavesiyle
pişirilir.
Sarmısaklı yoğurtla servis yapılır.